Södermalm Stockholm

Augusti här hemma – Utsikt och bilder från balkongen

Augusti månad går in på sin slutspurt och visst hoppas vi på fortsatt vackra dagar även in i september. För oss blev augusti en omväxlande månad. Och ganska oplanerat kom vi  att spendera ett par varma veckor i Spanien. Här har vi sålt vårt lilla hus så det blev en del praktiska bestyr av olika slag att ordna med. Träffat vänner har vi också gjort och det har varit ett fint avbrott mitt i det praktiska. I torsdags kom vi hem och visst kändes det skönt att möta den svenska sensommaren.

Stockholm. Södermalm. Skön kväll i augusti på balkongen. Augusti går in på sluttampen men sensommar råder. Och  i torsdags när vi kom hem blev det en skön kväll på balkongen.

Augusti här hemma

har bjudit oss på många vackra dagar och sköna kvällar. Och balkongen har vi använt en hel del. Så även i maj, juni och juli.

Ofta finns en hel del att fästa blicken på om man vill. En hel del händer i Hammarbykanalen och likaså längs kajerna och i området runt om. Och vill man inte titta så låter man förstås bli. Men vi tittar gärna.

I torsdags kväll. Dotter Helen hämtade på Arlanda och körde oss hem. Och perfekt att pusta ut efter resan och äta en pizza på balkongen.

Och vad har vi då extra lagt märke till från balkongen i augusti. En hel del och slumpen har fått välja bilder.

Ångfartyget Blidösund ångar på och är här på väg in i Hammarbyslussen för vidare färd ini Mälaren. 

Södermalm. Hammarbykanalen. Många fritidsbåtar har passerat här under augusti. Väldigt många fritidsbåtar, större och mindre, har passerat  här i kanalen under hela sommaren men än fler i augusti.Här en modell lite större. 

Här har man en hel del bagage med sig ombord. Även cyklar.

Södermalm. Hammarbykanalen. Augusti är semestermånad för många i södra Europa. Här en tysk segelbåt som passerat Hammarbyslussen och ut i saltsjön. Augusti är semestermånad för södra Europa och många väljer att per båt ta sig till Sverige. Här en tysk segelbåt i kanalen.

En annan dag var det vigsel och fest  ombord på en större charterbåt.

Ett gäng i kajaker har också slussat från Mälaren och är nu i “saltsjön”, Hammarbykanalen. (En vik av Östersjön)

Blickar vi söderut ser vi en mindre del av Globen/Avicii Arena. Här kan man ta en tur upp på toppen i deras “sky wiew” och har en riktigt fin utsikt över Stockholm. Jag har testat  för många år sedan och det var riktigt roligt.

Bilden är rejält inzoomad. Globen ligger fågelvägen drygt 1 km söderut.

Den 7 augusti . Globen/Aviccii arena och månen . Den 7 augusti tog jag denna bild. Här samsas månen och Globen/Aviccii arena.

Musikkväll ombord på fartyget Blidösund. Och en vacker kväll var det.

Här passerar charterbåten Molly i kanalen och solen speglar sig lite i vattnet när den är på väg att gå ner.

Stockholm. Antalet luftballonger har varit färre i sommar men i augusti har de ökat. Antalet luftballonger har varit betydligt färre i år än tidigare år. Men i augusti blev det mer fart på dem.

Försökte zooma in passagerarna i korgen i luftballongen men avståndet var väl stort.

En suddig bild men lite kan man se av passagerarna. 

26 svar på ”Augusti här hemma – Utsikt och bilder från balkongen”

 1. Visst har det varit en fin sommar. Hoppas att den har lite kvar att ge, efter regnet.
  Ni har underhållning från balkongen! Så mycket intressant som passerar förbi er övre parkettplats.
  Ha det fint! Kram

  1. Verkligen och visst är det sommar ett tag till.
   Vi har god och varierad underhållning från balkongen och mycket som händer. Noterade det extra när jag rensade bilder från ena kameran. Men jag ser ju dagligen roliga saker,
   Ha de fint du också.
   Kram

  1. Här är det verkligen mycket som händer både i vattnet, i luften och längs kajerna och runt om. God underhållning.
   Ryggen är stundtals lite bättre men det varierar.
   Har haft en jättefin kväll i Vitabergsparken i Parkteaterns regi med bl.a. Rennie Mirro och Sarah Dawn Finer . Här var det i kväll 4200 besökare. Fantastiskt
   Nu en stund på balkongen . Det är +23 och klockan är 22.
   Hoppas du också haft en fin kväll.
   Stor kram

 2. Ni har det verkligen gott på er balkong! Härliga bilder och nog händer det alltid någon på vattnet, ja förmodligen på gatan nedanför också.

  Kram och god lördagskväll!

  1. Visst har vi! Ja, det händer ofta något i närheten. God underhållning bjuds vi ofta på.
   Njuter fortfarande på balkongen och det är en så varm och fin kväll.
   Såg att tävlingen gick bra! Stort grattis.
   Hoppas du också haft en skön kväll.
   Kram

 3. Bra zooma på din kamera =) Ja även augusti går mot sitt slut. Månaderna går fortare och fortare……Jag hinner inte riktigt med känns det som. Ha en fin kväll =)

  1. En av kamerorna har en riktigt bra zoom och det är kul att testa den ibland. Men bilderna kan bli sudddiga när jag riktar in som 1 km bort.
   Visst går månaderna fortare och fortare. Hinner inte heller med.
   En ljuvlig kväll och jag har varit i Vitabergsparken och sett en härlig föreställning med bl.a Rennie Mirro och Sarah Dawn Finer.
   Nu balkonghäng och det är +23 när klockan är 22.
   Hoppas du haft en fin kväll.

  1. Vi har alltid mycket roligt att se härifrån balkongen och lägenheten i stort. Mycket händer i vattnet, i luften och längs kajerna.
   Sitter nu på balkongen och blickar ut och ser Stockholm New och Skybaren på andra sidan vattnet.
   En fantastisk kväll med +23 klockan 22.

 4. Härliga somriga bilder. Älskar rubrikbilden och den med solen och Globen. Å vilken trafik på kanalen. Som vanligt perfekt vy från första parkett. Nu kan du fortsätta din semester på 6:e våningen där det ju egentligen händer mera än på din altan i huset i Torrevieja.

  1. Ja då, här händer mycket runt om och bra spanläge har vi ju. Nej, i Torrevieja såg vi inte så mycket på terrassen, så det jämnade ju ut sig med här hemma. Men många ser ju inte så mycket från sina terrasser om man sitter ner för “kanten” runt är ju ganska hög. Men står en upp är det ju annorlunda.

 5. Med den utsikten från balkongen har ni verkligen underhållning på första parkett!
  Sky wiew på Globen testade vi för en hel del år sedan när vi åkte till Stockholm några dagar mitt i sommaren, köpte Stockholmskort och verkligen turistade, så trevligt!

  1. Jadå! Här händer mycket både i kanalen. i vattnet, i luften och längs kajerna.Ofta riktigt god underhållning. Inte minst när båtar ska slussa och inte vet vad styrbord och babord är men kommer i en stor yacht med radar och bogpropeller. Då skrattar vi gott.
   Roligt att ni testat Sky View och det verkar vara populärt nu igen efter pandemin.
   Och visst är Stockholmskortet bra. Ger många möjligheter.

  1. Älskar vårt boende här hemma på kajen. Mitt i stan, med naturen helt inpå och fin utsikt.
   Mycket som händer är det också. Om man vill titta. Skrattade gott åt den fullastade båten men är lite som en del husbilar husbilar/husvagnar. Man har med sig det som kan tänkas behövas för att vara borta några månader eller veckor. Båten blir ju boendet.
   Vi har seglat mycket så för vår del hade vi inte alls mycket med oss. Gick så bra ändå.
   Önskar dig också en skön söndag.

 6. Såna fina bilder på all aktivitet som ni kan se från er balkong, häftigt! Vi har inte en fullt så spännande utsikt från vår balkong. Å vilken underbar sommardag det blev även idag, med mycket värme i luften.
  Hoppas du haft en fin dag!
  Ha det gott!
  Kram!!!

  1. Rensade kameran från bilder tagna här hemma från balkongen i augusti. Roligt att se vad vi observerat från balkongen.
   En fantastisk dag och kväll. Vi var i en fullsatt Vitabergspark och lyssnade och såg “Vegas i Vitan” . Jättebra föreställning.
   Förstår att ni hade en rolig och fin kväll.
   Kram

 7. Så skönt ställe er balkong är! En sommarplats just nu, för sommaren är ju inte slut ännu. September brukar vara sensommar för min del och ni som har så fin utsikt får säkert uppleva sommarbåtar på rad ännu hur många som helst.
  Fina bilder, mångsidiga, roliga, kul, härliga.
  Roligt att ni är hemma igen och kan se månen vara rund i kapp med Globen!
  Allt gott till er !
  Kram

  1. Vi är så glada för balkongen och läget här på kajen. Nu rensade jag “zoomkameran” från bilder och en del varianter på det vi sett i kanalen blev det.
   Nej, sommaren är inte slut ännu. Vi håller fast den ett tag till.
   Känns fint att vara hemma igen.
   Önskar er också det bästa-
   Kram

  1. Visst gör vi! Och det är lugnt här på kajen, naturen är nära och ändå är det mesta i Stockholm nåbart. Perfekt också med båtarna som tar oss runt.
   En skön sommar har det verkligen varit och hoppas den pågår ett tag till.
   Önskar dig en fin vecka.

  1. Tack! Såg att det blev en del när jag samlade ihop och tömde minneskortet för augusti.Och en fin sommar Jar det ju varit.
   kram

 8. Det ser så trevligt ut där på din balkong … och så härlig utsikt med allt som rör sig i kanalen – stort som smått! Härliga bilder!
  September brukar vara eb trevlig månad med mer lagom temperaturer är högsommaren som ofta är alldeles för varm för mig.
  Kram

  1. Tack! Jag ser också fram emot september men tycker det varit en fin sommar. Stundtals väl varm dock för att “orka” göra så mycket. Och ryggen har ju också begränsar mig.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *