Trevligheter

Firad- Jadå! Visst blev jag det. På olika sätt.

Jag tror det är vännen Ama, tillika bloggvän, som myntat begreppet att man kan fira födelsedag en hel månad och likaså bli firad. Ja, utom om man “nollar” för då kan man liksom fira hela året. För egen del kan jag inte påstå att jag firat hela mars men i alla fall periodvis. Och månaden är ju  inte slut än så  visst finns det tid för mer firande.

Minns födelsedagen 2019 och då vi var i Torrevieja. Det var en “noll – födelsedag” så jag/vi passade på att fira hela året. Och en bra start blev det. I  februari – mars gjorde  vi då  en fantastisk kryssning på tre veckor i Sydamerika. En resa som var en födelsedagspresent från maken och där en av flera höjdpunkter var att runda Cap Horn. En resa som vi startade i Santiago de Chile.

 Firad blev jag av “Uppsaladotter” med familj med en vacker tulpanbukett.

Firad

Jo, det har jag blivit vi både igår och under förra veckan och på lite olika sätt. Tillsammans med döttrar och barnbarn får vi ta firandet vid ett senare tillfälle för rådande begränsningar gör att vi inte kan ses alla tillsammans. Och egentligen är det inte alls dumt att sprida ut det hela. Trevligheter kan man sällan få för många av.

Igår kom denna bild från vännen Precisosa.En bild som är tagen för ett par år sedan i Torrevieja. Stort tack!

Firad på InstagramHär blev jag firad på Instagram av dotter Liv i Uppsala .”Idag är det ingen vanlig dag för idag är det bästa mammas födelsedag.”

Dotter Helen hade bakat en supergod citronmarängpaj som hon var här och lämnade. Ett glas champagne blev det till och senare även en god kopp kaffe.

Försvinnande god citronmarängpaj.

Redan förra söndagen  blev jag firad av Helen-familjen. Jag har länge pratat om att köpa ett våffeljärn men har liksom inte kommit till “skott”. Mest för att jag velat ha ett gammalt i gjutjärn. Tyvärr är de inte direkt ute längre på öppna marknaden och jag kan förstå att elsladdarna  i dem inte kanske är så säkra längre. Men nu fick jag ett riktigt fint och rejält våffeljärn med olika finesser. Dels blir våfflorna rejäla, dels ställer man in termostaten mellan 1 och 7 beroende på vilken frasighet man så önskar. Dessutom så visar lamporna temperaturen så man vet när järnet är varmt. När våfflan är klar efter den frasighet man ställt in så piper våffeljärnet. Jodå, jag har testat och det hela fungerar utmärkt.

Firad med ett våffeljärn och tillbehör- Toppen!Firad med ett paket som innehöll våffeljärn, våffelsmet, blåbärssylt och vispgrädde. (Här i kylen)

Gårdagens middag

tillsammans med vännerna Susan och Jörgen på Lokes bar, en trevlig kvartersrestaurang som ligger  här hemma på Söder. (Bondegatan 57) Bra priser, god mat och suverän service.Och hundar är varmt välkomna.

På bild; vännerna Susan & Jörgen och maken. Vad vi åt? Jag och Susan slog till på en “Biff Rydberg”och herrarna gick för en oxfilépasta men murkelsås. Allt väldans gott. (Observera att Susan har ett eget vinglas  som finns på Lokes och som som är dubbelt så stort som de övriga.)

Jag blev även firad här på Lokes. Maken bjöd på middag och av Susan och Jörgen fick jag vackre minipåskliljor. (Syns bättre på nästa bild.) Och Lokes bjöd på en riktigt god chokladdessert med ett ljus i och svensk flagga. Till detta kom sång från personal och andra gäster. (Då höll jag på att sjunka genom golvet….)

Stockholm. Södermalm. Lokes bar. Rejält firad blev jag här också. Rejält firad blev jag verkligen under hela dagen och så även på Lokes bar. Stort tack!

Minipåskliljorna idag. Här har de fått komma ut en stund på balkongen.

 

46 svar på ”Firad- Jadå! Visst blev jag det. På olika sätt.”

 1. Vilket trevligt firande i flera dagar och mera framöver……
  Kul se bilder.
  Har ju sett en del redan på instagram.
  Pajen såg god ut, hemgjord kanske?
  Våffeljärn har jag men så länge sedan det användes.
  Blir inte riktig av när man bara ska grädda två stycken,mer orkar vi nog inte.

  1. Det blev en lyckad dag och firande på olika sätt under veckan och lite blir det nog även framöver.
   Pajen var helt fantastisk och helt gjort av ena dottern från grunden.
   Här blir det också bara två vi gör men jag gillar våfflor. Skulle det bli fler är det helt ok att till nästa dag värma ett par hjärtan snabbt snabbt på ugnsgallret och då kan vi lägga smetana, löjrom och räkor på och ja som förrätt. Eller toppa med annat man tycker om.

   1. Tackar! I princip har jag slutat att fylla “åldersår” men att fira lite extra är trevligt. Åren tickar ju på.
    Ja, Amas tanke här om en födelsedagsmånad har jag anammat. Även ett födelsedagsår för två år sedan. Båda rekommenderas.
    En trevlig kväll blev det också med vänner, god mat och dryck.

  1. Tack! Ja, det blev en väldigt trevlig dag och det trots att Uppsalafamiljen med barnbarnen inte var med. Men vi tar igen det. Våren är lång.

 2. Grattis i efterskott för jag tror faktiskt att jag har missat att gratulera dig… Du har i alla fall blivit ordentligt firad även om tiderna är som de är. Citronmarängpaj är ju bara så gott så jag förstår att den var en rejäl njutning! Ljus i efterrätten på Lokes dessutom, inte illa 😀

  Kram och god måndag!

  1. Tackar! Men jag har i princip slutat att fylla år men fira kan man ju göra ändå.
   Helen hade gjort en fantastiskt god citronmarängpaj helt från grunden och den var helt perfekt med lagom syrlighet.
   Och väldigt trevligt blev det också med middag tillsammans med vänner på Lokes. En överraskning väntade ju där också.
   Kram

 3. Ett härligt inlägg om din fina födelsedag med härliga bilder, du ser så fräsch och glad ut, fina 72 åringen <3
  Stor kram och många tankar

  1. Tack,Tove! Jag har ju egentligen slutat fylla år men att fira kan ju ändå vara trevligt. Och det blev det på olika sätt.
   Stor kram och tankar till dig.

 4. Härligt med firande hela månaden lång 🙂 Som du skriver, firanden och roligheter kan man inte få för mycket av! Skickar med ett litet grattis i efterskott och hoppas att din månad fortsätter på samma trevliga sätt (om det nu inte var en nolla på slutet – då gäller ju året ut så klart 🙂 ).

  1. Tack, för din grattis hälsning. Jag har nog egentligen slutat att fylla “åldersår” men att fira olika saker är trevligt. Både i litet och större. (Det var ingen nolla på slutet i år för den inföll när jag fyllde 70 för två år sedan.)
   Så jag firar månaden ut.

 5. Grattis ! Vilken jämnaårspresent ! Får önska en sådan om två år! Eller ge maken kanske. Säkrast så!
  Våffeljärn ska komma till användning i morgon på mormorstisdagen. Vi har det så väl förspänt så att vi har hand om äldsta dotterns båda pojkar varje tisdag.
  Fick två kg citroner från Crowdfarming idag. Måste bara göra citronpaj ! Ser så gott ut.Kram och fira på!

  1. Resan/kryssningen vi gjorde här i Sydamerika för två är sedan är minnesvärd på alla sätt. VI har under åren satsat mycket på att resa och jag är i princip född på resande fot med mina föräldrar så det har nog gått “i arv”. Ett arv jag fört vidare till mina döttrar. Reser ju gärna både långt som kort men i år har det varit begränsat men så är det ju för de flesta.
   Så mysigt att det är mormorstisdag i morgon. Jag saknar mina barnbarn men de bor i Uppsala och har skola med en del läxor så det blir inte direkt att ses i veckorna.
   Citronmarängpajen var verkligen god och klart att du ska göra en med en del av citronerna.
   Kram och trevlig fortsatt vecka

 6. Godkväll !
  Vilken mysig födelsedag du hade.
  Våffeljärn har jag, men används inte så mycket, men nu blev jag påmind. Tror t o m att jag har ett pkt våffelpulver.
  Trevligt med ett snabbt samtal, vi hörs snart igen.
  Många kramar/A-K

  1. Gokväll!
   Det blev en väldans trevlig dag trots att jag egentligen slutat fylla åldersår. Och fint att äta middag på Lokes med Susan och Jörgen. Piggar altid upp.
   Se där! Kanske du kör igång våfflor för på onsdag är det ju våffeldagen.(Brukar inte direkt bry mig om dessa dagar men en del passar…)
   Alltid trevligt att pratas vid.
   kram

 7. Stort GRATTIS i efterskott! Å firad blev du verkligen. Helt suveränt ju! Skoj att du fick ett våffeljärn som inte riktigt är som du ville ha det, men som du beskriver det är det ju idiotsäkert. Min mamma hade ett gjutjärnsvåffeljärn som vägde ett ton. Å hon gjorde smeten själv, nåt som varken du eller jag skulle göra idag.

  Kul med att Lokes firade dig också. Det är så man behandlar stammisar. Å Susan är ju VIP med sitt stora vinglas. Tror du nämnde det någon gång.

  Då är det bara fortsätta med firandet månaden ut då:-)

  1. Stort tack! Jag har ju egentligen slutat att fylla åldersår men att fira lite extra är alltid trevligt och vi gör det gärna. Även utan anledning för det måste man ju inte ha.
   Min mamma gjorde också smeten själv och jag har förr jort det men inte nu längre. Jag blev jätteglad för mitt våffeljärn och det fungerar så bra. Frasiga våfflor!
   Kvällens middag blev både god och väldigt trevlig. Men jag tycker det är pinsamt när jag blir offentligt uppmärksammad. Det var en kort stund så jag överlevde. Jodå, Susan och Jörgen är verkligen VIP- Så kul med hennes stora vinglas.
   Visst blir det lite firande med trevligheter resten av månaden också. Lika bra att passa på.

  1. Det blev en fin dag och trevligt firande igår och vi tjuvstartade redan förra helgen. Och det är lite kvar av mars så några fler firartrevligheter blir det. Jag är så glad för mitt våffeljärn och som känns lika bra som det gamla i gjutjärn som mamma hade.
   Jag hade ett för belgiska våfflor men det gav vi bort för vi använde det sällan. Hoppas du kan få tag på ett. Kanske har IKEA.

 8. Grattis i efterskott och till en härlig firardag! Tänk att vi är så nära där med datum, jag hade min stora dag den 20 mars och så glad att jag firade hela veckan och så glad att kära dotter bjöd på underbar mat och mycket annat fint. Och så glad att jag firade för tänkte strunta i allt tidigare när vi tänkte på den fina dagen vårdagjämning, men detta år, ja förra med, tur vi har kloka döttrar. Och alldeles nu sa jag att 0 är heeela året till maken och han hoppade till nästan av förskräckelse, haha, men vilken strålande idé, tackar jag för. Och roligt du fick ett bra våffeljärn, har ett hemma här och ett på landet, där drar jag ut en lång kabel från utekontakten till en stor stenhäll och sitter och gräddar och bara för gästerna att hämta😊Ha en fin fortsatt vecka, vi får hoppas på lite mer sol och värme.

  1. Tack! Jag har egentligen slutat fylla “åldersår” men fira lite extra kan man ju alltid göra. Grattis till din stora dag, lite i efterskott. Och visst är detta fint med att fira längre. Jag gillar tanken på att fira ett helt år när man “nollar” och du verkar också göra det. Omgivningen brukar vänja sig. Det kan ta lite tid bara. I övrigt, utan nollor, är det ju trevligt med en hel födelsedagsmånad.
   Roligt att du blev så fint firad.
   Vet att mamma gjorde liknande med sitt våffeljärn på landet och det var perfekt. (Jag kom nu på att Jag ska testa att grädda våfflor här hemma på balkongen med för vi har ett eluttag där.
   Önsakr dig en bra vecka och idag, tisdag, ser det verkligen lovande ut här i Stockholm.

 9. Hola och grattis till dig här också! Trevligt – precis som alltid! Lokes + mysigt sällskap = härlig kväll ! 😊

  Vilken fin present med våffeljärnet! Jörgen och våra barn med respektive är våffelfantaster allihop och det är ett stående inslag här hemma när vi har brunch med barnen – något som har varit satt på paus i coronatider såklart. Jag tillhör dock inte skaran av våffelfantaster. Har aldrig gillat kombon av friterat och sött. Gillar inte heller munkar, wienerbröd eller spanska churros. Förutom en sent upptäckt glutenintolerans (=magsmärtor vid intag) misstänker jag att orsaken kan hittas i överdådiga middagar hos min farmor som barn där man alltid var superduper proppmätt – och då kom våfflor fram som efterrätt. 🙃 Ett i-landsproblem i hög grad alltså.

  Förr övrigt är våffeldagen på torsdag. Av en viss anledning känner jag till det. 😉 ”Åh – fyller du år på våffeldagen! Då äter du väl alltid våfflor?” ”Nä.” 😂 Våffeldagen är egentligen ett språkligt misstag. Är vårfrudagen vilket är Marie bebådelsedag dvs dagen då ärkeängeln Gabriel steg ned till jorden och meddelade Maria att hon var gravid.

  Distanskramar från oss! ❤️

  1. Tack! En väldigt trevlig dag och kväll blev det. Och påskliljorna är så fina. Lyser upp! Ja, idag i kapp med solen.
   Våfflor eller som man säger på norska “vaffler” är jag van vid sedan barnsben, både i Norge och i Sverige. I Norge äter man “vaffler” lite när som och ofta var de ganska mjuka och inte så frasiga som vi gärna vill ha dem. Mamma”stekte gärna våfflor och min mormor gjorde det också . Och nu kan jag liksom ta vid väl rustat med nytt järn. Jodå,på torsdag är det “våffeldag” men den sammanfaller ju lägligt med en annan viktig dag. Nej, “vårfrudagen är det men den kan ju ha fått en extra uppgift. Att få folk att äta våfflor….
   Kramar°

  1. Det blev en lyckad dag och kväll trots att jag har slutat att egentligen fylla ett bestämt antal år. Har mer kommit in i fasen att åldern är evig.
   Kram

 10. Stort GRATTIS till dig Ditte! Vilka braiga presenter och härliga firanden 🙂

  Självklart ska du fortsätta fira månaden ut! Själv “lyckades” jag med att nolla under ett ovanligt dumt år… Tänker ta igen det så snart det blir möjligt 😉

  Ha en fortsatt fin födelsedagsmånad!

  1. Tack! Det blev en lyckad dag och kväll och vi satte igång med extra trelvligheter redan förra helgen.Och jag har verkligen anammat att man firar hela månaden. Om det inte är nollor med för då gäller ju hela året.
   Har tänkt mycket på ditt år som snöpligt försvann så du har det ju innestående. Liksom lite retroaktivt.
   Och nu hoppas vi på en bra fortsatt månad på alla sätt.
   Dagen idag ser verkligt lovande ut. Helt molnfritt just nu och man har utlovat runt +15.
   Önskar dig en trevlig måndag.

 11. Ojsan!Grattis, lite sent men välment. Förresten du firar ju hela månaden. Den där citronmarängpajen skulle jag kunna äta till middag! Så läckert!
  De moderna våffeljärnen verkar var superbra. Tjoar när våfflan är färdig. Så himla bra!
  Jag förstår fullkomligt att du ville sjunka genom golvet på Lokes…. Jag vill inte bli firad med sång och trumpeter. Ett grattis från nära och kära räcker gott för mig!
  Vi åt en smörgåstårtebit hemma när jag fyllde.
  Kramar

  1. Tack frö fin grattishälsning. Passar på att skicka försenade grattishälsningar till dig också- Och visst är det bra att ha en månad med lite extra trevligheter. Men trevligheter gillas alltid. Blev så glad för våffeljärnet och det fungerar så bra. Ska testas snart igen. Nej, firandet i större skalan är inget för mig. Men så rart av restaurangen och det var kortvarigt.
   Smörgåstårta brukar jag göra lite nu och då när det kommer till olika firande- Gott och festligt. Brukar även fira in första maj med en sådan.
   Kramar!

  1. Tackar! Och visst är det bra att dra ut på trevligheterna och på olika sätt.
   Soliga hälsningar idag från Södermalm. Trevlig tisdag.

  1. Jag har ju slutat fylla år men att fira är ju alltid trevligt. En riktigt trevlig och lyckad dag och kväll på alla sätt. Jätteroligt att träffa Susan och Jörgen.
   Stor kram och trevlig tisdag.

  1. Tackar! En trevlig dag blev det och sådana gillar ja. Våffeljärnet har testats på är riktigt bra. Dessa gamla i gjutjärn är knepiga att få tag på och min dotter försökte länge. Men detta som jag fick är perfekt.

 12. Stort Grattis i efterskott! Vilket storfirande! Jag älskar fester och födelsedagar ska firas rejält, tycker jag. Det du beskriver kallar jag ett rejält firande precis som det ska vara. Kram

  1. Tack! Det blev ett trevligt, gott och varierat firande och det är bara trevligt att dra ut lite på det. Jag gör det gärna.
   Kram

  1. Tack! Och visst finns det mycket förutom födelsedagar man kan fira. Vi försöker ta de chanser vi kan till lite extra höjdpunkter i tillvaron. Månaden är inte slut ännu och kanske tar jag med en del av trevligheterna in i april också.
   Önskar dig en fin vecka från ett vårligt och soligt Stockholm.

 13. Hej Ditte!
  Man ser vem som tagit fotot på InaExpresso 🙂 Café con leche och en ocho (åtta).
  Du satt antagligen och väntade på en nyttig macka hahaha…Fin bild på dig!
  Alltså inte min förtjänst.
  Kram P ♥♥

  1. Du är en bra fotograf och bilden blev jättebra. Stort tack! Ett fint minne är den. Och dessa “åttor” är goda. Men jag skulle nog ha en macka.
   Kram!

 14. Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva i hundrafemtio år….eller nåt därikring!
  Jag hade också sjunkit genom golvet när kören började sjunga…Men så är jag extremt dålig på att uppskatta firandet av mig själv eller bli uppmärksammad på annat vis. Blir bara generad och obekväm…
  Men jag tycker du fick ett lagom firande, och mer lär ju komma. Stor grattiskram i efterskott

  1. Tackar! Men jag behöver inte leva så länge och jag har i princip slutat att fylla år. Men att fira lite gör jag gärna och ofta. Jag känner igen mig när det gäller att bli uppmärksammad. Inte min starkaste gren. Nu var detta en kort stund på Lokes och väldigt välment så jag klarade det bra.
   Ska träffa dotter och barnbarn i Uppsala i samband med påsk och då kan vi ses utomhus. Så lite firande blir det då. I alla fall lite god mat och dryck-
   kram!

 15. Jo då, visst såg jag det fina fotot överst med rubriken “Blinka”, då blicken med ens föll på det ljuvliga fånget tulpaner och då blev jag lite som tjuren Ferdinand – det var dit jag drogs.
  Vilken härlig mars månad. Helt rätt att njuta den till fullo. Det verkligt fina med alltihop, vare sig det är våffelsmet eller att runda Cap Horn – det är tanken bakom. Underbart att få omge sig med familj och vänner som bjuder på det.
  Allt gott!
  Kram från Mia!

  1. Visst är det vår när tulpaner i alla vackra pastellfärger finns. Vi försöker ta till vara dagarna som vi har och njuta av dem- Och en födelsedagsmånad är ju till lite extra för det- Men i princip har jag slutat fylla år-
   Men slutat att fira och ha trevligt har jag inte.
   Kram! Önskar dig en bra vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *