Stockholm Torrevieja

Till Stockholm – En hemresa med “all inclusive”

Så är vi då hemma igen. Och visst känns det riktigt bra och skönt att möta lite svalkande svensk sommar.  Och resan hem till Stockholm gick väldans bra.

Det blev ett par intensiva och varma veckor i Torrevieja som vi avslutade med avsked, avslut och ett upplopp. Vi har sålt vårt lilla hus som vi haft i snart nio år så det var en del praktiska bestyr att ordna med. Men diverse trevligheter har vi också hunnit med. Den intensiva värmen och höga luftfuktigheten, vissa dagar på 73%, gjorde att de långa promenader längs havet som vi brukar ta fick utgå.

Alicante flyglats. Har just lyft och är på väg hem till Stockholm. Just lämnat flygplatsen i Alicante och är  på väg hem till Stockholm.

Till Stockholm

och kom vi i går eftermiddag efter en bekväm flygresa. För oss var det lite oklart när vi kom till Torrevieja husr länge vi skulle stanna. Oftast har det varit så och vi brukar boka en enkel biljett. Så nu också. Men i tisdags tyckte vi allt allt var klart och att det var dags att boka hemresa till på torsdag. Och så blev det. Vi valde att boka med SAS och deras “Plus Prio” biljett”  där “allt ingår” i priset. (Återbetalningsbar, ombokningsbar, man får ha 2x 23 kg incheckat bagage, två handbagage.  Valfria sittplatser i främre delen av kabinen ingår,  mat och dryck ombord, liksom prioriterad boardning och “snabb passage” genom säkerhetskontrollen.)

Natten till torsdag, vår avresedag och även på morgonen regnade det rejält och åskade. Men vi hade tur.  Så strax innan klockan åtta på morgonen när vi lämnade vår lånade lägenhet upphörde regent.

Här, på övre våningen till vänster, ligger den trevliga lägenhet som vi lånat.

En del bagage hade vi med oss. Ja, den mängd vi fick ha. Dock var det ingen väska som vägde mer än 18 kilo.

Väskorna och vi väntar på taxin till flygplatsen. Vi tog även med oss vår spanska “dra maten” som har fyra hjul. Svåra att hotta här hemma.

 På väg mot Flygplatsen i Alicante. Och man ser hur det regnar ut över Medelhavet. (Bild tagen genom taxins fönster)

Augusti är semestermånaden i södra Europa och det märkte vi av på flygplatsen. Milt sagt! Vi kom hit 8.45, gick till SAS diskarna och lämnade bagaget. Ingen kö till den prioriterade inlämningen och allt bagage kom iväg på bandet. Även den “dra  maten” vi hade med oss blev hämtad och skulle “behandlas väl”. Vi hade passat på att fylla den med mjuka saker som inte kunde gå sönder.

Sedan snabbspår genom säkerhetskontrollen och redan klockan 9.10 var i avgångshallen. Verkligen snabbt och smidigt.

Gott om resenärer i avgångshallen i Alicante.

Snart på väg och snart hemma

I avgångshallen finns diverse “mat torg” med olika restauranger och vi hade tur att få ett bord och det blev bra med lite frukost innan det var dags att gå ombord. Och att vi satt längst fram i planet med tre säten till maken och mig var en extra bonus.

I SASplanet på väg till Stockholm serverades en god kycklingsallad men valfria drycker. På vägen till Stockholm serverades en riktigt god lunch i form av en kycklingsallad och med valfria drycker till. Kaffe och goda chokladbitar fick vi också. Även nötter och annat i form av snacks som vi önskade. 

Planet lyfte i tid,11.10 och landade på Arlanda 14.50 och det en halvtimme före beräknad tid.

Vi har passerat Västerås och inflygningen till Stockholm/Arlanda pågår. Här har vi passerat Västerås och inflygningen till Stockholm/Arlanda pågår.

 Bagaget kom och det snabbt . Och allt var också märkt med orange “taggar” där det stod “priority”. Att ha annat bagage med än handbagage är vi ovana med. Har i stort sett inte rest med annat sedan vi köpte det lilla huset. Men minns att det blev ett par resor i början där vi hade incheckat bagage eftersom en del saker skulle med hemifrån till huset.

Arlanda. Allt bagage kom med till Stockholm och allt var intakt. Allt bagage kom med till Stockholm och allt var intakt. Maken ser något förvånad ut. Och visst är det ovant med så mycket. Men vi har tagit med hem en del personliga saker och det mesta är förstås kvarlämnat.

Skrattade gott åt vår fyrhjuliga “dra maten” som också var prioriterad och tejpad. Dock inga ömtåliga saker i den.

 

Dotter Helen hämtade oss på Arlanda och körde oss hem. Så bekvämt och smidigt. Hon hade också fyllt vårt kylskåp med massor av mat så att vi inte skulle behöva handla på ett par dagar. Så omtänksamt.

Middag blev det hemma på balkongen i den sköna sensommarkvällen.

 Södermalm. Riktigt skönt att komma hem till Stockholm igen. Skön sensommar. Riktigt skönt att komma hem till Stockholm igen och med betydligt svalare väder. Igår kväll klockan 20 såg det ut så här. 

Några minuter senare. Och här på balkongen blev vi sittandes länge.

26 svar på ”Till Stockholm – En hemresa med “all inclusive””

 1. Välkomna tillbaka till Sverige och Stockholm. Vilken behaglig och bra resa det blev. Visst är det skönt och prisvärt att köpa till en viss bekvämlighet.
  Så smidigt att dottern hade fyllt på kylskåpet för det är inte det roligaste att börja med att handla när man har varit på resande fot. Det väntar man gärna ett par dagar med.

  Önskar en fin fredagskväll!

  Kram

  1. Tack! Ja, resan hem gick över förväntan på alla sätt. Vi hade ju dessutom en del som skulle hem. Ingen idé att spara in på bekvämlighet. Och med tanke på att det var “all inklusive” så var priset mycket rimligt.
   Ett välfyllt kylskåp blev vi så glada över.
   En hemmafredag med en del uppackning har det varit och en skön balkongmiddag blev det.
   Hoppas att du haft en bra fredag och önskar dig en fin kväll.
   Kram

 2. Välkommen hem! Och ännu svalare lär det bli från och med söndag säger SMHI. Det blev ju “lite” bagage, men ändå inte så himla mycket med tanke på att ni haft sommarstugan i nästan nio år. För då samlar man ju på sig en del. Men jag vet ju att man ofta köper/säljer lägenheter/hus på semesterorter “all inclusive”. Riktigt bra tycker jag.
  Just på kvällarna är det ju lite “kallt” här hemma vid det här laget, men vi är ju nästan inne i september, så jag är bara tacksam att det är mellan 19 och 25 grader på dagen och betydligt svalare under natten.

  1. Tack! Känns fint att vara hemma igen till den svenska sensommaren-
   Ja, en del bagage blev det och perfekt då med SAS och denna biljett.
   Vi lämnade väldigt mycket kvar så den som flyttar in har allt. Men eftersom vi bara rest med handbagage var det en del kläder och skor och annat som skulle med hem. Så visst är det bra att lämna huset så det bara är att flytta in.
   Sov i 12 timmar i natt och så behagligt svalt. Och det utan ac.
   Men en lugn dag blev det.
   En skön balkongmiddag och här är jag kvar.

 3. Fantastiskt bra och välorganiserad hemresa, så smidig ändå in i minsta detalj.
  Välkomna hem till nya äventyr 🥰
  Trevlig kväll och stor kram 🤗

  1. Tack! En skön kväll är det och middag på balkongen smakade lika bra idag som igår. Verkligen en bra, smidig och trevlig hemresa på alla sätt.
   Och vad som väntar nu är en öppen fråga. Återstår att se.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram

 4. Välkomna hem och hoppas det känns bra att försäljningen är avklarad och att ni nu kan fokusera och njuta av andra saker. Jag kan tänka mig att temperaturen i Stockholm är betydligt behagligare än värmen i Spanien

  1. Tack! Jadå, det känns bra både att ha sålt och att komma hem- Lite vemodig att lämna huset men stan och vänner finns kvar.
   En bekväm hemresa blev det och allt bagage kom med och var intakt när det kom.
   Sitter nu i kvällen på balkongen hemma och njuter. En kofta på men väldigt skönt.

 5. Välkomna hem! 73% luftfuktighet – fy bubblan det är riktigt klibbigt det! Det är en sak vi älskar med att bo en timme från havet, vi har ökenklimat så även om det är varmare än kroppen ute så är det inte klibbigt. Vad bra att allt bagage kom med hem också!

  1. Tack! Känns så skönt med lite svalka. Men vi har idag här haft +23 så det var riktigt behagligt. Sitter nu i sena kvällen på balkongen och njuter.
   Kan förstå att det är en fördel hos er att det är mindre fuktigt. Men just havet vill jag ju vara nära och då kommer ju fuktigheten. Men det är ju mest nu i augusti som det vissa dagar är så hög luftfuktighet. Övriga månader är det ju inte det.
   Resan gick jättebra och allt bagage var intakt.

 6. Så bra att man kan ordna så bra resor!
  Låter kanonbra! Och visst är det bra här hemma. Varmt och gott har vi också… iaf ett tag till.
  Ha det fint! Kram

  1. Detta blev så bra och smidigt. Och skönt att vara hemma igen med lite svalare väder och att kunna sova utan ac. Sitter nu i sena kvällen på balkongen och njuter.
   Ha det fint du också.
   Kram

 7. Så bra allting flöt på, eller flög på borde jag säga. Det är så himla skönt när allt bara går som på räls. Det förtjänar ni tycker jag efter allt knog med att få allting slutfört nere i Torrevieja. Njut av Stockholm och er balkong, god mat och varandra!
  Kramar!

  1. Jadå! Allt både flög och flöt på bra Så skönt för det var ju en del att stå i innan allt var klart. Huset skulle ju också tömmas på våra personliga saker och mycket av det kom ju med hem.
   Sitter nu i sena kvällen på balkongen och njuter av skön svensk sensommar.
   Kram och trevlig helg.

  1. Tack! Det blir det säkert. Ska till Vitabergsparken i morgon kväll med vänner och se “Vegas i Vitan” men bl.a. Karl Dyall och Rennie Mirro. Roligt!
   Önskar dig en fin helg.

 8. Så bra att resan gick smidigt och allt kom med hem. Skönt att Helen kom och hämtade er och komma hem till ett fullt kylskåp är ju ljuvligt! Fint att kunna sitta på balkongen länge på kvällen, för det är inte för varmt!
  Än en gång välkommen hem!
  Kram!

  1. Tack! Känns bra att vara hemma igen och att allt bagage kom och var intakt. Resan var också bekväm och det är aldrig en nackdel.
   Satt ute länge på balkongen både i torsdags och i går i skön sensommarkväll-
   Kram och trevlig lördag.
   Ska i kväll, om det är uppehåll, gå till Vitabergsparken och se “Vegas i Vitan” med Karl Dyall, Rennie Mirro och Joakim Bergström- De brukar vara så bra. Det är Parkteatern så det är gratis entré. Piggar upp med lite sång och dans.
   Kram

 9. Stort välkomna hem igen, aldrig fel att unna sig lite bekvämlighet på en flygresa, det gör alltid vi också.
  Ha nu en fin lördag. 👌

  1. Tack! Känns bra att vara hemma. Och visst är det skönt med en bekväm resa.
   Lördagen har varit riktigt bra och nu i kvällen en stund på balkongen.
   Ha det fint du också-

 10. Välkomna hem!
  Lite sorgligt känns det förstås att ni sålt lägenheten, vi har många fina minnen därifrån och det har ni naturligtvis också, men som du brukar säga: “allt har ju sin tid”.
  Vi måste hålla kontakten, att ni inte har nåt boende kvar i Spanien, hindrar ju knappast att vi träffas här eller där.
  Kul att ni lyxade till hemresan, den lyxen har man rätt att unna sig ibland.

  1. Tack! Känns bra att vara hemma.
   Ja, fina minnen har vi tillsammans härifrån och de har vi med oss. Och visst har allt sin tid. Så även detta.
   Men visst kommer vi tillbaka och fina vänner finns kvar.Att hyra något fungerar också bra.
   Och visst håller vi kontakten och ses igen.
   Ja, att ta all inclusive hem var värt det. Absolut.
   Ha det gott.

 11. Välkomna hem till det lite svalare vädret! Smart att ha all inclusive på planet! Det är värt varenda krona. Vi har alltid det på våra långresor!
  Så skönt att allt bagage kom som det skulle och att det var helt!
  Nu är det väl nya äventyr som väntar. Hoppas att ni inte saknar er spanska sommarstuga alltför mycket!
  Kram

  1. Tack! Könns fint att nu ta mer del av den sköna sensommaren här. Nu blev det bra här med a.i. även om det var en kortare resa. Mycket bagage hade vi och lite extra komfort kändes bra.
   Vad som nu väntar får vi se. Vi tar det lugnt. Men inte kommer vi att förbli i stillhet.
   Saknaden blir inte så stor och vi kan alltid hyra. Både vänner och Torrevieja finns kvar
   kram

 12. Den hemresan gick verkligen toppenbra, med bagage o allt. Salladen ombord såg läcker ut och snabbt kom ni fram, vindarna måste ha varit gynnsamma. Välkomna hem! Kram

  1. Tack! Så skönt att vara hemma igen- Jadå, allt gick bra. Och det gick dessutom väldigt bra. Vi såg nig ut som ett resande teatersällskap med all packning. Men så fick det bli.
   kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *