Resor utomlands Skyltar

Fotostopp i Puerto de Mogan – Skyltsöndag #403

Söndag igen! Och här i bloggen innebär söndagar också att det är skyltar av olika slag gäller. Detta är ett bildtema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar och  där skyltar har huvudrollen. Så det är alltså “Skyltsöndag” varje söndag året om och med väldigt fri tolkning. Förra veckan var det förflyttning som gällde när det kom till skyltar och vi reste då till Gran Canaria. Och idag bjuder jag på några fotostopp från Puerto de Mogan på Gran Canaria som jag gjort under veckan.

(Vi kom tillbaka till Stockholm igen i natt efter en del förseningar vad gäller flygningen. Men vad gäller blogginlägg kommer det att under närmaste tiden bli ett och annat från solen och värmen på Gran Canaria.)

Fotostopp i Puerto de Mogan

Puerto de Mogan på Gran Canaria. En hel del keramik finns på väggarna i byn så här blev det en del fotostopp Runt om i byn finns en hel del keramiktavlor. Och visst blev det ett och annat fotostopp vid dessa. 

Vi tog oss med båt  från grannorten Puerto Rico till Puerto de Mogan  per båt och en del bilder blev det tagna även under båtresan. (Ordet puerto betyder hamn) 

I Puerto de Mogan finns olika typer av utflyktsbåtar som en kan följa med på. Här kan en t.ex. ta en tur med en u-båt.

Puerto de Mogan. Gran Canaria. En skylt på torget döpt efter Rafael Neville som på 1980-talet varsamt lät bygga ut byn. Och ett fotostopp blev det här också-Ett fotostopp för att föreviga skylten på torget med namn på den man som på 1980-talet ansvarade för att varsamt bygga ut byn i kanarisk stil. Inga höghus här utan husen flyter in i miljön.

Puerto de Mogan. Gran Canaria. Fotostopp på väg upp mot utsiktsplatsen 250 trappsteg upp. Fotostopp i gamla delen av byn på vägen upp mot utsiktsplatsen. Hit upp är det ca 250 trappsteg så det blev en del pauser.

En bit på väg.

Uppe. Och en fantastisk utsikt över Puerto de Mogan  och nejden var det. (Fler bilder härifrån och på väägen upp i länken)

Här är jag uppe och det är maken som tar bilden.

Uppe vid utsiktsplatsen noterade vi att det måtte vara två katter som har sin hemvist här.

Dags för lunch

Jodå, vi tog oss ner igen för alla trapporna och tog en runda vid hamnen för att välja lunchställe. En sen lunch blev det.

Puerto de Mogan. Gran Canaria. Ytterligare ett fotostopp blev det vid apoteket där jag hittade den här vackra skylten. Passerade ett apotek på vägen till hamnen. Och visst blev det ett fotostopp även här. Denna vackra keramikskylt fanns på utsidan .

Och så hittade vi ett lunchställe vid hamnen där vi slog oss ner. Fisk och skaldjur från Mogan lät bra . Men valet föll på en paella som vi delade med ett annat par. Ofta måste man var fler som beställer den för det är en hel del moment innan den är klar.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

26 svar på ”Fotostopp i Puerto de Mogan – Skyltsöndag #403”

 1. Snyggt skyltat som vanligt och härliga bilder från Puerto de Mogan. Så vackra keramiktavlorna är. Över lag verkar det vara en fin och välbevarad by med en hel del charm.

  Önskar er välkomna hem samt en god söndagskväll!

  Kram

  1. Tack! Och tack! Känns bra att vara hemma också. Hemresan var knölig med förseningar, men hem kom vi hem. Många turister och resenärer var det och stor personalbrist. Sedan var det oväder på vägen hem så vi fick ta omvägen över Madeira. Pust.
   Vi är så nöjda med resan och har med oss många upplevelser hem. Fint väder har vi ju också haft.
   Hoppas du haft en bra söndag.
   Kram

 2. Återigen njuter jag av dina bilder med rätt bakgrund – en blå himmel. Keramikskyltarna är ju så vackra. De är ju alla handmålade och jag bara älskar dom. Sedan fick jag ett gott skratt åt matskålarna. Hoppas verkligen att katterna är läskunniga – hahaha:-)
  Den där gula ubåten var fräck. Ingen dum idé att testa hur det känns att “bo” på en ubåt. De flesta båtarna brukar ju ha en glasbotten för att närmare vissa “livet” under vattenytan.
  Smart med den delade paëllan. Det lönar sig inte att göra den rätten för bara två pers har jag fått veta, och med tanke på vad rätten innehåller förstår jag det.
  Ser fram emot fler värmande inlägg från Gran Canaria. Tusen tack för länken och din härliga Skyltsöndag:-)

  1. Tack!En blå himmel och blått hav är ju fina bakgrunder. Och det kändes bra att skylta från Mogan. Här i byn blev det ju en del fotostopp.
   VI skrattade också åt katternas matskålar och hoppades att de var just läskunniga.Kul, att se. Men katterna såg vi inte.
   En riktig u-båt har jag varit med på och under ytan en gång för länge sen. Intressant och väldigt trångt. Men hade kunnat tänka mig en repris här, men det var fullbokat denna dag.
   Några fler värmande inslag kommer.

 3. Keramiktavlor är så himla vackra. Dom lockar verkligen till fotostopp. Bra kämpat att ta er upp till utsiktsplatsen, med tanke på hur fint det såg ut så var det säkert värt mödan.

  1. Visst är det! Och hela byn i sig är så fin och charmig. Vi hade ju heller ingen brådska upp utan kunde stanna lite här och var.
   Men en fin utsikt blev belöningen.

 4. Det var en lång trappa med 250 trappsteg som bjöd på en hel del fotostopp på vägen upp. Ser på bilden där du står högst upp i trappan att det var en vacker utsikt därifrån.
  Så härligt att se vacker blå himmel och hav i januari.

  1. Det blev fina besök här i byn och inte minst att traska uppför alla trappsteg. Och fina fotostopp blev det.Vackert även när vi kom upp och kunde blicka ut över nejden.
   En fin vecka har vi haft.

 5. Så läckra skyltar hos dig från GC! Vad kan det annat bli, i solens sken?
  Att ta sig högt upp har alltid varit roligt.
  Fin söndag och stor kram!

  1. Tack! Ja, lite soliga skyltar fick det bli. VI har haft en jättefin vecka på alla sätt-
   Många och långa promenader i fina omgivningar har gett god energi.
   Hoppas du haft en ok. söndag.
   Kram

 6. Oj, lite förseningar på hemvägen, så typiskt…men till sist så!
  Härligt att få se lite fler foton från den gudomliga lilla “byn” Puerto De Mogan, snacka om att stressen flyr sin väg när man kommer dit, så avslappnande där, och väldigt fint! Visste inte om den fina utsiktsplatsen, men nästa gång så vet jag! Vilken utsikt!
  Tack för de fina skyltarna!
  Ha en fin kväll!

  1. Ja, så blev det. Men inget en råder över. Vi har ju haft en toppenvecka och är så nöjda med allt.
   Var i P. d M. 1973 förstå gången och har varit där några gånger efter det och visst är det fint att byn är så fin bevarad. Hade inte heller tidigare varit uppe på “Miradoren” men det var helt klart värt att traska dit. Ren friskvård dessutom.
   Hoppas du också haft en fin kväll.
   Kram!

 7. Tråkigt med förseningar men hem kom ni till slut. Så skönt. Ser fantastiskt fint ut och vilken trappa att stega uppför. Vill också vara med på skyltsöndag men har inga roliga bilder att visa upp. Paella låter så gott tycker jag. Hoppas att det smakade bra.

  1. Vi har haft en väldigt bra vecka så det var bara att ta förseningen som den blev. Knepigare för de med småbarn.Vad gäller skyltsöndag så är det ett vitt begrepp och det räcker ju med en eller två. Vore kul om du också hängde på.
   Jag har stora besvär med rygg och höft men kämpar på med mn rehabträning. Blir operation i vår och är jag i bra form kommer jag nog också snabbare på benen.
   Paellan smakade riktigt bra och det kan ju variera. Minst sagt.

 8. Snyggt skyltat igen:) så fina keramiktavlor och det ser så fint ut på puerto de mogan, hoppas flygresan hem gick bra i blåsten, kram

  1. Tack! Byn är verkligen charmig och väldigt vacker och har bevarat det gamla.Är så förtjust i de smala gränderna och alla vackra blommor. Även fin keramik som lockar till stopp.
   Flygresan hem gick helt ok men det blev en omväg över Madeira för att slippa jetströmmarna.
   Kram

 9. Så pittoreska byar med så pittoreska hus och tavlor! En keramiktavla vore inte fel att ha på väggen här hemma. Du har ingen? Kanske knepigt att transportera hela vägen till Sverige…utan att den går i kras.
  Missarna verkar ha låtit sig väl smaka..
  Ubåten, håller den sig på ytan tro eller gör den ett dyk också?
  Varierat skyltutbud hos dig!

  1. Så roligt att de finns kvar och bevaras. Men visst byggs det mycket på många ställen. I mitt tycke väl mycket. Har ännu ingen keramiktavla men skulle helt klart kunna tänka mig en .
   Så gulligt att några lägger ut mat åt katterna.
   Vad gäller u-båten så dyker den.
   Ja, lite gott och blandat fick det bli.
   Kram

  1. Tack! Känns fint att vara hemma igen.
   Keramikskyltarna tycker jag också väldigt mycket om så ett par extra stopp blev det vid dem.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *