Spanien Torrevieja

Golf -Glad Och Lättsam Förströelse

Igår var vi inbjudna till en glad och lättsam förströelse. Vännen Ami hade samlat ihop några riktiga entusiaster på området och det handlade om golf, bangolf/minigolf. Vi var nio stycken som samlats till spel på Torreviejas trevliga bangolfbana och om det viktigaste var att vinna, ha roligt, umgås eller “bara vara med” i gemenskapen framgick inte så där väldigt tydligt. Inte i början.

Lagindlningen blev att damer möter herrar ocj när den detaljen var avklarad var det das för uppvärmning och taktiksnack under lättsamma former.

Lagindelning, taktiksnack och tppvärming är vktigt i alla sporter. Sägs det. Något vi anammade.

Golf – dags för spel

För egen del har jag testat bangolf ganska många gånger men tyvärr måste jag tillstå att mina detaljkunskaper inte alltid framgår. Men det har hänt att jag lyckats riktigt bra.  Det har också hänt att det kommit andra hinder i vägen när siktet varit inställt på just spel. Har även förr i världen provat golf, långgolf,  där man går runt på en lång bana och skall få golfbollen i 9/18 eller 36 hål- Även där gäller att ha så få slag som möjligt.

Damlaget är i gång med sitt golfspel. Och visst är golf en social sport...Ami koncenetrerar sig på att få i bollen och de övriga lagkamraterna, Christel, Carita och Ulla tittar med spänning på om det ska gå. Även motståndarna i herrlaget verkar vara intresserade av slaget.

Christel lägger upp taktiken och Ulla håller tummarna.

Stor koncentration gäller i golf. För egen del verkar jag ha förlorat bollen ur sikte. Undrar var den är. Men den både kom fram och i hålet.

Humöret var hela tiden på topp och skratten många. Och det blev så småningom dags att räkna ihop poängen. Två vinnare blev det inom herrlaget, Patrik och Pär, som slutade på lika många slag. Bland damerna vann Carita. Och när jag närmare tänker efetr så tror jag det kan vara så att damerna totalt tog hem segern. Kanske lite beroende på hur man räknar. Tack alla för en jätterolig golfrunda och skrattmusklerna har fått jobba extra.

Pär och Patrik,vinnarna på herrsidan. Men jag tycker Christel ser lite skeptisk ut till det hela.

Mat och eftersnack/utvärdering

Den vackra eftermiddagen övergick i en lika vacker kväll  som avslutades med middag kombinerad med utvärdering och eftersnack på restaurang Nautic, i Torreviejas småbåtshamn. Och här blev vi sittandes i flera timmar. Den på olika sätt “ansträngande” och väldigt roliga golfrundan gicks noga igenom och samtalsämnen för kvällen saknades inte alls. Inte skratten heller.

Tack Ami och Patrik för ett jättetrevligt initiativ och tack alla andra som var med. Klart uppiggande!

Vacker kväll i hamnen just när solen gått ner.

Några av oss beställde en “mixed paella” där det både fanns gott om skaldjur och kyckling. Jättegott!

Glada gänget kring runda bordet.

38 svar på ”Golf -Glad Och Lättsam Förströelse”

 1. Ja ni ser ut att ha det riktigt kul roligt och trevligt på alla de sätt och vis. Det behövdes tydligen inget krypande-på-knä under denna golfrunda? Eller var det bara bildbevis som saknades 😀 Verkar annars vara vanligt förekommande har jag förstått av diverse tidigare blogginlägg. En skön underhållande dag har ni hur som helst haft. Fortsätt med det!
  Kram!

  1. Vi hade en jätterolig och trevlig eftermiddag och kväll. Skrattmusklerna fick jobba hårt de också. Vad gäller knäkrypande så förekom det eftersom en del bollar fastnar i sina hinder. Dock hann jag inte med att dokumentera dessa. Kanske andra gjorde det.
   Och vi fortsätter med underhållning av olika slag.
   Ha det bra. Skickar tankar.
   Låget bra hos er. Passerade idag när jag träffat Irene.
   Kram!

 2. Trevlig sysselsättning!
  Skoj att få träffa de spanskboende svenskarna igen, förstår jag, ni blir som en familj.
  Här har varit strålande sol, men det biter kallt i vinden. Nu ska jag iväg igen.
  Kram och ha en go helg!

  1. Visst är det! Och vi har väldigt trevligt och roligt tillsammans när vi ses. Skrattmusklerna får arbeta hårt.
   Ja. även här är det bråda dagar med idel ädel trevligheter. Men återhämtning mellan varven.

   Skönt med sol hemma, behövligt, och det lyser ju upp.
   Önskar dig en trevlig helg.
   Kram!

 3. Det låter som en helmysig dag, i glada vänners lag. Sådant piggar upp och att skratta är mycket nyttigt och trevligt.
  Vanlig golf har jag aldrig spelat men däremot några enstaka rundor på bangolfbana, på den tiden det hette minigolf. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var roligt och lite svårt. Dom där hålen är inte stora och bollen vill gå sin egen väg.
  Trevliga bilder på dina vänner som verkar trivas.
  Går du på banan för att leta bollen eller för att hjälpa den ner i hålet?
  Bilden i hamnen är stämningsfull. Är det en fiskare därute? Måste vara långgrunt då?
  Trevlig helg.
  Varm kram!

  1. Jag kallar det nog minigolf vanligtvis. Men har lärt mig att det lär heta bangolf numer. Vi hade väldigt roligt och stöttade varandra med glada tillrop och stor entisiasm. Och roligt hade vi. Jag gick nog för att leta efetr bollen för här var den försvunnen. Men den kom fram av sig själv efter ett tag.

   Visst blev dte en fin bild från hamnen och det var mycket riktigt en fiskare som stod där ute så tämligen långgrunt var det. Om han fick napp vet jag inte…

   Önskar dig en fin helg.
   Stor kram!
   Önskar dig ocks

 4. Vilken trevlig dag och kväll det blev. Mini- eller bangolf är en lagom krävande sport som passar mig. Dessutom brukar det vara både trevligt och spännande. Paellan såg väldigt god ut men sedan jag blev dålig efter att ha ätit det har jag svårt för rätten. Lite synd för egentligen tycker jag om Paella.

  Kram och god kväll!

  1. Det blev verkligen en trevlig eftermiddag och kväll. Och visst är bangolf lagom och man kan spela i lag vilket förhöjer stämningen.
   ag var tveksam först till paellan men ändrad emig och är glad för det. Det var så god och med många skaldjur i. Men jag förstår att du numer avstår. Minnena finns kvar.
   Ktam och trevlig eftermiddag och kväll.

 5. Kul med sån golf! Har varit hyfsat bra på allt i bollväg 😀 Petanca tex 😀
  Nu vet jag inte alls kapaciteten. Krypa på knäna låter sig inte göras hahaha…
  Tack för i dag! Musiken var vacker och solen sken…
  Kram P ♥

  1. Tack själv för idag! Väldigt trevligt att ses! Och det är det ju alltid.
   Vad gäller golfen så var dte inte så mycket knäkrypande men ibland fastnade bollarna och de fick hjälpas ut.
   Och visst var musiken idag vacker och solen sken…
   Kram!

 6. Vilken rolig golfrunda! Inte tog den hela dagen heller, så ni hann med lite annat trevligt. Härligt med en paella med mycket skaldjur och räkor och inte “bara” ris som ofta är fallet. Aningen jobbigt att sitta här hemma och titta på så läckra matbilder! Fortsätt smörj kråset och ha det så gott! Kram!

  1. Vi hade en jättetrevlig em och kväll och många skratt blev det. Paellan var verkligen god och med så mycket skaldjur. Var tveksam först om jag skulle välja den men är glad att jag gjorde det. Detta var den bästa jag ätit här i Torre.
   Förstår att det är jobbigt att sitta hemma och se bilder härifrån, men kanske lite uppiggande också.
   Vi fortsätter att ha trevligt.
   Kram och trevlig kväll.

 7. Tack själva för en jättetrevlig eftermiddag och kväll! Det var längesen jag skrattade så mycket 🙂
  Och jag tyckte vi tjejer kämpade på bra!
  Stor kram och trevlig kväll!

  1. Vi säger detsamma! Har haft ont i skrattmusklerna idag. Gott och jättetrevligt/roligt! Visst kämpade vi bra och lika bar att låta herrarna vinna. Smidigast så.
   Stor kram till er från oss båda.

 8. Sååå trevligt! Synd att vi blev “tvungna” att backa ur denna gång, men det var dom enda dagarna som passade för vår lilla roadtrip.
  Såg verkligen ut att vara en god paella det där 🙂
  Och grattis till alla vinnarna! Alla tjejer, alltså 😉
  Ha en fin kväll!

  1. Det var verkligen jätteroligt! Och trist att ni inte vara med.
   Paellan var riktigt god men jag tvekade i det längsta. De kan ju variera- liksom. Men denna var supergod. Med många skaldjur.
   Vad gäller vinnare så var det på damsidan Carita och hon spelade jättebra. Men vi hade ett bra teamwork.
   Önskar er också en fin kväll.

 9. Så kul att “svenskkolonin” i Torrevieja verkar ha så himla roligt! Å skratt kan man aldrig få för mycket av tycker jag:-)
  Sedan skrattade jag gott åt din jämförelse mellan “riktig” golf och bangolf – f d minigolf. Personligen tycker jag att det är en himla stor skillnad mellan dessa sporter;-) Förutom att bollen ska in i ett hål på minst antal slag så har de två sporterna då inget gemensamt:-)))))))) Du ser – nu fick jag också ett gott skratt:-)

  PS. Har spelat riktig golf en gång. Det gick inget vidare. Bangolf har jag spelat två till tre gånger i ett mycket yngre liv, vilket inte gick nå’t vidare heller. Jag behövde nog större bollar – typ fotbollar alltså;-) DS.

  1. Vi är några som ses då och då och riktigt roligt är det. Och jag instämmer helt i att skratt kan en inte få för mycket av. vi träffar ju även våra spanska grannar ibland, men tyvärr räcker ju inte min spanska ännu för en middagskonversation, men några tapas med dryck sträcker den sig till. Bra så. Vi bor ju inte direkt i ett “svenskområde” men internationellt är det förvisso. Jag har ju testat “långgolf” och har grönt kort och spelade under några år. Och visst skulle bollen i hålet och helst på så få slag som möjligt. Men inte är det direkt så många andra likheter. Instämmer helt. Jo, man har klubba och vill vinna. Kanske..
   Dock är båda “golfsorterna” sociala och det uppskattas.

   Och visst vore det enklare med fotbollar och då också större hål.
   Nu fick jag mig också ett gott skratt.

 10. Det låter som en perfekt dag – motion och mat tillsammans med goda vänner.
  Och vilket fint väder ni hade! Kvällsljuset är ljuvligt vackert!
  Brukade spela minigolf i Palo Alto, men här finns
  det mycket få banor, medan det finns otaliga “riktiga” golfbanor. Trump äger en
  inte långt ifrån, där ja bor, där han spelar så gott som varje veckända, när han är i Vita Huset.

  Väder här: kyligt och soligt.

  1. Vi hade väldigt trevligt och väldigt roligt. Vädret är nu behagligt med ca +20 under dagen och svalare på kvällen. Ohc ljuset kvällstid är betagande.
   Kan tänka mig att dte var fint att spela minigolf i Palo Alto. Har varit där men det blev ingen minigolf. Vet att du har många riktiga golfbanor i din tarkr. Väldigt många! Tänk om Mr “Trumpet” kunde stanna i en bunker- men sån tur har vi nog inte.

   Önskar dig en fin helg.

 11. Ett riktigt behagligt liv, tycker jag som det låter.

  Bangolf är kul en gång ibland, “riktig” golf har jag aldrig provat på… vet att många blir riktigt bitna av det. I båda sporterna är kanske gemenskapen och att ha kul tillsammans det viktigaste – egentigen!?

  1. Det är fint att växla mellan Stockholm. där jag trivs väldigt bra, och den spanska sommarstugan. Just nu är det ju ljusare här ett par timar extra och vi tillbringar mycket tid utomhus med långa promenader. (Jo, det gör jag hemma okcså…)

   Vi hade en rolig eftermiddag och kväll och skratten var många. Och visst är det viktigaste att ha roligt.
   Önskar dig en fin helg.

 12. Vilken härlig dag och härligt gäng! Och solnedgångsbilden är ju bara helt bedårande!
  Köpte ert lådvin idag förresten!
  Oj nu blev jag sugen på paella!

  1. Det blev verkligen en rolig eftermiddag och kväll och kul att samlas kring en “aktivitet”. Kvällen var så fin och fiskaren där ute i vattnet tillsammans med den rosa himlen blev bra.
   Hoppas “lådan” blir till belåtenhet.
   Trevlig helg!
   Kram!

 13. Jag älskar att spela minigolf och är ibland ganska bra på det. Johannas exman ägde minigolfbanan i Bredäng under ett par år… han bodde där ute och hade ett litet kafe. Jag var där flera gånger en sommar i samband med att vi hämtade och lämnade Ronja hos honom. Det var i samband med separationen.
  Ha en fin helg!
  Kram!

  1. Mnigolf är roligt och väldigt socialt och alla kan vara med. Förstår att du spelade en hel del och kanske kan du återuppta spelandet.
   Önskar dig också en trevlig helg.

  1. Tackar! Trevligt att växla hit ett tag. Och en rolig eftermiddag och kväll blev det.
   Ha det gott! Och vi ses!

  1. Ja, det är trevligt att vara på plats igen och fint att varva Stockholm med den “spanska sommarstugan”.
   Omlott går vi förvisso, men det kommer en vår också.
   Visst blev det en trevlig golfeftermiddag och kväll. Verkligen!
   Ha det bra du också! Och vi ses!

 14. Hola! Åh vad kul med en bangolfrunda i goda vänners lag! Förstår att skrattmusklerna fick ligga i hårdträning. ? Jörgen och jag hade så gärna varit med! Såg Fias kommentar om lådvinsrekommendation. Vad heter det vinet? ?

  Kram från oss ❤️

  1. Skrattmusklerna har ännu inte hämtat sig. Jättetrevligt och väldans roligt. Och så bra organiserat. Givetvis bidrog vi tävlingsteltagare på våra sätt till en god stämning….
   Vi får göra om detta närni är på plats.(Vad gäller vinet så heter det Umbra tror jag.)

   Trevlig helg och lycka till med teatern och hoppas du snart blit piggare.
   Kramar från oss till er från Mr B och mig.

 15. Ja vilken rolig dag! Och så många skratt …så härligt när man kan bjuda på sig själv. Nu lät vi ju pågarna vinna …men nästa gång då så. Saknade dig igår. Kram

  1. Visst var det! Har knappast hämtat mig än.
   Och visst var det bra att “pågarna” fick vinna. Tänk vilket kackel det annars blivit.
   Saknade er också igår, vi får ta igen det. Men nu är jag nyfriserad och med bra resultat.
   kram!

 16. Gomorron!
  Så trevligt det såg ut med er golfrunda. Har testat mini/bangolf som ung, väldigt ung. Har även testat med en hink bollar ute vid någon golfbana i Torre. Jag träffade i stort sett ingen av bollarna ?.
  I em ska jag på 8-års kalas, behövde inte baka ngn tårta denna gång.
  Önskar er båda en trevlig helg och kram/A-K

  1. Det var en jättetrevlig och rolig em och kväll och skrattmusklerna fick jobba hårt.
   Här var det mer upplevelsen och skratten som var viktiga än själva resultatet.

   Kul med kalas och fint för dig att inte behöva baka en tårta.
   Vi saknar dig här.
   Stor kram!

 17. Ja det förvånar mig inte alls att du har massa trevligheter där nere 🙂 super kul ju här öser det ner men är ledig så det är skönt 🙂 njut kram kram

  1. Vi har mycket roligt som händer och vädret är ju jättefint. Inte ett moln och +18 är helt ok. Och ljusare dagar känns bra de också.
   Önskar dig en fin lördag.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *