Foto Resor utomlands

En fin kväll i vår by på Gran Canaria

Lördag! Och dags för oss att resa hem igen till Stockholm. Tiden har gått fort, som den ofta gör när en har det bra. Vi har haft en fantastisk vecka här på Gran Canaria och med bas i byn Costa Mogan.  Fina dagar och kvällar och med i vårt tycke lagom temperaturer, dagtid +24-+26 i skuggan och kvällstid runt +20. Så även kvällarna har spenderats utomhus. Mycket frisk luft har vi fått. Även igår blev det en fin kväll  och innan middagen  gick vi ut på udden bredvid hotellet för att se solen sänka sig i havet.

Gran Canaria. Costa Mogan. En fin kväll efter en fin dag och det är snart dags för solnedgång. En fin kväll efter en fin dag. Klockan är 18.15 och det är strax före solnedgången som denna dag ska vara 18.39. På andra sidan viken ligger stranden och området Palya Taurito och uppe på höjden skymtar utkanten av området Playa de Amarodes.

En fin kväll

avlöste ännu en fin dag. Visserligen hopade sig en del moln så vi räknade med att solnedgången skulle bli lite mer spännande denna kväll. Solnedgången skulle ske 18.39 (19.39 svensk tid) och går upp 7.50 (8.50 svensk tid) så det blir många ljusa timmar.Nu tog vi med en flaska bubbel och placerade oss ute på udden, 200 meter från hotellet .

Bilderna är i tidsföljd och den första klockan 18.21 och den sista 18.42.

Gran Canaria. Costa Moga, Även denna dag övergår i en fin kväll- Snart dags för solnedgången som ska vara 18.39. Även denna dag övergår i  en fin kväll . Solen ligger ovanför ett stort moln och vi kan se att det regnar ute till havs. Klockan är  18.21.

Solen närmar sig det stora molnet och en kan se att det regnar ute till havs.

Solen försvinner några minuter bakom det mörka molnet.

Dags för solen att titta fram igen. Nu under molnet.

18.37 och ett par minuter kvar tills solen går ner i havet.

Gran Canaria. Costa Mogan. Ännu en fin kväll och vi har sett solen gå ner i Atlanten. Så har solen gått ner. Vi stannar kvar en stund vid havet och njuter av stunden och ännu en fin kväll här vid kanten av Atlanten.

 

Idag är det alltså hemresa och några fler inlägg från Gran Canaria kommer under veckan. Har du missat de jag skrivit på plats finns de här:

Gran Canaria – Vi går söderut längs havet

Vidgade vyer ned buss och båt

Puerto de Mogan – Charmig fiskeby

Att ta sig till en fin utsiktsplats i Puerto de Mogan

Vandring vid kanten av Atlanten

 

 

34 svar på ”En fin kväll i vår by på Gran Canaria”

 1. Så fantastiska bilder Ditte, miljön där ger ju många möjligheter till fina bilder, helt underbart.

  Stort välkommen hem till fosterlandet och kylan, ni är sååå välkomna. 😉

  Ha det bäst Ditte.

  1. Tack’ och tack! Vihar haft en jättebra vecka. Och nu känns det helt ok att komma hem igen😊 Önskar dig en fin helg.

  1. Tack! Blir bra att komma hem också. Har samlat gott om energi och den kommer att behövas framöver. Så glad att vi kom iväg.
   Kram

 2. Vilken fin sista kväll ni fick att spara i minnesbanken. Vi hade också otroligt fina solnedgångar att njuta av ofta från vår balkong.
  Nu hoppas vi ni får en fin hemresa!

  1. Tack! Och visst är det fina minnen vi kan ta med hem i minnesbanken. Och lite extra energi får också hänga med. Kan tänka mig att ni upplevde vackra solnedgångar på Teneriffa. Minns fortfarande våra. Där såg vi dem fint från balkongen men här fick vi gå runt ”hörnan”.

 3. Så fin semester i lagom temperatur, sol och fina kvällar.
  Vi har er väldigt blandat men ändå fantastiskt bra här på Amalfikusten.
  Önskar er en fin resa hem 🤗

  1. Tack! Vi är verkligen nöjda och inte minst med vädret. Förstår att ni har det bra. Önskar fortsatt fina dagar.

 4. Så fantastiska bilder från er sista kväll på ön! Tänk att det redan har gått en vecka med tiden går fort när man har roligt. Kan tänka mig att ni är nöjda med er vecka.
  Nu önskar jag er en fin resa hem till huvudstaden.

  Kram och god lördagskväll!

  1. Tack! Vi är väldigt nöjda med allt och en ynnest med både fina dagar och kvällar. Och även sista kvällen blev fin. Seg resa hem med ett par timmars försening och sedan en flygbuss som gick sönder. Men nu är vi på väg till Cityterminalen.
   Kram

 5. Välkomna hem =)
  Nu har du fler fina minnen och jag tackar för sommarbilderna. Ååååå längtar till fler ljusa timmar här hemma. Men de kommer, även om det går sakta. Ha en fin kväll!

  1. Tack! Är nu på väg till Cityterminalen. Klockan är 01.30. Vi var sena ut från LAS Palmas, två timmar. Men vi har haft det så bra.Verkligen! Både dagar och kvällar. Och nu kommer ljuset här hemma också. Känns bra.

 6. Sååå tråkigt att det fina alltid tar slut alldeles för fort, men ni har haft tur och fick precis det du önskade…. en fin vecka med +25 grader! Ha en fin resa och välkomna hem!

  1. Tack! Hemma nu och på väg till Cityterminalen. Rejält sena från Las Palmas. Men förseningar rår en inte på. Vi har haft en riktigt fin vecka och fantastisk tur med vädret. Men halt ok att nu komma hem ett tag.Önskar er fortsatt fina dagar

 7. Vilka härliga och dramatiska bilder. Kommer sakna din härliga dokumentation från Gran Canaria. Som jag brukar säga – bort bra men hemma bäst är totalt överreklamerat;-)
  Hoppas ni hade en trevlig hemresa.

  1. Tack! Lite extra roligt här med molnen och att vi både såg solen över molnen och under dem innan den försvann i havet.
   Vad gäller hemresan var den seg.Sitter nu vid 0.3.30 i natt med en kopp te och en smörgås och varvar ner. Just hemkommen-
   Vi var 90 minuter sena från L.P. , hade stark motvind och fick ta en vända över Madeira och sedan in över Irland och Skottland innan vi nådde Sverige via norska Bergen- Så hemresan tog mer än en timme extra. Sen jätteköer på flygplatsen i L.P. och där har de inte några apparater eller incheckning via internet för charter. (Jo, Vingresor har).
   Sen fick även flygbussen sönder, dock på Arlanda, så det tog ytterligare 30 minuter att få fram en ny.Pust!
   Men en toppenvecka har vi haft på alla sätt.

  1. Vi har haft vackra solnedgångar hela veckan men just med moln var detta första kvällen de var med. Just att se solen gå ner i havet är så fint. Sena från Las Palmas men bra flygtid. Vi skulle ha take off 14.50 men den blev framflyttad 90 minuter. För lite personal på flygplatsen.
   Men annars gick resan bra. Vi är supernöjda med veckan på alla sätt. Och vädret var ju enastående

  1. Lite speciell solnedgång med molnen och i övrigt har solnedgångarna varit molnfria . Vackert det också och inte minst se solen sänka sig i havet. En jättebra vecka på alla sätt.

  1. Jag förstår dig! Och snart märks det stor skillnad även här hemma vad gäller längden på dagarna och mer ljus.Vi är så nöjda med veckan och med allt. Solnedgångar på Gotland brukar också vara vackra, men länge sedan jag var där.

 8. Jag är förtjust i molniga solnedgångar!
  Hälsning från residenset i solstan som just nu skådar en molnig soluppgång 🙂

  1. Visst är de lite speciella. Så festligt att se solen först över molnen, sedan bakom och strax innan den gick ner under det stora regnmolnet.
   Här i Stockholm var det en vacker morgon och förmiddag men nu har molnen gjort entré.
   Kram

 9. Så fort veckan har gått, fina kvällsbilder från GC och välkommen hem vi har lite sol här oxå men ta med dig lite av värmen 🙂 kram

  1. Visst har veckan försvunnit i rask takt. Och vi är verkligen väldigt nöjda med allt. Lite strul under hemresan, men ändå helt ok.
   Känner att vi fyllt på med värme och energi.
   Kram och trevlig söndag.

 10. Så härligt och just denna tiden är perfekt! Njutbart på alla vis. Förstår att ni haft det super, men som man säger borta bra men hemma bäst! varm kram o fin söndag

  1. Tack!Lite så! Men å andra sidan kan vi ju ta en vecka då och då eller ett par. Tycker det fungerar så bra. Pga. operation nu i vår blir det ingen långresa som vi planerat men tanken var att vi skulle varit i “vår lilla by” i Thailand. Men så blev det inte i år.
   Önskar dig en fin söndag.
   Kram

 11. Tack fina sista minuter bilder av solens strålar. Tycker inte man kan få för mycket av sådana bilder, dock ska man inte glömma soluppgångarna som också är otroligt vackra.
  Välkomna hem igen.

  1. Tack! En riktigt fin vecka blev det och på alla sätt. Nej, då! Det blev många soluppgångar också. Och visst är de också väldigt vackra. Här kom solen upp över bergen i öster.

 12. Tack för fina solnedgångar! Ni är verkligen duktiga på att ta vara på tillfällena, passa på att utnyttja dagarna och kvällarna, se till att njuta på bästa vis! Kram

  1. Tack! Nu är vi hemma igen sedan i lördags. Men har mycket fint med oss i bagaget.
   Vi har verkligen haft en riktigt fin vecka.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *