Skyltar Utflykter

Veckans leverans av skyltar – Skyltsöndag #367

Söndag igen! Och här på bloggen innebär söndagar också att är dags för “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och med väldigt fri tolkning. Förra söndagen kom skyltarna från skärgårdskommunen Vaxholm, ett par mil nordost om Stockholm. Vad gäller veckans leverans av skyltar har Uppsala, Ulriksdal och Stockholm stått för bidragen.  Och för egen del är jag nöjd med leveransen- (Bilderna som jag tagit under veckan)

Ulriskdals slottsträdgård bidrog till veckans leverans både av skyltar och växter. Ett trevligt besök och en fin leverans av växter blev det i samband med förra söndagens besök i Slottsträdgården Ulriksdal.

Veckans leverans

Om man nu införskaffar växter  kan det vara bra att ge dem extra näring. På Slottsträdgården i Ulriksdal fanns denna speciella växtnäring till salu.

Nej, någon näring köpte jag inte. Men visst har den ett passande namn. Kanske är det så att namnet kommer från Bosse Rappne som driver handelsträdgården här.

När vi nu ändå är inne på det mer jordnära så hittade jag den här skylten i Tjurbergsparken, som ligger i närheten av där jag bor.

Tanken fanns här i Tjurbergsparken på att ta bort de gröna ytorna och ersätta dem med ett nytt stort hyreskomplex. Turerna har varit många men planerna  är tills vidare skrinlagda. I parken finns flera bihotell och man vill verklign ”bi-vara” parken. Hoppas!

Namnet Bosse förekommer inte bara vad gäller växtnäring utan även på lokala ICA, i brödavdelningen. Tänkte först här på maken som också heter Bosse och är en hejare på att baka just rågbröd. Men han bakar allt och med gott resultat. Konstaterar att Bosse nu verkar vara ett populärt namn-

Stockholm. Ica Ringen. I veckans leverans av bröd fanns Bosses bröd med. Verkar vara ett populärt namn. I veckans leverans av bröd till  lokala ICA Ringen fanns detta med. Och trots att maken bakar vårt matbröd fick en råglimpa följa med hem. (Vi köper också en del matbröd och gärna ett valnötsbröd från ett bageri)

Stockholms stad har nu gjort en satsning på fler papperskorgar och placerat ut dem mer synligt.  Stadens sommargator/sommarplatser är på gång och utelivet ökar. Även skyltar som påminner om att visa hänsyn hade kommit upp på flera platser. Papperskorgarna och skylten såg jag i hemmakvarteren på Södermalm men antar att liknande finns runt om i stan.

Hänsyn!

Igår passerade en av reklambåtarna i Hammarbykanalen och tog även en sväng in i Mälaren. Olika företag betalar för en reklamplats och reklamen är skiftande, som ett bildspel.

Stockholm. Södermalm. Hammarbykanalen. Ett viktigt budskap bland veckans leverans av skyltar ; Be brave like UKraine"Ett viktigt budskap i veckans leverans  av skyltar; ”BE BRAVE LIKE UKRaINE”

 Från Uppsala

och besöket där i veckan kommer dessa  två skyltar.

Och är man i Uppsala finns Pelle Svanslös ofta med i tankarna. Här i form av en förskola. Och tydligt skyltat är det. 

Vi hämtade barnbarnen vid Vaksalaskolan och på grinden in från gatan finns denna skylt. Mycket humor.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

30 svar på ”Veckans leverans av skyltar – Skyltsöndag #367”

 1. Hade någon sådan där växtnäring i skåpet för några år sedan, vet inte om det gör någon skillnad men varför inte?
  Bara att hälla i växterna med jämna mellanrum.

  Ja, fosterlandet behöver en uppskärpning när det gäller att inte skräpa ner, hur svårt kan det vara liksom, men det är det tydligen.

  Ha en fin kväll Ditte.

  1. Växtnäringen kanske är bra. Skrattade åt namnet. Samma som makens. Så även brödet.
   Vad gäller att kasta skräp på rätt ställe verkar många ha svårt för det.
   Tyckte budskapet på soptunnorna var kul.
   Önskar dig en fin kväll och en bra start på veckan.

 2. Snygg och varierad skyltning som vanligt. Jag gillar skylten med tyst på skolgården lite extra. Vi bor granne med en skola och där kan verkligen vara livat kvällstid under sommarhalvåret.

  Önskar en fortsatt fin söndag!

  Kram

  1. Tack! Fastnade också extra för skylten som satt på grinden till skolan.
   Behövs nog.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Utmärkta skyltar!
  Papperskorgarna är häftiga. Man kan inte annat än att se dem och visst känner man sig lite utmanad också att kunna pricka rätt.
  Aha, din Bosse bakar han och inte bara det, han gödslar också 😉 sagt med glimten i ögat.
  Du fick ihop en riktigt bra skyltskörd den senaste veckan!
  Kram och trevlig kväll!

  1. Tack! Jag är själv nöjd med veckans skyltleverans. Kul att papperskorgarna fått ett uppsving med lite rolig text.
   Vad gäller bakningen är Bosse här bra på det och mestadels bakar han ett åländska bröd. (Som hans mamma bakade en gång)
   Jodå, han har idéer även om växtnäring-
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

  1. Tackar! Ja, de liksom levererades i veckan på olika ställen-.
   Önskar dig också en fin kväll-
   kram

 4. Så många bra skyltar du fann:) Bosses växtnäring är säkert toppen oxå brukar ofta se han när vi besöker ulriksdals slottsträdgård,skylten till skolan var lite annorlunda haha aldrig sett tidigare, trodde eleverna var hemma då men förstår:) Det är livat nattetid, kram o god söndagskväll

  1. Tack! Ja, det är roligt att se vad blicken fastnar på när det kommer till skyltar. Växterna här får klara sig med den näring vi har- Går nog bra det också. Tror skylten till skolan kan behövas men det är frågan om den gör nytta- Lite kul är den-
   önskar dig också en fin kväll
   Kram.

 5. Oj så många fina skyltar du skyltar med denna söndag. Lustigt nog köpte jag just den stora flaskan med Bosses näring när jag var på Slottsträdgården förra året, lite onödigt, för jag har knappt några blommor här hemma, och glömde helt bort flaskan som jag ställde in i städskåpet, men nu har den kommit fram, och kanske när jag inhandlar lite blommor nu till sommaren så kommer Bosses näring till användning!
  Bi-vara parken var ju en fin skylt, lyckost dej som har en Bosse som kan baka, det där rågbrödet såg väldigt gott ut i butiken också!
  Coolt med en förskola på hjul, och reklamskylten ”Be brave like Ukraine ” var ju väldigt fin!
  Ha en fin söndagkväll!
  Kram

  1. Tackar! Jag är själv nöjd med skyltarna och det är kul att se vad man hittar. Festligt att du hittade Bosses näring och köpte den. Hör gärna ett utlåtande.
   Nu verkar bina kunna få vara kvar i parken och hoppas det blir så. Ett stort fult hus kan man undvara.
   Log gott år förskolan på hjul och namnet Pelle Svanslös passar fint i Uppsala.
   Bosse här hemma är bra på att baka men säkert är butikens bröd också helt ok. Namnen sammanföll.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 6. Vilka skyltar! Papperskorgarna tar priset som veckans bästa skyltar enligt mig. Uppfordran att pricka papperskorgen – hahaha:-) Fyndigt, absolut. Men tänk om man missar? Går man tillbaka och lyfter upp det man slängt mot containern. Hursomhelt – riktigt riktigt roligt! Stockholms Stad måste ha bytt reklambyrå à la Slussen:-)
  Bosse har ju alltid varit ett gångbart namn, förutom för bebisar födda efter 1990;-) Kul att dina Bossar tillverkar allt från växtnäring till rågbröd.
  Den där lilla skylten med biet älskar jag:-)
  Har aldrig sett en förskola på hjul. Så praktiskt om man vill åka på utflykt. Å uppmaningen att vara tyst på skolgården fick mig att skratta högt. Den skolgården måste vara poppis för många som inte nödvändigtvis är elever på skolan…
  En fantastisk skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Stort tack. Jag tyckte också att skyltleveransen var bra denna vecka. Kajsa Lisa grunnade på om det är ”Slussen-skylt-firman” som tänkt till om budskapet på papperskorgarna. Kan ju så vara-
   Här hemma är makens rågbröd väldigt bra så vi köper sällan annat bröd. Men han gör en del varianter så det finns alltid lite att välja på i frysen-
   Visst är biet bra- Och nu verkar det som om man inte kommer att bygga nytt i Tjurbergsparken utan att bina med sina hotell kan bo kvar.
   Tror skylten om tystnad på skolgården är relativt ny. Om den gör nytta vet jag inte.
   Pelle Svanslös och Uppsala hör ihop och visst är det kreativt med en förskola på rull-

 7. Många bra skyltar, hoppas bara att budskapen går hem, särskilt när det gäller nedskräpning och oljud kvälls- Nattetid.
  Bosses rågbröd har jag köpt många gånger, jättegott ju!
  Förskolan Pelle Svanslös var ju superläcker!

  Trevlig kväll och stor kram!

  1. Nu när sommargatorna/sommarplatserna är i gång så behövs det än fler papperskorgar och med glada budskap på dem så bidrar de i alla fall till ett leende. Kanske hamnar skräpet också rätt-
   Här hemma bakar Bosse eget rågbröd och det är helt suveränt så det är sällan vi köper bröd i butiken. Han bakar annat matbröd också och gör det så bra-
   Uppsala och Pelle Svanslös här ihop så extra kul att det finns en förskola med det namnet i form av en buss.
   Har haft en riktigt bra dag med vänner och solen har gjort oss sällskap.
   Hoppas du haft en bra söndag.
   Stor kram

 8. Dom två papperskorgarna är helt underbara, funderar på om det är samma som ligger bakom skyltarna vid Slussen. Bägge två skulle ju utan ändring fungera på offentliga toaletter också. 🙂

  1. Jag funderade också på det. Liknande humor är det.Dessa fanns på vägen från Södra station till Mariatorget.
   Kul tanke detta med att budskapet fint skulle funka på offentliga toaletter.

 9. Här var det stor variation på skyltarna och jag har ett stort leende efter att jag avslutat läsningen när jag läste skylten på skolgården! Tillhör dem som tycker barnen sällan låter som ”ljuv musik”,,,
  Ukrainaskylten är talande, nu har kriget pågått några månader, folk börjar tycka det tillhör vardagen, viljan och ivern att hjälpa och stötta dalar i takt med att vår och sommar anländer o man koncentrerar tankarna på kommande semestrar, kanske? Detsamma gäller mig själv, skärpning! Såg ett vidrigt inslag på tv-nyheterna ikväll som ruskade om mig rejält. Vi får inte för ett ögonblick glömma kriget!
  Stockholm har många ”lungor”, dvs parker och grönområden, men med den snabba takten av nybyggen behöver man verkligen se till att de inte minskar i antal, alla behöver grönt för att må bra! Kram

  1. Jadå! Det kom en varierad skyltleverans denna vecka. Barn och ljuv musik. Icke! I alla fall sällan-
   Påminnelser om det hemska i Ukraina behöver vi. Och detta är ett sätt att stilla göra det på. Såg också ett reportage på tv i kväll som var skrämmande- (Troligen såg vi det båda)
   Är så glad nu för att bina här i Tjurbergsparken kan bo kvar på sina hotell utan att ett nybyggt hus ska träna sig in här. Alla kan inte på på ett ocj samma ställe. Och med tanke på hyror och annat är det än mindre möjligt.Parkerna i innerstan stan måste vi värna om-
   Kram

 10. Jag småler just åt Bosse namnet, grannens hund heter det också. Jag hade två kompisar när jag var liten som blev kallade så för det var Bo som var originalet. Men jag säger bara papperskorgen!!! Mitt i prick 🙂 Jag kom att tänka på vart slänger alla cigarettfimpar nu för tiden? Finns det speciella för sådant också? Vilket trevligt skyltande från reklambåtarna i Hammarbykanalen, blir ju aldrig tråkigt 🙂

  1. Namnet Bo är ju gammalt. Har en kusin som heter det och tror det var vanligt för de som var födda på 1940 och 50-talet. Visst är papperskorgarna roliga! Inte minst texten. Vad gäller fimpar finns det behållare/papperskorgar för dem också men ganska fyndig text.
   Kul även med vattenburen reklam och bra att man påminner om Ukraina och det som händer där,.
   Nej, tillvaron här på kajen blir inte trist.
   Önskar dig en bra vecka.

 11. Snyggt skyltat! Gillar verkligen budskapen på soptunnorna, så sanna…

  Hmm… Du kanske skulle ha köpt lite sån där näring till Mr B? 😉 😀

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tackar! Det blev en bra och varierad leverans den här veckan.Tycker det är extra roligt att soptunnorna piffats upp med bra instruktioner.
   Vad gäller näringen funderade jag men Mr B har bistått med egen.Kör på den ett tag till. Likaså med hans bröd. Är väldans gott.
   Önskar dig också en bra start på veckan.
   Ser lovande ut här idag; molnfritt.

 12. Tror säkert att växtnäringen är Rappnes om han hör hemma i området. Jag gör min egen växtnäring med Bokashi kökskompost, och det märks en enorm skillnad och tillväxt när jag vattnat med lite extra näring, trots att jag har en näringsrik jord. Väldigt bra med synliga soptunnor, förhoppningsvis används de nu när de dessutom har ett budskap om att användas. Tråkigt med nedskräpningen!

  1. Här gör maken vår växtnäring och den har fungerat bra. Men Bosse Rappne so förestår/äger Ulriksdals slottsträdgård har nog också bra koll.
   Gillar verkligen soptunnorna och tycket överlag att man är ganska bra här i stan på att slänga skräp- Tyvärr har bristen på soptunnor varit stor och de har också varit alltför små. Men nu verkar det ha skett en ändring.
   Värre är det vi alla återvinningskärl där folk bara ställer sina saker o det är fullt. Lockar inte minst råttor,

 13. Det måste kännas skönt att vara en populär man. Jag menar naturligtvis Bosse!
  Fin skyltning och jag skrattade gott åt skylten där det talas om att grannarna faktiskt sover!
  Kramar.
  PS Vår kryss är snart slut, men vi är på Celebrity Apex!

  1. Han är ju ganska försynt men uppenbarligen är han populär. Inte minst namnet nu har jag sett.
   Visst är skylten på skolans grind rolig. Om den gör nytta vet jag ju inte.
   Vi har hittat er till sjöss men det var ett pyssel när vi inte hade namnet på båten. Men Bosse kom rätt-
   Har sett ert nästa resmål och det är så roligt att följa er. Både på ”navihationskartan” och på bloggen.
   Ha det fortsatt bra.
   Kram

 14. BRA skyltar, har sett bussarna på rullande förskola i Uppsala ,-)
  Bra , hoppas folk slänger skräp nu, och barn kan ju alltid försöka pricka, ,-))
  Tyst på skolgården ,-) Många bra skyltar. Såg att du kunde kommentera hos mig, nåt fel är det. All text blandar sig, istället för rader, kan inte sätta in bilder?! Men det ska inte vara virus alla fall!
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Tackar! Tyckte jag fick en bra leverans av skyltar. Kul att du sett den här rullande förskolan. Jag tyckte den var riktigt bra. Och Pelle är ju förknippad med Uppsala
   Jodå, jag kunde kommentera hos dig och läsa som vanligt-
   Hoppas det ordnar till sig-
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *