Södermalm Trevligheter

Café Älskade traditioner – Gott och trevligt

Stockholm visade sig idag från en av sina bästa sidor. Strålande sol och skön sommarvärme. Och än bättre blev det när jag idag träffade dotter Liv och yngsta barnbarnet William. Planerna var inte så många men en vända på stan och i City blev det. Här anslöt vi oss ett tag till övriga turister som i stora mängder minglade runt i stan.  Men eftersom William är väldigt förtjust i glass och milkshake så bestämde vi oss för att ta oss hem till Söder och här försöka få ett bord på  café “Älskade traditioner” på Södermannagatan. (Nästan i mina hemmakvarter)

Stockholm. Södermalm. Södermannatatan och på väg till café Älskade traditionerSödermannagatan och på väg till café Älskade traditioner. Och fint ordnat med både blommor och sittplatser är det på stadens sommarplatser och sommargator.

Café Älskade Traditioner

ligger på Södermannagatan,en lugn gata som ligger helt nära mina kvarter. Här finns många mindre butiker och caféer  och i sommar har den också  blivit en “sommargata/sommarplats.”Och det finns även “sommartorg” runt om i stan. Sedan några år tillbaka blommar flera av stadens gator, torg och kajer och flera olika “pop up” parker har anlagts. Stockholms stad har genom detta trevliga och välkomnande inslag skapat ett mer levande offentligt rum. Tanken är att bjuda in till möten mellan människor på ett nytt sätt.

Omtyckta sittplatser och fina planteringar. Här Södermannagatan söderut. 

På Södermalm finns det många gator som har namn efter olika landskap i södra Sverige; Blekingegatan, Skånegatan,Gotlandsgatan, Ölandsgatan, Södermannagatan och  Bohusgatan. Mer om det i länken ovan.  (Men “landskapsgator” finns också  i andra delar av stan; tex. Smålandsgatan, Västmannagatan, Upplandsgatan) Min fina blogggvän Paula, som bor i Sundborn i Dalarna, frågade efter Dalagatan och den finns ju givetvis. I Vasastan.

Stockholm. Södermalm. Södermannagatan. På väg mot café Älskade traditioner. Södermannagatan. Dotter Liv tillsammans med barnbernet William 8 år på väg mot Älskade traditioner. Södermalm är en  av Stockholms stadsdelar men känns också som en stad i staden

Framme! Och vi hade tur att få ett bord utomhus.

Café Älskade traditioner är ett retrocafé och inredningen är inspirerat av 50-talet. Jag har varit här tidigare och har här berättat om konceptet. Mycket av det ätbara är i rejäla portioner och helt klart  USA- inspirerat. (Hemsidan visar också menyn, adress m.m.)

Stockholm. Södermalm. Café Älskade tradtioner. En rejäl milkshake. Williams önskemål om en rejäl  milkshake på café Älskade traditioner infriades. Och den var rejält tilltagen med jordgubbstema. (Smakprov till oss alla tre) För min del blev det en cappuccino och en liten rabarberkaka.

Milkshaken hälsas välkommen till bordet. Var antagligen den största i sitt slag William sett.

Lycka och stor glädje.

25 svar på ”Café Älskade traditioner – Gott och trevligt”

  1. Jag antar det! Men ska det vara så ska det. Och han bjöd oss frikostigt och var supernöjd.
   Visst är sista bilden bra. Säger allt.

  1. Stockholm var i sin bästa sommarform och vi hade en jättefin dag.
   Även kvällen ser lovande ut så det blir balkongmiddag med båttrafiken i kanalen som utsikt.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Hoppas du nu vilar dig i form.

 1. Oj den var rejäl, milkshaken!
  Han ser i alla fall nöjd ut William.
  Minns när jag beställde en Knickerbocker Glory på Garfunkels i London.
  Hm, orkade inte äta allt.
  Rabarberkaka låter gott.

  1. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och William vad supernöjd. Han delade frikostigt med sig.
   Detta café har så mycket. Kan rekommenderas.
   Det mesta här, liksom på de flesta konditorier är dock för sött för mig, men denna rabarberkaka var det inte och var väldigt god.

 2. Ja verkligen! Den var stor, William ser helnöjd ut ,-))) Caharmig kille ,-) Den ser otroligt god ut också! Vilken dag, så varm och solig, Var hos mamma, medans mannen tog hundar till en stor hundrastgård efter vi alla tre fikat ,-)
  Att man kan sitta och njuta är värdefull, det är dom tydligen duktiga på i Stockholm.
  Ser väldigt mysigt ut. Vackra planteringar ,-) Vilket jag saknar här. Det har funnit några förr om åren.
  Härlig dag du haft med dotter och barnbarn ,-)
  Kul att få se hur det ser ut i Stockholm nu!
  Ha det fint KRAM Primrose!

  1. Tack, vi har haft en jättebra dag här i Stockholm och roligt att träffa både Liv och William. Och Wille var så glad över sin milkshake och bjöd oss också-
   En varm sommardag blev det.
   Fint att era hundar kunde vara ute ett tag förstår att de uppskattar det.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 3. Milkshaken är nog den största jag också sett, å då är jag ändå vuxen och har varit med ett tag;-)
  Tack för tipset på caféet:-)
  Så stor William har blivit:-)
  Älskar alla sommargator och i år är ju första gången på tre år att det är ett vanligt “gatuliv” igen. Bara en sådan sak:-)

  1. Williams milkshake var jättestor så inte ens med bästa vilja i världen kunde han få i sig den. Men han var ändå lycklig och det var ju meningen. Tycker bilderna verkligen visar det.
   Sommargatorna på Söder var både förra sommaren och 2020 ganska väl besökta. Tittade på en del bilder. Och just att ses ute var ju ett gott alternativ till hemmasittandet. Hur det var i resten av stan vet jag ju inte.
   Men i år blir det nog ett uppsving för sommarplatserna i hela stan. En himla trevlig idé.
   Och gatulivet är i gång nu mer på riktigt. Så roligt.

 4. Haha, vilken härlig min William har. Lycksalig!
  Och storleken på det goda, wow, tänk att han orkade men det är väl som Uffe brukar säga att det finns alltid ett hål för glass och annat godis.

  Allt gott- kram!

  1. William var så glad över sin milkshake men den var i största laget så en del gick inte åt. Ändå hjälpte vi till. En trevlig dag blev det i Stockholm bland många semesterlediga. En hel del kryssningsfartyg är nu också här och det bidrar också till att många olika nationaliteter rör sig runt på stan.
   Kram

 5. Wow, vilken enorm milkshake, orkade söta William äta upp hela den?!
  Sötsaker är inte min favvo heller, men en rabarberkaka till kaffet lät inte dumt. Stockholm visar sig från sin bästa sida med sol och värme, anar att det är många turister i rörelse i stan. Mysigt!
  Njut av sommarkvällen!
  Kram

  1. Nej, då! William orkade inte med allt utan fick lite hjälp och en del lämnade vi också kvar.
   Jag är inte heller så mycket för det söta men rabarberkakan var god och inte alls söt. Passade mig.
   Många kryssningsfartyg angör nu Stockholm så turisterna är fler än vanligt och det är ju roligt. För visst är Stockholm en fin sommarstad.Ja, egentligen hela året.
   En skön kväll är det och mysigt med balkonghäng. Och myggfritt är det.
   Ha det fint du också.
   kram

 6. Är det sommarlov får man äta hur mkt glass man vill 🍦Denna såg ju väldigt god ut måste hitta ngt liknade här på västkusten till flickorna ☺️Kram

  1. Vi hade en riktigt fin dag tillsammans och det här stället är speciellt med retrostilen och alla våfflor och glassar. Jag är inte så mycket för det söta men ibland så. Och William var överlycklig för sin milkshake. Stor var den. Hoppas ni hittar något bra ställe för glass.
   kram

  1. Ibland så!!! Och just idag var en sådan dag. En skön somrig dag när William fick önska sig den glass han ville ha. Och det blev den här milkshaken. Dock gick inte allt ner. Och en munk medföljde också. Även ner i magen.
   En lycklig kille var det och bilderna gör hela kalaset rättvisa.

 7. “Älskade traditioner” är definitivt ett favoritställe och jag tycker de har så mycket gott. Lite svårt att få bord bara… Kul att ni lyckades och vilket gott val William gjorde. Dock brukar det vara väldigt mäktiga saker som serveras…

  Önskar en fin onsdag!

  Kram

  1. Populärt är det absolut men vi hade tur att få ett bord i behaglig skugga. Och William var så nöjd med sin gigantiska milkshake. Nog den största han sett.Mycket är amerikanskt och mäktigt men min rabarberkaka var helt klart lagom och inte alls så söt-
   Här går dagen idag i förberedelsens tecken. I morgon bär det av till Höga kusten på jobbresa. Tyvärr ser vädret trist ut, men hoppas på bättre.
   Önskar dig en fin onsdag-
   Kram

  1. Caféet är verkligen trevligt och jag var så nöjd med min rabarberkaka. Och William överlycklig för sin gigantiska milkshake. Men vi andra fick smaka och det blev ändå över.
   Kram

 8. Vilken lycklig kille som tindrar med ögonen! Först förstod jag inte rubriken, trodde inte ett café kunde heta så! Men nu har jag sett att det finns! Men var finns Dalagatan? Vilken miss! Däremot en eloge till stadsplanerna för mötesplatserna man ordnar, hur trevligt som helst.
  Kram från pörtet

  1. Visst är det! Tycker bilderna talar fint för sig själva. Även en glad mormor.
   Dalagatan ligger i Vasastan ganska nära Odenplan. Så den finns helt klart. Glömde bara. Ska genast rätta till det. Bodde nära när jag hade lägenhet på Upplandsgatan.
   Visst är mötesplatserna här fina..
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *