Stockholm Trevligheter

Fullmatad dag med både nöje och nytta

Gårdagen bjöd på en bra blandning både av det goda och nyttiga. Så det blev en fullmatad dag och detta i lite dubbla bemärkelser. För första gången på nästan ett år kunde vi i bokklubben träffas igen. Visserligen har vi under pandemitiden haft några trevliga träffar via Zoom, men det är ju inte alls på samma sätt som att verkligen ses. Men nu var det alltså dags. I övrigt hade jag också lite annat att ta mig an och ytterligare ett par saker på min lista kunde jag senare på kvällen pricka av som utförda.

Hit till St. Eriksplan kom jag med tunnelbanan. Men jag var i väldigt god tid så jag tog en promenad innan det var dags att vara på plats.

En fullmatad dag

skulle det bli och det visste jag om och kan man förena nöje med nytta så är det ju en bonus. Och så skulle det bli. Solen sken från en himmel som bjöd på vissa blå inslag så jag tog en sväng längs Rörstrandsgatan/Rörstrandsområdet som ligger helt nära St:Eriksplan.

Stockholm. Rösrstarandsgatan. En gata som är fullmatad med mycket av det mesta. Längs Rörstrandsgatan ligger restaurangerna och caféerna tätt och här finns även flera små butiker med varierat innehåll. En gata som är fullmatad med mycket av det mesta.

Klockan närmade sig tolv och det var dags att styra fötterna mot vår bokträff hemma hos vännen B. Och bara att komma in och mötas av detta vackert dukade bord kändes glädjefyllt och givetvis att träffa vännerna i bokklubben. Så roligt att nu ses på riktigt. Några av oss träffades i Västerås i oktober 2020, där vi då sågs för att prata böcker och umgås. Alltså snart ett år sedan. I alla fall  var det väldigt roligt att nu ses igen.

En  väldigt vacker och samstämd dukning. Och att rönnbärskvistar gör sig så bra som blommor. Hade inte tänkt på det för egen del.

Till lunch blev vi bjudna på  “kyckling i het och krämig sås”  Väldigt gott! (Recept i länken om du vill testa)

Stockholm. Lunchen, en kycklinggratäng, var fullmatad med goda smaker och vackra färger. Dagens lunch  som vi blev bjudna på var fullmatad med goda smaker och vackra färger.

Jodå,efter maten och hallonpaj med glass till dessert, blev det också mycket bokprat. Vi läser inte direkt någon gemensam bok  men vi recenserar böcker och ger varandra tips. Ofta är det  också några böcker vi tar upp  som en eller flera av oss läst.

Några böcker vi pratade om var dessa.

Deckare: “Det fördolda” av Hans Rosenqvist & Michael Hjort, “Alla ljuger” av Camilla Grebe och “En familjetragedi” av Mattias Edwardsson.

Några Andra böcker vi  läst: “Hon hette Esmeralda” av Minna Thunberg och ; Melinda Jacobs, “De förklädda flickorna i Kabul” av Jenny Norberg, “Krigsdagböcker 1939-1945” av Astrid Lindgren, “Tills alla dör” av Diamant Salihu, “En gentleman i Moskva” av Amor Towles, “Svärmodern” av Moa Herngren  och “Biodlaren från Aleppo” av Christy Lefteri

Bokpratet är i full gång

Och väldigt trevligt är det.

Vidare

mot nya mål. Nåja, inte så långt. När jag nu ändå var vid St:Eriksplan i City så hade jag tänkt att ta bussen till mina föräldrars grav på Solna kyrkogård.En resa på 15 minuter.

Vi passerade en liten del av nybygget i Hagastaden i närheten av Nya Karolinska sjukhuset.  Namnet  Haga staden känns lite udda för Hagaparken eller området Haga ligger ju inte här.

En del av Nya Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Så framme vid gamla Karolinska sjukhuset där bussen stannar och het nära ligger också Solna kyrkogård. Jag köpte med lite ljung och annat som jag planterade- Och visst lyste det upp.

Här vid kyrkogården blev jag upphämtad av dotter Helen för vidare bilresa till Nacka strand där hon bor. Här var det dags för lite teknik på datafronten som jag skulle få hjälp med och det ordnade sig på bästa sätt.

Utsikten från lägenheten och balkongen över inloppet till Stockholm, över till Djurgården (där båtarna ligger) och till Lidingö är helt fantastisk- 

30 svar på ”Fullmatad dag med både nöje och nytta”

 1. Så trevligt med en date i bokklubben, och du hann med en hel del annat också. Du var i närheten av mina hoods! Äldsta sonen med flickvän bor vid S:t Eriksplan. Ser att du fick med skylten vid NKS som visar var förlossningen ligger, kul! Å så fint du gjorde vid dina föräldrars grav. Trevligt att sen få skjuts hem till dottern och få lite datahjälp, vilken fantastisk utsikt de har från sitt fönster, wow!
  I morgon är det dags för mej att träffa mina bokcirkelvänner, det ska bli jättetrevligt!
  Ha en fin torsdag, trots regnet!
  Kram

  1. Det var verkligen roligt att ses i bokklubben igen. Efterlängtat! Även om vi setts via Zoom så är detta ju helt annorlunda, att ses på riktigt. Vad roligt att äldste sonen bor här i trakterna av St: Eriksplan, väldigt centralt är det ju. Sände en tanke till dig när jag passerade NKS på väg till kyrkogården. Fint med ett besök här och det var ett tag sedan. Lika bra att ta växter som gillar lite kyla. Perfekt att få skjuts hem av Helen. Hon jobbar i Huvudsta så det är lite på vägen-
   De bor verkligen så fint i Nacka strand.
   Önskar dig en trevlig träff med din bokcirkel- Vet att jag har två böcker som är dina. Har läst dem och de var riktigt bra. Ska återlämna dem vid tillfälle.
   Nu tittar solen fram här så jag ska ge mig ut en sväng.
   Kram och trevlig kväll.

  1. En väldigt lyckad och omväxlande dag blev det. Så roligt att vi i bokklubben nu kan ses igen på “riktigt”. Att ses via dator är ju inte alls samma sak. Ett vackert dukat bord, vänner, verkligt god mat, intressanta boksamtal – ja, det berikar.
   Var ett tag sedan jag var vid graven men fint att nu få till lite höstblommor som piggar upp. Och båda mina föräldrar var verkligen pigga.
   Ett bra avslut på dagen blev det också.

 2. Så trevligt med en fysisk träff. Vilken bra tid att träffas, lunchträff. Känner igen och har läst en del av böckerna! Man glömmer så fort bara. Borde egentligen anteckna några rader om varje bok man läst.
  Fint på kyrkogården blev det… och så bra att du kunde få hjälp med teknikstrulet.
  En bra dag med mycket uträttat! Kram!

  1. Det var verkligen roligt att ses på “riktigt”. Och prefekt att ses vid lunchtid. Tidigare, när några arbetat har kvällar varit bra men nu fungerar det ju väldans bra med att ses till lunch. Det är roligt att delge varandra boktips och många gånger är det så att det finns någon bok som mer eller mindre alla läst.
   Nu var det ett tag sedan jag var på kyrkogården och det kändes bra att byta blommor. Och dessa piggade upp. Båda mina föräldrar var ganska pigga.
   Regn här idag men solen kom på em. och då blev det en promenad.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Var ju tvungen att följa receptlänken och tänk det receptet har jag lagat =) Det är ett tag sedan, så bra med en liten påminnelse om att laga det igen för det är verkligen gott. Vilken utsikt! En bra dag med nytta och nöje och det blev färgglatt och fint på graven. Ha en bra kväll är är det nu äntligen uppehåll efter nästan en heldag med regnande.

  1. Vad roligt att du både kände igen receptet och lagat det. Och jag ska testa. Det smakade så bra tyckte vi alla.
   Min dotter H med familj bor verkligen fint här och utsikten över inloppet till Stockholm är det svårt att se sig mätt på.
   Uppehåll blev det här på em och då skyndade jag mig ut. Blev en bra promenad och så vackert i den sena eftermiddagssolen. Sitter nu en stund på balkongen med lite bubbel och njuter i kvällssolen. En kofta fick dock komma på.
   Den lila ljungen och den andra lila växten gjorde sig fint tillsammans med de gröna växterna som hållit sig vi liv.
   Trevlig kväll

 4. Trevligt att ni kunde träffas i bokklubben igen. Väldigt fint dukat bort, ser så snyggt ut, en fröjd för ögat.
  Roligt att se “gamla” trakter och då tänkte jag på S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan. Där har jag varit mycket. Min förra svärmor bodde där i närheten och Filadelfiakyrkan ligger på Rörstrandsgatan, så den besökte jag ofta förr. Känner faktiskt igen mig på din bild. Det finns många småbutiker där runt om. Kanske en del har försvunnit nu, vet ej.
  Nya Karolinska såg jag också, fast häromdagen. Jag tycker också att namnet Haga staden är lite malplacerad.
  Så vackert du har gjort det på dina föräldrars grav.
  Vilken härlig utsikt ifrån balkongen.
  Trevlig kväll önskar jag dig.
  Varm kram!

  1. Det blev så trevliga och “goda” timmar och en fröjd att sätta sig till detta vackert dukade bord. Hela våningen är vacker. Vad roligt att du följde med mig både till Rörstrandsgatan och till St: Eriksplan och i så välkända trakter för din del. många småbutiker är kvar men visst har några försvunnit under åren.
   Nya Karolinska har jag bara sett från utsidan. Men någon större skönhet tycker jag inte att det är- Och flera som jag känner som jobbar där tycker att mycket är en skrivbordsprodukt vad gäller funktionen-
   Det var ett tag sedan nu jag var vid graven så det var dags att fylla på med lite nya växter. Och det lila lyste upp så fint.
   Min dotter Helen i Nacka strand bor så fint här och utsikten gläds jag åt varje gång.
   Önskar dig en fin kväll. Här kom solen på em så det blev en skön promenad för min del,
   Var rädd om dig.
   Varm kram

 5. Så roligt det är när man nu kan börja träffas lite mer som tidigare. Jag har verkligen saknat det…inte bara barn och barnbarn, men även väninnor. Det blir inte detsamma att “ses” över datorn, även om det är ett ypperligt sätt att hålla kontakten. Kram

  1. Visst är det! Och det blev så lyckat Jag har hela tiden haft några vänner jag träffat men vi har då mest setts utomhus. Men nu kan det bli både luncher och middagar hos varandra som det brukar vara. Visst är det fint att ha kontakt via telefon och dator men att ses är ju något helt annat. Maken är just nu i Spanien, i den spanska stugan, så vi håller kontakten via “Whats App” och det fungerar ju fint att ha kameran på.
   Kram

 6. En verkligt fullmatad och trevlig dag fick du! Ja, du gör många trevligheter för det mesta, kan jag läsa ut, bra där.
  Visst är det kul att träffa vänner i någon cirkel eller grupp som har legat nere irl så länge. Det blir som nytt liv. Vackert hem och god mat till det.
  Så fint dotter Helen bor och fint med datahjälp!
  Här har det droppat och spöat hela dagen, inte en chans till uppehåll, men jag har fått gjort mycket.
  Trevlig fortsättning på dagen!
  Stor kram!

  1. Jadå! Och med god variation. Jag försöker varje dag att få in eller göra något som dels jag blir extra glad av och även på något sätt glädja någon annan. Oftast går det bra.
   Så roligt att nu här ses i bokklubben och det var ju ett år sedan några av oss sågs i Västerås.
   Härligt att ses och sätta sig till ett så vackert dukat bor med god mat och dryck. Absolut njutbart. Fina boksamtal blev det också och även mycket annat prat. Vi har i bokklubben setts via Zoom men det är ju inte alls på samma sätt. Men ett gott alternativ.
   Jag har ju träffat några vänner, förutom familjen, under hela pandemitiden men då oftast utomhus eller på restaurang. Men att nu ses hemma hos varandra på lunch eller middag känns så roligt.
   Helenfamiljen bor så fint och den utsikten är det svårt att se sig mätt på. Och att med den framför sig få hjälp med databestyr är en bonus.
   Regnat har det gjort även här men klockan 16 var det blå himmel till stor del och jag begav mig ut. Sitter nu på balkongen med ett glas bubbel i skymningen och en vacker kväll är det. En kofta fick dock komma på.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor karm

 7. Nu är allt nästan normalt igen! Så kul att bokklubben har kommit igång igen. Både lägenheten, dukningen och maten såg väldigt aptitliga ut:-) Vad gäller NKS fick du ju till och med med skylten till Susjos arbetsplats. Bra jobbat där.
  Precis som du reagerar jag på “Hagastaden”. Hur f*n kom man på den korkade idén kan man ju fråga sig. Ingen anknytning till Haga alls. Då låg gamla KS nästan närmare Hagaparken än NKS. Och självaste Hagastaden gillar jag inte alls. Husen är skokartonger och ligger alldeles för nära varandra. Å alla balkonger ligger såklart är fel håll. Men även om de legat mot sydväst hade solen inte letat sig dit…
  Kul att du inte bara köpte ljung till graven utan blandade lite där. Så fräscht:-)
  Perfekt med en egen datasupport inpå knutarna:-)

  1. Ja, nästan normalt. Men fortsatt försiktighet lär vi behöva. Vi har ju setts och pratat böcker via Zoom några gånger och det är ju att ok. alternativ. Men att nu ses var så roligt. Och mycket bokprat blev det och en hel del annat prat också.
   Att ses över en lunch är bra och lite vin tar vi gärna till. God mat, fin dukning, böcker och vänner är en bra kombo.
   Passerade ju NKS när jag tog 3:an till Gamla KS och Solna kyrkogård. Tänkte på Susjos. Vad gäller Hagastaden så är namnet ju helt fel. Visst låg gamla KS närmare Haga och Hagaparken. Gillar inte heller hur man utformat Hagastaden. Och med lägenheter i skuggan.
   Ljung är inte min favorit. Lite gravstämning men de håller sig. Och lite annat fick komma med som piggade upp.
   Datasupport fick jag och kunde under tiden titta på utsikten,

  1. Så roligt att vi är i gång igen. Och att ses över en långlunch är perfekt. Fint att prata böcker och ge varandra tips. Och en del annat prat blir det ju också. Extra roligt är att vi alla träffades i Peking när vi bodde där och fortsatte bokklubben när vi flyttade hem. Och nu har vi hängt ihop i 15 år.
   Kycklingen var så god. Ska testa receptet hemma i helgen.

  1. En riktigt trevlig och varierad dag. Och extra roligt med att bokklubben nu kunde ses på “riktigt”. Fint att ses och roligt att både prata böcker och annat. Väldigt god mat bjöds vi också på och härligt att sätta sig till ett vackert dukat bord.
   Tänkte lite här på dig, Bangkok och Svea- För det var genom Svea i Peking bokklubben kom till.

 8. Så trevligt att ni äntligen kan träffas fysiskt igen för visst blir det en helt annan sak. Kycklingrätten såg ut att vara i min smak så receptet får jag notera. Även vår bokcirkel är igång med fysiska träffar men förra gången kunde jag tyvärr inte. Hoppas på resterande tillfällen i höst men vi får väl se…

  Kram och god kväll!

  1. Det var verkligen så roligt att ses på “riktigt” igen. Mycket bokprat och fina boktips blev det och en hel del annat prat också. Så länge sedan vi alla sågs just på riktigt. En väldigt god lunch fick vi och en fröjd att sätta sig till detta vackert dukade bord. (Vi ville alla ville ha receptet på kycklingrätten och jag ska testa redan i helgen)
   Kram och natti. Inser att timmen är sen.

  1. Vi har ju känt varandra sedan åren i Peking och det var där vi träffades och det via just en bokklubb och sedan har vi fortsatt här hemma. Verkligen trevligt och gott att ses. En omväxlande och bra dag blev det verkligen.
   Önskar dig också en fin fredag.

 9. Så trevligt att ni nu kan återuppta era trevliga träffar för att prata böcker! kycklingreceptet ser riktigt gott ut – har gjort något liknande någon gång, men ska testa detta också 🙂
  Ha en fin fredag!
  Kram

  1. Väldigt roligt att nu ses igen på “riktigt”. Bokprat, annat prat, ett vackert dukat bord och en god lunch förgyllde dagen. Kycklingreceptet var riktigt gott och jag ska testa i helgen. Kul att du gjort något liknande.
   Önskar dig också en fin fredag.
   Kram

 10. Så roligt att ni äntligen kunde träffas på riktigt. Och vilket fint dukat bord. Och jag förstår att ni fick en trevlig dag tillsammans.
  Stort kram

 11. Det var en trevlig tillställning på bokklubbens lunchmöte! Kycklingen såg god ut, philadelphiaost förhöjer smaken i många rätter! Jag har inte läst en enda av de böcker du läste upp, ett par har jag på en att läsa-lista om jag någonsin kommer dit, den är evighetslång o nytt fylls på mest hela tiden.
  Härlig utsikt din dotter kan njuta av. Hagastaden, nej tack, såg inte ett dugg attraktivt ut i mina ögon. Är det så ont om mark i Stockholm att man måste bygga så tätt och högt?
  Gud så jag gnäller idag…ska bli snällare kommentar nästa inlägg

  1. Det var så roligt att vi nu sågs på riktigt för bokklubb och lunch. Ja, en hel del annat prat än om böcker blev det också. Känner igen detta med en lång lista. Men är också det men en del böcker får gå före i kön-.
   Fint med en tur till kyrkogården för det var länge sedan jag var där. Och perfekt att bli upplockad av dotter H för transport till Nacka. Den här utsikten kunde jag njuta av samtidigt som jag fick hjälp med mitt dataproblem. Inget allvarligt men jag skulle föra över viktiga saker om pappa från ett usb till ett annat och ville inte förlora något på vägen.
   Hagastaden tycker jag är riktigt ful och helt charmlös och varför heta Hagastaden kan man ju undra.
   Ska man bygga i stan kan man ju ta till Ladugårdsgärde på Djurgården eller bygga utanför stan.
   Visst får man gnälla. I alla fall hos mig.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *