Torrevieja

Avsked och ett avslut – Men på återseende

.Nu har vi varit i vår spanska stuga i Torrevieja i nästan två veckor. Och det är snart dags att åka hem igen till Stockholm. Men denna gång blir det på sätt och vis både ett avsked och ett avslut. Vi har haft vårt lilla hus sedan hösten 2013, alltså snart i nio år men nu har vi just sålt det-

Och visst har  resorna mellan Stockholm och Torrevieja blivit väldigt många under åren. Vi har ”pendlat” och gjort det efter tycke och smak . Att ha haft ett eget boende här har också gjort att  startsträckan blivit kort när det gällt att åka hit. Många resor hit har det blivit, vid ett snabbt överslag ca. 4-5 per år och vi har stannat då mellan 3 och 6 veckor.

Var sak kan ha sin tid och nu var tiden för oss att sälja och lämna. Men Torrevieja finns kvar och inte minst också alla fina vänner.

Vid en av våra murar på terrassen planterade jag för många år sedan en passionsblomma och den har växt, trivts  och  både vår och höst blommat så rikligt.

Avsked och ett avslut

blir det verkligen. När vi var här i mars/april och lämnade så ”knöt jag ihop säcken” för redan då var beslutet om att sälja i full blom. Och visst har vi nu gjort en summering av våra år här. Minns så väl  när vi flyttade in i vårt lilla hus, i september 2013.

Torrevieja. Och vi hartagit avsked från vårt hus på "Solskensgatan"Nu har vi tagit avsked av detta lilla hus på ”Solskensgatan”. Och här var det en gång för länge sen som vännerna Anders och Ama som satte upp den blå brevlådan-

Torrevieja. Och ett avsked blev det från vår gata. Fortsättningen västerut på vår gata, ”Solskensgatan”: En gata som egentligen heter något helt annat.Men nu är det inte vår gata längre- Inte på samma sätt. Ett avsked blev det här också.

Jag har ju i olika omgångar under årens lopp tagit med läsarna runt om i stan. Besök i vårt närområde, längs stränderna , besökt olika restauranger, en runda i centrum och på mängder av utflykter. (Mycket av detta finns i kategorin Spanien överst i bloggen.)

Grönskande närområde. Bilden är från i april för just nu är inte grönskan lika påtaglig-

Torrevieja. Området Aldea del Mar grönskar så fint- Men även av detta har vi tagit avsked.Mer grönska i bostadsområdet Aldea del Mar. Här har vi passerat många gånger på vägen ner till stranden. Ett avsked blev  även här.

Havet! Medelhavet!  Hit har jag dragits som en magnet. Många  promenader har det blivit hit under årens lopp-

Torrevieja bjuder både på flera sandstränder men även många klippstränder-

Denna gång kom vi inte till grannbyn La Mata. Här är det fantastisk fint att strosa längs de kilometerlånga stränderna . Men vill man inte bli blöt om fötterna finns en vacker strandpromenad där man kan gå.

Spanien. Torrevieja. La Mata. Hann tyvärr inte med ett personligt avsked. Hit till grannbyn La Mata är det ca 5 km och vi brukar både promenera hit eller ta cyklarna. Men det är väldigt kuperat så är det cykling som gäller får man leda dem ibland. Tyvärr nu inget personligt avsked  Har inte hunnit med. 

Fina vänner!

Vi lämnade

huset i torsdags kväll och låste då för sista gången dörrar och galler. Då hade vi under dagen forslat en del saker till väninnan AK som bor helt nära och där vi skulle få husera tills allt var klart. Många vändor blev det och bra att låta cykeln jobba. Och ändå lämnade vi allt utom det mer personliga.

I fredags var det besök hos notarien och alla papper skulle undertecknas. Ett besök som tog drygt en timme i sällskap med advokater, notarie och tolkar. Och även vår mäklare var med som stöd. Kändes bra. Så strax efter 11 i fredags hade vi inte längre ett hus.

Funderingar på att sälja har funnits en tid och med tanke på min rygg som är ganska pigg och höfter som gör ryggen sällskap blev det här väldans bra. Var sak har sin tid och sysslolösa kommer vi inte att vara eller bli.

Torsdag kväll och maken låser dörrar och grindar och vi tar med oss det sista. 

Tittar lite extra mot passionsblomman som växt rejält. Nog behöver den ansas. Men det blir något för den nye ägaren att ta tag i. Vi har tagit hem en del skott från passionsblomman som vi hoppas ska ta sig hemma i Stockholm. 

Torrevieja. Et lite sorgligt avsked till passionsblommam och min fina kruka blev det. Ytterkrukan tycker jag så mycket om men den får stanna. Knepigt att få hem den. Hoppas nye ägaren också ska göra det. Ett lite sorgligt avsked till krukan och passionsblomman blev det. Båda står för mer än just en kruka och en blomma-

Hej då, huset!

”Partir et dire adieu cést mourir un peu” (”Att resa och att säga adjö är att dö en smula”.

58 svar på ”Avsked och ett avslut – Men på återseende”

 1. Jag kan verkligen förstå att det var vemodigt och lite sorgligt att ta farväl av er sommarstuga där ni haft det så bra och trevligt. Men precis som du säger så har var sak sin tid och man brukar känna ganska så tydligt när det är dags. Nu väntar andra upplevelser för sysslolösa kommer ni absolut inte att bli. Hoppas att skotten ska ta sig bra nu och bli ett fint minne från ”Solskensgatan”.

  Önskar en god tisdagskväll nu!

  Kram

  1. Lite vemodigt är det men vi har ju tänkt igenom det hela ett bra tag. Och stan och vännerna finns kvar och vi har många möjligheter att hyra något om och när vi vill.
   Sysslolösa blir vi inte och mycket väntar. Men ryggen är knepig så den har nu prio 1. Hoppas få tid på en smärtklinik i höst-
   Tack, en god och trevlig kväll blir det med vänner.
   Önskar dig också en fin kväll-
   Kram
   (Här har vi +31 och en luftfuktighet på 70%)

 2. Usch vad sorgligt det känns 😥 men tänk så många roliga träffar vi har haft genom åren. Och fler kommer det att bli…visst 🥰
  Vi börjar redan ikväll
  Stor kram ❤

  1. Ja, visst gör det! Men vi har alla roliga minnen och upplevelser med oss. Och vi kommer tillbaka- Det blir på återseende. Men då utan eget hus. givetvis blir det fler träffar. Ni har ju så väl sett till vår stuga och det är vi ju så tacksamma för.
   Visst börjar vi redan i kväll med en träff.
   Stor kram

 3. Visst är det som du säger där i sista meningen……
  Så fint vackra passionsblomman fick vara med på bilder.
  Nej blomkrukor är svårt ta med.
  De får stanna kvar.
  Härliga minnen har ni , Torrevieja kan ni ju alltid besöka när/om ni så vill.
  Kramar

  1. Jag brukar tänka så att det är återseende som gäller-
   Passionsblomman har varit med oss nästan hela tiden och växt rejält och blommat så fint. Krukan fick jag av en granne men den får stanna här.
   Och visst kommer vi tillbaka men på ett annat sätt. Har ju många vänner här.
   Kram!

 4. Så fint du skrivit om ert avslut med er spanska casa! Nog är det så att var sak har sin tid och plötsligt känns det att det är rätt tid att förändra något. Så kände vi när vi sålde hus förra året och flyttade till en hyreslägenhet efter att Lars bott med hus och trädgård i 51 år.
  För er del blir det säkert många resor till Torrevieja och era vänner där. Det finns ju både hotell och lägenheter att hyra! Ha det så gott!

  1. Tack! Jag ville inte bli alltför sentimental men att vi haft fina år här hoppas jag framgått. För de har vi verkligen.
   Och var sak har sin tid. Lika bra att inse det.
   Oj, kan tänka mig att det blev en stor skillnad för er att byta hus mot en hyreslägenhet. Men nu när det är gjort kan jag tänka mig att ni landat i beslutet-
   Boenden här finns det gott om och vännerna har vi kvar.
   Ha det fint ni också-

 5. Ska väl börja med att säga grattis till en lyckad försäljning av er sommarstuga. Ska även tacka så mycket för alla rundvandringar i fina Torrevieja. Nästan så jag känner mig hemma där tack vare dina intressanta berättelser och toppen bilder.
  Som du säger – allt har sin tid. Å kan man inte utnyttja sin ”sommarstuga” på det sätt man gjort och önskat, så är det bara att sälja den och hoppas att de nya ägarna sköter om stället.
  Ja, nu har både du och Ama flyttat hem. Inga fler öl, vinare och tapas för min del då;-)

  1. Tack! Japp, nu är allt klart. Och en del pappersexercis är det innan allt är klart.
   Det har varit så himla roligt att du vandrat med här,varit på tapasbarer, restauranger och på cykelturer och utflykter.
   Tro inte att tapasrundor och annat är slut för vi kommer tillbaka. Har så många fina vänner här som jag inte lämnar- Och visst hoppas och önskar vi att även Ama ska vara med.
   Kanske såg du henne på bild i mitt inlägg idag.

 6. Citatet i sista meningen har en fortsättning; det kommer något annat i stället ❣️Det har visat sig stämma 🤗
  Varm kram och tankar till er båda som har ”Solskensgstan” och passionsblomman i krukan inom er ….

  1. Tack, finaste Tove. Och visst kommer något annat i stället- Dessutom har vi kvar vännerna här så vi kommer tillbaka.
   Vi har många fina minnen och upplevelser med oss från vår gata. Och kanske finns det symbolik som stannar kvar med passionsblomman och krukan-
   Varm kram från oss.

 7. Ett fint avskedsinlägg har du skrivit! Vemod går hand i hand med kanske lättnad att ha huset sålt, att ha allting klappat och klart för fortsättningen av livet. Avsked är att dö lite grann men att leva upp, poppa upp någon annanstans. När en dörr stängs öppnas en annan. Ni har haft det fint där och det är något att minnas med glädje. Ibland måste man ta beslut av det här slaget . Grattis till att ni fick huset sålt. Nu väntar nya äventyr bara ni har landat hemma på Södermalm. Torrevieja finns kvar!
  Varm kram!

  1. Tack! Ja, lite vemodigt är det förstås men vi har ju funderat ett tag och det känns som rätt beslut- Vännerna finns kvar och Torrevieja likaså. Och visst är det så att när en dörr stängs så öppnas en annan. Nyfikna är vi ju båda två.
   Kram

 8. Jag har ju förstått av dina kommentarer hos mig att detta var på gång. Och som du också sagt hos mig, var sak har sin tid. Nya beslut leder till nya upplevelser och det kommer nog bli nog så bra. Spanien finns kvar, både som resmål och i era minnen. Grattis till försäljningen!

  1. Tack! Ja, var sak har sin tid och nu var det tid för oss att lämna huset. Vi har alltid rest mycket och så även när vi haft huset här och det kommer vi att fortsätta med.
   Och hit till Torrevieja är vi alltid välkomna och har många vänner här. Så visst kommer vi att resa hit.
   Försäljningen gick snabbare än vi trott men vi hade absolut ingen brådska.

 9. Visst är det sorgligt/vemodigt att lämna ett hus man haft så länge men ni har säkert fina minnen att se tillbaka på.
  Jag har tillbringat några dagar i Torrevieja nu, värmen är ju🥵svettas så fort man rör sig. Ska pallra mej iväg till marknaden i La Mata imorgon, brukar promenera dit men får nog ta bussen. Hade planerat en dagstur till Altea på fredag men får nog skippa det, alldeles för varmt.
  Ha en bra hemresa🤗

  1. Så är det! Helt kart. Vi har aldrig förr varit här i augusti och knappast i juli men visst har det varit väldigt varmt. Idag dessutom 70% luftfuktighet.
   Visst är det en ansträngning att ens röra sig så att ta bussen till La Mata och marknaden verkar klokt. Vi har inte kommit dit denna vistelse utan mycket fokus har varit på det praktiska.
   Tack, vi åker hem på torsdag och det blir bra. Men kanske är vi tillbaka senare i höst.
   Önskar dig också fina dagar och lite svalare vore ju behagligt.

 10. Det är med stor sorg jag läser din blogg i kväll och jag kommer att sakna er oerhört 😢
  Ni bor ju kvar någon dag till i min lgh och den får ni fortsätta att låna om ni vill.
  Men vår vänskap finns ju kvar tack o lov.
  Många kramar till er båda🥰

  1. Tack för fina ord. Vi har haft så fina år här och inte minst lärde vi känna dig här. Minns den dagen. Sitter nu i sena timmen på din balkong och det är fortfarande +29 grader men också väldigt fuktigt, 70% luftfuktighet.
   Vi har det så bra hos dig och känner oss hemma här också.
   Visst består vår vänskap- Tacksam för det.
   Många kramar till dig från Bosse och mig.

 11. Oj då! Det var oväntat men förståeligt, kanske. Var tid har ju sitt.
  Lycka till med nya vägar i livet! Det är också skönt att byta bana obland.
  Tisdagstankar och stor kram!

  1. Visst har var sak sin tid och nu var det dags för oss att sälja huset. Vi kommer att resa hit igen, boenden finns det gott om och vännerna har vi kvar.
   Stor kram!

 12. Tycker att det är vemodigt att stänga till vår stuga i Halmstad på hösten.
  Så jag förstår att det känns.
  Kanske ni använder tiden till att resa någon annanstans.
  Var sak har sin tid. Stor kram!

  1. Förstår dig vad gäller att stänga stugan i Halmstad och det har varit med blandade känslor vi bestämt oss för att sälja. Nu är rygg och höfter prio ett och sen får vi se. Torrevieja och vännerna består och vi har många alternativ här att välja på vad gäller boenden- Så visst blir det resor hit. Men världen är stor och Sverige har också så mycket.
   Stor kram

 13. Er fina, lagoma sommarstuga, förstår att det känns sorgligt att lämna.
  Men som du skriver, ni har tänkt igenom och tagit beslutet att sälja då är det skönt att allt nu är klart.
  Minnen finns kvar och många vänner att besöka igen – det blir bra. 🌺

  Stor kram från Annmari och Göran

  1. Visst är det trist men var sak har sin tid. Minns så väl när vi sågs här och det var tapasdagar, Minena har vi och vi kan komma tillbaka när vi vill. Dock till annat boende men det är helt ok.
   Hoppas och önskar att allt är bra med er.
   Stor kram

 14. Så var det då dags att lämna er solskensgata, förstår att det är blandade känslor, men var sak har sin tid brukar man väl säga? Hoppas de nya ägarna tar väl hand om din passionsblomma. Är så tacksam att få följa med till Torrevieja genom din blogg, och ett underbart foto på era vänner, visst såg jag att Ama var med där på ett hörn.
  Fint att ni när som helst kan komma tillbaka och hyra en lägenhet eller hotell och träffa alla vänner. Ha nu det så himla fint de sista skälvande timmarna i Torrevieja, och välkommen hem till ett skönt Stockholm!
  Varm Kram

  1. Tack! Nu har vi lämnat ”Solskensgatan” sedan några dagar och bor i en väns hus som ligger helt nära. Ja, var sak har sin tid
   Och vi har vänner kvar och kan komma tillbaka när vi vill. Dock då inget eget hus men det går bra ändå.Jodå, helt rätt – det var Ama du såg är. Vi har ju haft mycket praktiskt att ordna med så någon direkt semester har det inte varit.
   Väldigt varmt också. Igår +32 och en luftfuktighet på 70%.
   Blir fint nu att snart åka hem.
   Varm kram

 15. Hej Ditte!
  Känns vemodigt och fällde en tår. Är ju överkänslig.. Kändes
  så rätt när ni köpte stugan… Ja du vet varför. Och vem som döpte om gatan 🙂
  Kram till er båda! P ♥♥

  1. God morgon P!
   Jodå, både du och Ingrid har varit med hela vägen. Och ”Solskensgatan” visst vet vi. Och minns.
   Visst kändes det lite vemodigt men det här blir bra. Vi har dock haft så varmt att det inte varit aktuellt med några större utsvävningar dagtid. Ska till Jessica idag på fm.
   Många kramar till dig från oss. (Nu sedan några dagar tillbaka i AK:s hus och just nu på terrassen där det svalkar och är skön skugga.

 16. Har ju mina minnen från hur det känns … många tankar och många olika känslor att låsa för sista gången och lämna …
  Skönt att allt är fixat och klart i alla fall.
  Kram

  1. Ja, du vet ju precis. Och visst kommer många tankar, minnen och känslor.
   Men det känns bra. Och vänner och Torrevieja finns kvar.
   Kram

 17. Hola! Fin text om sommarstugan! <3

  Ja, var sak har sin tid och när man avslutar något kommer något annat istället. Jörgen och jag har ju provat på det mesta med lägenhet, hus i förorten, sommarstuga i Sverige, motorbåtar, segelbåtar, lägenhet i stan, liten markplanslägenhet i Spanien och nu större taklägenhet i samma urbanisation. Alla avsked känns vemodiga men man tar med sig minnen, erfarenheter och nyfunna vänner. 🙂

  Torrevieja finns kvar och vi ses ju ofta på vår "ö" i Estocolmo! Snart dags för en träff på Boule och Berså och på Humlan tycker vi! 🙂

  Kramar från oss

  1. Hola!
   Tack! Visst är det så. Vi har också testat det mesta men jag har nog egentligen sällan saknat något när ”vi lämnat”. Kanske seglingen och segelbåten.Men det finns nu också så mycket mer jag vill se och uppleva, om ryggen klarar det, så det är lika bra att passa på. Torre och vännerna finns ju kvar och det fungerar ju perfekt att hyra något om vi vill det.
   Lite vemodigt var det men så är det ju ofta.
   Absolut dags att ses hemma.
   Kramar till er från oss.

 18. Förstår att det känns. Men som tur är så finns ju Torrevieja kvar. Jag hade nog inte kunnat skiljas från krukan…..jag har en hyfsat stor som jag köpte i Italien en gång jag minns inte hur jag lyckade få med den hem – men jag måste nästan tagit den som handbagage.
  Nya ägaren kommer säkert att förvalta både blomma och kruka med respekt. Ha en bra liten lördag!

  1. Torrevieja finns kvar och det gör vännerna också. Och världen är fylld av fina platser. Sverige inte minst- Men visst är det lite vemodigt.
   Krukan ville jag inte lämna men det fick bli så ändå. Nu vid närmare eftertanke hade jag ju kunnat gett den till vänner. Lätt att vara efterklok.
   Numer hade jag inte fått med krukan som handbagage. Funderade på specialbagage, men gav upp tanken.
   Hoppas att den nye ägaren tar hand om den och passionsblomman. Har ju skott av den hemma som jag hoppas ska ta sig.
   Kram och trevlig liten lördag.

 19. Ja det förstår jag att det ät lite vemodigt men som du själv skriver allt har sin tid. Hälsan är alltid nr 1 annars blir inget alls skoj heller. Resa kan man göra ändå 🙂 hoppas dina problem blir bättre med tiden önskar dig en fin dag kram

  1. Visst är det lite vemodigt men Torrevieja och vännerna finns kvar. Lite mer planering att komma när vi inte har eget boende men inga problem att hyra något. Bara lite me rpackning för nu har vi haft allt här och bara rest med handbagage.
   Ryggen blir inte så mycket bättre men hoppas att den inte blir sämre.
   Trevlig onsdag.
   kram

 20. Förstår att det känns vemodigt att säga hejdå till sommarbostaden men huvudsaken det känns rätt med försäljningen, Blir det ngn lgh framöver i spanien kanske? kram

  1. Visst känns det trist men var sak ha sin tid. Och med tanke på att ryggen är ganska dålig så har vi bestämt oss. Nu är huset sålt och det känns bra.
   vi kommer tillbaka hit men kan då hyra något. Stan känner vi ju väl till och har många vänner här.
   Vi har pendlat hit så det har nog blivit en fem-sex turer per år. Men detta är första gången vi är här i augusti och vore det inte för att vi skulle sälja det lilla huset hade vi inte rest nu.
   Kram

 21. Allt har ju sin tid, fantastiska år har ni ju haft där, att komma och åka när man vill och kan utan att behöva planera alltför mycket.
  Perfekt ju, men nu får ni väl ta in på hotell i framtiden istället antar jag eller bo hos bekanta kanske.
  Hur ni än gör så blir det nog bra.

  Ha en fin kväll nu Ditte.

  1. Visst har vi haft det bra här i Torrevieja. Och perfekt att ha sitt eget och kunna komma när vi har velat.
   Nu blir det lite mer planering och lite mer packning med. Förut hade vi bara handbagage för allt fanns ju på plats.
   Vi har vänner här och det finns en hel del att hyra så boendet kommer ordnar sig.
   Nu känns det bra att beslutet är fattat och vi har sålt vårt lilla hus.
   Önskar dig också en fin kväll-

 22. Oj det var verkligen en förändring! Hoppas att ni inte kommer att sakna huset alltför mycket. Åtta år är trots allt en ganska lång tid, klart ni har gjort det till ert på alla möjliga sätt. Men jag förstår att ni tänkt efter före. Kul om passionsblomman gillar att flytta till Stockholm, konstigare saker har ju hänt!

  1. Ja, en förändring blir det förstås och det kändes lite vemodigt att lämna huset. Men det känns som ett rätt beslut- Vi har haft många fina vistelser här.
   Men stan finns kvar och vännerna. Och hoppas också nu att de skott vi tagit av passionsblomman ska ta sig hemma i Stockholm. De var på god väg när vi reste hit för ett par veckor sedan.

 23. Åh, då var det dags alltså.
  Sorgligt förstås men som du skriver, var sak har sin tid.
  Naturligtvis kan ni besöka vännerna i Torre även i framtiden ❤️

 24. Svar: Japp jag såg Ama på din bild, Din B och Ami samt Patrik. Dom andra vännerna känner jag inte. Inget inlägg idag, ooooops! Hoppas allt är bra. Ni är kanske på väg hem. Kan lugnt säga att här kommer det att vara högsommartemperaturer de kommande dagarna. Så du kommer att känna dig borta fast hemma:-) Kram!

  1. Allt väl! Timmen är sen och kanske kommer det ett sent inlägg eller tidigt i morgon. Allt är väl men en del att ta oss an för i morgon åker vi hem.
   Kul att du såg Ama och några till ansikten som var kända på bloggen
   Skönt att sommaren håller i sig hemma men kanske med lägre luftfuktighet. Idag har vi haft 75% och +32.
   Kram i sena kvällen från terrassen.

 25. Nu blev det lite känslosamt och nostalgiskt, precis som sig bör! Livet går som du säger i olika faser och nu var det en fas som tog slut och något nytt väntar. Ni har njutit och mått gott i ert semesterhus, har många fina minnen, fina vänner kvar, och livet går vidare. Och, som ni själva säger, det är bara o boka en flygplansstol om andan faller på, massor av hotell som väntar på er! Kram

  1. Lite så! Och vi säger på återseende. För vi kommer tillbaka. Men då inte som husägare. Minnena tar vi med oss och vännerna finns kvar.
   Kram

 26. Förstår att det måste varit vemodigt att sälja och lämna huset som ni haft så länge. Håller tummarna att skotten från den fina passionsblomman tar sig i Stockholm så att ni kan njuta av dess blommor även här. <3

  1. Lite vemodigt var det allt. Men min dåliga rygg gör att det kändes helt rätt. Var sak har sin tid.
   Passionsblomman är knepig att få till här hemma men jag hoppas. Annars får det gå bra ändå.
   Ha det fint!

 27. Att resa och att säga adjö är att dö en smula = Förstår det… men har man bestämt sig så… Till det tråkiga är väl ändå att var sak har sin tid. Lycka till. Som jag berättade tidigare har två goda vänner till oss inskaffat ett hus eller en slags lägenhet, den ska renoveras nu… dom ska vist ned till nyår. Vi kommer givetvis att följa med någon gång, för närmaste granne är Johans syster.

  1. Ja, vi hade bestämt oss . Men lite vemodigt ändå. Och var sak har sin tid.
   Trevligt med dina vänner som köpt hus/lägenhet här och att köpa är betydligt enklare än att sälja. Kul om ni hänger med vid tillfälle. Du kommer att känna igen dig.

  1. Ja, så är det. Vi har ju i och för sig även nu rest en del men har man ett litet hus ska det ju ses till. VI har fina vänner som varit förbi och tittat till terrass och hus och det har varit en fin trygghet.
   Nu får vi se vad det blir men min onda rygg begränsar tyvärr en hel del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *