Spanien Torrevieja

Årsskifte i mars eller annan månad – Bra komplement

Idag är det en ny dag och  den första dagen på mitt nya år. Ett årsskifte har ägt rum för min del även om det inte är den 31 december och nyårsafton. Och jag vill gärna här också passa på att tacka för alla fina födelsedagshälsningar från när och fjärran. De värmde verkligen.

Årsskifte i mars? Ja, det hade jag. Jag övergick från att vara 69 till att fylla 70Gårdagen var rejält blåsig och Medelhavet gjorde sitt bästa för att glittra. Här längs Playa de Los Locos, en av stränderna inne i Torrevieja.

Årsskifte

i mars, det går ju bra det också. Ja, i vilken månad som helst. Och det innebär att vi alla har tillgång till två nya år/år. Om man så vill förstås. Så har jag inte tänkt tidigare. Kanske är det för att jag bara räknat och tänkt det traditionella nya året, nyårsafton som just nytt år. Visserligen avger jag aldrig några nyårslöften men extra festligt brukar ju nyårsafton vara.

Men i går, när jag fyllde 70, så kändes det än mer angeläget att nu ta till vara detta år, alltså mitt sjuttionde. Göra mer av det som jag verkligen vill och tycker om att göra. Och att även fundera över vad jag vill.  I och för sig tycker jag  att jag med ökad ålder blivit betydligt bättre på att inte skjuta upp saker som jag gärna vill , som jag tycker om och som jag tycker är viktiga. Men stora förbättringsområden finns

En promenad längs havet ingick i gårdagens årsskifte

Jag firade

in det nya året just som jag önskade med långpromenad längs havet, goda tapas, bubbel och god middag.  Jag smälter fortfarande makens fantastiska present till mig, kryssningen längs södra Chiles och Argentinas kuster. En fantastisk resa som jag verkligen skattar högt. (Har berättat om den i  många inlägg från februari och mars 2019.)

Tapas blev det och med oväntade tillbehör. Plötsligt dök “gitarren men mannen” upp. Ja, gitarren är nästan större än mannen. Jag kan inte påstå att det var en frisk fläkt. Snarare ett störande moment. Men efter två bitar, jag tror inte han kan fler, avgick han. Och lugnet återställdes.

Goda tapas på restaurang Lizaran, vid playa del Cura, smakade lika bra som vanligt.

Mannen med gitarren störde friden. Men det blev tursamt nog kortvarigt.

Vi fortsatte promenaden och stannade och tittade på några tappra brädsurfare. Men det räckte bra med att titta.

 

Titta gjorde vi även på en sjöfågel som försökte sig på att fiska i de kraftiga vågorna. Den hade svårt att se skillnad på tång och fisk.

 

Kvällen kom

och dags för middag. Vi bestämde oss för att inte “gå över ån efter vatten” utan gick till en av favoritrestaurangerna alldeles i närheten av där vi bor.  Vi har fler att välja på men den vi tycker är bäst är “Delicado” som drivs av Patrick, som är belgare. Här erbjuds väldigt god mat, bra service och mysig miljö.

Patrick lagar all mat “à la minute “i det öppna köket och är det fullt i restaurangen kan maten ta lite tid att få in på tallrikarna. Men kommer man när restaurangen öppnar, vid 19 tiden går det snabbt. Bäst att boka bord och särskilt på helgerna då det oftast är fullsatt.

Här är det mat på gång.

Maken beställde revbensspjäll, hans favoriträtt här. Helt perfekta och köttet “faller av”.

Jga har flera favoriträter men dessa grillade räk och kycklingfiléspett passade perfekt denna årsdag/ dettta årsskifte.Jag har flera favoriträtter – bl.a dessa grillspett med kycklingfilé och räkor. Så gott!. Perfekte att inmundiga denna årsdag/årsskifte

 

Ett nytt år är här och gårdagens firande blev just som jag önskade. Och visst önskar jag mig ett riktigt gott nytt år. Ja, det önskar jag alla läsare också.

 

 

 

 

 

44 svar på ”Årsskifte i mars eller annan månad – Bra komplement”

 1. HAPPY-NEW-TO-YOU-YEAR !!!!

  Så räknar jag också. Om lite mindre än en månad blir jag (GULP) 91!
  Vilket otroligt nummer- Jag har slutat resa, känner mej tillfredsställd med mitt liv.
  Nu, vilken timme som helst, väntar jag barnbarnsbarn nr 2. Glad!

  Våren är på väg och jag har min familj, mitt hus, mina härliga grannar,
  hyfsad hälsa och kör fortfarande bil. 🙂

  LYCKÖNSKNINGAR I MÄNGD!

  1. Bästa Ruth! Stort tack!
   Vilken glädje att läsa din kommentar! Jag önskar att jag om dryga 20 år ska vara i den form som du är i- Fint att kunna ta till vara livet och det som finns. Så roligt med ditt barnbarnsbarn nr 2. En verklig gåva att få uppleva.
   Kan tänka mig att du nu möter båren med glädje och även gläds åt det hu har. Håll hårt i det.
   Önskar dig det bästa.

 2. Jag gratulerar igen och säger gott nytt år! En fantastisk födelsedag som du fick och presenten från maken, den var en mäktigt underbar reseupplevelse, förstår jag.
  Man ska njuta så länge man varar!
  Om du åker till Altea kanske du får syn på min äldste son, eller utefter vägarna. Han åker dit med sin cykelklubb i morgon! Han lät väldigt lyrisk när jag pratade med honom idag. Är nog inte långt ifrån Torre.
  Ha det fortsatt gott och en stor och solig kram!

  1. Tack! Och nu är det ännu ett nytt år. Ett år som jag ska tänka än mer på att ta till vara. Födelsedagen blev just som jag önskat och vi har firat innan och kommer att göra det nu efter också och på olika sätt. Makens födelsedagspresent var en upplevelse som jag för alltid kommer att ha med mig.Och detta med att njuta så länge man varar är viktigt.
   Altea har vi besökt många gånger och även sett många cyklister där uppe i bergen.
   Önskar dig också det bästa.
   Varm kram från vår terrass i kvällssolen.

 3. Du verkar ha haft en underbar födelsedag, med gott i både flytande och fast form och lite lagom varmt så här i slutet av mars. Och du, det där med att börja året när man själv fyller…det tar jag till mig, inte alls någon dum idé. Jag önskar dig förstås ett gott nytt sjuttioår!
  Jag har svarat dig på “Maldiverna”…kan det vara så att våra män har mötts där 1988?…vore helt otroligt iofs…

  1. Tack, det blev en dag som blev precis som jag önskade. Vad roligt att du tar till dig min tanke om att börja året även när man själv fyller år. Jag funderade på hur jag vill att mitt nya år ska se ut och vad jag skulle vilja göra av det-
   Tänk om våra män möttes där på Maldiverna. Vilken tanke! Men inte helt otrolig. Var ju inte så många som reste dit då. Tror även att maken var där något år efter också.

 4. jag säger ett jättestort GRATTIS så här på den första dagen på det här året! Fantastiskt gott ser det ut, det ni har på era tallrikar! Vackra bilder för övrigt också.

  Idag har jag sett årets första tussilagon, ja, de var många, som lyste upp en slänt när jag vandrade framåt. Våren kommer så sakteliga även i Svearnas rike! Önskar dig ett fantastiskt år!

  1. Stort tack! Tror att det blir ett bra år och förutom hälsan så kan jag vara med och bestämma. I varje fall vara rejält delaktig.
   Och idag har det varit den första dagen på mitt nya år.En riktigt bra dag på alla de sätt.
   Så roligt att se tussilago hemma, ett säkert vårtecken. Och den svenska våren är så fin. Tror dock jag hinner möta den senare delen av den.

 5. Vilken fin dag du hade, och firandet fortsätter förstår jag. SÅ fin bild på dej på självaste födelsedagen och allt. Maten ser supergod ut, jobbar han själv där i köket Patrick? Otroligt i såna fall!
  “Gitarren med mannen”, är det samma man som Ama brukar irritera sig över? Han verkar tyvärr inte kunna sjunga om jag förstår det rätt? Trodde först att han firade dej med sång och musik!
  Tapasen såg också mycket god ut.
  JA, vilken fantastisk present av din make denna kryssning ni gjorde, vilka minnen!
  Ha det nu fortsatt skönt i sommarparadiset!
  Kram!

  1. Det blev en jättebra dag, just som jag önskat. Jag har ju firat innan med döttrar och barnbarn och dte blir lite mer av det senare i vår. Jodå, Patrick, ägare och kock står i köket själv och lagar all mat. Och allt lagas efter hand när det beställs. Helt klart en av våra favoritrestauranger.
   Jodå, gitarren med mannen är samma som Ama också är irriterad över.Man kan inte bli annat. Nu var det bara två sånger men det är två för många.
   Så hade han låtit bli att sjunga hade det varit än bättre.
   Kryssningen var en fantastisk present och de upplevelserna kommer jag att ha med mig resten av livet.
   För övrigt tror jag att vi fortsätter att fira lite till.
   Kram!

 6. Gokväll Ditte!
  Ja du firade som jag förstod att du ville…Mysigt! Jag som är musikfreak är inte så irri på farbrorn…å andra sidan är jag ju sällan där nere 😀 Jag firade att jag lyckades komma ut på nätet med datorn i morse kl 5…jag satt helt mållös och stirrade på nätstegen eller coverturasymbolen…sen satt jag i 5 timmar och läste i kapp 🙂 Totalt ledbruten. Hade inte Mr I ringt så satt jag väl där än. Vet inte vad jag gjorde…ändrade nån kod på måfå…efter 14 dagar…Nya datorn blåste jag ur av misstag en dag 🙂 Få ser om jag får in vad jag vill ha…
  Dom där revbenen som Bosse äter ser himla gott ut och även ditt spett…Nån gång får jag prova! Har ju aldrig varit där!
  Kram och nu är tid för att tagga ner lite och inte hitta på för mycket eller hur? Vive el momento pero mas tranquila 🙂
  Kram P ♥♥

  1. God afton! Jo, dagen blev just som jag önskade. Vad gäller”gitarren med mannen” har jag inte direkt så mycket till övers för hans spel, även om jag också gillar musik.Tycker mest det stör.
   Så bra att du kom ut på nätet. Undrar hur det kom sig. Men å andra sidan är det ingen idé utan bara att glädjas åt att det fungerar.
   Middagen på Delicado blev väldigt lyckad och med både god mat och fin service . Och maten lagas efter att man beställt den och ligger inte klar i förväg som den gör på många ställen.
   Att ha en del om mig gillar jag men jag ska också nu göra än mer av det jag verkligen tycker om.
   Vi hörs och ses.
   Kram!

 7. Stort grattis på första dagen på nya året.
  Du ser ut att ha haft en fin födelsedag och resan blev ju helt perfekt.
  Hoppas du får en fin helg och att resten av året som sjuttioåring blir till belåtenhet.

  1. Stort tack! Och visst är det en god idé att fira in två nya år. Jag ska än mer göra det. Ska fokusera mer på det jag verkligen vill och också fundera ut vad det är. Svårt i sig.
   Födelsedagen blev so jag önskade och en del firande har det varit innan och det blir även mer under våren. Tycker dte är bra att sprida ut trevligheterna.
   Resan/kryssningen vi gjorde blev så lyckad och den kommer jag att ha me dmig livet ut på olika sätt-

 8. Gott Nytt År! När man nollar får man absolut börja ett nytt åt två gånger. Vid närmare eftertanke får man nog göra det varje födelsedag.
  Å vilken toppen dag du fick. Lugnt fint och “i stil” om man säger så. Bra gjort!

  Ama har ju också retat sig på gitarrmannen många gånger. Ungefär som tiggarna i t-banan här hemma. Otroligt irriterande, även om de ofta bara kan spela en enda låt, och knappt det.

  Din kyckling-/räkspett såg MUMS ut:-)

  PS. Födelsedagsmånaden är ju inte slut än, så det är bara att fira lite till;-) DS.

  1. Tack! Och tanken på att det blir två nyår i år tilltalar mig. Inte för att jag har några löften eller så men känslan känns bra.
   Födelsedagen blev som jag önskat, tämligen lugnt. En del firande blev det i förskott hemma med döttrar och barnbarn, en del på kryssningen och lite till undre våren. Och en del är kvar av mars månad så jag ska göra mitt bästa för att få till mer firande. Brukar gå ganska lätt.
   Att gitarrmannen dök upp skrattade vi åt och grunnade på om det var Ama och Ami som hyrt in honom. Men så var det inte. Skönt nog var han kortvarig här.

 9. Vilket härligt firande av din nya årsdag! Gitarrmannen ser ut som Iprenmannen som gjorde reklam förr. Kan tänka mig att han inget tillförde. Maten såg i alla fall väldigt fin och god ut.

  Nu önskar jag dig en god fortsättning på det nya året!

  Kram

  1. Ja, det blev ett bra firande och just som jag ville ha det. Vad gäller gitarrmannen kan jag lätt undvara honom. Många av våra vänner också och han tillför inget. Och just som du säger påminner han om Iprenmannen.
   Det nya året har börjat bra och jag hoppas det fortsätter så. Hälsan rår man inte på men i övrigt kan jag ju påverka en hel del..
   kram!

 10. Gott Nytt År, ett mycket fint sådant önskar jag dig!
  Vilken resa i present! Härligt. Den kommer ju alltid att finnas kvar i minnet.
  Gitarrmannen ser alla fall ut som han njuter själv.
  En sak jag alltid tänker på när du visar matbilder, eller från restauranger, det ser gott ut, men viktigare ändå, så rent och fint ut, där de lagar mat och maten när den är serverad, likaså själva restaurangen. Måste vara härligt att äta där.
  Det verkar vara genomgående rent och fint ,-)
  Härliga bilder, vackert, nu är det varmt här också, och lite vårblommor. Njut på !
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Ja, jag hoppas på ett riktigt bra år. Jag uppskattade verkligen resan och även om den är över så kommer jag för alltid att ha minnena från den med mig på olika sätt.
   Vad gäller gitarrmannen så är han nog inte uppskattad av någon annan än sig själv.Ha spelar två bitar och det låter bedrövligt. vi har våra favoritställen när vi äter ute och där vi år i går är köket helt öppet så gästerna kan följa matlagningen. Här lagas maten när den beställs så allt är nylagat och fräscht. Vad gäller uteätande så blir det ca 2-3 gånger /vecka och i övrigt lagar vi mat hemma. Råvarorna är bra och priserna hälften av de svenska. Även restaurangpriserna ligger på hälften av priserna hemma.
   Så skönt att ni hemma också kan njuta av att våren är på väg och dte är ju en så härlig tid.
   Stor kram

 11. Ett riktigt GOTT NYTT ÅR Ditte. Min svåger införde detta för ca 30 år sedan.Numera säger vi alltid Gott Nytt År till folk som fyller år. Ibland undrar folk om vi är nyktra! Hahaha! Stor nyårskram!

  1. Ett hjärtligt tack! Vad kul att din svåger införde detta för 30 år sedan. Inser genast att jag då var väldigt sen med “gott nytt år”. Men å andra sidan bra att vi är fler med liknande tankebanor.
   Stor kram!

 12. Gomorron Ditte!
  Jag ser att du fick en riktigt bra början på det “nya året”. Lite synd att gitarrmanen skulle störa, men det gick ju fort över…….

  1. Go förmiddag!
   Tack, det blev en riktigt bra början på mitt nya år. Så jag får ha överseende med “Porom-pom-pom-mannen”. Och han blev ju inte så långvarig. Även vågorna från havet tog bort lite av hans störande inslag.
   Ha det gott!

  1. Tack! Ja, dagen blev just som jag önskade och lite firande blev det i föväg med döttrar och barnbarn och lite mer firande blir det efter hand. Bra att sprida ut trevligheterna.
   Kram!

 13. Grattis i efterskott 🙂

  Vilket klokt tänkt, för vem säger att det nya året ska börja? Det är ju egentligen bara siffror. Hoppas verkligen att ditt år blir bra. Ha fin dag!

  1. Tack! Och visst är det bra med att ta in det nya året vid två tillfällen. Och visst är det år och årtal bara siffror. Det viktigaste är ju innehållet i året och där kan jag ju medverka till det jag rår på. Ska göra mitt bästa.

 14. Vilket härligt firande av det nya året! Ja, förutom Porom-pom-pom-mannen då… Ett högst irriterande inslag nere vid strandpromenaden. Men TVÅ låtar? Har han fördubblat sin repertoar? Attans också, då stör han längre än förut.

  God fortsättning på det nya året!
  Kram

  1. Tackar! Ja, startskottet för det nya året har gått så nu får jag ligga i. Och på din inrådan så firar jag hela året. Tack för idén!
   Det blev en riktigt bra dag. Och ett tag grunnande jag där på om du och Ami skickat dit “Porom-pom-pom”- mannen för att pigga upp mig. Jodå, förutom denna så framförde han en för oss helt ny låt. Den lät inget vidare den heller så störningsmomentet drog ut på tiden.
   Trevlig lördag!

 15. GRATTIS i efterskott kära Ditte hoppas ni hade det fint, men enligt bilderna ser det så ut 🙂 ljuvligt att vara i värmen just nu och att få följa med 🙂 kram å fin dag

  1. Tack! Det blev en jättetrevlig och lugn dag och kväll, precis som jag önskat. Jag firade lite i förväg med döttrar och barnbarn och sedan blir det nog lite till efter hand. Och jag tycker det är roligt att sprida ut trevligheterna.
   Kram och trevlig lördag

 16. Vilken trevlig dag det blev för dig…..ja förutom gitarren med mannen då 😀
  Men att han nu kan två sånger var något nytt, men jag tyckte en var för mycket!
  Stor kram och vi ses i kväll!

  1. Visst blev det! Och precis som jag hade önskat mig. “Porom- pom-mannen” hade tyvärr utökat repertoaren så nu var det två låtar för mycket. Men, vissa dagar får man ha överseende. Men bara vissa!
   Stor kram och trevligt att ses i kväll.

 17. Jisses så gott det såg ut. Det ser inte ut som en restaurang på bilderna, ser ut som ni sitter hemma hos något och äter, faktiskt. Jag gillar din fina blus också!
  Ha en god fortsättning på det nya året!

  1. Tack och tack! Ja, jag kommer att göra det jag kan för ett verkligen ha ett gott år och på alla sätt. Jag brukar vara bra på att hitta det goda i tillvaron men jag kan bli bättre. Sedan hoppas jag förstås på att få må bra för hälsan rår en inte alltid på. Men positiva tankar tar en ganska långt. Restaurangen är en av våra kvartersrestauranger som verkligen är bra. Den är liten men med så god mat och bra service. En perfekt middag denna kväll.
   Önskar dig en fin lördag.

 18. Stort grattis i efterskott! Och vilket trevlig firande.
  Du fyller dagen innan min man. Du kommer i alla fall ihåg vilket datum du fyller år, det gjorde inte min man. Han trodde att han fyllde den 24:de, tills han insåg att det var jag som fyllde 24:de, men en helt annan månad. Fin middag på kvällen blev det i alla fall. Ja, jag säjer å de.
  Roligt att du är nere i Torrevieja igen. Jag har ju varit borta och inte hunnit med blogglandia.
  Ha en riktigt fin helg!

  1. Tack! Ja, det blev just som jag önskade. Och igår hade vänner ordnat jättetrevlig middag och uppvaktning innan. Jag blev verkligen överraskad.
   Jodå, jag kommer ihåg när jag fyller år. ler åt din man som inte helt hade koll. Så kan det bli.Men bra att han minns din födelsedag.
   Välkommen tillbaka till Spanien!

 19. Och jubilaren ser inte ut att kunna vara en dag över fyrtio! Ja vilken födelsedagspresent du fick, den gick inte av för h ackor. Och klokt är det att fundera över vad man vill göra och inte bara låta tiden gå. För det är ju välbekant att det man ångrar är det man inte gjorde, inte det man gjorde. För mig har det mer handlat om att skala bort mycket i mitt liv. Inte familj och goda vänner men mycket som stört lite i periferin och som liksom inte när utan tär. Negativitet göre sig ej besvär i mitt hem längre, de som bara gnäller har portförbud. Haha, kanske jag inte uttrycker mig riktigt så drastiskt men lite mer diplomatiskt kan man undvika såna situationer. Jag vet faktiskt inte vilken av rätterna jag hade valt, älskar revbensspjäll och älskar grillspett med räkor! KraM

  1. Nåja, jag är tämligen pigg i kropp och själ men visst tar åldern ut sin rätt på olika sätt. Födelsedagspresenten av maken var helt fantastisk och något jag för alltid kommer att ha med mig. Så fina upplevelser med mycket natur i fokus.
   Jag funderar ofta och mycket över vad jag vill med resten av livet för jag vet och inser att det inte varar för evigt.
   Att skala bort håller jag på med men inte mina nära och kära- men en del annat. Jag vill också fokusera på det positiva i tillvaron och gör det jag kan för att få till det.
   Jag hade en väldigt trevlig dag och kväll. Just som jag önskade. Och både restaurangen och middagsmaten motsvarade mer än väl våra förväntningar.
   Kram!

  1. Tack! Ja, både födelsedagen och i lördags när jag blev överraskningsfirad av vänner var fina dagar. Men att vännerna skulle överraska hade jag ingen aning om. Blev så jätteglad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *