Foto

I väskan finns det mycket…

I väskan är det mycket som ska få plats och visssa saker bär man med sig dagligen. Och väskor har jag gott om. I de flesta tänkbara storlekar och modeller och lämpade för olika ändamåll. Jag är ganska ofta på resande fot och att då ha väskor/ryggsäckar som passar ändamålet underlättar helt klart.

Även tilll vardags är det en del som ska med så någon liten väska blir det sällan. “I väskan” är veckans temaord att fritt tolka i bild och ord hos  Sanna Gemsweeklyphotochallenge och där finns också andra “i väskan” tolkare. Titta gärna in!

I väskan till vardags

När jag är hemma i Stockholm så är det oftast en mindre ryggsäck som är min trogne följeslagare. Den har gott om fack och även  på baksidan så den är praktisk och jag har armarna fria.  Men ibland är det trevligt att byta och då har jag fyra andra väskor som jag oftast alternerar mellan. Men kravet på att de ska rymma basutrustningen finns.

Ryggsäcken plus et par andra väskor från “Mullberry” som är med då och då.

Basutrustningen är densamma. Vattenflaska, kamera (oftast har jag med två), anteckningsbok, mobil, glasögon, nycklar, åkkort, plånbok, penna, ett fordal för småsaker (plåsetr, läppstift, lypsyl, m.m.) Och ibland får också en hopvikbar väska följa med liksom ett litet uppfällbart paraply.

Basutrustningen i min dagliga väska/ryggsäck

Ett par andra väskor som ibland också får gå med ut.

Väskan längst till höger kan med ett lätt grepp förvandlas till en “bag”. Praktiskt ibland.

Och dagens väskval blev favoritryggsäcken. Bara att packa i sakerna innan dagens aktiviteter börjar ute på stan. Eftersom det ösregnar så kommer idag även det lilla paraplyet att medfölja.

Mycket ska få plats i väskan

 

 

 

 

34 svar på ”I väskan finns det mycket…”

 1. Snygga väskor! Och visst är det roligt att byta lite ibland. Men basutrustning har jag också alltid i mina 🙂
  Önskar dig en fin dag!
  Stor kram

  1. DEt finnns ju några torreviejaväskor också, men de är ju inte här hemma. Och i lite mindre fromat. Men de rymmer i stort sett “basutrustningen”. Dock vara en kamera och en mindre vattenflaska….Men det är helt ok.
   Och även du har “basen” med dig i väskan. Nog så viktigt.
   Stor kram!

 2. Men, så roligt.
  Det var många fina väskor.
  Förr var det ett oumbärligt attribut för mig, men nu är det skillnad. Har inte alltid en handväska med mig.
  Ryggsäck är bra, bättre framför allt. Blir ingen felbelastning för visst är det så att vi stoppar mycket i våra väskor och det kan bli tungt.
  Du måste vara en ordningsmänniska. Det ser så fint och prydligt ut allt som du ska lägga i väskan. Ordning och reda, mycket bra, men så´n är inte jag.
  Hoppas att du får en trevlig dag fastän det regnar.
  Varm kram till dig.

  1. Ryggsäcken är praktisk för det är lätt att belasta ryggen fel med en väska. Oftast har jag ju en eller allra helst båda kamreorna med mig och de väger i sig en del. Även vattenflaskan väger. även om jag nu i hösttider bara fyller den till hälften.

   Visst ordning råder i min ryggsäck/väska och till småsakerna har jag en liten extrapåse så de inte simmar fritt.
   Men sådär väldigt ordningsam är jag nog inte.
   Det har varit en bra dag med lite blandat idag och nu blir det en stilla kväll.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram!

 3. Ryggsäck är praktiskt och skönt. Händerna fria, den hänger med och är oftast rymlig och bra. Visst är det bra med lite olika väskor välja på beroende på vilket äventyr man ska ut på. Nu ska jag läsa ikapp lite. Var ett tag sedan jag var inne hos dig. Allt gott i regnrusket. Maria

  1. Jag gillar min ryggsäck och den hänger nog oftatst med. Ohc jag lähher inte bort den.
   Bra med fack även mot ryggen så inga inkräktare tar sig in i den.
   Ja, ösregn och hård blåst har “muntrat upp” dagen men jag har varit ute på trevligheter trots ruskvädret. Alltid något!
   Trevlig kväll.

 4. Väskans och ryggans betydelse 🙂 Snygga därtill och varierande! Väl ägnat till sitt ändamål 🙂 och jaa, din telefon med sitt hörselnedsättande PLASTSKYDD lär jag som sagt aldrig glömma 🙂

  Stor kram!

  1. Vad gäller telefonens plast så har du fint förevigat det. Jag kan skratta bara jag tänker på detta. Tur att Elaine kunde bistå. Och du på ditt sätt. Humor på hög nivå.
   Ryggan är oftast med men ibland får någon väska också luftas. Innehplllet är dock “basutrustningen”. Och nu ska jag lägga till en liten ficklampa. Kan vara bra att ha.
   Stor kram!

 5. Jag tror jag ska kika efter den boken, glömde skriva att jag har ” Sekten som återuppstod” Mariette Lindstein.
  Har inte läst den än, den ligger i kö på att bli läst ,-)
  Mysigt med väskor ,-)
  Jag har också flera, ryggsäck är bra som du skriver är armarna fria, och den sitter där den sitter.
  Kul att se vad du har i väskan, i min är nu lite rörigt så jag har med en liten ficklampa.
  Har också kamera o litet paraply , vilket behövs allt som oftast nu ,-)
  Min mamma förstår inte alls varför man måste ha flera väskor ,-)))
  Varje gång jag stannar o kikar på någon väska blir gubben lite blek….men titta får man väl.
  Tjusiga väskor du har! Brukar låta alla mina få följa med någon gång, fast inte alla på en gång ,-))
  Ha det fint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Vad gäller väskor har iag inte köpt någon hit hem på flera år. Dock har jag i Spanien köpt några för s¨där en 5 euro/st för där i fukten trivs inte skinnväskor så bra.
   Bra att du nämnde ficklampa. DEt ska jag tillföra. Har hitintills använt mobilen när det behövts.

   Vad gäller väskor behöver en inte alls mer än kanske två. Så din mamma har ju rätt. Men det kan vara roligt med fler.
   Förstår din makes oro. Min är också lätt oroad för väskor.
   Jag alternerar mellan väskorna men oftast är det ryggan som hänger med och på.

   Intressant med “Sekten som återuppstod”. Den är i kö hos mig också. Idag kom Bosses bok – Minnen som stannat kvar. Jättetrevligt.
   Ha det bra du också.
   Kram!

 6. Väskor kan man inte få för många av och det är bra att ha några olika modeller så att man kan variera efter behov. Själv har jag plånbok, telefon, nycklar, hårborste, näsdroppar, cerat och lite annat. Ljust nu i en rosa från DKNY. Däremot så trivs jag inte så bra med rygg säck vilket är synd för det är ju så praktiskt.

  Kram och god onsdagskväll!

  1. Jag varierar mig och fint att kunna det både med väskor och annat. Ryggan tycker jag är praktisk så den komme rofta med ut, men inte alltid. Innehållet är dock oftast detsamma som är med.
   En rosa väska tror jag passar dig perfekt, men jag är ju mer blå…

   Önskar dig en trevlig kväll. Här är det hällregn och hård blåst så det blir en innekväll. (Har dock varit ute på “aktiviteter” under dagen)
   Kram!

 7. Jag gillar egentligen inte att ha handväska. Men i och med att mobilerna blev större (och gick att surfa på) så föll jag till föga och började använda handväska även hemma. (Annars var det bara på resor, då man måste bära med sig fler saker alltsom oftast).

  Jag vill gärna tro att jag är lika praktisk som du och har med mig nödvändigheter, men det tenderar att landa mycket skräp i väskan också. På botten kan man hitta grejer från stenåldern (nåja, nästan i alla fall). 😀

  1. Nej, jag är ju inte direkt heller en hanväsksperson men jag har en del att ta med och en bäraren finns inte alltid tillgänglig. Ryggsäcken är bra för då är händerna lediga.
   Och nog har jag sett din handväska och den är ju i modest storlek. Vad gäller skräp sorterar jag ut det nästan dagligen, onödig vikt…
   Önskar er en trevlig kväll.

 8. Många fina och praktiska väskor hos dig!
  Jag känner mig lite udda som inte har en “riktig” väska – tycker bara de är i vägen och lockar mig till att ha med mig en massa jag egentligen inte behöver. Jodå … även jag har varit fast i handväskans våld och väskorna byttes ut till att bli större och större och innehöll till slut halva bohaget 🙂 Ryggsäcken är praktiskt, men bara i skogen. Numer planerar jag noga vad jag behöver – körkort, bankkort och ICA-kort får utan problem plats i byxfickan och kameran i handen 😉
  Ha det gott!
  Kram

  1. Några väskor är helt klart praktiska och det är dem jag använder. Men oftast hamnar handväsksryggsäcken med i stan.
   Och i skogen är det en annan rygga som är med. Men om jag är ute i Stockholm under en dag så behöver jag mer än det som ryms i fickorna och då blir en bra/praktisk väska eller rygga bra.

   Kram och trevlig kväll.

 9. Väskor har du så det räcker om man säger så! Det som förvånar mig en aning är att du som är en färgglad person satsar mest på svarta väskor. Det var en aningen otippat faktiskt. Å innehållet, ja det stämmer ju nästan helt överens med mitt – bloggare som man är, även om Lypsyl och nycklar ofta hamnar i jackfickan hos mig.

  Ryggsäck har jag bara på mig när jag reser. Trivs liksom inte riktigt med en rygga, vet inte varför egentligen…

  1. Jag tänkte också på det att jag har många väskor i svart, mörkblått och brunt. Visst känns det lite trist.
   Tror jag får åtgärda det. Färg piggar upp!

   Liten ryggsäck har jag oftast med i Stockholm och även när jag reser för att ha arnarna mer fria och inte lägga bort den. Men ibland kommer en och annan väska med ut på stan.
   Noterade också att innehållet i ävslorna var tämligen lika. Men som sagt en lit epiggare väska färgmässigt får nog införskaffas.

 10. Hola! Just nu varvar jag två handväskor – båda av märket Guess. Gillar färg och form – lite blekt rosa med inslag av djurhudsmönster i grått och vitt. Egentligen är den jag just nu har lagt åt sidan både bekvämare och mer praktisk men den jag brukar just nu fick jag inpresent av maken i våras i samband med en mkt “jämn” födelsedag och den är så snygg!! Och kan modifieras efter “på promenad” eller “citychick”. ? Mitt ständiga dilemma är annars storleken på väska. Hade i 3-4 år min svarta DKNY-väska som var pytteliten – och söt som en liten pralin fast ändå elegant! ? Tänkte att om jag har en liten väska så tar jag bara med det allra nödvändigast, belastar inte kroppen och slipper “rota” varenda gång jag ska ta upp något. Den blev proppfull.. Återgick därför till modell större och tänkte att nu finns det gott om utrymme och blir lätt att hitta. Den är proppfull… ?

  Har varit på trevlig utflykt idag med maken – och en annans make. ?

  Kram ❤️

  1. Jag har fler jag varvar med, men ryggan är mest med. Dina rosa är jättefina och du bär upp dem. Jag skulle ju inte direkt “bära upp” en rosa väska hur tjusig den än var. DEt vore synd om väskan. Din födelsedagsväska är urtjusig och perfekt att den kan modereras efter behov.
   Kanske får du skaffa en bärare ellr “dramaten” nu när du har så mycket i ävskan. Eller kanske städa lite.

   Förstod att du och makarna varit på en fin och “givande” njutflykt. Fick en kort sammanfattning.

   Njut nu de sista dagarna för här hemme är gunbben Höst i farten.

   Kram och hälsa MrJ

 11. Jag borde absolut städa mina handväskor/ryggsäckar oftare! Ett fynd jag gjorde när vi kom till Torre, var min spanska mobil som jag trodde jag hade tappat på flyget i midsomras…..

  1. Det var ett bra fynd tycker jag! Och så skönt att den kom till rätta. Tror man får ha lite fägglada fodral så att bla. mobiler syns. Sen tycker jag även att de borde svara om man ropar på dem. Vore praktiskt.

 12. Det gäller ju att få med sig vad man kan tänkas behöva. När maken är med mig lägger han dessutom i en del grejer i väskan så då kan det vara bra med en liten en som inte rymmer så mycket ?

  1. Ja, skulle det förhålla sig så skulle min väska vaar klart minder…Men han har inte kommit på tanken. Inte ännu.

 13. Snygga och funktionella väskor! Jag använder en ganska liten på hemmaplan men en riktig bamse när jag är ute och reser. Den blir nästan rund som ett klot fylld som den är med “bra att ha saker”.

  1. Bra att ha några väskor att variera med. Ohc det är ju till olika behov. Hemma i stan blir det mest ryggsäcken som åker med för då är armarna fria.
   Och visst är det lätt att “bra att ha” saker samlas gruppvis i väskorna.

 14. Mange fine vesker du har.
  Her kan du variere alt etter kva klede og anledning det er.
  Eg bruka små vesker når eg må ha den enkelt inntil kroppen for å hjelpe ein annan person,
  men lika store vesker når eg er fri og frank og kan fylle i så mykje eg vil.

  God helg frå Anne-Mari

  1. Tack! Men man kan ju bara använda en i taget och ofta åker ryggsäcken på så att jag har händer och armar fria. Och visst är det fint att kunna byta väska efter behov.
   Önskar dig också en fin helg.

  1. Och jag som trodde jag slarvat f´bort den här kommentaren…
   Jodå, viss ordning råder. Och jag har små väskor i väskan för småprylar. Lättare då att byta väska.
   Bagväskan är ofta med mig och är en favorit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *