Spanien

Ögonblick, stil och detaljer från besöket på Tabarca

Besöket vi nyligen gjorde på Tabarca, den lilla ön på spanska Costa Blanca,  bjöd på oss förutom vacker miljö, fin båtresa, god mat och dryck också på stil och detaljstudier där kameran fick jobba på för att fånga olika ögonblick. Jag tränar fortfarande på att hinna med manuella inställningar men ibland så får det gå på automatik. Särskilt om jag ska hinna fånga motiven innan de försvinner eller kommer ur bildfånget.

Gott om måsar är det på Tabarca. Och denna satt still ett ögonblick. Mås med personlig stil och med bra spaningsläge. 

Att  fånga ögonblick

detaljer och vad som händer där jag är och med kameran som hjälp är  på sätt och vis som att göra anteckningar.  Och anteckningarna sparas eller slängs allt efter tycke och smak.  Just att använda kameran som anteckningshäfte var något jag började fundera över efter det att jag för några år sedan för första gången besökte Lars Lerins permanenta konsthall i Karlstad, Sandgrund.  Han använder hela tiden kameran som en anteckningsbok för att fånga ljus, färger och miljöer. Nu är det ju inte så att jag har förmågan att kunna måla eller uttrycka mig direkt konstnärligt på något sätt. Men att fotografera för att dokumentera, minnas en händelse, ett ögonblick eller för att det är roligt i sig,  gör jag gärna. Ibland blir bilden som jag tänkt mig. Ibland inte. Överraskningsmoment finns med och kan göra det hela än roligare och/ eller bättre.

Ett ögonblick i en av gränderna på Tabarca som måste fångasHär försöker jag fånga detaljer och maken gör likadant. (Det är han som tagit bilden. )

Stil och detaljer med humor

Ugglan är tänkt som “måsskrämma” men inte låter sig måsen skrämmas av den. 

Några vill vara med på bild och några inte. Olika stilar har de.  (Kan detta månne vara skarvar? Någon som vet?)

En katt med stil. Bekvämt vill den ha det.

Olika stilar.

“Masters of the sea”. Grundkurs i snorkling pågår. Eller har snarare just startat.

Ett direkt ögonblick. En stilstudie.Redo för strandlivet. Var och en på sitt sätt. En stilstudie och ett ögonblick.

Inte alls dumt att vila sig i form

 

 

22 svar på ”Ögonblick, stil och detaljer från besöket på Tabarca”

 1. Vilka härliga bilder! Den sista bilden påminner lite om en som jag tog nere vid vår brygga. Den här mannen såg ut att ha det lika gott 😀

  Kram och ha en fortsatt bra torsdag!

  1. Tack! Ja, ögonblick och detaljer finns det ibland gott om. Och roligt att försöka fånga dem.
   Och mannen på sista bilden låg där en lång stund. Kul att du också fastnade för en liknande bild.
   Kram och trevlig torsdag.

  1. Tack! Trodde också på skarv. Har ju sett dem i Stockholms skärgård där deras träck förstör träden. Aha, nu vet jag att de också kallas “ålekråkor”
   kram!

 2. Just det! Håller helt med dig. Både bloggen och alla bilder jag tar är en anteckningsbok eller dagbok. Att dokumentera livet är faktiskt riktigt, riktigt bra. Dessutom är det ofta en fördel att ha bildbevis till hands om man diskuterar det där med vem, var och när. Å jag är riktigt stolt och impad över dig. Vilken mammarazzi du har blivit! Har visserligen sagt det förut, men det tål verkligen att upprepas.

  1. Tack! Och du har verkligen inspirerat mig och på olika sätt. Bilder och blogg blir ju en del av det som hänt och det blir tämligen påtagligt och varierat. Detaljer som kommer med på en bild och man ser på större skärm är lättare att upptäcka. Roligt det också.

 3. Gillar verkligen dina bilder. Katten är helt underbar, njuter av solen. Ugglan och måsen är ju så klockren! Den skulle du skicka till dem som tillverkar de där ugglorna och ifrågasätta funktion.

  Tror som du att det är skarvar. Men jag vet inte om det är det, dålig på pipplisar.

  1. Vad gäller ugglor som fågelskrämmor så har vi en ful plastuggla på balkongen hemma i Stockholm och den har hjälpt till att hålla måsarna på visst avstånd. Vi bor ju vid vattnet och på våren är det gott om måsar .Men Tabarca kräver nog mer. Visst är katten fin där den ligger där i solen på stolen. Och skarvar var det. Inte roliga. Finns även i Stockholms skärgård och har förstört träden på flera små öar. Och de får inte skjutas av.(Träcket förstör träden)

 4. Jag har också en bild på skarvarna som solar och torkar sig på precis samma sten som du har tagit bild på. 🙂
  Det märkliga är att skarven är fredad, trots att den tar över så snabbt. Här finns dock tillfälliga tillstånd för vissa att skjuta bort emellanåt och skarv har också serverats på t.ex Silverskär. Det lär vara ett riktigt gott kött. Skarven har använts länge, länge som fiskeredskap i Fjärran Östern. Fäst i ett rep dyker den efter fisk och människan tar hand om den innan fågeln har svalt den. Givetvis så får den någon själv också som lön för mödan.
  Tack för stilstudier och vackra bilder från Tabarca!

  1. Vad roligt att vi här båda två fångade skarvarna här på skäret. Någon vän av dem är jag inte och på våg ut genom Stockholms skärgpård ser ju några små kobbar bedrövliga ut där träden är helt grå och kala efetr skarvarnas träck. Visst är det märkligt att de är fredade. Har sett skarvar i “jobb” i Vietnam och där gör de nytta. Läste också i en tidning att skarvarnas kött lär vara fint men avstår att testa. Vet att det serverats på en pizza under ett kort tag i Mariehamn. Vi såg det på menyn…Men det blev annan pizza för oss.
   Önskar dig en fin helg.

 5. Du har verkligen fångat “ögonblicket”! Egentligen gör vi alla det när vi fotograferar, men mer eller mindre bra. Du har lyckats mycket bra, tycker jag 🙂 Jag har inte ens kameran med mig när jag går ut längre! Endast mobilen… En vacker dag skärper jag till mig, får se när det blir…

  Haha, en tyguggla, inte skrämmer det en mås! 🙂 Önskar dig en fin fredag!

  1. Visst är det ofta ögonblicken man fångar med kameran. Och det är roligt att se vad som kommer med och om det blir som man tänkt sig. Och det blir det ju inte alltid. Jag har alltid en kamera med mig ut och mobilen som komplement. TYcekr det är roligt nu att testa olika kamerainställningar. Men har svårt att minnas dem senare.
   Vi har här hemma i Stockholm en ful plastuggla på balkongen och den har till största delen hållit måsarna på avstånd. Under våren och försommaren är det ju gott om dem här vid vattnet.
   Trevlig fredag önskar jag dig också.

 6. Härligt fångade ögonblick! Älskar hur måsen trotsar ugglan, haha! 😀

  Och ja. Det är skarvar. Dom är fina att se på men dom gör fiskarna upprörda (dom som har det som yrke, alltså) på många håll. Exempelvis i Kalmarsund. Sen gillar nog inte fiskarna som bor i vattnet skarvarna så värst mycket heller eftersom dom blir uppätna av dom fåglarna 🙂

  Ha en fin dag!

  1. Det är roligt att se detaljerna och här har ugglan inte stor funktion. Vi har en hemma i Stockholm på balkongen och den har hjälpt itll en hel del Nu är det möjligen mågon enstaka mås som vågar ta sig en titt. Jag kom på att det måste vara skarvar. Finns ju små öar i Stockholms skärgprd där alla träd är helt förstörda just p.g.a skarvarnas träck. Jag gillar dem inte. Och inte fiskarna som bor i vattnet heller.
   Önskar er också en fin fredag.

 7. Vilka härliga och somriga bilder 🙂
  Det kan vara skarvar…..Ama vet nog när hon ser dem.
  Stor kram och trevlig fredag!

  1. Tack, jo somrigt var det. Jodå, det är skarvar. Finns i Stockholms skärgård också där flera öars träd förtörts av deras avföring. Tur det är ont om träd på Tabarca.
   Önskar er också en fin fredag. Stor kram!

 8. Så fint ni har det ,-) Nu kan jag kommentera hos dig igen , kul ,-) Det gick ju inte när jag inte kunde logga in!
  Kameran är fantastisk att ha med sig, alltid dyker det upp något, Härlig bild på dig med kameran och din mans bild ,-))) Det gör hela bilden otroligt bra.
  Många fina bilder, jag älskar ju att fota själv.
  Måsen har hittat en kompis ser det ut som, härligt ,-)))
  Ha det jättefint
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Vad roligt att du kan kommentera igen. Ohc att du är tillbaka i bloggvärlden. Har verkligen saknat dig.
   Och visst är det roligt att fotografera. Inte lika kul sedan att rensa bland alla bilder… Roligt med ögonblicksbilder och man vet ju inte riktigt hur de sedan blir.
   Ha det bra du också.
   Stor kram!

 9. Tror inte min kommentar kom in!
  Härligt har ni.
  Kameran är kanon att ha med sig, älskar ju att fota själv.,-)
  Jättefina bilder, Härlig bild på dig när du tar ett kort och din man fotar dig, otroligt bra bild.
  Måsen ser ut att ha hittat en kompis, härligt ,-)
  Ha det jättefint.
  STOR KRAM Primrose som gör ett andra försök att kommentera ,-)

  1. Jodå, din första kommentar kom med. Men jag måste godkänna alla kommentarer. Kameran har jag alltid med mig och använder den ofta. Roligt att testa sig fram. Jag skrattade när jag såg fotot maken tog på mig.Antagligen är det så jag ser ut “in action”.
   Stor kram!

 10. Det är så roligt att se på människor och att fota dem 🙂 Och även andra ögonblickshändelser, som den med ugglan som skall skrämma bort fåglar, det går tydligen inte så bra… Jag använder också ofta kameran för att spara olika händelser, och med mobiltelefonen tar jag ofta en skärmbild så slipper jag skriva ned text om det är något jag sill spara och kolla upp senare. Ha en fin helg, kram!

  1. Kameran blir som en anteckningsbok och det är ju ibland just ögonblicken man vill fånga. MObilkameran är bra till mycket den också och för mig blir den ett bra komplement.
   Här på Tabarca lyckades inte ugglan så bra men vi har en hemma på balkongen, en ful plastuggla, och den har i alla fall fått måsarna här vid kanalen att inte titta in hos oss på balkongen. Någon enstaka mås kan trotsa den, men det är ganska ovanligt.
   Önskar dig också en fin helg. Vädermässigt ser det här lovande ut.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *