Kultur Stockholm Trevligheter

Bokresa i Stockholm med inspiration och extra allt

Att träffas och i bokklubben “The Beijing Ladies”  för att prata om böcker, livets väsentligheter och oväsentligheter och kombinera det med god mat och dryck är verkligen trevligt. En riktig höjdpunkt. Och det blir alltid en spännande bokresa att följa med på.

Senast vi träffades var i början av september då vi tillsammans gjorde en bokresa till Göteborg på 24 timmar. Och det blev också en hel del andra trevligheter  förutom böcker och god mat. Bokklubben startade i Peking under åren vi bodde där och sedan har en del av oss fortsatt att träffas här hemma.

En bokresa har börjat med GW, Malin Persson Giolito och "Omgiven av idioter"Bokresan har börjat  hemma.

Gårdagens bokresa

Höll sig rent fysiskt  inom Stockholm men diverse stopp blev det  med hjälp av de böcker vi presenterade. Jag hade bl.a med mig “Omgiven av idioter”, skriven av Thomas Erikson, en bok som tar upp kommunikation. “Har du någon gång resonerat med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan av att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt:vissa verkar aldrig förstå vad  du säger- hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium.”  Efter att ha läst boken faller i alla fall en del pusselbitar på plats rent automatiskt. Två mysterieresor blev det genom Malin Persson Giolitos bok “Störst av allt” och GWs “Kan man dö två gånger“.  Spännande och i mitt tycket välskrivna böcker.

Här tar vi, Mona, Birgitta som är kvällens värdinna, Marita, Marianne och Åsa en tur till Västerbotten med hjälp av läcker västerbottenostpaj. Och bokpratet är igång liksom #metookampanjen

Vacker dukning och så fint med nyponen som dekoration.

Varmrätten är uppäten och nu är det goda ostar som sällskapar med oss.

 Bokpratet och presentationen av böckerna är igång. Vi tar med böcker som vi presenterar och lånar sedan av varandra. Många goda tips ges och böckerna varierer stort; deckare, historiska romaner, “feel good” -litteratur, spänning, romantik, humor, kvinnoskildringar och mer vetenskaplig litteratur.

En liten del av alla böcker som var med denna kväll – 

-och en citronmarrängpaj med friska hallon passade så bra som “sidekick” till böckerna.

28 svar på ”Bokresa i Stockholm med inspiration och extra allt”

 1. Det såg ljuvligt gott ut tillsammans med läsbar skönlitteratur. Vilken trevlig ssmmanslutning av gänget från Peking.
  Jag skulle vilja läsa både GW Perssons bok och även boken “Omgiven av idioter” låter som en bok man kan känna igen sig själv i. Tack för boktios!!
  Kram

  1. Det är verkligen jättetrevligt att ses och fint att få böcker presenterade och att kunna låna av varandra. Vi gör ju en hel del roliga saker tillsammans.Och så roligt att vi håller kontakten.
   “Omgiven av idioter” rekommmenderas verkligen och ger många “känna -igen-sig” tankar. Humor och fakta blandas och den är lättläst.
   GW tycker jag om och likaså är jag förtjust i Malin Persson Giolitos böcker. Lättlästa och spännande och mycket välskrivna.
   Även många andra böcker kan locka.
   Kram!

 2. Fler titlar att lägga på minnet alltså! Jag blev speciellt nyfiken på “Omgiven av idioter”, den ska jag nog kika lite närmare på.

  1. Gör gärna det! Jag uppskattade den verkligen. Humor blandat med många “aha” upplevelser.
   Detta var bara en bråkdel av de böcker vi pratade om. Dock gick några bäcker ganska snabbt att presentera.

 3. Jätteroligt! Minns såväl din resa till Göteborg! En toppen tradition ni har skapat där:-)

  Här fanns nog de flesta genrer representerade. Då jag (tyvärr) är insnöat på deckare har jag bara läst G W Perssons “Kan man dö två gånger”. G W är en suverän författare tycker jag!

  Såg att ni (också) diskuterade #metookampanjen. Ja den är ju på allas läppar just nu. Funderar på att göra ett blogginlägg om kampanjen, men vet inte riktigt om jag vågar. Vill ju inte få “konstiga” kommentarer om du förstår vad jag menar. Å det märkliga är att hittills ingen i vår bloggläsarkrets har tagit upp det känsliga ämnet…
  Ska du skriva ett inlägg?

  1. Resan till Göteborg är minesvärd och kanske kommer vi att göra fler resor. Lite tankar finns. Jag läser också gran deckare och GW gillar både maken och jag. Malin Persson Giolitos sätt att skriva tycker jag också mycket om.

   #Metoo pratde vi om en hel del och det är ju bra att mcket nu kommer upp i dagen. Och detta är nog toppen av ett isberg tror jag.
   Jag kommer inte nu att skriva ett inlägg om #metoo men visst är jag med tankemässigt och på andra sätt.
   Vad gäller “konstiga kommentarer” så vet man ju aldrig. Men skriv gärna om detta.

 4. Så trevligt med bokklubb. Jag och syrran hade en bokklubb ett år tillsammans med två kvinnor som vi mötte på en resa. Vi träffades över telefon och pratade om böckerna som vi hade bestämt att vi skulle läsa (med varsitt glas vin). Det var kul, men tyvärr rann det ut i sanden så småningom.

  1. Vi träffades alla i Peking och i en bokklubb där och då var vi mellan 15 och 20. Sedan skingrades vi efter hand, men vi är nu en varierande skara mellan fyra och tio som ses och både pratar böcker, går på bio, teater, museer eller gör andra trevligheter då och då.
   Kul med er bokklubb, men bor en bit ifrån varandra är det nog lätt hänt att det “rinner ut i sanden”.

 5. Ni verkar ha det så himla mysigt, intressant måste det vara att träffas, äta och prata om böcker!
  Det där har ju hänt att man är en grupp och inte alla har förstått vad de andra pratar om, så det skulle vara en intressant bok att läsa ,-))
  Vackert hem och det ser SÅ mysigt ut.
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Vi har det verkligen trevligt och det är alltid roligt att ses.
   Boken “Omgiven av idioter” är verkligen läsvärd och man förstår varför vissa saker ibland går fel. Kommunikation är svårt. Men så viktigt.
   TRor du skulle gilla den.
   Just nu väntar jag på Bosse Lidéns senaste bok. Ser fram emot att läsa den.
   Nu måste jag titta in hos dig och se hur det gått med cykeln.

   Ha det bra du också.
   Kram!

 6. Det är alltid trevligt att träffas och diskutera böcker. God mat som tillbehör gör inte det hela sämre. “Sektens barn” läste jag i helgen men blev väl inte så imponerad av den. Då var den första bäst men allt är naturligtvis en smaksak!

  Kram och god kväll!

  1. Vi har jättetrevligt tillsammans och trevlligt med boktips av skilda slag. Har inte läst och inte lånat “Sektens barn”. Fanns mycket denna kväll som lockade.
   Kram!

 7. Så trevligt! Jag gillade mycket Malins bok “Störst av allt” och nu är jag igång med “Bortom varje rimligt tvivel”. Kom nyss hem från middagmed gemensamma vänner, berättar senare!
  Var förbi mr B imorse men ingen hemna.

  1. Vad roligt att du också gilla Malin P-G-. “Bortom varje rimligt tvivel” har jag läst och med stor behållning.
   Trevligt med middag! Vi hörs!
   Vet att Mr B var ute på uppdrag i trädgårdsbrancshen igår när ni var förbi.

 8. Så trevligt med bokträff och god mat. Tack för boktips! Omgiven av idioter, skall jag läsa, den låter bra.
  Kram!

  1. Vi hade en jättetrevlig kväll, verkligen. Många böcker presenterades och en del lånade jag. “Omgiven av idioter” är spännande och ger många svar på kommunikationsfrågor människor emellan.
   Kram!

 9. Vilka trevliga sammankomster ni har, och roligt att så många är med fortfarande!

  Anna Laestadius Larsson verkar vara poppis där. Har själv bara läst Barnbruden av henne, ska kanske kolla in nån av dom övriga?
  Sen gillar jag GW – både hans böcker och program. Har läst den där du visar, och tycker att det är härligt att han har börjat om igen för den här säsongen med Veckans brott.

  Ha en härlig dag!

  1. Jag staplade en del böcker men det fanns ytterligare ett 20- tal. Ville ju visa att vi inte baar förlustar oss med god mat och dryck.
   GW gillar jag och även Malin Persson Giolito. Finns mycket att läsa….

   Här är det ruggigt höstväder med hård blåst och regn. Men jag har lunchdate med ena dottern och sen blir det konstmuseum så vädret bryr jag mig inte om. Annat än att paraplyet vänder sig…
   Önskar er en fin dag.

  1. Det är verkligen både inspirerande och trevligt att ses. Och god mat och dryck, vacker dukning, vänner och en trave böcker kan göra en kväll extra festlig.

   Eventet i igloon var jättetrevligt och roligt att testa schweiziska viner och ostar dessutom.

 10. Tänk för två timmar cirkus satt jag här och beställde just denna bok “omgiven av idioter”. Det ska bli intressant. Härligt med gemenskap runt en bit god mat och massor av bokprat. Tycker själv det är så givande få dela läsupplevelser med varandra. Böcker blir liksom “större” på något sätt. Fint.

  1. Vad roligt att du också köpt boken “Omgiven av idioter”. Jag tyckte den var klargörande på flera sätt och visst är kommunikation svårt. Säkert något som de flesta upplevt. Kul att höra sedan vad du tycker om den. Jag såg mig själv i ett sammanhang på ett lite nytt sätt när jag läst boken. Och fick en hel del svar på tankar och frågor jag haft.

   Vår bokklubb är väldigt trevlig och visst blir böckerna “större” när man pratar om dem tillsammans. En extra krydda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *