Torrevieja

Ett bankbesök som blev till fyra

Under tiden vi varit i Torrevieja så har vi haft en hel del praktiska bestyr att ordna med. Och dit hörde i förra veckan också ett bankbesök.  Det mer “praktiska”, plus att det varit rejält varmt hela tiden har gjort att det  inte varit så lockande med att ta sig an promenaderna längs havet som vi annars gärna gör. Där är valmöjligheterna många. Men med rådande värme har vi inte ens promenerat till grannbyn byn La Mata något vi alltid gör. Eller snarare har gjort. Cykelturer har heller inte lockat i hettan. Vore stan och omgivningarna plana hade det varit en sak men så är inte fallet.

Men nu till bankbesöken som egentligen blev på fyra olika bankkontor. Och bilderna har ytterst lite med inlägget att göra.  Att ta bilder inne på en bank låter sig inte göras. Lite om bankbesöket hintade jag om i förra veckan i samband med en vilodag.

Torrevieja och vattenfallen. Ett bankbesök var på gång och här i skuggan vilade vi oss i form inför detta. Vid vattenfallen i Torrevieja ligger flera restauranger, barer och banker. Och här är en bra “träffpunkt”. Eftersom vi nu skulle göra ett bankbesök helt nära, på “vår” bank slog vi oss ner för att fundera lite på “hur vi skulle göra med saker och ting”.

Ett bankbesök är här i Torrevieja

precis som  i Stockholm eller på andra platser runt om i världen kan vara knepigt och det har vi upplevt och känner till. Även egenskaperna humor, envishet och tålmodighet kan vara bra att ha med som extra tillbehör. Utrustade med detta gick vi till “vårt” bankkontor. Klockan är 10.30 så det borde vara öppet. Men en skylt hänger på dörren och meddelar att banken har stängt. Inte bara denna dag utan kontoret är nerlagt.

Vi kunde på väg till busstationen och banken där och pigga upp oss med en röd hibiskus.

Nu uppstod känslan av att spela schack. Ett taktiskt drag måste till. Visste att det låg ett bankkontor nära busstationen och sätter oss där och går igenom vad vi tänkt säga på spanska och slår upp ord vi inte kan. Till saken  hör att vi har ett baskonto, vilket innebär att vi inte har tillgång till annat än att egentligen ha våra pengar här. Pengar som ska täcka el, vattenräkning, skatter m.m. (Och vad gäller språk så kan man om man har ett “dyrare” konto få hjälp även på svenska.)

Vi var beredda och försöker strax efter klockan 11 komma in på banken. Icke! Efter klockan 11 är det avtalade besök som gäller. Men min förhandlingsförmåga kom till pass och vi fick komma in. Dessutom talade banktjänstemannen engelska.  Underlättade för oss. Jag förklarade att vi önskade få en stämpel som skulle sitta på ett intyg; “certificado de titularidad bancaria”. Alltså en stämpel på ett papper som visade att både maken och jag var ägare till kontot. (Hade det varit en ägare  till kontot hade stämpeln också varit nödvändig.)

Banktjänstemannen berättade att eftersom detta inte var “vårt bankkontor” kunde vi inte få intyget här. Men annat kunde han vara behjälplig med. Vi fick också veta att vi nu tillhörde ett bankkontor på “strandpromenaden” så det vara bara att gå tillbaka mot vattenfallen igen-

Torrevieja. Här på Sabadellbanken vid busstationen blv det ett bankbesök. Här på Sabadellbanken,vid busstationen, blev det också ett bankbesök. Och vi fick också här veta vilket bankkontor som nu var “vårt”. (Någon info. om att det andra kontoret stängt har vi inte fått.)

Nästa bankbesök

blev inte heller någon succé. Endast öppet efter klockan 11 för bokade besök. Men med list lyckades jag i alla fall få prata med en anställd som hänvisade oss till ett nyöppnat kontor några hundratal meter längre söderut på Strandpromenaden. Men även här var det tidsbokning som gällde. Tydliga skyltar om detta fanns angivna utanför och innanför bankens dörrar. Men jag kunde förklara vårt ärende för en engelsktalande banktjänsteman och vi blev ombedda att vänta. Alltid något. Så efter ytterligare väntan lyckades vi få vårt intyg och med stämpel på. Väldigt viktigt. Och med detta dokument i handen var vi redo för nästa besök. Även det inom ramen för det mer byråkratiska. Å andra sidan fanns kontoret och vi hade en bokad tid.

Ler lite åt alltihop och minns en av gångerna jag i Peking i banksammanhang fick vandra vidare där också.

 

Bonusbild! Gårdagens kväll med dryga +30 grader när klockan var 21.30. 

30 svar på ”Ett bankbesök som blev till fyra”

  1. Jadå! Till sist gick det vägen- Att boka försökte vi men eftersom vårt kontor inte fanns kvar fick vi inget svar. Vi hade inte fått meddelande om att det upphört-Hade underlättat.
   Täck! Nu är nog bankbesöken över-
   Önskar dig också en fin vecka.

 1. Oj, detta inlägg får mig att med fasa minnas bankbesöken i Bangkok.
  Jösses så noggrant och långsamt, ingen hade befogenhet för någonting 😔

  1. Förstår att du känner igen dig. Har också besökt bank i Bangkok och på andra ställen i Thailand och det var snäppet värre. Ja, bankerna i Peking höll liknande nivåer men var ganska effektiva i alla fall.

 2. Puh! Vilken tur att ni är utrustade med tålamod. Eller.. ni hade ju inget val. Bra med god övertalningsförmåga. Tuff tjej, det är du, Ditte! Kram

  1. Jag är ju egentligen inte det men har tränat upp mig. Och valen var obefintliga.
   Men vi fick det vi skulle ha . En stämpel på ett papper och blev nöjda. 12 euro var priset- Ibland kan en bli trött på byråkrati-
   Kram

 3. Nedläggning av bankkontor kan möjligen vara en pandemi … I Stockholm är det banne mig inte enkelt att hitta ett, och om man gör det kan man inte prata med någon om man inte beställt tid i förväg! Servicenivån har sjunkit katastrofalt.

  1. Instämmer helt!Men blev glatt överraskad över att Nordea har ett drop-in kontor i korsningen Skånegatan /Götgatan. öppet till 13 för just spontana besökare. Sen har Swedbank ett liknande kontor på Västgötagatan- Gott om personal och tidsbokning efter klockan 13 på båda.
   Men visst är det illa. Och här än värre.

 4. Och allt detta i temperaturer över 30 grader – suck och dubbelsuck. En himla tur att de olika bankkontoren låg nära varandra, annars hade ni nog smält bort i värmen.
  Har förstått att även här är det slut med drop-in på bankkontoren. Självklart skyller man på pandemin då man endast tillät bokade besök. En temporär lösning som verkar har permanentats både i Spanien och här. Troligen även i andra länder…
  Sista bilden är sååååå vacker:-)

  1. Ja, man kan bli “matt i lacken”. Och det blev vi. Tur att envisheten finns. Tålamodet fick vi också träna oss på att behålla.
   Jag var i Stockholm på Söder för ett par veckor sen på ett par olika bankers kontor och där var det drop-in melan 10 och 13 och gott om personal- ;em visst är dte illa att man dragit in så många kontor och mycket service.
   Spanien är ju fortfarande kvar i sina stämplar och det lite var som och det bidrar ju till en extra seghet.
   Kvällarna nu är behagliga men dagarna är inte direkt värmemässigt gjorda för några aktiviteter. Inte för mig i alla fall-
   Nu är det +29 och klockan är snart 22 och det är skönt. Men också skönt med ac nattetid.

 5. Jag som trodde Sverige var extremt när det gäller att lägga ner bankkontor, men nu inser jag att så inte är fallet. Extra jobbigt måste det ju vara om ingen av de anställda pratar engelska men nu verkade det som om några gjorde det i alla fall. Hoppas era ärenden löste sig.

  1. Nej då! Inte alls. Men vi hade tur och min envishet var till hjälp. Och jag tränade tålamodet.
   Man kan inte räkna med att personalen talar engelska men har tur om de gör det. Jag förstår en del spanska och hade också skrivit ner det jag skulle säja på spanska så att jag inte skulle missa något.
   Ärendet verkar ha löst sig- Men återstår att se fullt ut i morgon- Dock fick vi pappret med stämpeln.

 6. Aj då, det blev till att traska en del där för att få ärendet uträttat. Lite märkligt att de inte informerat om att kontoret lagts ner och att ni hörde till ett annat men så gör man tydligen inte.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  1. Jadå! Många steg blev det i värmen. Och när vi inte visste att kontoret inte fanns blev det ju än knepigare. Men envisheten lönade sig- Och jag fick träna på tålamodet-
   En ljuvlig kväll på terrassen med +29.
   Kram och trevlig kväll

 7. Tålamodsprövande! Men ni klarade det och fick er stämpel! Grattis!
  Jag känner igen det där här också. Vi försökte sätta in en check som hade tilldelats mig och gick till vår bank där köerna var hur långa som helst. Vi såg att man kunde lägga in checksumman på kontot via in och uttagsapparaterna och så gjorde vi, trodde vi. Apparaten kastade ut checken hela tiden trots att vi visste att vi gjorde rätt eller trodde att vi gjorde rätt. Portugisiskan är inte helt lätt att lära sig. En banktjänsteman lyckades vi få tag i då han var på väg till något annat, han gjorde samma sak som vi hade gjort, checken kastades ut av apparaten, ja, av apparaterna, inget hjälpte. Vi ombads att gå till ett annat bankkontor som tillhör samma bank, vilket vi gjorde. Vips så gick pengarna in på kontot, då med manuell hjälp. Följande dag hade de dragit nästan 20 euro för insättningen. Nej, vi orkar inte klaga…men det var definitivt inte vårt fel att det blev som det blev. Plötsligt en dag ramlade det in tre tomma checkar till Uffe, (vi har samma bankkonto) som vi inte visste vad vi skulle göra med, än mindre hade vi begärt dem, men se det hade vi visst gjort påstod man. Något hade gått helt fel i apparaterna på banken och det var egentligen vårt fel, också banktjänstemannens fel som jag ser det. Nå, vi har rivit de tomma checkarna och mina pengar kom in på kontot till slut men 20 euro mindre än de egentligen skulle vara. Man kan riva sig i håret för mindre men …
  Checkar i dagsläget? Ibland kan man knappt hålla sig för skratt.
  Ni får räkna som så att ni fick lite oväntad motion samtidigt som ni gick till alla kontoren.
  Kram till er båda !

  1. Pust! Och när detta inträffar är det knepigt “att gilla läget”. Bankern atra hutlösa summor så det vill till att se både upp och ner. Och även här har man bankcheckar. Svindyra att lösa in på banken- Men det finns genvägar.
   Oväntad motion fick vi. Och varmt var det-
   Hoppas nu att det ble rätt stämpel.
   Kram till er båda från oss.

  1. Milt sagt! Men det mesta brukar ordna sig med envishet och tålamod och viss förhandlingsförmåga. Och ett leende. Så blev det. Men dessa stämplar kan göre en trött. Och till ingen nytta-

 8. Men herregud, vilken byråkrati, och jag trodde att Sverige var värst. Snacka om tålamodsprövande..och för en stämpel, my god!!
  Men det löste sig till sist, i alla fall med stämpeln. Det gäller att vara listig, bra jobbat Ditte!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Verkligen! Man kan bli matt. Och för att få till ett papper med en stämpel. Pappret hade jag i sig men då ingen stämpel-
   Envis är jag och tränade tålamodet gjorde vi- Och lite humor mellan varven.
   Men varm var det så roligare kunde vi haft-
   Ha det fint du också.
   Kram

 9. Det blev många steg för er i värmen den dagen. Men visst blir man både trött och irriterad när det inte går smidigt 🤨
  Stor kram och vi ses ikväll

  1. Visst blev det många steg i värmen men vi fick ju till sist intyget med stämpeln.Bra det!
   Vi ses i kväll!
   Stor kram

 10. Löste sig ju till slut där, själv hade jag nog inte tagit det med ro men vad har man för val?
  Bara att genomlida, när det är klart så är det ju klart.

  Bra jobbat av er.

  Ha en fin kväll Ditte.

  1. Jadå! Men knepigt när man blir hänvisad från ett bankkontor till ett annat. Men papper och stämpel fick vi till sist.
   Kändes bra när det var klart.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   Här är det +30 och en luftfuktighet på 70% så vi är glada för ac:n

 11. Oj, jag blir trött bara av att läsa. Bankbesök i Spanien är definitivt inte min favorit, men ni klarade ju det med glans, grattis!
  Ha en fin och förhoppningsvis lite svalare dag i dag!

  1. Du vet ju hur det kan vara. Pust säger vi i värmen. Men det gick vägen till sist.
   Idag är det 70% luftfuktighet och +31 just nu- Men vi börjar bli klara för hemresa. Skönt så.
   Ha de´och hälsa I.

 12. Madre Mia! Ni måste vara utrustade med en extra tålamods-gen! Det där hade jag aldrig fixat! Möjligen för trettio år sen, men numera är tålamodet så hårt prövat i denna världen så det finns inte!
  Kram o lycka till

  1. Nja, mitt tålamod är under utveckling. Milt sagt. Men det ordnade sig. Pust! Milt uttryckt. Och jag är ju envis.
   Tack, nu är allt klart och vi flyger hem i morgon. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *