Trevligheter

Grattis älskade döttrar- Ett stort, varmt och innerligt sådant.

Åren har gått och idag, den 2/1, är det – kan man tänka sig-, 40 år sedan döttrarna Liv och Helen föddes i fjärran land, på Sri Lanka.  Två pyttesmå flickor såg dagens ljus. Två döttrar, tvillingflickor,  som har gett och berett mig och andra så mycket glädje genom åren. Och något de fortfarande gör. Dagligen. Om dryga två månader, den 13 mars, är det också 40 år sedan jag och döttrarnas pappa  lämnade Sverige för vårt livs resa. Vi steg på Arlanda ombord på ett plan från Singapore Airlines för att resa till Sri Lanka och möta er två.. Att bli föräldrar. Mäktigt! Och idag ska vi fira! Stort grattis älskade Liv och älskade Helen.

Stort grattis!

Och visst ska vi fira. Men det får, precis som så mycket annat, bli i lite annorlunda former idag.  Men det kommer andra tider.  När man ”nollar” kan man också  fira hela året. En fyndig tanke som jag tror att vännen Ama  kommit på. ut. Jag har absolut anammat detta för egen del och gör det nu även med döttrarna.

Torrevieja. Stort grattis på födelsedagen!Stort grattis bästa döttrar!  Liv (till vänster)  är en kvart äldre än sin syster Helen.(Bild från Torrevieja tagen för några år sedan)

Sri Lanka i april 1981 och det är dags för oss att resa hem till Sverige. Två pyttesmå flickor och en glad och lycklig mamma.  

Glad mamma och glada döttrar som här hunnit bli nästan två år.  (Liv i blått och Helen i rött )

Många skidresor blev det. Vi startade försiktigt och ni lärde er skidåkningens grunder i  skidskolan i Idre . Tror ni var tre år då. Men några år därpå dan blev det franska Avoriaz som blev en favorit.  ( Några avstickare blev det också till Österrike)

Skidåkning i Avoriaz från det ni var sju år och uppåt. Här, Liv till vänster och Helen till höger, har ni hunnit bli 10 år.

Åren går

och vi har kommit fram till 2016.  Liv har blivit mamma till till två söner. Max och William.

Här tar vi en tur med Lennakatten, en museiejärnväg som startar i Uppsala. 

Sommaren 2019. En heldagstur till Furuvik. En riktigt lyckad utflykt.

Liv, Max (sitter) och William.

I slutet av februari 2020, innan pandemin slagit till, tar Max, Liv och jag tåget till Vemdalen för några dagars skidåkning. Och här ansluter vi till Helenfamiljen som redan är på plats.

Helen  och Max är på väg nerför en av backarna.  Vemdalen mars 2020

Slutet av maj 2020. Vi ses i Uppsala.  En strålande och lyckad dag på alla sätt.

Jättetrevlig lunch i Uppsala tillsammans med några av mina bästa.  Helen, Max, Liv och William . 

Kära Liv och Helen! Jag är verkligen glad över att ni, älskade döttrar, finns i mitt liv. Vi har gjort många olika resor tillsammans och vi har många resor framför oss. Och idag firar vi! Stort grattis! Tack för att ni finns!

Vemdalen i början av mars 2020.

42 svar på ”Grattis älskade döttrar- Ett stort, varmt och innerligt sådant.”

 1. Ett helt underbart inlägg. Jag blir så rörd! Man glömmer att barnen är så små när dom är ”nya”.
  Jag ställer mig i kön och önskar dina fina döttrar en fantastiskt fin födelsedag!
  Dessutom GRATTIS till dig som har två så fina tjejer och barnbarn!
  God fortsättning på den nya året 2021!
  Kram

  1. Tack! Jag ska hälsa dem! Visst glömmer man hur små barnen är när de är ”nya”. Och när vi reste hem med döttrarna var de dryga tre månader och vägde knappt 3 kg. Men det fungerade bra.Vi förstod nog inte först hur små de egentligen var.
   Bosse och jag passar också på att önska dig och Lennart ett bra nytt år. För det hoppas vi ju på.
   kram

 2. Så härligt att följa, en livsresa! Skrattade högt när jag såg den gröna skjortan och blå glajjorna. Vilken outfit! hehe.
  Semestermodet alltså.. Man saknar det. Saknar semester och sol och galenskap. Ha ett fint nytt år Ditte!

  1. Ja, dels en livsresa att komma hit till Sverige och dels har vi rest mycket tillsammans hela deras liv och runt världen.Och jag hoppas på fler resor tillsammans med både döttrar och barnbarn. Härliga minnen har vi med oss från både bl.a alper,öluffningar i Grekland, surfing på Hawaii och mycket mer.
   Önskar dig också ett riktigt bra år detta 2021

 3. GRATTIS till fina döttrarna Liv och Helen.
  Hoppas det blir en trevlig dag om än annorlunda.
  Härliga bilder speciellt den där de ligger i babyliften.
  Babylift hade vi också haft men bara en!

  1. Tack! Jag ska hälsa döttrarna från dig.Vi har nu firat en del tillsammans i Ekotemplet i Hagaparken med bubbel och tårta och kommer att fortsätta i kväll- Men det bli i ganska lite skala eftersom tiderna är som de är- Å andra sidan kan vi fira senare i år och då mer rejält.
   Minns så väl när bilden med döttrarna i babyliften togs och vi strax efteråt skulle flyga hem med två små bebisar från Sri Lanka. Kan tänka mig att du känner igen detta.

 4. Jag ”gick” till din blogg för att önskar dig ett riktigt bra år 2021!

  Så läser jag det här inlägget, nästan så jag ryser litet. Tänk vilken lycka att få två döttrar på en gång…. tvillingförälder. Omständigheterna blev litet annorlunda än för de flesta av oss som får barn, men lyckan att bli föräldrar delar vi absolut.

  Som sagt önskar jag dig ett riktigt Gott 2021!

  1. Tack, Mia! Och det blev lite dubbelt firande här. Visst var det en lycka att ha förmånen att dels då barn och sedan att få tvillingar. Åren har gått och de har gett och ger mig så mycket glädje . Lite andra omständigheter absolut. Men lyckan fanns helt klart och finns kvar.
   Jag önskar dig också en god fortsättning på 2021 och hoppas du har det bra.

  1. Tack! Jag är så glad över att jag fick förmånen att bli deras mamma. Och vi har firat idag i Ekotemplet i Hagaparken och lite mer blir det i kväll. Men vi får fira mer under året.

  1. Tack och tack! Ja, vilken lycka att ha förmånen att få bli föräldrar till döttrarna. Och sedan att bli mormor. Ja, du vet ju hur det känns och dessa tacklar inte av ju äldre barnbarnen blir.
   Stort grattis till dig också- Nybliven mormor.
   Kram

 5. Kärlek . Tillit. Tillförsikt. … och ännu mera kärlek. Längtan efter föräldraskapet, ge sina döttrar det bästa! De är fina de där två. Helen har jag träffat, vem vet kanske också Liv nån gång. Barnbarnen, kanske kan jag möta de med 🙂 söta små fina som växer och ger mormor ”sitt strå till stacken” <3
  Varmt, vidunderligt, välkomnande inlägg!
  Visst nollar vi oss, utan tvekan, om igen och om igen! Så går livet sin gilla gång. Men vissa gånger är det något mer!
  Stor varm kram och grattis till er, mor och döttrar och barnbarn!

  1. Tack, bästa Tove för dina fina och värmande ord.Ja, mycket kärlek finns och på olika sätt- Och visst är det fina döttrar på så många sätt. De har gett och ger mig så mycket glädje.
   Och när det kommer nya och coronafria tider så kommer du också att träffa ”juniorerna”. Glädjespridare de också.
   Många tankar till dig och hoppas du har det så bra du kan. Saknar dig.
   Varm kram till dig och tack från döttrarna.

 6. Vilket fint inlägg! Stort, stort GRATTIS till Liv och Helen! Ditt inlägg är verkligen en kärleksfull hyllning till döttrarna. Å jag är säker på att de inte kunde haft en bättre mamma. Hoppas ni firar digitalt, gissningsvis med en Helen-tårta bland annat. Sedan kan ni fira ”på riktigt” senare. Det är ju fördelen med att födas i januari – man har i stort sett 12 månader på sig att fira.

  1. Tack! Och tänk att det gått 40 år sedan döttrarna föddes och det snart, i mars är 40 år sedan vi, fredagen den 13 mars lämnade Sverige för att ha förmånen att bli föräldrar. Vi har firat tillsammans i.r.l idag, utomhus och med ”de närmaste” i Ekotemplet i Hagaparken. Så trevligt. Och även solen ville vara med ett tag. Och lite firande i kväll med alla rekommendationer i beaktande. Och visst firar vi mer rejält när sådana tider kommer. Och vi har ett år på oss och om det behövs så utökar jag tiden. Nej, någon Helentårta blev det inte idag. Hon var ledig. Men en väldigt god köpt tårta blev det och champagne eller vitt vin.

 7. Stort grattis till dina älskade döttrar! Hoppas ni kan firar ordentligt tillsammans när allt detta elände ger med sig.
  Stor kram

  1. Tack! Jag ska hälsa! Vi har firat lite lätt idag och kunde ses utomhus i Hagaparken.Väldigt trevligt. Men mer firande får det bli när detta elände är borta-
   Stor kram

 8. God kväll Ditte!
  Vilken tur att jag läste din blogg först. Tänkte nämligen ringa i kväll.
  Vilken fin berättelse du gjort från början tills nu.
  Liv och barnbarnen har jag träffat men inte Helenfamiljen.
  Jag var och firade mitt äldsta barnbarn igår då han fyllde 14 år, ofattbart att tiden går så fort.
  Han var iklädd i sin allra första kostym och i stort sett huvudet högre än jag.
  Ett stort grattis till dina fina döttrar💞

  1. God kväll!
   Vi kan höras i morgon. Vi har firat lite idag med närmaste familjen och gjorde det utomhus i Hagaparken i Ekotemplet.Jättetrevligt!
   Roligt att du kunde fira ditt äldsta barnbarn. Och hela 14 år. Ja, visst går tiden fort.Roligt med kostym så jag kan tänka mig att han var stilig.
   Tack för grattishälsningen till döttrarna. Ska skicka den nu.
   Kram

 9. Så fint minnesalbum du har gjort till döttrarnas jämna födelsedag. Och visst är det så att man kan (om man vill) fira hela året, precis som Ama gjort! Själv hoppar jag helst över alla firanden…är inte alls glad åt varken uppvaktningar eller påminnelser…hihi
  Döttrarna har ju fått världens bästa mamma, och jag har förstått att den känslan är ömsesidig.
  Värme och kärlek till er!

  1. Några tankar kom extra idag på deras födelsedag. Konstaterade att tiden gått väldigt fort. Hela 40 år. Nu kunde vi ses tillsammans med ”de närmaste” i Ekotemplet i Hagaparken och det blev väldigt lyckat. Och döttrarna kunde också fira lite tillsammans. Blev så bra. Jag är så glad över döttrarna som har gett och ger mig så stor glädje.
   Stort tack Paula! Kram och tankar till dig.

  1. Tack! Och vi kunde ses med några vänner vid Ekotemplet i Hagaparken för lite firande. Så trevligt! Och helt ok. väder.

  1. Stort tack! Minnet här, från 1981 och vår hemresa från Sri Lanka till Sverige, är fortfarande starkt. Och döttrarnas pappa var minst lika glad och spänd. Nu var vi föräldrar

 10. Vilka underbara foton! Stort Grattis till Liv och Helen idag! Tänk om jag valt en annan väg hade jag kanske träffat er idag 🙂
  Hoppas ni hade en fantastisk dag, trots att ni var utomhus, men fantastiskt att ni kunde samlas!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Några minnesbilder fick det bli. Åren har gått fort. Alltför fort. Ja, tänk om du passerat oss i Ekotemplet. Vad roligt! ohc lite bubbel och tårta hade du garanterat fått. Vi hade några fina timmar här i Hagaparken och att ses här var ju bar även för Liv och Uppsalafamiljen. Jätteroligt att vi kunde ses även denna födelsedag.Och även solen tittade fram lite grann.
   Kram!

 11. Stort GRATTIS till dina fina döttrar! Jag gratulerar inte i efterskott eftersom dom ju nollar och fyller hela året 🙂
  Vilket fint inlägg du har gjort med många minnen och underbara bilder!

  Ha det gott!
  PS: Eftersom mitt nollningsår blev så urbota dumt så tänker jag ta ut ett fortsatt firande retroaktivt 😉

  1. Tack! Jadå, dom nollar hela året så det får bli mer firande när det blir möjligt. Igår sågs vi och firade lite utomhus vid Ekotemplet i Hagaparken och det blev så trevligt. Kul att kunna ses trots omständigheterna.
   Många fina och roliga minnen finns under hela deras 40- år långa resa. och jag hoppas den fortsätter på olika sätt.
   Jag tänkte just på dig och detta om att förlänga ditt år- En riktigt god tanke. Klart du ska fortsätta att fira.
   Önskar dig en fin söndag

 12. Grattis till dina döttrar! Så mycket roligt man får uppleva tillsammans med sina barn och barnbarn. Det är ett speciellt band och en speciell känsla för ens närmaste. På Trettonafton fyller min äldsta flicka år, så då blir det kalas. Jag hoppas detta året blir ett positivt år i alla bemärkelser. Kram

  1. Stort tack!Och vi hade möjligheter att kunna ses. Med rådande omständigheter så hade döttrarna planerat en träff utomhus och det blev vid Ekotemplet i Hagaparken.Det blev väldigt trevligt med bubbel och tårta. Och när tiderna ändras så får vi ta tag i det på nytt.
   Vad trevligt med kalas för din dotter fyller år på trettondagsafton. Och fint att ses är det ju och att fira förstås.
   Visst hoppas vi på ett positivt år detta 2021.
   kram

 13. Stort grattis till ungarna där, tiden går ju och ibland hinner man väl inte riktigt med, åtminstone inte jag 😉
  Fint att kunna fira hela året, det ska jag tänka på om åtta år när det är dags för mig.

  Tillönskar dig en fin Söndagseftermiddag, ha det jättefint.

  1. Tackar! Ja, tiden har gått väldigt fort. Vet inte riktigt var den tog vägen. Tyckte det var ganska nyligen vi var på Sri Lanka, men det var ju 40 år sedan. I alla fall i mars. Och visst firar vi hela året och kanske kan vi få till lite mer firande längre fram i år-
   Här blir det en lugn em.hemma.
   Önskar dig också en bra söndag.

 14. Grattis Ditte och till Liv och Helen! Fin resumé!
  40 år…det låter vuxet hahaha…
  Min enda avkomma blir 50…hur gick det till…Åren går fort!
  Bra att ni kunde fira!!
  Kramar! P ♥♥

  1. Tack! Och jag ska förstås hälsa från dig. Ja, visst låter 40 år mycket. Minns så väl 1981. Undrar var åren tagit vägen.Och din J blir 50.
   Vi firade lite lätt i Ekotemplet i Hagaparken och det blev så trevligt. Fint att vi kunna träffas. Får fira mer när andra tider kommer.
   Kramar från B och mig.

  1. Tack! Ja. åren har gått snabbt….
   Lite firande blev det nu och resten får vi ta senare när det kommer andra tider.

 15. Grattis till flickorna på födelsedagen! Så fina flickor och många fina minnen tillsammans genom åren har ni hunnit skaffa. Det var ju bästa stället att fira utomhus på. Lite annorlunda firande och ett trevligt minne.
  Ha det så bra och sköt om er!
  Kramar

  1. Tack! Jag ska hälsa dem. Och det var ås roligt att vi ”nära och kära” kunde ses och fira lite grann. Det blev fint att ses i Hagaparken och i Ekotemplet. Åren har gått fort och många, fina minnen och upplevelser har vi haft tillsammans. Hoppas på många fler.
   Önskar dig också fina dagar.
   Många tankar till dig.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *