Resor i Sverige

På väg igen – Nu är det Höga kusten som väntar

God mycket tidig morgon. Nu är jag på väg igen. Och det är denna gång en jobbresa till Höga Kusten som väntar. En verklig favorit i repris. Vi ska som vanligt bo i Örnsköldsvik, på hotell Elite Plaza.Ett bra hotell med perfekt läge alldeles vid havet och härifrån blir det en hel del dagsturer. Och visst kommer jag att blogga under resans gång med kortare inlägg. Väl hemma igen kommer jag att berätta mer.  Dagarna kommer som vanligt att vara välfyllda med allehanda upplevelser och trevligheter. Och jag ser verkligen fram emot resan.

Högakustenbron. På väg igen mot Höga kusten och Örnsköldsvik. På väg igen. Och nu till Höga kusten. Att köra över Högakustenbron är en upplevelse. Särskilt i vackert väder med god sikt. 

På väg igen – Till Höga kusten

Här har jag varit flera gånger både privat och i mitt resejobb. Och nu är det dags att för fjärde året vara här på resejobb. Det hade kunnat bli det femte, men förra sommaren så var det inte direkt resor som var i fokus utan pandemin. Vad gäller dagens inlägg har jag plockat bilder från tidigare år. Men resrutten Stockholm – Örnsköldsvik  är det “the same procedure” som det var 2017, 2018 och 2019 . Titta gärna in här, på något av inläggen för att följa själva resan och de fina stopp vi gör.

Höga kusten.Ångermanland. Några fina stopp blir det på vägen från Stockholm och desan är vi på väg igen. Lunchpaus vid Svartviks herrgård strax söder om Sundsvall. En vacker bruksmiljö och efter ett trevligt stopp här är vi snart på väg igen.

Vi närmar oss Höga kusten och det blir tydligt var vi är. Höga kusten är det område i Ångermanland där landhöjningen i Sverige varit störst, närmare 300 meter efter den senaste istiden Här har människor bott i över 7000 år. Vad gäller begreppet Höga kusten myntades det i början av 1970-talet.

Vackert! Och en hög kust är det verkligen.

Ångermanälven, en av Sveriges vattenrikaste älvar, ser man på många ställen. Och runt älven skiftar landskapet mellan vildmark med djupa skogar och ren kulturbygd.Många av byarna som  finns  längs älven har en historia som går tillbaka till stenåldern.

Nästan framme i Örnsköldsvik. Ett stopp uppe på Varvsberget och utsikt in/ner mot stan.

Vårt hotell är det grå höghuset alldeles vid vattnet.Undrar om jag ska få ett rum med havsutsikt.

 

32 svar på ”På väg igen – Nu är det Höga kusten som väntar”

 1. Hej Ditte. Har varken skrivit eller läst bloggar på väldigt länge. Men nu måste jag ju bara följa dig då du besöker mina hemtrakter. Så välkommen till Höga kusten och hoppas på fortsatt vacker väder under din vistelse här. Kramelikram.

  1. Hej Annika! Vi passerade din vackra stad men tyvärr inget stopp där. Höga kusten är ju en av mina absoluta favoriter och jag är så glad att resorna är på gång igen. I morgon blir det både Speppsmaln, Brynge och Skuleberget med Naturum. Och på lördag Ulvön och High Coast Destilery.
   Vi håller tummarna för vackert väder och det ser lovande ut.
   kram

 2. Lycka till på resan och guidningen!
  Det är vackert där uppe, jag har varit här för många år sedan och jag har också följt dina resor dit.
  Stor kram!

  1. Tack! Ja, Höga kusten är verkligen en favorit. Har varit här en hel del och återvänder gärna, både i jobb och privat. Så vackert! Och vi har haft en jättefin resa hit upp på alla sätt-
   Vet att du varit med på resorna och du är välkommen nu också.
   Stor kram

 3. Så roligt att resan kunde bli av i år igen, både för resenärerna och deras duktiga reseledare.
  Hoppas ni får härliga och intressanta dagar och vädret det lär ni ha tur med.

  Kram och god tur!

  1. Verkligen! Resan gick bra och så mycket fint att se och uppleva Nu middag. Och vädret ser lovande ut och skönt att det inte blir så hett.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Tack! Vi är på plats och det blev en både trevlig och “god” resa hit upp. Och nu väntar tre välfyllda dagar roliga och fina upplevelser.Så mycket att se. Hotellet är jättebra och det är här vi brukar bo.
   Önskar dig en fin resa söderut.

 4. Har gjort en enda resa utmed norrlandskusten. För drygt tio år sedan. Minns att jag blev alldeles betagen av vyerna längs Ångermanlandskusten. Vore inte fel med en guidad tur. Ska faktiskt kolla vad Rolfs bussresor ( jättestora i södra Sverige) har att erbjuda. Ha en god tur! En sådan tur för dina medresenärer att de får en så kunnig och noggrann guide som du! Kram!

  1. Rolfs buss känner jag väl till men tror deras resenärer mest kommer från västkusten och lite söderut. Höga kusten är verkligen vackert och vi har ett väldigt bra program där vi ser och upplever mycket av det mesta men utan att jäkta.
   Har nu slagit mig till ro på hotellrummet och samlar ihop dagens intryck. Långa dagar blir det ju men så roliga.
   Tycker det varit en bra dag med bra och “goda” stopp.
   Kram

  1. Sandöbron passerade vi idag, liksom Sundsvallsbron som också är fin. Och Högakustenbron såg vi på håll men den kör vi över på söndag och stannar också till där. Gillar den verkligen.
   Tack, en bra resa blir det för Höga kusten är verkligen både hög och vacker.
   Ha det fint du också.

 5. Jättekul att Triangelresor organiserar resor igen. Då har resebyrån också överlevt pandemin. Bra så:-)
  Ö-vik, ja då tänker jag på de läckra Ting-byggnaderna som jag bara älskar. Undrar om ni gör en sightseeingtur just där. Eller så är det bara jag som gillar dom;-)
  Du kan vara glad att du satt i en buss med AC idag. Tror inte att du hade gillat 33 grader i skuggan idag…

  1. Triangelresor har överlevt och det är ju enastående. Och De har en stadig kundkrets och fler kommer till. Jag tittar just nu på den läckta Tingbyggnaden. Vi har försökt få till en visning där men hitintills inte lyckats. Och nu under pandemin så är det fortfarande knepigt med större grupper inomhus. Men i morgon kväll ska jag ta en vända dit. Bor ju bara några hundra meter bort.
   Vi hade varmt men ac:n i bussen fungerade jättebra och senare på em kom lite regn och sedan blev luften svalare. Verkar som vi i morgon får runt +24 och sol och det passar mig perfekt.

 6. Vilka vackra bilder! Höga kusten skulle vi verkligen vilja se mer av. Vi funderade först på att åka ditåt i år, men nu blev det mer fokus på södra Sverige och till hösten pratar vi om västkusten. Men Höga kusten finns ju kvar. Ser fram emot fler inlägg!

  1. Höga kusten finns kvar och är absolut värd ett besök. Här finns så mycket vackert. En av mina absoluta favoriter. Och visst finns Höga kusten kvar. Lite mer omfattande inlägg kommer nästa vecka för med 12 -timmars arbetsdagar så blir det inte mycket tid över för bloggen. Men jag får ju alla fina upplevelser och jobbet är ju jätteroligt.

 7. Härligt att ni nu är på plats i Ö-vik, så fina bilder du visar där uppifrån! Ha nu fortsatt fina dagar, hoppas det finns AC i bussen, det är väl ett måste dessa varma dagar. Lyckliga resenärer som får dej som guide!
  Är så glad att vi sågs en stund igår IRL, jättetrevligt!
  Ha det fortsatt bra på er resa!
  Kram!

  1. Jadå, vi kom hit i kväll. En fin resa med trevliga och “goda” stopp. Bussen har riktigt bra ac och det behövdes. Men det blev väderomslag här upe i kväll till det lite svalare och det är absolut ingen nackdel.
   Jätteroligt att vi spontant sågs i går. Hoppas ni hade en trevlig kväll.
   Tack, det känns som om det här också blir en riktigt bra resa.
   Kram

 8. Oh, höga kusten som är så fint, har aldrig varit där men Tomas Ledin håller väl till där en hel del, han släppte en platta ju med det temat, riktigt bra är den.
  En bussresa är ju ganska trevlig tycker jag, att slippa köra själv och umgås lite på vägen istället.
  Har man dig som guide så är det ju dessutom perfekt.

  Ha det fint nu Ditte.

  1. Höga kusten är verkligen en favorit. I och för sig har jag fler men just naturen och miljörerma är en upplevelse. Jodå, Tomas Ledin har skrivit en del om sin farfar härifrån och en del från plattan har jag hört. Riktigt bra tycker jag också.
   Buss är ju ganska bekvämt och trevligt.
   Jag hoppas jag gör ett bra jobb. Återstår att se.
   Ha det fint du också.

  1. Visst är den! En av mina absoluta favoriter.
   Jo, det är en jobbresa och jag är reseledare och guide Men vi har också en del lokala guider på en del besöksmål.

 9. Vad roligt att resandet startat igen och du får jobba lite. Vet ju att du gillar den här typen av arbete och tror att du är en bra reseledare.
  Ha det gott på resan och visa gärna många bilder. 🤗

  1. Verkligen roligt att resan hit till Höga kusten blev av. Och vi är en mindre grupp och det är ju bra i dessa pandemitider. Lite annorlunda nu med allt som gäller men det har gått väldigt bra hitintills.
   Bilder och inlägg kommer men mer av det när jag är hemma igen.
   Önskar dig fortsatt fina dagar i ert “Cabana”.

 10. Åh, så underbart att du besöker Höga kusten och Ö-vik! Fina bilder från denna för mig välbekanta trakt.

  Hoppas du får en riktigt härlig vistelse och havsutsikt som du önskar! Likaså att vädret blir behagligt.

  Varm kram!

  1. Jag är så glad att resan blev av. Tänkte extra på dig idag i Skeppsmaln. Vi har haft en jättefin dag med både Brynge kulturområde, Skeppsmaln och Skuleberget. I morgon väntar bl.a. Ulvön.
   Tyvärr inget rum med havsutsikt men det går bar med hoppbacken också.
   Vi har bra väder nu efter gårdagens regn med +23-24 och sol. Skönt att värmen släppt taget.
   Önskar dig en fin helg.
   Stor kram

 11. Ååhh så trevligt! Höga Kusten är fantastiskt och det bllir spännande att få hänga med! Jag har fina minnen därifrån från våra resor med husbilen.
  Kram!

  1. Verkligen trevligt! Och så mycket att se och uppleva. Tur med vädret har vi också för det är sol och behagliga +23-24 grader. Kan tänka mig att du har fina minnen från denna vackra trakt.
   Kram

 12. Jag har passerat bron på väg upp till Umeå, för några år sedan. Men har inte haft tid och möjlighet att utforska området, så synd för jag har förstått hur mycket det finns att se och uppleva. Kul att du fick komma iväg på en bussresa igen, förstår att det sugit i restarmen. Och jag hänger så gärna med!
  Kram

  1. Vi har en riktigt bra resa och med lagom värme, +23-24 grader och sol. Skönt! För även om bussen har bra ac så gör vi ju en hel del stopp och är ute. Höga kustenområdet är verkligen fint och just den omväxlande naturen tilltalar mig mycket. Liksom närheten till öar och skärgård.
   Jag är jätteglad över att det i år blev en resa och det är ju mycket som är annorlunda i år med en del restriktioner som är kvar. Men det har fungerat bra. Dock köer till frukosten på hotellet trots “slot tider” som vi bokar.
   Jätteroligt att du är med.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *