Resor i Sverige Trevligheter

Vad ska vi göra? Regnet fick oss att tänka om

Visst är det så att tiden rinner i väg och att dagarna avlöser varandra. I helgen som fick, från fredag till söndag var jag i trakten av Timrå i Medelpad, helt nära Indalsälven. I Hästudden, Bergeforsen. En fin helg med många upplevelser och med fina och vidgade vyer. Fredagen bjöd på strålande vackert väder hela dagen och kvällen. Men så under natten till lördag kom det i stället att strila. Och strilandet fortsatte i stort sett hela lördagen. Så viss omläggning blev det i vårt program. Nu blev frågan; Vad ska vi göra?

Sent fredag kväll. Utsikt från mitt hotellrum på Quality hotell i Sundsvall. Gustav Adolfskyrkans torn reser sig över  nejden  och bortom den ligger Norra Berget där även utsiktstornet skymtar. 

Vad ska vi göra?

Vi hade planer för vad vi tänkt göra på lördagen men med tanke på regnet så fick vi tänka om. Sundsvall omges av två berg, Norra Berget och Södra Berget. Och båda erbjuder olika aktiviteter. Nu bestämde vi oss för en tur upp till Södra Berget och hoppades att regnet skulle avta så att vi kunde ägna oss åt lite sportaktiviteter.

Lördag morgon. Utsikt från mitt hotellrum mot Gustav Adolfskyrkan och Norra Berget. Men denna morgon var det grått som gällde rent färgmässigt.

Först av allt körde vi upp till Södra Berget där  både regn och viss dimma höll oss sällskap.

Utsikten över Sundsvall var milt sagt något begränsad. Men vacker ändå.

Sundsvall. Södra berget. En fin utsikt även om det var regn och dimma. Men vad ska vi göra efter att ha tittat på den. Barnbarnet Max piggar upp både bild och utsikt. I bakgrunden Sundsvallsbron. Men vad ska vi göra nu? Regnet har inte avtagit. Bakom Max ligger Alnön och där bor bloggvännen Åke . En plats jag ännu inte besökt men som finns högt upp på reselistan.

Sundsvallsbron är en högbro som går över Sundsvallsfjärden och är en 2 mil lång del av E4:an. Bron i sig är dryga 2 km lång och det gör den till Sveriges fjärde längsta bro. Sundsvallsbron blev klar för invigning 2014. (Längst är Öresundsbron 7845 m, på andra plats kommer Ölandsbron dryga 6000 m lång och på tredje plats Igelstabron vid Södertälje som är dryga 2000 m lång.

Grönt och fint är det. Och visst behöver naturen regnet.

Vi tog oss vidare till friluftsområdet och funderade en stund på “Högt och lågt”,olika typer av klätterbanor i varierande svårighetsgrader och anpassade för olika åldrar. Instruktörer finns på plats. För min rygg var det inte aktuellt men jag kunde ju heja på övriga. Vi avstod och gick en runda i området. Vill man vara aktiv så är valmöjligheterna här stora. Även vintertid. Och då med mängder av olika skidspår. Nu var det många rullskidor ute och även mountainbike lederna var populära.

“Högt och lågt” verkade spännande

Vi lämnade

Södra Berget och hade tänkt oss en promenad med kombinerad lunch inne i Sundsvall. Men i ösregn var det inget som lockade oss. Barnbarnen föreslog att vi skulle äta lunch på Birsta,ett gigantiskt köpcentrum ca 8 km norr om Sundsvall och på vägen mot Timrå. Jag kan lugnt konstatera att det var ett populärt utflyktsmål denna dag. Nu skulle vi i princip bara äta i deras “food court” och göra lite inköp inför middagen. Men man kan bli slut för mindre. Butikerna ligger dels utspridda och dels samlade i olika gallerior.

Vi skulle äta lunch och perfekt med en “food court” .Här ligger många olika restauranger samlade och man väljer från vilken man vill handla. Sedan kan man ändå sitta tillsammans.

Max slog till på sushi och det gjorde de flesta av oss. Regnet fortsatte och lockade inte till utevistelse. 

Vi tog en sväng till hotellet och jag sträckte ut ryggen och senare på eftermiddagen styrde vi mot Timrå och Hästudden.

Hästudden utanför Timrå. Regnet höll i sig så utevistelse lockade inte . Så ny fråga till barnbarnen; Vad ska vi göra. Gemensamt svar blev "spela Försvunna diamanten"Regnet var fortfarande med oss så någon utevistelse blev det inte vid Hästudden. Ny fråga. Vad ska vi göra?  Och svaret blev; spela “Försvunna diamanten”. Och så blev det. 

 

 

Spel på gång tillsammans med lite “småplock” som förrätt/tilltugg. Så länge sedan jag spelade den “Försvunna diamanten”. Jätteroligt! Och än roligare var att jag vann.

Det var vår tur att laga middag och det blev en fransk kycklinggryta. ( Jag stekte/brynte kycklingbitarna innan de kom i grytan.) Till dessert blev det mörk chokladmousse och färska hallon från tomten.

Fler sällskapsspel blev det efter maten och kvällen hann bli sen innan vi åter var tillbaka på hotellet i Sundsvall. Ännu en väldigt trevlig dag var till ända.

På hotellet väntade en skön säng. Och ännu en jättetrevlig dag var till ända-

20 svar på ”Vad ska vi göra? Regnet fick oss att tänka om”

 1. Vädret kan man inte rå över, men det blev ju bra till slut i alla fall.
  Man får trösta sig med att naturen troligen behövde det regnet.
  Var en natt i Sundsvall för några år sedan och såg centrum, men längesedan jag var upp och tittade på Skvadern.
  Ha det bra!

  1. Jadå! Visst blev det bra. Vi var tillsammans och det var viktigast.
   Sundsvall är en fin stad men vi hade denna gång annat att göra här så mer tittande får det bli nästa gång. Har varit här men då mest på genomresa.
   Ha det fint du också.

 2. Lite tråkigt med vädret för visst gör det att inte alla aktiviteter kan genomföras. Trots det tycker jag att ni fick en bra dag tillsammans. “Den försvunna diamanten” spelade vi ofta när jag var liten och det var ett av mina favoritspel och ett spel som fortfarande är aktuellt. Numera är min favorit “Bezzerwizzer” även om jag oftast brukar förlora 😉

  Kram och god onsdag!

  1. Regnet var välkommet men lite smolk var det i bägaren. Å andra sidan ändrade vi programmet så det blev bra ändå.Vad roligt att du nämner både Diamanten och Bezzerwisser. För Bezzervisser kom fram senare. Oklart där vem som vann . Men Diamanten vann jag.
   Önskar dig en fin onsdag.
   kram

 3. Försvunna diamanten spelades en del när barnen var små minns jag.
  Nu länge sedan.
  Regn begränsar en del tyvärr….åtminstone utomhusaktiviteter.
  Kan tänka mig det var mycket folk på Birsta….
  Middagen lät god.
  Blir pastasallad med kyckling hos oss idag.
  Fortsatt trevlig varm dag!

  1. Det var länge sedan jag också spelade Försvunna diamanten men nu blev det. Jättetrevligt!
   Vi la om planerna och det blev en fin dag trots regnet. Vi var ju tillsammans och det kändes viktigast.
   Birsta var synnerligen välbesökt. Första gången jag var här men kan inte påstå att det var något som lockade mig.Men kul att ha varit här. Avstånden i sig inom området var ju stora så man fick ju ta med bilen. Inte direkt miljövänligt.
   Middagen blev bra även denna dag och en del av semesterturerna är ju i mitt tycke god mat och dryck att umgås. Och så blev det.
   Är inomhus idag och förbereder inför morgondagens jobbresa till Höga kusten. Ska bli så roligt att komma hit. En av mina favoriter i Sverige.
   Önskar dig också en fin dag. Antar att skugga gäller.

  1. Det var fint med regn och välbehövligt. Och vi hittade på annat att göra. Att vi var tillsammans var ju viktigast.
   Varmt även här i Stockholm idag. Nu +31 här.
   Antar att det blir en hel del bad för dig idag.
   Kram och trevlig onsdag.

 4. Så tråkigt med regnet. Men ni fick ju det trevligt ändå. Och försvunna diamanten var längesen jag spelade
  Stor kram

  1. Lite trist var det men det fungerade bra ändå. Och regnet behövdes. Kul kväll med god mat och spel blev det också.
   Stor kram

 5. Vad spännande ändå! Barn är livliga och vill ha utlopp för det. Regnar det, så blir det andra tankebanor. Spel är ju jättebra, har alltid varit omtyckt. Jag har spelat mycket med mina barn då de var yngre.
  Jag sitter och tänker tillbaka på Sundsvall.
  Två gånger om på senare tid har jag gjort norrlandsresor, men ingen just till Sundsvall. Däremot var jag med på en studieresa inom jobbet till Riksförsäkringsverket i Sundsvall, där stordatorerna fanns och alla postgirotalonger trycktes, himla häftigt. Det var på 90-talet. I samma resa åkte vi också till Regeringskansliet i Stockholm.
  Ha det så bra och stor kram!

  1. Det blev en jättebra dag men vi fick tänka om. Och alla är verkligen flexibla, barnen inte minst. Sundsvall i sig är en trevlig stad och jag har varit här förr. Men nu var annat i fokus.Jag har varit en hel del i Norrland och i morgon bär det av igen. Då jobbresa till vackra Höga kusten och passerar igen Sundsvall.
   Ska bli så roligt.
   Fint med dina minnen från Sundsvall och kanske blir det ännu en tur norrut.
   Här nu balkonghäng och mycket som händer på kajen och i vattnet.
   Stor kram

 6. Så trist när det regnar när man är på en minisemester, men ni gjorde verkligen det bästa av situationen:-) Birsta har jag läst om. Om man inte gillar gallerior ska man absolut INTE besöka Birsta har jag förstått. Det är ju ungefär som IKEA här. Om det regnar åker alla till IKEA och shoppar – hahaha:-)
  Kul med Max träningskläder. Rätt (AIK) färger på hans lags jacka:-)

  1. Lite smolk i bägaren blev det med regnet för det var inte måttligt heller. Men både barnbarnen och vi vuxna är flexibla så det blev bra ändå.
   Nu har jag varit i Birsta men inte direkt min favorit. Alldeles för utspritt och stort. Ibland behöver man bil för att ta sig till nästa del-
   Ja, Max kör med Vaksala och färgerna är ju AIK:s. Och det gillar han. Fotboll också. Han hade järnkoll på EM och matcherna.

 7. Hade gärna bytt väder med dig, du hade kunnat ägna dig åt uteaktiviteter med barnbarn och jag hade stått i regnet o njutit, hihi
  Men, att spela spel är jätteskoj! Sedan jag blev “enastående” har inte många tillfällen givits till varken kortspel eller sällskapsspel.
  Foodcourt låter smart, smaken är ju som baken, och är man flera generationer är det inte alltid självklart att gilla samma typ av käk.
  Jag hör lite dovt åskmuller ikväll men inte en droppe regn och fortfarande 24 grader
  Kram

  1. Regnet gjorde bara att vi ändrade planerna men det gick bra. Alla var flexibla.
   Och att spela spel är roligt och nu passade det extra bra. “Diamanten” spelade vi mycket när döttrarna var små och nu kom det tillbaka-
   Detta med “mat torg” är bra och fint at ändå kunna sitta tillsammans och äta.
   Varmt har vi haft det idag, +31 som mest. Ingen uteaktivitet direkt för mig. Jag åker till Höga kusten i morgon så det har varit en del att syssla med. Mu en stund på balkongen och det är +25 när klockan är 22.30.
   kram

 8. Lite trist med regnet, men tur man kan hitta på annat.
  “Försvunna diamanten” har jag inte spelat någon gång, men känner ju igen namnet på spelet. Tror det blev mest Monopol, och TP när barnen växte upp, och “Tjuv och polis”…
  Sundsvall har jag aldrig varit i, bara åkt igenom någon gång som barn när vi bilsemestrade och skulle till Pite havsbad, men pappa orkade bara köra till Umeå! Minns att vi tältade i Timrå och Härnösand bl.a.

  Såååå underbart att få träffa dej idag på vår väg ner till Thaiboat, så fantastiskt kul att få ses IRL! Ha nu en fin resa upp till Höga kusten! Hoppas vi ses igen!
  Varm Kram!!!!

  1. Visst var det lite trist med regn och det vräkte ju stundtals ner. Men det blev ändå en bra dag-Kul att spela spel och det var ju länge sen. Vet att vi spelade Monopol och “Diamanten” när döttrarna växte upp. Dock ett tag sedan. Nu bodde vi bara i Sundsvall och såg inte så mycket av stan. Men lite pojkarnas farmor har sitt hus vid Indalsälven i Timrå så det var mest där vi var.
   Jättekul att ses så där helt spontant. Och att vi kände igen varandra.
   Är på plats i Ö-vik och förbereder nu sent i kväll morgondagen. Skönt at vi får runt +23 och sol i morgon.
   Varm kram och vi ses snart.

  1. Jag ska genast ändra. Alnön har jag kvar. Och dit ska jag men vill komma dit helst utan regnväder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *