Trevligheter

Brunch hemma – Oväntat, gott och väldigt trevligt

Oväntat. gott och väldigt trevligt blev det i lördags förmiddag när döttrar och barnbarn plötsligt ringde på dörren. Både jag och maken  blev verkligen rejält överraskade. Här kom de fullastade med kassar och hade planerat att laga och bjuda på ”brunch”.  Och eftersom jag inom en snar framtid fyller år tyckte de att det var bra att vi kunde ses här hemma en dag alla var lediga för lite firande.Döttrarna tog sig an köket och matlagningen och vi andra höll oss ur vägen.

Brunch hemma

Båda döttrarna är väldigt roade och intresserade av all form av matlagning och väldigt ”duktiga” i köket. Nu skulle vi bli åtta stycken till dagens brunch. (Ett engelskt ord som kommer från orden breakfast och lunch.) På svenska skulle en kanske säja stadigare frukost) Köket i sig är inte så stort  men det är ljust och erbjuder också sjöutsikt mot kajen och kanalen.

Köket renoverade  vi i juni 2022 och roligt att se att även döttrarna tyckte det fungerade fint med både arbetsytor och annat.

Döttrarna hjälps åt att tillverka den brunch som vi ska samlas kring. Jag tjuvkikade ut i köket och här är full fart på dagens brunch. Även Curre, Helenfamiljens labrador, vill gärna vara med. 

Barnbarnen William 9 år och Max 13 år passade på att titta på en del saker, här olika idrottsmedaljer, som tillhört min pappa. Han var bl.a. brottare på elitnivå och medaljerna var många. Tursamt nog försåg sig pojkarna med en hel del.

Dofterna från köket kunde vi känna och det började bli klart för att duka. Åtta personer runt matbordetbordet är i stort sett det vi får plats med. Ja, skulle vi välja ”servservering i köket kunde nog, med god vilja,  ytterligare ett par stycken få plats-

Max är också verkligen en tillgång i köket och en av hans specialiteter är att göra egen sushi.

Brunchen är serverad

Och det var verkligen en rejäl och varierad brunch som dukades upp. Bara att förse sig med det en önskar. Vad säjs om bl.a.  pocherade ägg med hollandaisesås, lax, skagenröra,guacamole, (en avokadoröra) rostat bröd, grovt bröd, tapenade av olika slag, ”bruschetta” ( en sorts röra av tomat, basikika, rödlök m.m. Recept här ovan) Och visst fanns nygräddade våfflor med. Tillbehören till dem var valfria och i gott urval.

En rejäl brunch är serverad.; bl.a. lax, guacamole, pocherade ägg med hollandaisesås, rostat bröd, skagenröra, tapenade av olika slag, bruschetta och våfflor. En rejäl brunch är serverad. Så gott! Och vilken överraskning.

 

Stort, varmt och innerligt tack till världens bästa döttrar för all omsorg och omtanke ni ger mig.

38 svar på ”Brunch hemma – Oväntat, gott och väldigt trevligt”

  1. Så lyckat på alla sätt. Och jag blev verkligen överraskad. Vad gäller middag blev det räkor. 😀

 1. Vilken härlig överraskning och den bästa present du kunde få, att få umgås med nära och kära kring god mat!
  Brunch är verkligen gott och vi fixar också det ( men inte så lyxigt) ibland på helgerna.

  1. Jag blev verkligen så glad och överraskad . Och extra fint nu när jag inte är så flyttbar. Och en extra guldkant blev det ju att ses och den goda maten som de lagade. Tacksam.

 2. Grattis till det fina uppvaktandet och snar födelsedag. Jag firar idag i regnblötan. Men vackert har jag alltid tyckt att vara född på vårdagjämningen.
  Fick foton med blåsippor från vänners trädgård men här har jag inga sett.
  Ser så gott och läckert ut med brunch. Nu blev jag sugen på våfflor, är flera år sen jag gräddade. Vi har stuga på landet och där brukar jag dra förlängningssladd till våffeljärnet och grädda på en berghäll och med goda tillbehör och kaffe som smakar som bäst ute.

  Men allt stannat av så måste ta tag i det igen.

  Vi hoppas på lite mer vårlikt väder nu men vet att prognoserna inte direkt säger det. Hoppas ändå att du kan fortsätta promenader och träning, det är alltid skönt att vara utomhus.

  Önskar dig en fin födelsedag och en bra vecka.

  1. Tack! hoppas på både och. Stort grattis till dig. Då är vi grannar vad gäller födelsedagar. Och vädurar- Du är väl på gränsen mot fisk kanske.
   En bra tid att vara född på har vi .
   Har heller inte sett blåsippor ännu men en del snödroppar har lyst upp. Nu hoppas vi både på krokus, blå och vitsippor.
   Jag blev så glad över att döttrarna kom och överraskade. Så fint att ses- Allt smakade också så bra. Så gott och trevligt med en klipphäll med våfflor och goda tillbehör.
   Och visst vill vi gärna ha vår. Nu! Väldigt gärna.
   Önskar dig också en bra vecka.

 3. En sådan överraskning! Bara ren glädje! Och smakfullhet! Ser så gott ut! Kul att få rå om ”alla” någon gång. Eller…. Nu var det de som rådde om dej! Kram

  1. Verkligen! Jag blev både överraskad och väldigt glad. Så fint att ses och en omtanke som jag tar med mig länge i hjärtat. .
   Kram och trevlig måndag.

 4. Vilken härlig överraskning =)och åå så mycket gott som dukades upp♡
  Grattis i förskott!
  Köket ser mycket fint ut.
  Kul att killarna är intresserade och tog sig an en del av samlingen. Ha en fin kväll!

  1. Visst var det! Och jag hade ingen aning om att de skulle komma eller ordna detta- Det blev väldigt gott och trevligt och fint att ses.
   Tack! Fint att fira så här lite innan och med de ”mina”-
   Köket blev bra efter renoveringen i somras och det är gott om arbetsytor. Spisen hade jag ju funderingar på och hade helst önskar en inbyggnadsugn men det var ont om plats. Vi skulle då tänkt på annat sätt från början. Men är nu supernöjd med den ”all inclusive” spis med airfryer som det blev-
   Barnbarnen är så mysiga och är gärna med. Bra på att laga mat är de också.

 5. Helt underbart! Jag njuter med dig! Å döttrarna verkar veta precis vad deras mamma gillar. Så omtänksamt. Gissar att dotter Helen är lika duktig på mat som hon är med att göra tårtkonstverk:-)
  Så stora Max och William har blivit. Speciellt Max. Han är tonåring nu. Skönt att medaljerna uppskattades av killarna. Så får de leva vidare medan du slipper ha dom i kartonger på vinden eller i källaren.
  Stort tack för den kulinariska upplevelsen:-)

  1. Det var så roligt att hela gänget dök upp här- Jag blev så överraskad. Båda döttrarna är väldigt duktiga på allt vad gäller mat och roade av matlagning från grunden. Även Max och William är intresserade av detta med mat och laga mat.Allt de bjöd på var så gott-
   Ja,killarna är stora. Max hela 13 år. MInns ju så väl när han föddes och som 3 månaders baby ko till oss i Peking första gången- Åren har gått-
   Jag var glad att killarna plockade med sig en del medaljer. Räknade till ett 50-tal. Nu är det kanske 20 kvar som ska vandra vidare.

 6. Så trevlig överraskning av flickorna med mat och samvaro – och kul för pojkarna med medaljerna.
  Grattis på födelsedagen!

  1. Tack! Ja, det blev fint att fira lite i förväg- Jag blev verkligen både glad och överraskad över besöket. Och allt var så gott! Väldigt roligt att ses alla tillsammans.
   Bra att killarna ville ha lite medaljer så blev det lite mindre att lämna bort.

  1. Jag blev så glad över omtanken. Väldigt gott och väldigt trevligt och så fint att ses.
   Kram

  1. Jag blev verkligen väldigt glad och överraskad över den fina omtanken. Jättetrevligt att ses och så härligt att bli bjuden och sätta sig till ett dukat bord med så mycket gott. Väldigt fint också att ses.
   Kram

  1. Jag blev både överraskad och väldigt glad över den fina omtänksamheten- Och väldigt gott var det också-

 7. Vilken fin överraskning att få allt lagat, ser så gott ut och få umgås med familjen. Bästa presenten.
  Vi var också på Brunch med min mor som fyllde 95 år, på Långbro Värdshus.
  Önskar dig en fin vecka.

  1. Jag blev jätteglad och väldigt överraskad och allt blev så gott- Så fint att ses här nu när jag inte är så rörlig- Visst var detta bästa presenten- Så glad och tacksam-
   Vad trevligt med brunch på Långbro. Har varit där och ätit den och det var minnesvärt. Förstår att både ni och din mamma uppskattade detta-
   Önskar dig en bra vecka.

 8. Vilken trevlig och god överraskning! Förstår att det blev väldigt uppskattat 😀 Tur att ni var hemma men det hade de kanske koll på. Så stora pojkarna börjar bli. Vuxnare utseende liksom. Trevligt också att deras fyrbenta vän fick följa med.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  1. Jag blev verkligen både glad och väldigt överraskad. Och väldigt gott. Fint att ses var det dessutom. Jag kommer ju inte så långt numer och före klockan 11 är det sällan aktuellt-
   En 10- åring och en på 13. Åren har gått fort. Tycker ju inte det var länge sedan de föddes. Minns ju när Max ko till Peking som 3 månaders baby.
   Och Curre är alltid så välkommen.Mysigt att ha honom här.
   Önskar dig också en trevlig kväll.
   Kram

  1. Visst var det. Väldigt omtänksamt och jag blev både glad och överraskad .
   Ett fint sätt att träffas på och att fira lite i förskott-
   Tack för grattishälsningen!
   Varm kram

 9. Hola! Vilken trevlig och smaskig överraskning! Brunch är ett trevligt sätt att umgås i några timmar. Vi gav våra barn och barnbarn brunch i julklapp hemma hos oss en gång per månad . Vi försökte tidigare att pussla ihop datum när alla kunde och flyttade när det blev avbokningar men det var hopplöst. Blev inställt hela tiden – förkylningar, barnbarn som skulle på kalas etc. 😕 Nu har vi bestämda datum under hela 2023. De som kan komma kommer – och kan man inte får man helt enkelt dyka upp nästa månad istället. 😊

  Kram och hälsa Mr B! ❤️😙😙

  1. Hola! Jätteroligt att alla kom och jag blev verkligen överraskad- Och det var väldigt skönt att jag kunde lämna över köket och senare sätta mig till dukat bord. (Kan ju heller ännu inte stå eller gå så mycket)
   Och visst är det knepigt att få ihop det och kunna ses. Vet ju att ni samlar alla till brunch ibland och kan tänka mig att det är både gott och trevligt. Låter som en klok idé som ni gjort att boka datum och att de som kan kommer.
   Mr B hälsar. Hälsa Mr J.
   Kram

  1. Tack! Väldigt roligt att bli så här fint överraskad och det blev en också en riktigt god brunch.Så trevligt att vi alla kunde ses här hemma-

 10. Men åh vilken trevlig överraskning! Och så gott allt ser ut! Killarna har blivit så stora också, fint att de kunde ta med lite medaljer hem. Aha , födelsedag snart, så kul…Stort GRATTIS i förskott!
  Varm Kram!

  1. Jag blev verkligen överraskad och väldigt glad och döttrarna ordnade en så god brunch- Fint att vi alla kunde ses.
   Ja, killarna är 9 och 13 år. Åren har gått fort Kul att de plockade med sig lite medaljer hem- Jag behöver dem inte.
   Tack! Ja,ett år äldre men det går ju bra det också.
   Varm kram

 11. Så härligt att läsa om överraskningen som klev in genom dörren och fixade brunch åt er alla i det ljusa vackra köket. Grattis i förskott till födelsedagen Ditte!
  Kram från Funchal!

  1. Jag blev verkligen både väldigt glad och överraskad. Och så roligt att vi alla kunde ses här- Ja, nästan alla. Några saknades- Döttrarna ordnade med så god mat och en lycka att sätta sig till dukat bord.
   Tack för lyckönskningen. Ett år äldre. I år igen-
   Kram

 12. Ett stort GRATTIS på din födelsedag. Jag har för mig att det är i dag den 21:a som du fyller. Mitt minne är kort men bra.
  Hoppas att du får en härlig födelsedag och att dagen blir precis som du önskar dig.

  Det blev en finfin träff med barn och barnbarn och jag förstår att du blev överraskad.
  Må så bra det går och ta hand om dig.
  Varma födelsedagskramar.

  1. Stort tack! Jodå, det är idag som jag fyller år. Lovande med ett bra minne.
   Det blir en lugn dag men en promenad längs kajen slår jag till med i det fina vädret och kanske eftermiddagskaffe på balkongen.
   Lite gott till middag också.
   Rosor och bubbel från maken och en god frukost blev en fin start på dagen.
   Önskar dig en fin tisdag.
   Varm kram

 13. Du skulle lagt ut en varning för läckra matbilder. Klockan är drygt fem och magen kurrar, nu ännu värre än innan! Vilken fin bordsduk du har, den blev jag verkligen förtjust i. Maten lät fantastisk men bäst var ju att du fick en rejäl oväntad överraskning! Det gjorde dom bra, döttrarna! Jag antar att det är för tidigt att gratta ännu?
  Men en kram skickar jag förstås från pörtet

  1. Jag blev så glad över att bli överraskad och så mycket gott. Så fint att träffa de mina. Bordsduken köpte jag när jag fyllde 50 och då var i Provence. Så den har hängt i länge.
   Tack, jag fyllde i går. En trevlig dag i hemmets vrå- Men vi firade lite i lördags.
   Är inte så mycket för att fira. Men gör gärna något ”roligt”. Just nu är jag ju ganska begränsad så jag siktar framåt.
   Kram ! Hoppas du har det bra i ditt nya ”pörte”..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *