Stockholm Trevligheter

Nyårsafton 2020 är förbi – Och hoppfullt välkomnar vi 2021

Nyårsafton 2020 är förbi och nu är den förstad dagen på 2021 här. Och visst hoppas vi på ett år där inte ett ilsket virus ska styra och begränsa vår tillvaro. Vi hade en trevlig nyårsafton och valde att tillbringa den här hemma.Vi  har oftast varit bortresta över både jul och nyår, men i år var det inte riktigt läge för det. Förra året firade vi in det nya året ombord på Birka Stockholm.Verkligen trevligt. Och nyårsdagen 2020 befann vi oss till sjöss.  Över ett vackert Ålands hav och gled sedan sakta genom Stockholms norra skärgård.

Inför nyår 2018-19 kom vi spontant på att ta en tur till spanska sommarstugan i Torrevieja. Vi fick tag på flygbiljetter så resan dit var snabbt ordnad. Så  nyårsafton det året  tillbringade vi där  tillsammans med vännerna Susan och Jörgen. Några år har vi också under den här tiden varit några veckor på vinterförvaring i Thailand.

Nyårsafton  2020

Stockholm . Södermalm. Nyrsafton 2020 bjöd på en gnutta sol och tendenser till blå himmel. Nyårsafton 2020 bjöd oss en kort stund på tendenser till blå himmel och en aning sol på tidig eftermiddag.  (Bild tagen västerut från vår balkong.) 

Ett kort besök fick vi också här hemma. Dotter Helen kom och överraskade oss med champagne, trisslotter (en liten vinst blev det) och sedan hade hon bakat kinesiska lyckokakor. Spröda små kakor som oftast bakas av mjöl, socker och olja- Och i kakorna ligger det en liten lapp. Vi väntade med att äta dem till 12-slaget.  På  lapparna  makens lapp stod  “unna dig något gott ibland”. Passande!  Min kaka kaka hade  budskapet; “på rullande sten växer ingen mossa”. (Passande budskap till oss båda men det var en slump vilken kaka vi valde.

En god nyårshälsning.

Stockholm. Södermalm. Nyårsafton 2020. Här sänker sig skymningen över Hammarbykanalen. Så vackert när skymningen sänkte sig här hemma över kanalen denna nyårsafton 2020.

Vad gäller mat så kan man ju inte äta sig mer än mätt. Så ganska tidigt insåg vi att den  färska hummern  jag köpt hos Göta fisk i fick anstå. Vi blev så lagom mätta ändå.

Kalix löjrom var en given förrätt denna nyårsafton 2020. Men champagne till. Riktigt gott. Champagne med förrätt/tilltugg  blev denna nyårsafton 2020 kalix löjrom på Mjälloms tunnbröd serverad med smetana (tjock och syrad grädde) och hackad rödlök . Denna norrländska delikatess fick också gå i repris på små rågkorgar. Då också i sällskap av en räka. 

Så småningom dags för varmrätten. Helstekt svensk färsk och kravmärkt oxfilé från  Söderhallarna som serverades med  hasselbackspotatis, en mustig rödvinssås  och en färgglad sallad. Vinet var valt med omsorg. Ett italienskt vin från veronatrakten, Masi Campfiorin från 2014.  Passade perfekt till oxfilén

Nyårsafton 2020. Varmrätt. Oxfilé men en heltäckande rödvinssås , hasselbackspotatis och ett gott rödvin. Masi Campofiorin från 2014 Varmrätten denna nyårsafton 2020.Oxfilé med en mustig rödvinssås. (Jodå, köttet finns under såsen)  Väldigt gott! (Den tänkta desserten orkade vi inte)

Inför 12 slaget

Klockan tickade på och vi fastnade på Skansen och utsändningen på tv därifrån. Och plötsligt var det dags för det nya året att läsas och ringas in. Vi gick ut på balkongen och såg att många samlats på kajen. Fullt förståeligt för alla har ju inte egen “privat utsikt”.

Samling på kajen inför 12-slaget.

 Under kvällen har en hel del  del raketer fyrats av-  Men just här strax före 12 slaget väntar vi på att det ska ta fart igen

Och det gjorde det. En hel del fyrverkerier längs vår kaj men de från Hammarby sjöstad på andra sidan kanalen syntes mest.

Gott Nytt År! Champagne med tilltugg i form av stora lantchips med räkor och en röra. (1 dl crème fraiche, rivet skal av en citron, svartpeppar och dill)

Nyårsafton har övergått till nyårsdagen och vi stannar kvar ett tag till  på balkonen med våra tilltugg och champagne.

Nyårsafton 2020 har övergått till nyårsdagen och 2021 är här. Och vi önskar det nya året välkommen.

 

Strax efter midnatt filmade jag från balkongen fyrverkerierna med mobilen och   la jag ut filmsnutten på Instagram. Och sedan dess har klippet haft dryga 3500  visningar. Absolut ett rekord för min del och riktigt roligt.

 

År 2021 har anlänt och jag gör som barnbarnen. Tar sats och glider in i det nya. Och visst hoppas vi på ett riktigt Gott Nytt År. På alla sätt.

 

34 svar på ”Nyårsafton 2020 är förbi – Och hoppfullt välkomnar vi 2021”

 1. Såg gott ut det där, trevligt tycker jag.

  Gillar ju att titta på fyrverkerier trots att jag egentligen tycker det är ett otyg.
  Men organiserade sådana av proffs gillar jag bättre.
  Vackert där.

  Ha det underbart Ditte.

  1. God fortsättning! Ja det blev riktigt gott och väldigt lagom. Vi tycker också att det är att låta pengarna gå upp i rök att skjuta av fyrverkerier. Ja, en hel del att se vad gäller fyrverkerier var det här längs kajen.
   Ha det fint du också.

 2. Ja nu ser vi framåt och lämnar 2020 bakom oss….
  Hade lite liknande meny.
  Efterrätten åt vi 22.30!
  Skålade i Champis!!
  Kul filmen setts av så många.
  Idag har faktiskt solen visat sig lite.
  God fortsättning.

  1. God fortsättning! Och visst hoppas vi på ett bra år 2021. Vi fick ta bort lite mat och hummern kan vi absolut äta idag. Man kan ju bara äta sig mätt.Blev förvånad över att så många sett filmsnutten för med mobilen blir det inte så bra film i mörker.
   Ytterst lite sol här men en promenad på 6 km blev det.
   Önskar dig en trevlig fortsatt nyårsdag.

  1. Jadå! Lite annorlunda men bra. Önskar dig också en god fortsättning. Och visst hoppas vi på ett gott och bättre 2021.

 3. God fortsättning!
  Det låter verkligen som ni hade en trevlig och god nyårsafton. Inte illa att ha första parkett till fyrverkerierna. Vi såg några få här på torpet. Förvånande nog var de någon på andra sidan sjön som nu ikväll sköt av en hel del fina fyrverkerier.
  Kram

  1. Tack! Önskar dig också en god fortsättning. Vad gäller fyrverkerier är jag tveksam till att så mycket pengar går upp i rök.Mne det är inget jag kan påverka så jag lägger ingen energi på just det. Vad trevligt att vara på torpet. Säkert lugnt och skönt.
   Nu är 2021 här och visst hoppas om önskar vi oss ett bra år.
   Kram

 4. Vilken bra nyårsafton ni fick. Fint besök, gott att äta och en vinst på det. Inte det sämsta alls.
  Nu hoppas vi på att 2021 blir ett riktigt bra år!

  Kram och Gott Nytt År!

  1. God fortsättning!Och Gott Nytt År! Det blev en riktigt bra och “god” nyårsafton på alla sätt. Lite ovant att vara hemma men nu var det ju så i år-
   Visst hoppas vi på ett bra år 2021.
   Kram! Önskar dig en trevlig kväll.

 5. God fortsättning!
  Helt underbara bilder och videon var ju jättebra. Du börjar 2021 med ett rekord – fantastiskt! Så det nya året kan bara bli en succé.
  Vi åt snarlik mat, fast vi sparade oxfilén till idag och åt hummern istället igår. Fantastiskt att ha en sådan fin utsikt och kunna spana in fyrverkerierna. Vi har ju mindre bra utsikt, men Täby kommun gjorde ett fantastiskt fint jobb med firandet. Det är bara att min kamera liksom inte levererar;-) Även här började de privata fyrverkerierna ganska tidigt under eftermiddagen.
  Vilken rolig idé med de kinesiska lyckokakorna! Din Helen är verkligen kreativ!

  1. Tack!God fortsättning önskar jag dig också-
   Ja, lite roligt är det. Och filmsnutten är ju tagen med mobilen och det blir ju inte alls detsamma som att ta en”videosnutt” med kamera. Den har ju betydligt bättre kvalité. Vad gäller hummern ska vi ta den idag. Men vi drog lott om det. Insåg att båda inte kunde inmundigas.
   Jätteroligt att Helen kom förbi.Och Liv kom förbi från Uppsala via det digitala-
   Budskapet i lyckokakorna var fyndigt och stämde ju väl in.
   Kul med Täby kommun som ordnat ett bra firande. Behövs verkligen.
   Och nu tar vi fart här i 2021.

 6. Vilken fantastisk kväll du verkar ha haft med gott sällskap och god mat. Vilka fantastiska fyrverkerier du fick med i videon. Vilken tur du har som har balkong i ett så bra läge.
  God fortsättning!

  1. Tack! Ja, det blev så bra det kunde med de förhållanden som vi har nu. Och vi har lite av första parkett när det häller mycket. Så även här med fyrverkerierna.
   Hoppas du också hade en trevlig kväll.
   Önskar dig också God fortsättning på detta nya år.

 7. Det låter som att er nyårsafton blev till belåtenhet.
  Ni hade perfekt utsikt över fyrverkerierna, bra då kunde ni beskåda dem på säkert avstånd.
  God fortsättning på det nya året.

  1. Tack, det blev bra efter de möjligheter vi har. Vi är oftast borta över jul och nyår men i år fanns inte den möjligheten för oss. Och första parkett hade vi vad gällde fyrverkerierna.
   Önskar dig också ett Gott Nytt År-

  1. Tack! Önskar dig detsamma. Och visst hoppas och önskar oss ett bra år. På alla sätt. Vi var väldigt lika i tänkandet kring våra menyer. Löjrom är alltid ett säkert kort. Om man nu gillar det förstås. Och hummern åt vi idag. Med champagne till.

  1. Tack! Önskar dig detsamma. Och visst hoppas och önskar vi det bästa för 2021.
   God mat och dryck piggar upp men man kan ju bara äta sig mätt. Så det blev perfekt med lite skaldjur även till idag.
   Hoppas att du också haft en trevlig nyårshelg.

 8. Mums vad allt såg gott ut, vi blev lite besvikna på vår nyårssupé då köttet var lite för segt, och desserten gillade jag inte alls.
  Fin utsikt hade ni också över fyrverkerierna, tack för videosnutten som jag även såg på instagram!
  Önskar dig en God fortsättning på det nya året!
  Kram!

  1. Det blev en trevlig och “god” nyårsafton här hemma. Och första parkett hade vi till fyrverkerierna.
   Synd med segt kött för det är ju inte vad man vill ha om man går ut och äter. Trist också med en dessert som du inte tyckte om. Ska genast in och läsa om ert nyår.
   Jag önskar dig också en god fortsättning på det nya året. Och visst håller vi tummarna för att det ska bli ett bra år.
   Kram

  1. Tack, Anki! Det blev en god och trevlig nyårsafton här hemma.
   Visst är det roligt med den lilla filmsnutten som kvalitetsmässigt saknar en del. Men jag har förstått att den “rest” världen över.
   Önskar dig och de dina en god fortsättning och visst hoppas och önskar vi oss ett bra år 2021.
   kram

 9. Vad fint nyårsfirande! God mat och massor av fyrverkerier som välkomnar det nya året!
  Grattis till alla visningarna! Men vad fint med lyckokakor, måste vara tålamodsprövande att peta in de där lapparna är min första tanke. Men vad fina små budskap ni fick.

  Må gott och njut av 2021!
  Kram Christina

  1. Vi hade en lugn, god och trevlig nyårshelg och parkettplats när det blev fyrverkeridags. Jag bara tyckte det var roligt att filma fyrverkerierna och än roligare att så många velat titta.
   Säkert var det lite knep med att få in lapparna men dotter Helen är mat, bak och tårtspecialist. (Inte till yrket, där är hon sjukgymnast)
   Men hon har det rätta handlaget. Kul var det i alla fall att få kakorna.
   Önskar dig och de dina det bästa för det nya år som anlänt.
   Kram

 10. Vilket braigt firande ni fick och vilket vidunderligt fyrverkeri!

  Förstår att hummern fick anstå – onödigt att proppa i sig en sån delikatess när man redan är proppmätt. Bättre att spara den till en annan dag. Som till idag till exempel, denna dag kan man väl nästan kalla annandag nyår 😉

  Ha det gott!

  1. Här kändes det inte helt aktuellt att ge sig ut i vimlet, men det blev på alla sätt en god och trevlig nyårsafton. Och hummern smakade utmärkt igår.
   Önskar er en fin lördag. Här ska vi fira hela dagen. Mest utomhus

  1. Tack! Önskar er också ett riktigt bra år.Jadå, en bra nyårsafton blev det med god mat och dryck. Det blev så bra det kunde bli i rådande tider.

 11. God fortsättning på ett (förhoppningsvis) underbart, händelserikt, friskt 2021!!!
  Väntar på vaccin och en ev resa söderut.
  Stor kram till er båda från Värmland 🎊😍🇸🇪🍷👍🇪🇸

  1. Tack! Önskar er detsamma! Och visst både hoppas och önskar vi oss ett bättre 2021.
   Kramar till er från oss.

 12. Så smaskig nyårsmeny! Tänk att det är så svårt att uppbåda entusiasm när man är ensam.. Visst vill jag äta gott och det gjorde jag, men jag fuskade o hoppade över både förrätt en fin dukning.
  Roligt att din video fick många tittare, jag kikade också, men tog snabbt bort ljudet då hunden här bredvid började lystra med öronen…
  Tvärtemot dig så har jag varit hemma de allra flesta nyår, mest beroende på att jag haft hund i över tjugo år och då får man se till att skapa en bra och trygg tillvaro för dem just denhär aftonen.
  Nu ska jag läsa om döttrarnas födelsedag….

  1. Det blev bra och en trevlig kväll hade vi här hemma. Viktigast var att du åt gott och sedan kan man ta det andra som man känner för. Här blev ju förrätten som tilltugg till lite bubbel. Men gott var det.
   Ja, detta med hundar och fyrverkerier och smällare är ingen hit. Dotterns labrador reagerade lite i år men övriga år har han inte brytt sig.
   Visst är det så att har man hund så har man och den finns ju alltid Och en så fin vän lämnar man inte gärna. Är ju lite involverad i dotterns hund ibland.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *