Skyltar

Vitt och blått med strålande sol – Skyltsöndag #300

Söndag! Och det innebär att det här på bloggen är dags för “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning.(För min del blir det väldigt fritt idag.) I dag firar vi också extra för det är jubileum för Skyltsöndag. Hela 300 söndagar har temat varit i gång. Stort grattis! För egen del har jag inte varit med från start men vill minnas att jag  gjorde entré här i temat under 2017.  För min del blir det denna jubileumssöndag en riktigt fri tolkning och jag bjuder på soliga bilder i vitt och blått som är gårdagsfärska.  (Jodå, det finns “riktiga” skyltar med bland bilderna)

Lördag förmiddag. Och som vanligt dessa vackra dagar är det folkvandring här hos oss på kajen. Så roligt att se att så många i alla åldrar är ute.

Vitt och blått

i kombination med strålande sol är en riktigt fin kombination tycker jag. Och här i Stockholmsområdet  har detta varit genomgående de senaste dagarna. Så välkomna med ut på en promenad och även igår höll jag mig i närområdet,  längs Årstaviken, en del av Mälaren.  Jag ville ju gärna se hur det gått för den svan jag såg i fredags och som kanske satt fast i isen. Dagen var absolut njutbar i mitt tycke och med -6 på eftermiddagen kändes det inte heller kallt.

Stockholm . Södermalm. Årstaviken. Mycket vitt och blått och strålande sol. Vackert vid Årstaviken med strålande sol och mycket av både vitt och blått.

Stockholm. Södermalm. Årstaviken. Mycket vitt och blått som jag tycker är en fin färgkombination.Isen har under natten lagt sig allt mer och även nära strandkanten där det i fredags fortfarande var öppet vatten. Och visst är vitt och blått här en vacker färgkombination. 

Skulle man vilja ha något att äta eller dricka på promenaden så finns flera alternativ i olika kiosker.  Om man nu gillas stekt strömming så kanske det kan vara ett alternativ till en korv.

 

Jag har ju ett mål och det är badbryggan där jag såg svanen i fredags. Men visst blir det några fotostopp på vägen.

Stockholm. Södermalm. Årstaviken. Genomgående vitt och blått. Genomgående vitt och blått.

Framme vid badbryggan.

såg jag genast att svanen var borta och drog en lättnadens suck. Spår av att någon eller några varit här fanns.Bilden till vänster tog jag i fredags och då var frågan om svanen hade fastnat. Vi var flera som engagerade oss och ringde till Djurambulans och viltvårdare och några måtte ha ryckt ut här på lördag eftermiddag.Svårt att se och veta om svanen satt fast i isen eller inte. Den rörde på huvudet men inte på kroppen.

Bild på svanen från fredag eftermiddag. Bilden till höger tog jag igår eftermiddag. Färska fotspår i snön  och en del fågelfrön. Och svanen var borta. Så hoppas den klarar sig. Men jag vet ju inte om den var fastfrusen eller inte.

Vid bryggan finns också en vak och den blev upptagen under tiden jag var här. Att vinterbada är populärt. Och den här ynglingen som klev i vaken var kvar i ett par minuter. Han fastnade även på bild. Kanske kan detta bli en reklamskylt för vinterbadare. För egen del avstår jag numer. Men jag har testat i yngre år. Men då inte för badets skull utan för att träna på att ta mig upp ur vak. (Åkte en hel del långfärdsskridskor förr och då är det nödvändigt att kunna ta sig upp om olyckan skulle vara framme. Men inget bad.)

Här var det fler vinterbadare som var i kö för ett dopp i vaken. 

Med solsken i blick

gick jag vidare längs vatten innan det var dags att vända tillbaka. Och jag var inte ensam.Vill man vara det här en lördag eller söndag när det är vackert väder blir det till att ta sig upp i koloniområdena uppe på höjden.

Stockholm. Södermalm. Årstaviken. Mycket vitt och blåttMer vitt och blått.

Noterade att man breddat gångvägen och det finns ett extra “spår” närmare vattnet att tillgå.

Fotostopp.Ja,ryggen behöver en del pauser så en del pauser blir det. Men är det så här vackert så gärna för mig.

Solen har börjat dala och klockan är närmare 16 när jag efter ett par timmar och 6 km senare åter är hemma på kajen,Norra Hammarbykajen eller Norra Hammarbyhamnen som den också heter.

Till vänster Norra Hammarbykajen/Norra Hammarbyhamnen där vi bor. Fartyget är restaurang Thaiboat. Båtarna till höger hör till  Sjöräddningsstationen som finns här vid Hammarbyslussen.  Till höger syns delar av stadsdelen Hammarby sjöstad.

Hemma och här ligger Gratia en av alla husbåtar som ligger längs kajen.(Båtplatserna här är kommunala och alla husbåtar som har platser här måste i princip kunna flyttas för egen maskin och även “passa in” i miljön.  

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

 

40 svar på ”Vitt och blått med strålande sol – Skyltsöndag #300”

 1. Denna söndag var det på vippen att jag var helt skyltlös, fick fixa det med ett lån …
  För mig har skyltsöndagen nummer 246, så jag har inte heller varit med från allra första början.

  1. Jag hade “vanliga” skyltar från vår runda på Djurgården häromdagen men kände att jag gärna visade vårt fina promenadstråk som skyltar. Och tolkningen är ju fri.
   Du har ju varit med i “Skyltsöndag” nästan från början så där ligger jag efter. Men ett roligt tema är det och man kan ju variera det en hel del.

  1. Det kände bra att veta att vi är hjälpsamma här längs vattnet. Kul att så många var engagerade i svanen.

 2. Underbart blått och vitt! Ljuvliga vinterbilder! Svanefrid så långt …
  Vinterbad, det närmaste jag varit är snöbad är efter bastubad 🙂
  Uppfriskande, kallt och skönt efteråt.
  Samt tack för härligt samtal!
  Stor kram!

  1. Tack! Och tack för samtal. Piggade verkligen upp.Här har vi haft fina dagar och jag tar dem gärna till mig. Fint att gå ut i sällskap på kameran. Vad gäller vinterbad so hoppar jag det. Men jag har tränat många gånger på att ta mig upp ur vak . Men det var på den tidenjag åkte långfärdsskridskor och en olycka skulle kunna hända-
   Stor kram

 3. Tack för påminnelsen om att det är 300 Syltsöndagar! Fint inlägg och härligt att gå följa med på din promenad i ett soligt och vintrigt Stockholm.

  1. Jag mindes det sen förra veckan men jag har ju inte varit med hela tiden men räknade ut att jag borde ha hunnit med dryga 200. Och skyltar kan ju vara mycket. Nu bestämde jag att mitt närområde, här vid vattnet, fick vara bra skyltar till detta jubileum.Jättetrevligt att du var med.

 4. Jag håller en tumme för att det blev ett lyckligt slut för svanen. Vilket härligt väder ni kunde njuta av och något ätbart på stående fot brukar smaka extra gott utomhus. Tydligen har det blivit väldigt populärt att vinterbada. Även om jag inte är någon badkruka så inser jag att jag har mina begränsningar.

  Kram och god söndag!

  1. Jag tror och hoppas att det blev så. Kul att vi var så många som var engagerade. Och några såg jag som liksom jag kom tillbaka för att se om svanen var kvar. Vi har haft så vackert väder de senaste dagarna och även idag. Bara att tacka och ta emot. Och visst är det bra med alla kiosker som finns. Besökare har de också. Här ser jag ofta de som badar. Och ibland är det mer än bara ett snabbt dopp. Dock inget för mig.
   Men jag har testat flera gånger men då inte i syftet att bada utan att träna på att ta mig upp ur en vak.
   Önskar dig också en fortsatt fin söndag.
   Kram!

  1. Det verkar som om viltvårdare kom och räddade den. Skönt så- Ja, vinterbad får vara för min del. Men har tränat en hel del på att vara i vak och ta mig upp från den i samband med att jag ägnat mig mycket år långfärdsåkning på skridskor. Då måste man vara bereddd.
   I Thailand badar jag gärna och i mer tropiska länder men inte så mycket i övrigt.
   Önskar dig en fin kväll.

 5. En helt underbar dag och stekt strömming är ju så gott, gärna ska den också vara inlagd i ättikslag =) Måste nog köpa lite strömming i veckan och lägga in. Nog för att jag gillar att bada och är inte super petig med badtemperaturen, men att hoppa i plurret om vintern den tanken skulle inte slå mig – burr! Syrran som bor vid Bråviken har idag rapporterat till mig tre gånger om folk som åkte genom isen på samma ställe, oberoende av varandra en på förmiddagen, en efter lunch och så en alldeles nyss. Jag förstår inte varför man inte åker hem och byter kläder och sedan återvänder och märker ut platsen…..
  Tack för en härlig promenad! Själv testade jag att åka lite längdskidor i eftermiddag, men det var inte det bästa för knät. ….Ha en bra kväll!

  1. Verkligen! Absolut njutbar. Och kul här längs vattnet att det finns kiosker som säljer lite varierad mat om man blir sugen. Att vinterbada skulle jag inte heller göra, men här ser jag ofta de som gör det. Jag har förr, när jag åkte mycket långfärdsåkning på skridskor, tränat i olika sammanhang på att ta mig upp från en vak. Bra kunskap. Men det är historia nu. Många skridskoåkare är tyvärr oerfarna och oförsiktiga. Kan berätta att jag aldrig hamnat i en vak under alla år. Men fint att veta hur man gör.
   Nej,spara du ditt knä för att åka på längden tar hårt på knäna.
   Önskar dig en fin kväll.

  2. Men nu väckte du något i mitt minne. STRÖMMING !!!! Jag ÄLSKAR STRÖMMING!!!!
   Finns inte att köpa här. Min mamma hade matservering, och jag fick rensa strömming till
   30-35 personer, men tröttnade aldrig på varken rensning eller ätande. 🙂 Stekt strömming,
   inlagd strömming, rullmops ….. Det vattnas i munnen ..

   1. Tänk om jag kunde skicka dig strömming. Får fundera på hur det skulle kunna fungera. Men du vet att jag är envis.
    Mina föräldrar var också strömmingfantaster men jag är det inte. Tror nog det är benen….
    Nu har jag ett projekt.

 6. Nu fick man nynna på Mors Lilla Olle också. Men så bra att svanen kunde ta sig därifrån. Och du: Stekt strömming slår ut korv alla dagar i veckan. Så trevligt du visar upp husbåtarna, hoppas få se mer 😉 En fin skyltad söndag från Hufvudstaden som verkar ha fint väder. En fortsatt trevlig söndag Ditte 🙂

  1. Tack! Jag nynnade stundtals på den när jag gick här i solen. Blev så glad när jag såg att svanen var bort och troligen hade viltvårdarna varit här och hjälpt den. Här längs vattnet är det många som promenerar så de olika kioskerna har, i varje fall på helgerna. många besökare. Såg att strömmingen var populär- Idag valde jag en mer fri tolkning av skyltar och trevligt att visa upp hemtrakterna en solig dag.
   Vackert väder har vi nu haft flera dagar i rad och ett riktigt fint vinterlandskap för att vara här.
   Önskar dig också en fortsatt trevlig söndag.

 7. Japp, då har jag gått din skyltsöndagspromenad, i strålande sol och vitt och blått.
  Jag kan säga att jag gått en promenad jag också, lika strålande sol och vit snö och många ute, men helt klart, är det fler i Stockholm.

  Trevlig kväll och stor kram från mig!

  1. En ljuvlig runda och väldigt trevlig. Njuter av allt det vackra. Kan förstå att du också fick en fin dag. Vädret gör ju mycket. Här är “alla ” ute; gammal som ung. Glädjande! Här på Söder har några damer ordnat med en “app” så att man kan ta sällskap av andra på sina promenader och det har varit väldigt uppskattat. Kul tanke!
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 8. Du skyltar helt klart med ett vintervackert Söder. Tusen tack för det och länken:-) Underbara bilder från en solig lördag. Det är u ett antal år sedan vi hade så mycket snö och så kallt här i huvudstaden, så det är ju nästan lite exotiskt. Förstår att så många är ute och njuter. Å nästa vecka fortsätter kylan…
  Ja, svanen verkar ha räddats tack och lov. Jag menar när en eller fler människor kan gå på isen och lämna spår, så var nog svanen fastfrusen. Frågan är hur tjock isen var, tänker på svanens “fötter” alltså. Undrar om Mitt i tidningen skriver om äventyret. Skulle vara roligt att höra hur det gick.

  PS. Tror du har varit med betydligt längre än sedan 2017. Orkar bara inte kolla;-) DS.

  1. Tack! Jag valde detta medvetet idag. Tycker själv jag bjuder på fina soliga bilder med stora inslag av vitt och blått- Och är det jubileum så är det och tolkningen är ju fri. Men jag kommer att bli mer traditionell igen nästa vecka. Jag är ju lite känslig i ansiktet för kyla men är det runt -6 och vindstilla har det fungerat fint.
   Jag var glad över att svanen var borta och av spåren att döma så verkar den vara räddad och bortforslad. Hoppas den klarar sig.
   Vad gäller deltagandet i härliga Skyltsöndag så var jag inne och tittad eom kommenterade under 2016 men tror mina bidrag kom 2017. Men det spelar ingen roll. Jätteroligt är det att vara med i alla fall.

 9. Vintern kan ju vara väldigt vacker med vit snö och blå himmel, så det är bara att tacka och ta emot, fast jag gillar värmen bättre.
  Skönt att svanen inte låg kvar där.
  Vinterbad verkar väldigt populärt i år, jag tänker inte följa med trenden!
  Nu har jag också varit ute på en kortare promenad, nu blir det lite vila innan en singelnatt på jobbet…
  Må så gott!
  Kram

  1. NU har vi ju haft fina dagar och när solen skiner så är jag gärna ute och det har ju inte heller varit så kallt mitt på dagen. Nu är ju snön vit och det är ju då så annorlunda om det är brun sörja. Visst gillar jag också värme bättre. Men nu har vi ju årstider så…
   Blev så glad när svanen inte var kvar och troligen har viltvårdarna räddat den. Vad gäller vinterbad avstår jag men tittar gärna på.
   Har varit ute idag också ett par timmar och ren friskvård fast ryggen klagar. Men det är ju inte farligt att ha ont. Å andra sidan blir jag sur när den värker.
   Önskar dig en ok. jobbnatt.
   Kram

 10. Ljuvliga vinterbilder med solsken i blick! Vilket fint slut på svan.-historien, så glad att människor engagerar sig, ibland tappar man ju tron på mänskligheten…
  Gillar stekt strömming och brukade handla sådan i en kiosk vid Slussen i mitt förra liv i storstaden. Helst vill jag också ha mos till, men knäcke duger!
  Kram från pörtet

  1. Tack! Vi har verkligen haft fina vinterdagar nu och många är ute och rör sig.Så roligt. Och engagemanget för svanen var stort och det var verkligen roligt att se det.
   Kiosken vid Slussen har fått flytta i samband med ombyggnaden.Tror den nu finns i Gamla stan vid Kornhamnstorg. Just här i kiosken tror jag inte man får servera mos till men knäcke får nog duga bra då.(Vet att det är knepigt med just mos och var man får sälja det…)
   Kram

  1. Jag ville ju veta hur det gick och var tillbaka igår på eftermiddagen. Har förstått det som att viltvårdarna kom i går på eftermiddagen strax innan jag kom tillbaka. Och jag förstod av andra att svanen var vid liv. De kan ju klara sig ett par dygn i isen om de är friska. Men vi visst ju inte om svanen satt fast eller inte. Fint att så många som var ute engagerade sig.

  1. Tack! Så fint att de blev räddade. Och det var även djurambulansen vi ringde först och sedan till Stockholms Vildfågel Rehab. Ja, det måtte ha varit liknande här i Årstaviken med en svan. Och det räckte gott. Tittade också på “Mitt i Södermalm” men såg inget. Men det kanske kommer. Å andra sidan tror jag ingen tänkte på tidningen.

 11. Fint väder och fina bilder, men lite för kallt för att bada tycker jag. Tyvärr kom jag inte ut i helgen med kameran eftersom värken flyttat till ett revben.

  1. Tack! Och fint väder har det verkligen varit. Ja, bada gör jag inte . Men killen såg nöjd ut så…Jättetrist att värken flyttat sig till ett revben. vila är nog det som kan hjälpa.Krya på dig.

 12. Blått och vitt matchar bra i naturen under vintersäsongen. Vilken tur att den arma svanen var räddad!!!
  Vilken mysig tur du delar med dig av med sol och kall, frisk luft. Härligt med vinteraktiviteter även vinterbadaren som fastnade på bild. Tack för ett inspirerande inlägg Ditte!
  Kram

  1. Vi har verkligen haft strålande dagar och färgerna var så fina och lägger man till strålande sol blir det än bättre. Mycket utevistelse tillsammans med vänner har det blivit. Kul att se barn som leker i snön och vuxna som åker skidor. Och en och annan vinterbadare finns också.
   Verkligen en lättnad att svanen blev räddad och hoppas den återhämtar sig snabbt.
   Kram och trevlig måndag.

 13. Vackra vinterbilder igen och vad skönt att svanen tycks ha klarat sig.
  Vinterbad är absolut inget för mig. Badade i och för sig i “kalla bassängen” som fanns i Sollentuna simhall (höll +7 grader), men då hade vi tillgång till bastu. Den byttes senare ut mot en bubbelpool som nyttjades mer flitigt. Betydligt fler än jag och svägerskan som använde den, kan man säga 🙂
  Om jag får välja mellan strömming och korv så blir det korv alla dagar i veckan. Men det kanske blir lite enahanda till slut 😉
  Ha en fin start på veckan!

  1. Tack! Vi har verkligen haft en strålande helg på alla sätt. Mycket utevistelse. Ville ju se hur det var med svanen men den verkade ha fått hjälp. Bra så. Och fint att många engagerade sig.
   Såg att flera gärna testade strömmingen. Bra att alternera med korven- Strömming är inte min bästa gren men populär här-
   När jag åkte långfärdsskridskor så testade jag varje år på att ta mig upp ur vak och fint att kunna det. Vi åkte ibland en del ute i ytterskärgården och då var det viktig att kunna. Behövde dock aldrig testa på riktigt.
   Strålande vinterdag idag också.
   Önskar dig också en fin måndag.

 14. Ett fint inlägg med härliga bilder! Jag har inte heller varit med riktigt från början – började i januari 2016, så det är ju ett tag i alla fall.
  Stekt strömming på knäckebröd! Mums säger jag!
  Så skönt att det verkar ha gått bra med svanen 🙂
  Vinterbad avstår jag gärna från – absolut inget för mig!
  Ha en bra måndag!
  Kram

  1. Tack! Vi har haft fina dagar nu och jag har varit ute en hel del. Så fint längs vattnet. Du har ju varit med i temat bra länge. Kul! Och så roligt att många är med och det blir ju också väldigt varierat med bilderna/skyltarna.
   Såg att flera stannade till och köpte strömmingen. Kul! Nej, vinterbad avstår jag också. Har tränat förr på att ta mig upp ur vak men det var när jag åkte mycket långfärdsåkning på skridskor.
   Önskar dig också en fin måndag. Här har solen nu gjort oss sällskap
   Kram

 15. Vackra blå-vita bilder!
  Några speciellt vackra.
  Stekt strömming med knäckebröd, oh, vad gott det låter. Det skulle jag vilja ha. Jag skulle vilja ha vanlig korv och bröd också. Känns som jag bara kommer att äta och äta när jag kommer till Sverige. Räkmackan du visade för några inlägg sedan, vill jag också ha. Och semlor och kanelbullar. Det kommer att bli ett besöka med massor av nyttig mat!
  Däremot tänker jag inte frivilligt vinterbada, fy så hemskt.

  1. Tack! Och vi har haft många vackra dagar nu med mycket utevistelse. Här är det många som är ute och det är roligt att se.
   Förstår att du längtar efter en hel del här men förstår att du avstår vinterbadet. Jag också-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *