Stockholm

Hopp – Med några extra skutt en måndag förmiddag

Måndag förmiddag. Solen håller så sakteliga på att ta sig genom det lätta molntäcket . Jag funderar en kort stund och tar sedan med mig en extra kopp kaffe ut på balkongen. Två stycken “Annas pepparkakor” får medfölja, liksom zoomkameran, datorn och en tjockare kofta. Termometern har här i skuggan ännu här inte orkat upp till mer än +11 grader  så koftan kommer snabbt på. Skönt också att lägga mitt värmländska fårskinn i stolen för extra värme underifrån. Fårskinnet är inte bara inköpt i Värmland utan kommer också från ett värmländskt skogsfår. (Skinnet är inköpt på Alsters herrgård, Frödings födelsegård, i samband med en julmarknad) Kajen är tämligen öde så här dags, men viss aktivitet kan skönjas och så även uppe på granntaket. Där är det hopp jag ser. Av en ekorre.

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbyhamnen. Och visst ser det ut att finnas hopp för fint väder idag. Just nu på balkongen. Och visst finns det hopp om en vacker måndag.

Hopp var det

denna måndag morgon. Och på lite olika sätt. Visst känns det hoppfullt att USA fått en ny president och tillika en kvinnlig vicepresident. Bara att önska att den “trumpne Trumpeten” ska växa upp och inse att han inte vann valet. Lekte här ett tag med tanken på att “Trumpen”  ställt upp i en löptävling, eller annan tävling, där bedömning inte gällde och blev besegrad.Han kom inte först. Skulle reaktionen då blivit densamma. Troligen. Man kan bli matt för mindre.

Kajen är ganska öde än så länge för  måndag innebär att det är jobbdag för många-  Och så även för hundägare. För en stund sedan passerade i alla fall åtta hundar från  hunddagiset med en ledare. Helt otroligt att de går så disciplinerat.  Vad gäller djurlivet här så är det inte direkt så omfattande. Men svanar, trutar, änder, några småfåglar, ett par katter som tillhör husbåtarna, en och annan häger är vad vi ser. Men idag tillkom en ekorre som satt på en av grannhusets balkonger.  Även om jag sitter i soffan eller vid matbordet finns en hel del att se genom fönstren både i kanalen och längs kajen. 

Hundar från hunddagiset passerar och går fint i samlad trupp.

Strax efteråt ser jag en stor gråtrut nere på kajen. Men i övrigt har antalet trutar här vid kanalen minskat så de har nog valt en annan övervintringsplats.

Mer hopp

Och nu gäller det en ekorre. I ögonvrån såg jag något som rörde sig på taket till huset mitt emot. Vid stuprännan satt en ekorre och tittade ner. Vi har i somras också ett en ekorre här men trodde nog den flyttat. Eller också är det här en annan.

Ekorrn satt på taket och inte i någon gran.  Skulle den ta sig ett skutt…

Jag vet inte. Men den försvann för ett tag och dök strax upp  terrassen till lägenheten högst upp i grannhuset.

Södermalm. Norra Hammarbyhamnen. Jag ser ekorren på taket och tar fram kameran i hopp om att få till en bild.Ekorren sitter på kanten och jag tar försiktigt fram zoomkameran. Kanske finns det hopp om att jag ska få till en bild innan den försvinner. Jodå, det blev en bild- 

Satsade på att zooma lite till. Tror faktiskt att jag är iakttagen

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbykajen. Än mer zoom för att fånga ekorren. Men sedan tog den sig vidare med ett hopp.Och än lite mer zoom. Men sedan ville inte ekorren vara med mer på bild utan tog ett hopp  in på terrassen.

Hälsohopp

Kan man ha det?  Jo, visst kan man. Jag är ju tämligen hoppfull och positiv av mig och det gäller nog i det mesta. Brukar inte, förrän jag är överbevisad inse att något inte “går”.

Min rygg har trasslat en längre tid och jag har svårt för att gå. Vissa dagar blir det kortare rundor och andra dagar med mindre smärta kan jag “gå långt”. Men smärtfri är jag aldrig. Och den axel jag opererades i somras, i början av juli, vill inte bli bra. Så med två onda ting som begränsar, förutom då de begränsnigar Covid 19 för med sig,  är de positiva tankarna viktiga. Jag rätar in mig i alla led och försöker dagligen göra det jag  tycker är trevligt och roligt. Dit hör också att vidga vyerna och få omväxling.  Visst är det så att det kroppsliga tär. Och emellanåt rejält.  Men jag är i goda händer och tacksam för en, i varje fall för min del, effektiv och bra sjukvård.

Lämnar nu balkongen där solen fortfarande finns tillgänglig men ska nu ta mig an en promenad.

 

34 svar på ”Hopp – Med några extra skutt en måndag förmiddag”

 1. Mycket klokt och fint inlägg om det stora och det lilla i livet. Kommer igen tänka på rörelse i vila och vila i rörelse. Jag hänger med dig en tur i storstan fast jag redan turat runt här i lillstan 🙂 Småkyligt, vindstilla och grått här, men en fin dag. Hopp och skutt 🙂
  Stor kram

  1. Tack! Lite funderingar så här på morgonen på balkongen. Jodå; rörelse i vila och vila i rörelse är nog en del av mig. En stor del. Alltid så roligt att du är med. Och nu satt vi på balkongen så det blev inte så mycket att gå.
   En fin dag blev det här hela dagen och jag kom mig ut lite senare.
   Tyvärr inte så många hopp och skull i fysisk bemärkelse för mig.
   Stor kram

 2. Ja, vädret hoppar onekligen in i vintervilan så smått. För mig är det höst ännu men en väldigt grå himmel finns. Men grönska på backen och några få blommor syns ännu.
  Det var kul att ta del av den ohopplöse ekorren! Zoom zoom zoom! Fint.
  Jag tycker Trumpeten gjort bort sig alldeles ohyggligt och fånigt, så jag är nöjd att Biden vann ändå.
  Så tråkigt med dina kroppsliga krämpor men du är i goda händer. Dock begränsar ju smärta men du är fantastisk på att dra iväg på promenader ändå.
  Ha det så gott och stor kram!

  1. Vi har haft en strålande vacker dag och en lika fin kväll. Bara att njuta när det vill sig. Blommor och grönska här också som blandas med vackra höstfärger. Blev en lång runda efter bloggningen på balkongen och med flera pauser. Och bråttom har jag inte.
   Zoomkameran är ett bra komplement och jag använder ju båda.
   Visst är det skönt att slippa ha en pajas som USA:s president. Önskar Biden och Camala Harris det bästa-
   Smärtan är stundtals besvärlig men jag har och åfr god hjälp. Och att jag har ont får inte hindra mig från att gå så länge jag kan det.
   Ha det fint du också.
   Stor kram

 3. Krämpor är besvärligt och att ej vara smärtfri.
  Bra du kan fortsätta gå ut, korta som långa sträckor.
  Visst är det skönt att det blivit “lite ordning på torpet” i USA.
  Vi får hoppas på det i alla fall.

  1. Visst är de och jag vill inte alls vara begränsad. Passar mig inte alls. Har aldrig gjort. Men jag ger mig ut och smärtan i sig är ju inte farlig. Ohc vilar jag en stund kan jag sedan traska vidare. Viktigt att stärka musklerna som finns och kroppen i sin helhet.
   Verkligen en lättnad att Trumpeten inte blev omvald. Tror Camala Harrris blir till gott stöd.

 4. Du måste inte alltid gå långt. Att bara komma ut under dygnets ljusare timmar är nog så viktigt. Då är fet ju utmärkt att ta med kameran och tålamodet.
  Visst är det glädjande att den skrävlande, självgode gubben försvinner från makten.
  Hoppas din rygg bättrar på sig.

  1. Nej, det blir inte långt alla dagar. Och jag vilar under vägs. Men tänker att krafterna kommer att behövas. Jodå, både kameran och tålamodet är med.
   Ryggen kommer att bli bättre men det tar sin tid innan det är dags för något mer “radikalt”. Det är olika saker som orsakar smärtorna och min rygg eller höfter är inte längre i skick som ny. Tyvärr inte heller min opererade axel. Har svårt att acceptera att läget är som det är och att jag är begränsad. Ogillas verkligen. Men jag kan bortse från det…
   Tack för omtanken.
   Ja, visst är det skönt att Trumpeten inte blev vald igen. Så det finns hopp i och för USA. Tror Camala Harris blir till gott stöd.

 5. Det är otroligt energikrävande att gå runt med smärta, Fina bilder på ekorren, hoppas att han kommer ner säkert. Håller tummarna för att du får ny hjälp med axeln.

  1. Jo, så är det och humöret påverkas. Men jag går ofta utan sällskap och kan ta det i min takt. Får jag vila då och då så fungerar det bra. Och vila får jag “göra i graven”. (Lärde mig det uttrycket av min mamma)
   Satt idag på balkongen och bloggade och plötsligt var ekorren där.
   Tack, för omtanken.

 6. Ja, att Amerikan äntligen har fått nåt annat än en pajas underlättar för hela världen om man säger så. Stackars Biden lär väl få sopa upp efter Trump och han får nog börja med att få bukt på Covid-19. Önskar honom och Harris all lycka i världen.
  Härliga bilder på Kurre! Hur f*n har den kommit så högt upp? Å där finns ju inte ens nåt att gnaga på. Hoppas h*n hittar ned igen utan att ramla. H*n kan ju inte ens klamra sig fast i ett mjukt träd.
  Vad gäller ryggen så vet jag precis vad du går igenom. Det är inte roligt, även om du är betydligt duktigare än jag med att kämpa på. Är din diagnos också spiral stenos vid olika kotor?
  Ibland är det inte roligt att bli äldre…

  1. Skönt! Och man kan ju inte ha en pajas som president. Tänk vilka signaler det gett till omvärlden.Hur har man ens kunnat ta karln på allvar. Men har man bott i USA har valen inte varit några. Så roligt och klokt med Camala Harris som vicepresident. Här har man tänkt till.
   En fin förmiddag var det och skönt med balkonghäng. Ja, hur Curre kommit hit vet jag inte. Men det finns vildvin och höga träd på andra sidan så kanske den vägen. Men på terrassen här där hen var idag har jag inte sett honom. Ja, det kan vara en hon också.
   Spinal stenos är en av minst tre diagnoser. Ett diskbråck finns också plus, liksom artros i höfter samt nerver i kläm lite här och var.Förstår att du vet.Och att bli äldre är inte i det här fallet en fördel. Och dessutom är inte axeln så pigg…
   Men jag säger som min mamma sa “vila kan jag göra i graven”. Hon hade humor.

 7. Hoppar hit och läser dina inlägg innan senare. Ja en tjock tröja behövs, det är varmt för årstiden men inte så varmt.
  Imponerad varje gång jag ser hundrastare! För visst kan man trassla in sig ,-))) även om vi har bara 3!,-))
  Ja nu får han ge sig! Han har förlorat valet. trist när han beter sig SÅ barnsligt!j
  Vilken jättesöt ekorre! Hur har han kommit så högt upp, de kan visst klättra på väggar har jag sett på nätet, men kommer den ner?
  Så tråkigt att höra att du har ständig värk, det tar energi! Hoppas det blir bättre! Men positiv verkar du vara, på G med en mängd härliga bilder!
  Ta hand om dig! Varm Kram Primrose ,-)

  1. Det blev här en skön dag och även ganska skönt att sitta på balkongen en stund under förmiddagen. Och en ekorre förgyllde stundtals tillvaron. Alltid roligt och imponerande att se personalen från det närbelägna hunddagiset som kommer med alla hundar. Och tänk att de går så fint. Skicklig personal.
   Visst är det skönt att Trumpen ska bytas ut. En lättnad-
   Jag tror att ekorren bor på taket men har inte sett den tidigare på terrassen i grannhuset.
   Jag är positiv och det räcker en god bit.
   Tack för omtanken.
   Kram

 8. Jag är i alla fall väldigt nöjd med att Trump inte vann. Jag kan inte så mycket om Biden men tänker att allt är bättre. Dessutom så gillar jag att det är en kvinnlig vicepresident och en med adekvat utbildning.

  Vilka härliga bilder du bjuder på i dag! Vilket märke är det på din zoomkamera? Jag är lite pigg på att skaffa mig en sådan som komplement.

  Kram och god kväll!

  1. Jag också! Tror Biden och Camala Harris blir ett lyft. Och det lyftet kan ju tas på allvar. Smart och genomtänkt med den betydligt yngre Camala Harris som vicepresident.
   Vi har haft en fin dag här och det var skönt att sitta en stund på balkongen och lite underhållning bjöds det på. Ekorren inte minst.
   Zoomkameran är en Canon Powershot 40 X https://www.canon.se/cameras/powershot-sx740-hs/
   Kameran är bra men inte vad gäller mörkerbilder. Så jag har den andra, en Canon G7X som komplement. (En större och tyngre systemkamera finns i husållet men den tycker jag är för tung att ta med mig ut dagligen)
   Kram och trevlig kväll.

  1. Krämporna tär och begränsar. Men det ska väl hända något så småningom. Och att sitta en stund på balkongen när det så är möjligt tar jag gärna. Att då ekorren framträdde uppskattades extra.
   Och en fin dag idag med långpromenad piggade upp.
   Trevlig kväll.

 9. Hoppet spirar åter i och med ny president i USA – så skönt! 🌍🌎🌏🌅
  En stund på din balkong med dina betraktelser och bilder ger mig hopp och jag blir varm i ❤️ Hoppas din värk och smärta minskar och att kroppen blir piggare.
  Stor kram

  1. Verkligen så befriande att “Trumpeten” är på avgående. Hoppas att han själv inser det- Och väldigt positivt med Camala Harris som vicepresident.
   Det blev en skön stund på balkongen i morse och med tankarna som fritt svävade runt. Och trevligt med ekorren som var på en av terrasserna på grannhuset.
   Värken begränsar mig alltför mycket men jag får bra hjälp och är glad för det. Men att vara begränsad ogillas.
   Stor kram

 10. Att värk tär på en det är helt klart. Mannen min passade ju på att ha irriterat öra, tandvärk och ryggskott samtidigt. Han var inte så vidare värst trevlig att vara kring just då, om jag ska vara ärlig. 😜

  Bra att du hejar på där med rygg och axel. Envist!

  1. Så är det! Och din man hade ju trippla besvär. Än värre. Envisheten är här bra att ha och att stärka kroppen är nog så viktigt och att bevara den styrka jag fortfarande har. Jag är tämligen smärttålig men går nu oftast ut på egen hand så jag kan ta det i min takt.

 11. Så mycket du kan se från din balkong, ekorren var ju för härlig, och så högt upp!
  Så ledsamt att läsa om dina krämpor, du är fantastisk som kämpar på, men så är du väldigt envis och positivt inställd har jag förstått! Skönt att du är nöjd med sjukvården, det blir jag glad över!
  Sköt om dej!
  Varm Kram!

  1. Gårdagen var behaglig och skönt att tanka lite D-vitamin även sittandes på balkongen. Och en del underhållning har jag. Rejält ont har jag och tyvärr blir det allt värre.Envis är jag och positiv och jag är ganska smärttålig och det gör att jag inte ger upp i första taget. Trots att jag är “gammal” så tycker jag att man tagit hand väl om mig. Är glad för det.
   Tack för omtanken.
   Kram

 12. Lilla kurre då, han skulle behövt hitta en stor gran att skutta i! Men, han kanske rentav får tag på mat på någon balkong? Är det tillåtet att mata fåglarna? Det verkar vara förbjudet i många områden på balkongerna. Visst skitar det väl ner en del, men man får mycket sällskap och hjälper ju fåglarna att klara vintern.
  Du tyckte det var kyligt med 11 grader, vi har idag inte kommit över 4 på hela dagen. Men du såg ju hur det såg ut med dis och dimma, då är det lätt att tappa sugen. Jag känner av både rygg och höft men knatar på för jag mår inte bättre i kroppen av vila, nästan tvärtom, nu har jag försökt kravla mig upp på steglängder igen, ett tag när det regnade i två veckors tid blev det dåligt resultat. När skulle du få träffa läkaren efter de nya undersökningar du gjorde?
  Nattikram

  1. Jag blev så förvånad när Kurre satt här på en terrass på grannhuset. Vi tror den tar sig dit via höga träd som finns inne på husets gård.Men vi har sett en ekorre här på taket tidigare men vet inte om det är samma. Här får man inte mata fåglar från balkongerna.För det är inte småfåglarna som kommer utan ofta trutar och skator. Men man kan hänga upp talgbollar i träden utanför och inne på våra gårdar och det gör många.
   Såg all dis och dimma hos dig och det är ju bara för trist. Vi fick en strålande dag och eftermiddagen bjöd oss på en molnfri himmel.
   Vet att du också har trassel med rygg och höfter och är det fukt och rått så blir det ju än värre.
   Nya remisser är skickade till specialister så jag hoppas på svar i veckan.
   Tankar till dig och en kram

 13. Tänk så mycket trevligt du har att se från din balkong! Härliga bilder! Ekorren är då väldigt söt – och så fina bilder det blev! Fåren som går här i hagarna är just Värmländska skogsfår i blandade färger! Väldigt trevliga naturvårdare!
  Ständig smärta tär på både humör och ork – och jag beundrar din envishet att trots allt orka med att både hålla humöret uppe och orka gå dina långa promenader!
  Angående USA så känner jag glädje över resultatet … och tror att Camala Harris kommer att bli perfekt i sin roll!
  Ha nu en bra tisdag!
  Kram

  1. Fint att sitta här när det är ok väder. Och viss underhållning bjuds det på. Vi har tidigare sett en ekorre här uppe på taket och den kommer nog upp och ner via höga träden som finns på gården och gatan. Och de brukar vara bra både på att hoppa och klättra. Lite svårt är det ju att zooma in helt tydliga bilder men jag tyckte de blev helt ok. Vad roligt att du har Värmlandsfår i hagen. Och jag är så nöjd med mitt fårskinn och det är också köpt i Värmland. Ett fint minne.
   Smärtan tär och begränsar men det kunde varit värre- Är tacksam för att jag, trots hög ålder, får bra hjälp inom sjukvården. Att röra mig känns viktigt men jag tar det i min takt.
   Tack, för omtanken. Den värmer.
   Önskar dig också en bra tisdag.
   Kram

 14. Låter som en trevlig stund där på balkongen. Skönt så länge man kan sitta ute. Du hade ju en hel del underhållning också. Jag har alltid undrat hur hundpassare gör för att få så många hundar att gå disciplinerat. Jag tyckte det var svårt ibland med bara en. Ekorren är för söt….men lever den inte lite farligt så högt upp? Kram

  1. Det är ju fantastiskt att trots att det är november kunna sitta ute på balkongen utan att det känns kallt. Vi har balkongen i söderläge men den ligger på sex och är inte direkt inbyggd. Men vi har glas som går upp en bit och skyddar lite mot blåst. Hundar från hunddagiset kommer ofta förbi och jag är imponerad över hur alla går i takt. Ungefär som man ser 10 förskolebarn på promenad. Sedan kan man se föräldrar som har knepigt att ha ordning på två.
   Vi tror att ekorren tar sig upp via träden på gården och på gatan och den är ju tämligen ensam här uppe. Kul nu att den satt här på lägenhetens terrass men det hade inte varit roligt att få in den.
   Kram och trevlig tisdag . Inget balkongsittarväder idag.

 15. Fint att du fick bilder på ekorren. De är verkligen svåra att fota.
  Läcker bild ovanifrån med hundarna från hunddagiset.
  Det är besvärligt med ständig smärta/värk och du gör det bra som tar dig ut och går och håller humöret uppe.

  1. Jag var försiktig för visste inte om ekorren skulle se mig och snabbt försvinna. Tror den tar sig upp på taket via höga träd på innergården.
   Hunddagiset passerar ofta och det är imponerande att se hur fint hundarna går.
   Ja, smärtan är knepig och stundtals svår. Men värken får inte hindra mig från att stärka kroppen. Ibland är det svårt med humöret men då går jag ut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *