Allmänt

Arbete pågår – Och pioner som piggar upp

Här hemma pågår sedan i måndags morse visst arbete. Renovering av vårt kök. Så förra veckan ägnade vi en del tid åt att plocka ut precis allt från köket.  Nåja, vi och vi. Mest maken, eftersom jag var på  minisemester till Karlstad.

Vi har bott här i lägenheten, på kajen i Norra Hammarbyhamnen på Södermalm, sedan 2004 . Och att vi kom att bo just här var verkligen en slump. En väldigt lyckad slump. Men åren har gått och vi kunde båda  konstatera att vi samlat på oss en hel del saker. Min pappa avled 2005 och i samband med det skulle en lägenhet på ca. 100 m2 i Solna säljas och tömmas. Så när jag i i den vevan inte riktigt kunde bestämma vad vi skulle göra oss av med blev det alltför mycket som inte vandrade vidare. Jo, det vandrade vidare hem till oss. Så när köket är färdigrenoverat ska en rejäl utsortering ske. Många av dessa pryttlar i kategorin “bra-att-ha” och  “kan kanske komma till användning” ska bort.

Köksrenovering pågår. Och visst var det också ett arbeta att funder aut logistiken var allt i köket skulle förvaras. Nej, detta är ingen glasbutik. Det är en del av våra glas som nu står på matbordet. Resterande finns i en kartong. Milt sagt också ett arbete att tänka ut tillfälliga platser för förvaring av allt.

Arbete pågår

för fullt i köket och snickaren alternerar med killen som kaklar. Köket behövde verkligen en uppdatering och vi har hitintills varit sega och skjutit upp det. Men nu är arbetet i gång och det ser lovande ut.  Återkommer med en smärre visning när allt är klart. (Husen i våra kvarter var klara för inflyttning 1994 så något stambyte är inte aktuellt förrän om så där en 10-20 år)

Vi rör oss med tungan rätt i munnen för golvet i vardagsrummet är också tämligen välfyllt

Kyl och frys finns kvar och vi kan ta vatten men övriga  ytor i köket är täckt av papper. Så någon matlagning blir det inte. Kaffemaskinen är i vardagsrummet och vi har några glas, koppar, bestick och tallrikar till hands.

Välfyllt också under matbordet och svårt att hitta något specifikt. 

Arbete pågår. Köksrenovering. Och mängder av maskiner är i bruk. Inte minst för att kunna få till kaklet bra. Här till höger har ett par rejäla lådor kommit på plats i köket genom snickarens försorg. Och det är en hel del av verktyg och maskiner som är i bruk.

I hallen väntar många nya skåpluckor, lådor och hyllor på si tur att få komma på plats. Men det är snickarens jobb.

Arbetet med att kakla. Precision gällerArbete med med att kakla. Här är det precision som gäller. 

Pioner

I söndags fick jag en väldigt vacker bukett med en speciell sorts pioner; “coral sunset”. Pioner som ändrar färg allteftersom.Eftersom vardagsrummet denna vecka även fått tjänstgöra som förvaringsutrymme för alla köksprylar var det knepigt att hitta en fin placering för dem. Så i rådande läge med brist på fria ytor har jag placerat vasen med pionerna på en pall som jag flyttar runt.

Pionerna i söndags mitt på dagen.

Måndag.Pionerna fick följa med ut på balkongen. Här med en nyans av aprikos

Måndag eftermiddag. och tisdag morgon. Lite mer åt det rosa hållet men med skiftningar.

Pionerna tisdag eftermiddag och kväll. Här var ett par mer vitrosa och den tredje svagt rosa.

Och idag onsdag morgon ser de ut så här. En mer gräddvit och två med lite mer gult.

46 svar på ”Arbete pågår – Och pioner som piggar upp”

 1. I sommar har vi bott i vårt hus i tio år. Det är inte klokt vad mycket vi samlat på oss genom åren. Mest jag för jag är en spara medan maken vill slänga. Han är inte den nostalgiska typen… Det blir verkligen rörigt när det ska renoveras. Jag skulle vilja renovera mitt kök men det blir en senare fråga. Det vill säga när hyresvärden tycker att det är dags. Fantastiskt vackra pioner. Så roligt att de ändrar färg så där. Jag har vita pioner i min trädgård, njuter varje år av de fantastiska blommorna.

  1. Visst är det lätt att samla på sig saker. Och det känns också svårt att rensa bort. Jag jar en hel del jag ärvt av mina föräldrar så det finns mycket nostalgi. Men vad gör man med tre matserviser i många delar. Alla glas? Mängder av gamla, vackra kaffekoppar? Rensar. Våra döttrar vill ju inta ta hand om det så fint att Stadsmissionen finns.
   Jag hoppas det mesta är klart på fredag så att det kan bli lite ordning igen. Känns som om det hela blir bra. Men att renovera ett kök är inte direkt en lågbudgethistoria även om man inte väljer det mest exklusiva. Vi bor i en bostadsrätt och får bekosta detta på egen hand. Bor man i en hyresrätt ingår ju mer renovering- Å andra sidan är ju månadsavgiften också mycket högre.
   Ja, hyr nu huset så vill det ju till att vänta tills hyresvärden tycker det är dags.
   Pionerna är så vackra och både lyser och piggar upp i röran.
   Så fint att du har pioner att njuta av i trädgården.
   Önskar dig en bra vecka.

 2. Ett bamsejobb har ni på gång och när allt är över så kommer ni att njuta extra mycket över att det blir så mycket glesare i skåpen. Man klarar sig på mycket mindre än vad man tror. Vi märker det så bra, vi har ju gått igenom samma process fastän det handlade om en yta på drygt 300 kvm. Att flytta från en sådan yta till den vi nu har på 74 kvm + terrass är t.om. nyttigt . Pionerna är ju underbara som ändrar färg. Härligt!
  Lycka till med renoverandet och allt som därtill hör!

  1. Tack för omtanken. Köket är ju inte så stort men det rymde mycket. Pust! Visst klarar vi oss med mycket mindre men som ensamt barn blev det väldigt mycket som hamnade hos mig 2005 när pappa avled. Och idag behöver man inte riktigt tre serviser med 12 delar av allt.Men de är så vackra. Minns att pappa åkte till Köpenhamn och kom hem med en eller ett par tallrikar av det Kungliga danska porslinet.
   Jag vet ju att ni hade ett jättehus och beundrar allt ni kunde sortera ut. Men jag ska skärpa till mig.
   Pionerna är så vackra och piggar upp så fint här i röran . Fantastiskt att de skiftar färg och så påtagligt.
   Kram

 3. Vad bra, där kom namnet på de vackra pionerna.
  Fint de är flyttbara.
  Trevligt med nytt kök även om det är jobbigt under renoveringstiden.
  Otroligt hur mycket man samlar på sig…..
  Har ju börjat rensa hela vår lägenhet.
  Köket i princip klart.
  En hel del har lämnats till Röda korset ja även kastats.
  Vi hade med oss lite från svärmor men faktiskt bara lite!

  1. Jadå, pionerna är så vackra ,i mitt tycke, och speciellt att de ändrar färg.
   Köket blir så bra men det är inte så stort så en hantverkare i taget är här. Idag blev kakling och fogning klar.
   Jag har inga syskon och mina föräldrar hade en stor lägenhet så det blev mycket. De hade ofta stora middagar och serviser behövdes i många delar.
   En hel del till ska bort innan sakerna ska tillbaka igen.
   Bra jobbat att du röjt i köket.
   Men jag tycker det känns så trist att inte ha serviserna kvar. Men inser att jag jan ta bort en.

 4. Underbara pion! Hennes syster Coral Pink Charm bor här, men har ännu inte börjat att blomma. Ta det nu lugnt med glasen, kanske ska de packas ner och sparas till barnbarnen? ( vips är de stora nog att flytta, att köpa allt nytt när man flyttar är dyrt) Ha en fin eftermiddag!

  1. Vad roligt att du har “hennes” syster hos dig. Jag fick dessa som snittblommor och är helt såld på dem- Man ser nästan när färgen ändras
   Hoppas du visar bilder när vackra Coral Pink Charm blommar.
   Jag tar det det lugnt men glas och porslin räcker till barnbarnen och blir över. Vi har tre serviser också med 12 delar av allt. Sällan idag att vi är 12 här och äter middag . Men jag har svårt att ta bort något fast en del har vi utrangerat reda.
   Det blev en solig em här i huvudstaden och jag var ute på vift.
   Hoppas du haft en bra dag.

 5. Det är tur att det finns skåp att gömma alla grejer i. Smart att rensa ut i samband med återintagnadet av köksskåpen.
  Vi har bott här sedan 1979 och inte gjort något med köket. Eftersom så mycket av husets övriga interiör är av furu ( populärt på den tiden…och träden fanns i egna skogen) så känns det konstigt att byta ut köksluckorna till något annat.
  Sådana ovanliga pioner ! Väldigt fina, i alla nyanserna!
  Ha det gott! Kram

  1. Nu blev det ju ett bra tillfälle att få till att röja.Vi har ju numer en ganska liten lägenhet och det är ju skillnad mot hus. (Har ju bott i hus i många år) Och eftersom jag inte har syskon blev det mycket att ta hand om som fanns i mina föräldrars ganska stora lägenhet. Ohc ändå tog jag inga möbler.
   Klart ni inte ska byta ut det ni trivs med och som är helt. I villan i Upplands Väsby hade vi också furuluckor och även ett vitlaserat, massivt furugolv. (Dock ingen hit i ett kök. Blev många märken för det är ju så mjukt)
   Pionerna blev jag så glad för och de piggar upp här i rådande röra. Och skiftningen av färg är spännande.
   Ha det gott du också.
   Kram

 6. Det blir toppen när köket är färdigt, men ack ack, för att leva i röran, men så blir det ju.

  När Sigge och jag flyttade ihop i Lidköping 1999 fick vi en helt nyrenoverad lägenhet som jag lämnade ifrån mig 2013, så gott som intakt, vi fick nytt badrum sista året han levde.
  Jag flyttade 2013 till en helt nyrenoverad tvåa och fick välja tapeter överallt, nya vitvaror. Men för några år sen kom det som en nyhet att man kunde få ett nytt kök, som skulle kosta en bra slant i månaden framöver. Då funderade jag lite, men här är allt intakt, och nej, flytta möbler, nej nej.

  Så vackert med pioner!
  Trevlig onsdag, stor kram!

  1. Ja, det kommer att bli jättebra. Idag blev kaklingen klar och kanske blir allt färdigt till på fredag. Annars nästa vecka så det är acceptabelt.
   Vårt kök var också intakt men slitet. Vi flyttade in 2004 och idag är det 2021. Här i vår bostadsrättsförening finns några hyreslägenheter kvar och de har renoverats. Avgifterna där är mycket högre än de vi har som bor i bostadsrätter så där sätts det av pengar till renovering. Alltså ingen extra månadsutgift.
   Vi får ju bekosta renoveringen men det känns bra att göra det.
   Fint att du kunde välja hur du ville göra med köket
   Möbler har vi ju inga i köket men desto mer i skåp och lådor. Å andra sidan kan vi nu rensa en hel del. Det blir bra nu att köket får stora och djupa lådor som går “på räls i stället för underskåpen med hyllor. (Enklare ocksåför ryggen att plocka i och ur än i skåpen- )
   Pionerna är helt ljuvliga och piggar upp i röran. Och så roligt att de byter färg.
   Har haft en jättetrevlig uteonsdag och det blev en skön sommarkväll.
   Hoppas du också haft en fin onsdag-
   Stor kram

 7. Vilka vackra pioner! ,-)))
  Ja det blir mycket jobb när man renoverar. Men efter det, blir det snyggt ,-) Att hitta allt medans det pågår är inte lätt. Trodde först det var en glasbutik ,-)
  Nu undrar jag efter att en blogg vän har kontaktat mig och säger att det är fel på min blogg! Trodde ju det var bra nu. Men nej påstår hon, mina bokstäver ska vara alldeles för stora, Bilderna lägger sig på varann och är för stora de också, hur ser min blogg ut när du tittar på den?
  Ha det jättefint, och när allt är klart, då…är det härligt, vi hade förra året en veckas jobb i köket, men det tog över 3 månader, men nu är vi nöjda! ,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Pionerna är så vackra och piggar upp i den röra som nu är hemma i samband med renoveringen- Och just att de skiftar färg är spännande.
   Vårt kök är inte så stort så en hantverkare i taget kan jobba. Idag blev allt kakel klart och det ser väldigt bra ut .
   Jag tittade just nu, när jag svarar dig, in på din blogg och såg inget “fel” alls på de senaste inläggen. Det ser riktigt bra ut, precis som vanligt. Tor inte “felet ” ligger hos dig. Att det ser ut på ett annat sätt kan bero på att en eebläsare inte vill riktigt.
   Jag minns ju när ni renoverade köket och visst tog det tid och ork. Men det blev ju så bra. Tycker det verkar vara bra hos oss också.
   Ha det fint du också.
   Kram

 8. OMG! Avundas dig inte! Men ger dig gärna en eloge att du tajmade din resa till Tove perfekt:-) Jag som trodde att vi har samlat på oss massvis med “skrot” inser nu att det ju är ingenting jämfört med allt du/ni har samlat på er. Undrar om du har planerat en resa till när allt ska plockas in i de nya skåpen/hyllorna – hahaha:-)
  Pionerna är otroligt vackra. De är en fin färgklick i röran om man säger så;-)

  1. Vi har ju skjutit på detta ett bra tag men nu “hoppade” vi i det.
   Jag borde ha rensat för länge sen men när pappa avled och jag stod där med en stor lägenhet med mängder av saker att ta hand om. Hemma hos mina föräldrar var det ofta middagar med 10-12 personer och trerätters så det fanns ju både serviser i variation och mängder av glas.Men nu är det inte direkt vanligt att vi ses så många hos oss. Har i alla fall inte varit under pandemitiden och nu orkar nog inte min rygg heller.
   Jag ska faktiskt snart på ett par jobbresor.Planerade sedan länge.
   Pionerna piggar verkligen upp i röran och är så vackra.

 9. Att renovera ett kök tar på krafterna, även om någon annan utför själva jobbet. Vi renoverade vårt kök hemma i Linköping för ett par år sedan.
  Så skönt när det är klart. Hoppas er tidsplan håller och att ni blir nöjda när allt är klart. Lycka till 🤗

  1. Tack!Hantverkarna är jätteduktiga men olika personer gör ju olika saker och vårt kök rymmer bara en hantverkare i taget. Och håller inte tidsplanen så blir det väl och bra ändå. Ska på jobbresa nästa vecka tisdag till fredag så sedan bör det vara klart. Men hoppas nu på fredag.
   Det känns bra så här långt men jag har svårt att tänka saker vill helst också se en bild.

 10. Vilka fantastiska pioner! Har faktiskt aldrig hört talas om just den sorten trots att min pappa hade en massa olika pioner i sin trädgård. Måste nog köpa en sån och plantera. Känner igen det där med att samla på sig saker. Jag har släpat hem massor av saker efter att mina föräldrar gick bort och det går långsamt att gå igenom allt och rensa.

  1. Dessa är helt ljuvliga och de skiftar verkligen färg. Jag hade heller inte sett dessa tidigare.
   Pionerna piggar upp i röran och jag rensar på en del. Blir bättre när sakerna ska flytta in i sina nya skåp och lådor. Kan tänka mig att du känner igen dig- Man ärver saker och vet inte vad man ska ha och vad man kan lämna bort-

 11. Jag fullkomligt älskar pioner så fina,fick en bukett av äldsta dottern i söndags, måste se till att plantera till nästa sommar vi hade två enorma pionbuskar som tyvärr fick stryka med under renoveringen, Lätt att samla på sig porslin men skönt att få rensa lite nu under köksrenoveringen kan jag tänka, så fint det kommer bli,kram

  1. Jag också. Fick den här av ena dottern i söndags och den piggar upp fint i röra som nu är.Spännande med skiftningen av färg som blir väldigt påtagligt. När vi bodde i villa hade vi också pioner ute. Så vackra. Hoppas du kan plantera ett par nys som kan ta sig till nästa år.
   Köket blir nog bra. Det känns så. Och visst är det skönt att rensa en del.
   Kram

 12. Ja jösses vad man samlar på sig grejer, och jag förstår att det blev lite mer när ni skulle tömma dina föräldrars lägenhet också. Men så spännande med ett nytt kök, trots att det är lite bökigt medans de håller på, men det blir bra när det är färdigt!
  Pioner var de enda blommor vi hade i vår lilla trädgård vid radhuset i Rotebro, de doftade så gott! Men har aldrig sett pioner som ändrar färg, va spännande!
  Ha det så bra!
  Varm Kram

  1. Ja, puh Men nu får det bli lite “dö städning”. Vill inte att döttrarna ska behöva ta hand om allt. Men en del saker är svåra att skiljas från. Helt klart. Men visst lämnar vi bort en hel del.
   Minns när jag var liten och pappa i jobbet passerat Köpenhamn och kom hem med en eller kanske ett par tallrikar från “Konglige dansk porslinsfabrik”. Och den servisen är jag så förtjust i.
   Köket blir bra när det är klart och kanske blir de färdiga på fredag. Visst kostar det en hel del men det kändes viktigt att komma till skott nu. Vi blir ju inte direkt yngre.
   Pioner hade vi också i villan i Väsby och jag var så förtjust i dem. Och som snittblommor är de så fina. Häftigt att de ändrar färg
   Ha det fint du också.
   Varm kram

  1. Jadå! “Felet” ligger inte hos dig. Men bra att du frågar så vi kan hjälpas åt.
   Kram

 13. Vi har renoverat kök två gånger samtidigt som vi bott i huset (i Sverige). Blev mycket rostbiff och potatissallad (innan jag var vegetarian), sallader och pizzor då. Hoppas ni hittat några riktiga favoriter för njutningsbar hämtmat (om det är så ni “lagar” mat utan kök). Det är rörigt, men det kommer bli underbart, särskilt att få rensat ut alla de där onödiga glasen! Älskar pioner, bodde nära Guldsmedsgården under några år, en ljuvlig syn med enorma fält av pioner.

  1. Just maten är lite knepigt att få till nu, men det ska inte ta så lång tid. Har suveräna asiatiska ställen helt nära och i övrigt många bra restauranger så det blir bra variation.
   Just att nu rensa en del.Jag ärvde så mycket från mina föräldrar som hade stor lägenhet och med midagar där det ofta var 12 personer och 3-rätters så jag har nog tre hela serviser med 12 delar av det mesta. Jo, i alla fall en av dem ska vandra vidare. Plus en del glas.(Läste med nöje och eftertanke ditt inlägg o minimalism)
   Blev så glad när dottern i söndags kom med pionerna och dessa som ändrar färg hade jag inte sett tidigare.
   När vi bott i villa har vi alltid haft pioner och just nu kan jag sakna dem.
   Fantastiskt att se fält med pioner. Det har jag aldrig gjort. Inte ännu i alla fall.

 14. Renovering och röjning, jo tack… Bodde ungefär 30 år i ett hus där min man bott några fler år, och när det huset skulle säljas… Dessutom flyttade jag dit med mina grejor, minst ett halvt hushåll hade jag samlat på mig… Sen flyttade jag hit, till ett komplett hushåll med mitt ett och ett halvt… Min förra man och jag renoverade vårt kök på egen hand (roligt, inte en enda 90 graders vinkel i ett hus byggt 1948!) på 1990-talet, här var köket nästan renoverat när jag flyttade hit. Äger dessutom en lägenhet där jag låtit renovera det pyttelilla köket…. Nej, tack, jag vill inte renovera kök en gång till. Två kök har jag planerat nästan helt själv, det här fick jag bara vara med om finslipningen på. Men golvet borde vi göra något åt, och det betyder ju också “lite” flyttande… Jag blir helt matt av att se dina renoveringsbilder!### Pionerna ‘Coral’ är spännande. Jag har ‘Coral Charm, och den växer helt på sitt eget sätt! Har inte kolla knopparna än. Ha det gott! Regn i morgon…

  1. Jag har egentligen inte haft några renoveringar alls där vi tidigare bott, annat än i mycket liten skala. Ett badrum när vi bodde i villa men inte mer än så . Nu var det dags här för att uppdatera köket och vi har skjutit på det flera gånger. Men det blir bra.
   Förstår dig som haft en del renoveringar att du nu är färdig med dem.
   Nu passar vi också på och lämnar bort en del. Jag ärvde väldigt mycket av mina föräldrar 2005 och då fick mycket följa med till oss för jag visste inte vad jag ville ha kvar. Åren har gått och jag vet mer vad jag kan lämna från mig.
   Vad roligt att du har Coral Charm i din trädgård. Pioner är favoriter och vi hade några när vi bodde i eget hus.
   Dessa som jag fick av dottern piggar upp i röran.
   Jodå, regn här också idag.
   Ha det bra du också.

 15. Vilka vackra, annorlunda och roliga pioner!
  Haha! Du verkar vara en lika stor glasfetischist som jag. Jag har mängder av glas, men använder bara en bråkdel av dom…

  Ha en fin torsdag!

  1. De är helt ljuvliga både till doft och färg- Och så festligt just att den här sorten skiftar färg. Idag är de gul-vita.
   Vi har ärvt så många glas och inte riktigt gallrat ut för att vi gillar de flesta. Men nu ska en del till “hednamissionen”.
   Fint att läsa att det finns fler är vi som sparar på oss.
   Önskar dig också en fin torsdag. Här är det köksrenovering som pågår under mitt överinseende men Mr B ser till den spanska stugan. Känns helt ok. det också vad gäller arbetsfördelningen-

 16. Jag minns väldigt väl vår köksrenovering och den röra som uppstod under tiden. Jag tänkte först att man inte har så mycket i köket men när vi började tömma så insåg jag att vi hade massor. Det är bara att hålla ut för när det väl är klart så är det roligt med lite förnyelse.
  Pioner är en av min a favoritblommor men denna sort som ändra färg är nu för mig. Ska hålla utkik efter dem heä.

  Önskar en fin torsdag!

  Kram

  1. Kan tänka mig att du förstår. Minns att du bloggade om detta. Och visst tröst är det att veta att inte bara jag tycker det är rörigt.
   Och det här blir så bra. Kruxet är att allt nu finns i vardagsrummet så skönt at det är i hyfsad storlek.
   Pionerna piggar verkligen upp och har gjort så resan jag fick dem i söndags. Och de är fortfarande i god form-. Idag och just nu med en gräddgul nyans.
   Ser ut att bli dagsregn i Stockholm men regnet behövs.
   Önskar dig en fin torsdag.
   Kram

 17. Oj vilket jobb att fixa med köket, även om ni inte gör själva renoveringen själva. Hoppas det går smidigt så de blir klara som tänkt! Och vad fina pionerna är! Häftigt att de ändrar färg sådär. 🙂

  1. Det var ett bestyr att tömma det på allt.Verkligen. Men ett bra sätt att rensa lite blir det också.
   Vi hoppas det hela är klart i morgon .
   Pionerna är så fina och piggar upp i röran. Idag bjuder den på en gräddvit nyans.
   Önskar dig en fin torsdag

 18. Jag är precis som du – ensambarn, vilket innebär att mycket har fått följa med hem till oss. Hjälp så mycket det har blivit. Måste nog också göra en utrensning. Vad ska bort???
  Härligt att få ett nytt kök, även om resten av lägenheten är upp och ner ett tag.
  Jag har aldrig hört talas om “kameleontpioner” men så häftigt att dom ändrar färg eftersom.
  Kramar

  1. Ja, det blir en del till oss och jag har haft svårt att rensa. Antar att du också tänker så. Och döttrarna har fullt och har tagit det de vill ha.
   Köket är ju inte så stort men nu blir det mer effektivt med fler stora lådor att dra ut så att jag får en överblick. Och de gamla dörrarna och lådorna var bra slitna. I morgon är det hela nog klart. Hoppas.
   Pionerna piggar upp i oredan och det är så spännande med deras byte av färg. Hade aldrig sett liknande tidigare.
   Önskar och hoppas att ni snart är pigga igen.
   Kram

 19. Börjar med pionerna,,,,de har alltså bytt färg från mörka till ljusare och ljusare. Då måste färgbytet vara över nu? För de kan väl inte få färgpigment att bli mörkare igen?? Sitter som en fågelholk..
  Sen vill jag faktiskt nästan blunda. Puh, vad jobbigt det är “under tiden” något ska göras. Lite kaos hela tiden o inget finns där man tror…
  En fördel med att flytta ofta är att det blir rensat, fast det är en sanning med modifikation. Jag har redan massor av prylar som jag antingen inte längre vill ha eller som jag tog med för ett år sedan totalt i onödan…
  Men ni har mycket trevligt att se fram emot, hur länge kommer kaoset att fortgå?
  Kram

  1. Japp! Och de har idag visat upp den mer gräddvita nyansen som nog är den sista skiftningen att se. Men pionerna har underhållit mig med sitt färgbyte- Så vackra.
   Ja, blunda du. Du har ju flyttat några gånger och borde slippa se detta. Men, i morgon är det nog klart. Förutom köksfläkten som var trasig så den kommer om en vecka. Jag ska ta tag i rensningen när jag nu ska ta in sakerna i skåpen igen.Mne jag har ersatt flera skåp med djupa lådor för att inte behöva krypa in i ett skåp för att hämta något.
   Allt ser så bra ut och jag är jättenöjd. (Maken också men han är på resande fot och får se bilder)
   Kram

 20. Det är ju trevligt att få det fint, men oj så mycket arbete det är med att tömma alla skåp och lådor!
  verkligen fantastiska pioner – såå vackra!
  Kram

  1. Det vet nödvändigt med en köksrenovering och det blir så bra. Men pust att som ska tillbaka. Räknar med att rensa rejält.
   Pionerna har varit så fina och fascinerande hur de byter färg. Idag är det dock deras sista dag.
   Kram

 21. Ja du, nu har ni en hel del att göra! Oj, Oj! Känner igen några av glasen som vi också har här hemma. Jobbigt när det pågår, men så skönt efteråt! Du kommer att känna dig lättad både till själ och kropp, förhoppningsvis! En sådan där rejäl utrensning borde man göra regelbundet, men av någon anledning blir det inte så!! Lycka till med resten! Kommer att bli så fint! Så jättebra att du nu har djupa lådor, de är toppen för sådana som du och jag! Kram!

  1. Ja, tänk vad vi samlat på oss. En del rensade vi när vi tog bort allt men nu när allt ska in blir det ytterligare utsortering. Köket blir klart i dag och det blir så bra. De djupa lådorna känns bra. Skulle jag nu krypa in i ett skåp skulle jag inte komma ut.
   Kram och trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *