Stockholm Trevligheter

Jättetrevlig bokkväll i Stockholm med “The Beijing Ladies”

Det känns fint att vara tillbaka i Stockholm igen efter fyra veckor   i den “spanska sommarstugan” i Torrevieja. Och att det är en strålande vacker höstdag gör det hela än bättre. Och för att ta till vara den vackra dagen har jag placerat mig på balkongen för att skriva dagens blogginlägg och senare idag väntar Södermalm på mig. Eller kanske är det tvärt om. Gårdagens väder,  lite mer i gråskala, piggades upp med en jättetrevlig  bokkväll tillsammans med “The Beijing Ladies”.  (Vi träffades i Peking/Beijing under åren vi bodde där och har hållit kontakten sedan dess)

Dagens bloggskrivarutsikt från balkongen.

En jättetrevlig

bokkväll blev det. Men innan vi kan fram till böckerna blev det god mat och dryck, intressanta diskussioner och samtal om mycket av det mesta. Här är det alltid “högt till tak” vad gäller samtalsämnen och många skratt blir det. Böcker och samtal om böcker finns med när vi ses men även en hel del annat. I september sågs vi ute i Stockholms skärgård, på Sandhamn och fick där också en guidad tur runt ön av Marita som är född på Sandhamn och har hus där. Förra året i september blev det en tur till Göteborg för en bokträff .

St. Eriksplan och på väg till bokklubben. Tämligen grått ute.

Men desto ljusare inomhus. Och samtalen är genast i gång.

Dags att slå sig ner vid det vackert dukade bordet för att äta och här fortsatte samtalen. 

Samhällsfrågor, resor, upplevelser, det pågående livet och mycket annat  ventilerades. Givande samtal och med en hel del skratt. En jättetrevlig kväll blev det.

Dags för dessert. En väldans god äppelkaka. Runt bordet;  Åsa, Mona, Marita, Birgitta- värdinnan och Lena .

I gruppen tar vi till oss böcker på lite olika sätt och jag tror att vi alla varierar med att lyssna vi på böcker, läser på “plattan” eller läser böckerna rent “fysiskt”. Många tips på böcker blir det.  Jag har svårt att läsa en bok på “plattan” . Jag vill helst läsa en bok fysiskt elle lyssna på den. Och om jag lyssnar kan jag ju göra det vid tillfällen då jag är rörligare. Så för egen del har jag numer en lyssnarbok och en “fysisk” bok på gång. Passar mig bra just nu.

En jättetrevlig bokklubb med presentation av både fysiska böcker och sådana vi lyssnat på. Några av  böckerna som presenterades under kvällen och än fler blev det med “lyssnarböckerna”. 

Timmen blev sen innan jag var hemma. Olycka i tunnelbanan så den var avstängd ett bra tag men en uppfriskande promenad blev det innan jag kom på en buss hem.

Gårdagskvällens balkongutsikt.

30 svar på ”Jättetrevlig bokkväll i Stockholm med “The Beijing Ladies””

 1. Att prata böcker i trevligt sällskap och över god mat och dryck är verkligen inte det sämsta så trevligare kvällar kan man knappast ha! Vår nästa bokcirkel är på fredag men då “nollar” min svåger och han får självklart gå före:D

  Kram och god kväll!

  1. Vi har väldigt trevligt och roligt när vi ses och det kan bli på lite olika platser. Alla bor ju inte i Stockholm men vi brukar få ihop det bar ändå. Förstår att du får stå över er nästa bokcirkel när din svåger “nollar”. Men så blir det ibland.
   Önskar dig en fin kväll.
   kram!

 2. Mycket trevligt! Vackert dukat, vackert boende, intressanta boktitlar
  Så roligt ni måste ha det tillsammans, alla diskussioner osv.
  Den där delen av livet saknar jag, men inser också att det är fint att vara i bloggosfären
  där man kan vara med på ett hörn i alla fall.
  Tack för det Ditte!

  1. Vi hade en väldigt trevlig kväll och det är roligt när det är “högt i tak” och samtal kan föras om allt. Jodå, även böcker förstås. Vi träffades i Peking under tiden vi bodde där och har fortsatt att träffas hemma även om vi inte alla bor i Stockholm. Fungerar fint och vi planerar våra träffar i god tid. Men alla kan inte alltid vara med. Så blir det ju. Du har så mycket annat hos dig och jag förstår ju att det under högsäsong hos er är “väldigt socialt” även om det mest kanske är i jobbväg. Och visst är det bra med bloggsfären där vi kan vara med lite varstans.
   Önskar dig en fin helg.

 3. Vilka trevliga bokträffar ni har! 🙂
  Jag har faktiskt vant mig vid plattan nu när jag har skaffat en “riktig” som går att läsa i vilket ljus som helst utan att det blänker och har sig. Var dock MYCKET skeptisk mot detta från början, men det praktiska med att få med sig ett helt gäng med böcker “utan vikt” gjorde att jag till slut testade, och efter ett tag slätades rynkan på näsan ut 😀

  Ha en fin kväll!

  1. Visst har vi! Och vi varierar oss ju med platserna där vi ses. Jag har en bra läsplatta men gillar den inte. Föredrar att bläddra i böckerna på “riktigt” och är förtjust i att lyssna på böcker. Nu har jag alltid en av varje på gång. Jag får ju också med mig massor av böcker via Storytel, som jag kan lyssna på överallt. Har appen i telefonen så det är smidigt och böckerna är nerladdade. Viktigast att man hittar det som passar en bäst.
   Ha en fin kväll ni också.

  1. Vi har verkligen roligt och med många diskussioner om allt. Jodå, även om böcker förstås. Och sedan ses vi på olika platser och det är också roligt. Till våren blir det i Torekov i Skåne och före det hinner vi ses några gånger till. Jätteroligt att vi mötes i Peking under åren vi bodde där och håller ihop.

 4. Oj … har det redan gått fyra veckor sen du åkte till Spanien?! Tiden går verkligen fort! Välkommen hem!
  Det ser ut som en väldigt trevlig kväll! Kul att ni håller kontakten och fortsätter träffas. Goda vänner, god mat, bra litteratur tillsammans med fina samtal och glada skratt – härligt!
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram

  1. Tackar! Känns fint att vara hemma igen. Och visst går tiden fort! Kvällen var jättetrevligt och det är så roligt att vi fortfarande, efter så många år, håller kontakten och ses nästan var månad. Utspridda i Sverige är vi också, men vi får ihop det. Och oftast är det så att “vill man så kan man”. Och vi vill.
   Kram!

 5. Jätteroligt att ni fortfarande ses och håller kontakten. Och god mat, dryck, böcker och fin samvaro är viktigt. Trevlig helg!
  Kram!

  1. Visst är det! Och denna kombo med böcker, vänner, god mat och dryck tillför mycket på flera plan.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 6. Åh, så härligt! Både att träffa goda vänner från tiden i Beijing till att prata böcker. Resor, böcker, god mat och vänner, bättre blir det väl inte? Just det där med högt i tak och många skratt låter extra lockande.

  Underbart att Stockholm hälsade dig med fint väder också.

  Stor kram!

  1. Nej, så mycket bättre blir det inte. Är så glad för våra träffar och de ger så mycket på olika plan. Och visst mötte mig Stockholm med härligt väder. Tar tacksamt emot detta.
   Stor kram!

 7. Så det var du som tog med dig solen och värmen från Torrevieja till Stockholm – tusen tack för det säger jag bara:-)
  Vilket välkomnande du fick av huvudstaden!
  Åsså bokträff på det! Du är verkligen en levnadskonstnär som har roligt oavsett var du befinner dig. Bra där!
  Kände inte igen en enda bok i traven, och bara Åsne Seierstad låter bekant som författare. Kvällsbilden från balkongen är en höjdare – i dubbel bemärkelse:-)

  1. Tror nog jag hade ett finger med här i det fina vädret. Varför lämna kvar detta? Jag njuter också av att ha detta fina väder här hemma. Hann hem precis lagom till bokträffen och en sådan i detta sällskap missar man helst inte. Jag försöker att ha roligt varje dag och gör mitt bästa för att lyckas. Tycker oftast jag gör det riktigt bra.
   Detta var bara en del av böckerna, många lyssnas det på och de titlarna fick jag inte med denna gång, men säkert ytterligare ett 20-tal. Åsna Seierstads bok är helt klart värd att läsa eller att lyssna på. Och väldigt aktuell med IS och den makt so finns hos dem vad gäller rekrytering av unga svenska flickor. (Även män, men boken belyser flickor.)
   Och det är fint att vara hemma på Söder igen. Också i dubbel bemärkelse.

 8. Trevligt med litterära sammankomster i gemenskap sedan länge. Varma fina bilder belyser det hela.
  Välkommen hem till söder från södern.
  Jag ringer dig nån dag.
  Hälsa B.
  Stor kram “söstra” mi

  1. Tack! Fint att vara hemma igen. Detta blev verkligen en både trevlig och rolig bokklväll. Och samtalen blir många och det är alltid “högt i tak”.
   Mr B hälsar. Och vi hörs.
   Stor kram “söstra mi”.

 9. Värdefullt att hålla igång gänget så! Det såg så mysigt ut med er dukning och god mat och dryck förhöjer alltid. Förr var det kafferep men numera finns annat, i mitt tycke godare.
  Härligt!
  Och dina balkongvyer bara älskar jag. Lyckligtvis har jag sett dem IRL också 😀 mycket fint.
  Stor fredagskram!

  1. Det är verkligen trevligt och roligt att vi fortsätter att ses regelbundet. Ger så mycket och det är alltid “högt i tak”. God mat och dryck, fin samvaro, diskussioner och böcker förstås.
   Balkonghäng blev det idag i olika omgångar och njubart var det.
   Stor kram!

  1. Absolut! Och vi har jättetrevligt tillsammans och med många samtal. Både om böcker och allt annat. Och det är alltid högt i tak.
   Fint att vara hemma igen tycker jag. Hemma på Söder.

 10. Och vips, så var du hemma igen och i full gång. Låter så trevligt med bokträffarna… jag saknar min skrivarcirkel redan…
  Ha en fin helg!
  Kram!

  1. Fint att vara hemma också. Och vi varvar ju efter tycke och smak. Våra bokträffar ger så mycket och på olika sätt och jag uppskattar dem verkligen. Förstår att du saknar sin skrivarcirkel.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 11. Så mysigt och roligt att ni håller kontakten och att ni dessutom delar bokintresset! Jag har läst tre av böckerna och tyckte mycket om dem, Westös bok står i bokhyllan och väntar på att bli läst, Två systrar och Separationen står på min vill-läsa-lista. Fina bilder över Stockholm dessutom.

  1. Verkligen roligt med dessa träffar och eftersom inte alla bor i Stockholm så blir det lite resor också. I november blir det en träff ute i skärgården och i vår reser vi till Torekov och kombinerar böcker med annat. Kul att du läst några av böckerna och att ett par väntar. Utbudet av böcker är ju stort. Minst sagt…

 12. Ser mycket trevligt ut, ni verkar alltid ha kul tillsammans.
  Fina inlägg från era utflykter i Spanien nedan.
  Kanske skönt att återse Stockholm också efter en tid i värmen härnere.
  Ha det bra i Sverige!

  1. Vi har verkligen både trevligt och roligt tillsammans och många samtal blir det om det mesta.
   Visst är det fint att vara hemma igen och just nu visar sig hösten här från sin bästa sida så jag njuter av det. Men vi gör ju som flyttfåglarna – Tar oss en tur till varmare trakter när andan faller på.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar i Spanien.

 13. Många spännande böcker ser jag här, ett par jag aldrig hört talas om. Ragdes bok är jag nyfiken på, serien Berlinerpopplarna var ju suverän, även som tvserie, sen tyckte jag mindre om de böcker hon skrev därefter. men det är ju inte lätt att leva upp till stor succe´. Westö har jag inte tagit till mitt hjärta trots att han skriver om Helsingfors. Ett jävla solsken handlar om Brenda, superintressant walraffare och underjordiska järnvägen var mycket läsvärd. Jag tränar på att läsa finska för tillfället, det går inte så fort för jag har högläsning så jag inte glömmer bort uttalet… Nu tror jag att jag hunnit ikapp här, du är så produktiv och jag går mest och såsar och njuter..
  Natti

  1. Våra bokträffar är både givande och roliga, även inom andra ämnen än böcker. Och fint att bytlåna böcker och få dem recenserade. “Ett jävla solsken” tycker jag väldigt mycket om. “Den underjordiska järnvägen” likaså. Just nu kändes inte Westös bok så intressant för mig. Men jag kanske ändrar mig. Vad bra att du tränar finska för det är verkligen viktigt att du har den med dig.
   Kram och trevlig måndag.
   Strålande sol idag igen i huvudstaden. Njutbart!
   kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *