Resor i Sverige

Göteborg på 24 timmar

Den ena trevligheten avlöser den andra. Just nu Göteborg. Det är bokklubb och det tillsammans med the “The Beijing Ladies” . Denna gång var vi  alla inbjudna till Göteborg och vår vän Lena.  En trevlig tågresa, utan förseningar, tog oss  smidigt till Göteborg.  Nu var det Göteborg på 24 timmar som gällde.

Göteborg på 24 timmar och Poseidon är med. Vi blev välkomnade till Göteborg av självaste Poseidon, en staty av CarlMilles, som står på Götaplatsen. 

Framme. Vår värdinna Lena tog emot oss och nu var det  bara att ta hissen upp till takvåningen.

En husesyn blev det. Och visst är detta en riktig takvåning tillika etagevåning. Så läcker! Har aldrig sett något liknande.

Bakom takåsarna på grannhusen syns Pariserhjulet och något torn på Liseberg.

Jag står på övervåningen och ser ner till kök och vardagsrum och takhöjden på totalt sju meter ger en otrolig rymd.

Efter “husesyn”  och champagne serverades vi  kantarelltoast, västerbotttenostpajer med löjrom, skagenröra, prosciotto med melon, mozzarellasallad och en hel del andra godsaker.  Och titta tillsammans med många skratt och mycket prat inledde aftonens bokcirkel. En perfekt start. Men böckerna fick vänta. Först var det middag på “lokal” som gällde.

Verkliget goda förrätter. Och notera att de går i höstfärger.

Restaurang Toso

Bord var beställt på den trendiga, kinesiska/asiatiska restaurangen Toso.  Och redan utanför kändes restaurangen kändes det lite som “hemma” för oss . Vi har ju alla bott I Peking.  På Toso måste bord bokas långt i förväg och vill man komma hit en helg kan det vara ett par månaders väntetid för att få bord. Vi var väldigt glada över att vår värdinna hade lyckats få bord och dessutom det bästa bordet i en egen vrå. Perfekt! I övriht var det helt utsålt här denna måndagkväll.

Precis som på kinesiskt vis beställs flera olika rätter som man delar på men med tanke på den rejäla förrätt vi redan ätit så räckte det gott med fyra olika rätter för vår del. Jättebra service och väldigt god kinesisk mat i modern tappning men med “riktig kinesisk” smak.

Göteborg på 24 timmar med ett besök på den kinesiska/asiatiska restaurangen TosoVisst kändes det kinesiskt och då trivs vi extra bra.

Några av The Beijing Ladies, de som var med här i Göteborg. (Några bor här och andra i Stockholm.) Lena, vår värdinna, är nummer fyra från vänster.

Väldigt läcker inredning.

Och med gubbar /soldaterfrån den kinesiska Terrakottaarmén utplacerade i restaurangen kände vi oss trygga.

Böckerna då? Jodå visst blev det bokprat fastän timmen hunnit bli sen. Många böcker, både i pappersform och lyssnarform, presenetrades och diskuterades och boktipsen blev många. En väldigt trevlig dag och kväll hann bli natt innan vi  gav upp. Det är nio timmar sedan vi kom hit och att göra Göteborg på 24 timmar känns väldigt roligt. Och det är den tid vi har.

Bokprat i den sena kvällen.

Fortsättning följer.

 

 

 

28 svar på ”Göteborg på 24 timmar”

 1. Det här inlägget andas lyx helt klart! Underbart! Både våningen och restaurangen – vardagslyx när den är som bäst:-)

  1. Jadå, det var det! Lyxigt och fantastiskt roligt! Skratten är alltid många när vi ses och likaså samtaen. Så roligt att vi hållit ihop med vår bokklubb sedan åren i Peking och för min del sedan 2008.

 2. Takvåningen såg underbar ut ,-))) Hade inte haft något emot att bo där, Så himla mysigt att träffas så där.
  Allt såg fantastiskt ut och att sen diskutera böcker tillsammans.
  Du har ett mycket intressant socialt liv ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Det var verkligen roligt att komma till Göteborg och även resan dit var trevlig. Vi var fyra som hade sällskap på tåget och de andra vännerna fanns redan på plats.
   Vi som sågs har hålit ihop sedan åren i Peking, där vi träffades just på en bokklubb där vi alla var med. (Plus en del till, men nu bor vi i olika delar av sverige och vi har varit några som fortsatt hålla ihop i bokklubben)
   Och i denna lägenhet hade jag också mer än gärna bott i…
   Ha det bra du också.
   Kram!

  1. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och kväll och med mycket av det mesta. Och visst är Göteboerg en härlig stad.
   Och fortsättning kommer.
   Kan tänka mig att du längtar till B&B.

 3. Vilken trevlig inledning ni fick på “Göteborg på 24 timmar”! Perfekt att värdinnan lyckades ordna bord på restaurangen och dessutom att det blev ert favoritbord. Dessutom hann ni med att diskutera böcker så ni var verkligen effektiva. En väldigt vacker lägenhet förresten.

  Kram

  1. Ja,det blev full fart från första stund och en så fantastiskt trevlig eftermiddag till sena kvällen.
   Varierat och extra roligt med denna restaurang som var så kinesisk. (Maten i modern kinesisk tappning .)
   Verkligen roligt att ses igen i bokklubben och denna gång i Göteborg.
   Lägenheten är verkligen något långt utöver det “vanliga”.
   Kram!

  1. Visst är Göteborg en fin och mysig stad! Jätteroligt att vi nu kunde åka hit och ha bokklubb. Vår värdinna Lena
   har lämnat Stockholm för Göteborg så det blev ett fint tillfälle att besöka henne här.
   Kram!

 4. Den bostaden va verkligen hur läcker som helst! Inget vanligt fyrkantigt rum där inte. Så himla roligt att ni fortfarande liksom håller ihop och träffas. Sådant är jag urusel på och avundas er lite, ni som är det. Jag gläds dock med er!

  1. Den här lägenheten är verkligen unik, ingen “dussinvara” och har ett fantastiskt läge.
   Vi har så trevligt tillsammans och det är alltid nära till skratt. Vi har ju alla Peking gemensamt och dessutom trivs vi väldigt bra ihop.
   Jätteroligt att nu åka till Göteborg och ha bokklubb hos vår vän Lena, som lämnat Stockhom och flyttat hit.Och mycket mer än böcker blir dte ju…

 5. Ojojoj, vilken läcker lägenhet.
  Vad roligt att träffa vänner från Kina med jämna mellanrum. Gissar att ni har en del att prata om.
  Hoppas ni får härliga 24 timmar och lite bättre väder än i morse när jag åkte från Göteborg.

  1. Vi träffades i Peking och även där hade vi bokklubb som började i SWEAs regi. Och när vi efter hand flyttade hem så fortsatte vi i som bodde i Stockholm och här i närhetet med att träffas och prata böcker och göra andra trevligheter. Ibland, när det passat så har även vänner utanför Stockholm varit med.
   Att nu ses i Göteborg har varir så trevligt och givande. Och vädret blev ju bättre.

 6. Hm, kanske man ska åka till Göteborg en helg i höst? Såg ju hotellet på instagram!!
  Men så trevligt ni har haft, och vilka goda “snacks” innan middagen ni fick, mums så gott- i en fantastisk lägenhet! Wow!

  1. Ja, Göteborg är verkligen trevligt och känns ju som en “liten” stad jämfört med Stockholm. Mer koncentrerad. Smidigt med tåget och hem åkte vi MTR som var väldigt bekvämt och med bra proser- Hotell/restaurang Dorsia med sina 37 rum och läckra restaurang är absolut värt ett besök. (Vi bodde hos vår värdinna och det “hotellet” var i lyxklass)
   Jättetrevligt att ha bokklubben i Göteborg denna gång och det är alltid roligt att ses.
   Vad gäller lägenheten är den en “höjdpunkt” i allt. Och värdinnan också!

 7. Vilket underbart sätt att träffas och takvåningen är ju hur mysig som helst.
  Ha en fin vistelse i Göteborg.
  Kram!

  1. Visst är det trevligt att vi också kan flytta bokklubben och att kombinera en träff med böcker, mat och Göteborgsvistelse var helt perfekt.
   Kram!

 8. WOW!!! Vilken lägenhet och vilken god mat! Verkligen lyxliv på er bokklubb 🙂
  Men själva böckerna verkar komma lite i andra hand – helt rätt så! Man ska alltid passa på att njuta när man har chansen 😀

  1. Verkligen en fantastisk lägenhet och mitt inne i Göteborg. Och visst är det trevligt att bokklubben kan resa runt.
   Vad gäller böckerna så blev det faktiskt även mycket bokprat men i den sena kvällen. Men visst fanns det annat nu som tog över.

 9. Vilket härligt gäng ni ser ut att vara! Så bra att ni håller kontakten och ses då och då 🙂
  Ser riktigt lyxigt och härligt ut – och vilken takvåning!
  Kram

  1. Vi har alltid både roligt och trevligt när vi ses och nu var det extra binus att vi blev bjudna att komma till Göteborg och ha bokklubben där.
   Lägenheten är verkligen fin och vi kände oss alla varmt välkomnade hit.
   Kram!

  1. DEt blev ett härligt dygn med så mycket roliga saker och fina upplevelser. Ja, lägenheten i sig är en egen upplevelse.
   Stor kram!

 10. Det såg trevligt ut. Sju meter upp till taket. Vilken utsikt över Göteborg. Höll alla sig vakna under bokpratet? Gissa på att du sov skönt sedan.
  Kram Bosse som älskar både böcker och Göteborg

  1. Jadå, alla var vakna under bokprat och bokpresentationer. Vi tillhör ett piggt gäng. Det var ett dygn där det var full fart och mycket trevligt som hände.
   Jätteroligt att vi blev bjudna hit för att ha bokklubb som kombinerades med mycket annat.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *