Spanien Torrevieja

I Torrevieja och den väntande sommar/vinterstugan

Vi är sedan några dagar i Torrevieja och kom hit lite tidigare än planerat. Vår resa längs den spanska Atlantkusten blev kortare än vi tänkt oss.  På just den sträcka, där vi tänkt resa, skulle rälsen läggas om på den smalspåriga järnvägen. Olika bussar skulle ersätta tågtrafiken på delar av sträckan. Men  eftersom jag lätt blir åksjuk så är bussresor ett vågspel. (Får jag sitta längst fram/långt fram så jag ser vägen fungerar det bra) Ett ett par fina tågturer fick vi ändå till. Och även besök i de charmiga byarna  Unquera och San Vincente de la Barquera.

I Torrevieja. Känns bra att vara här också. I Torrevieja.  Känns bra att vara här igen. Skön svensk sommarvärme med +24 grader är behagligt

Tillbaka i Torrevieja

Jodå, det känna bra det också. Men snopet att resan vi tänkt oss, med tåg längs den spanska Atlantkusten, blev betydligt kortare än planerat. Men det är ingen idé att fundera över sådant man inte kan påverka och sommar/vinterstugan här välkomnade oss. Allt är välbekant.  Promenaderna här blir ganska många och långa. Ofta längs havet och trevliga “pitstop” finns att tillgå. Och vill man äta lunch eller middag är restaurangutbudet stort.

Middag på restaurang Alingui i Torrevieja centrumMiddag på restaurang Alingui i Torrevieja Centrum är trevligt. En meny med tre rätter (många valmöjlighetet) för ca 8 euro.Här min tapasförrätt. Riktigt gott.

Efter maten blev det en skön promenad längs havet. Och med +23 grader på kvällen kan man gå i långsam takt. Man behöver inte hålla värmen genom att gå fort.

Ett landmärke. “La bella Lola” fiskarhustrun som så länge suttit här på bänken i Torrevieja och undrar om maken ska komma tilbaka. 

En vacker kväll.

Den långa piren är vackert upplyst.

Och bänken alldeles vid havet och där vi gärna gärna slår oss ner var ledig-

Playa del Cura, "Prästens strand", en av stränderna inne i Torrevieja vilar och inväntar morgondagens besökare. Playa del Cura, en av stränderna inne i Torrevieja inväntar nästa dags besökare. 

 

30 svar på ”I Torrevieja och den väntande sommar/vinterstugan”

 1. Även om jag förstår att det blev en besvikelse så går det ingen större nöd på er. Har man anlag för åksjuka så försvinner verkligen halva nöjet om man ska åka buss. Vilket härligt väder ni har i Torrevieja. Precis lagom temperaturer så här på höstkanten 😉

  Kram och ha en fin torsdag!

  1. Någon nöd går det inte på oss. Inte alls. Och en del av det vi tänkt se fick vi ju också ta del av. Dock inte allt. Men vi kommer att återkomma hit till trakten. Helt klart. Jag lider ju av åksjuka och har gjort sedan barnsben så att inte sitta långt fram i en buss är inte att tänka på-
   Så det fick bli att komma tillbaka tidigare till Torrevieja och det går ju bra det också. Och fint väder är det. Just nu klockan 17.30 ca +24.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Visst är det så. Och Torrevieja är alltid trevligt. Men vi tycker om att vidga vyerna både hemma i Stockholm och här.Och naturen längs den spanska Atlantkusten tycker jag är svårslagen. Den vackra grönskan i olika nyanser som även finns över bergstrakterna ger helt klart det där “lilla extra”.

 2. Så synd att er tripp blev kortare än tänkt. Alternativet var ju inte fy skam! Ljuvlig sommarvärme och ljumma kvällar! Underbart! Kram

  1. Ibland rår en inte över det som händer på och längs vägen. Men en hel del såg och upplevde vi i denna vackra trakt vid den spansk Atlantkusten. Vi återkommer hit. Men ett besök i “stugan” är också trevligt. Och varmt och behagligt är det. Dock inte Thailandsvärme.
   Kram

 3. Så fina bilder du har delat med dig av från ditt paradis där nere på solkusten. Det verkar vara en lagom temperatur också och jag blir riktigt ressugen ner till värmen 🙂 Och maten såg hur god ut som helst.
  Önskar dig en fortsatt fin vistelse i solen ! /Marie

  1. Tack!Trevligt att avsluta turen här i de spanska sommar/vinterstugetrakterna. Och till den spanska Atlantkusten kommer vi helt klart att återvända till. När vi vet att tågen går. Behaglig värme är det och nu i skrivandets stund efter klockan 17 är det +24.
   God mat är det gott om här och restaurangerna många. Även prisbilden är väldigt bra.
   Ha det fint du också-

 4. Visst är det lite snopet när det inte riktigt blir som man tänkt sig, men alternativet ni hade att slå till på är ju inte dumt det heller – tvärtom! Torrevieja är ett toppenställe om du frågar mig 🙂

  Ha det gott!

  1. Visst! Ibland går det inte på räls. Men en hel del fick vi se av denna vackra och gröna del av Spanien.Och hit kommer vi gärna tillbaka.Just grönskan och denna kuperade naturen föll vi för. Visst är Torrevieja också bra och trevligt att vara här igen är det.
   Önskar er en fortsatt fin resa.

  2. Ni får ta den resterande sträckan en annan gång. Låter så härligt med värmen i Torrevieja och säkert trevligt att återse de gamla vännerna. 🙂
   Vackra kvällsbildet! Kram!

   1. Tack! Ja, det får vi göra. Men landskapet här uppe i norr och miljön i stort tyckte vi mycket om. Hit kommer vi tillbaka. Fint att åka hit också och njuta av både sol och, i mitt tycke, lagom värme.
    Kram och trevlig helg

 5. Härliga bilder, jag skulle vilja vara där!
  Snopet med resan ni planerade, men orterna finns kvar, ni får ta nya tag. Men ibland blir det inte så ändå. När jag vandrat till Santiago de Compostela så åkte en del buss till Kap Finisterre men jag hade föresatt mig att ta en ny resa och gå sträckan på plats. Detta har inte blivit och blir inte heller. Men en dröm, var det.

  Det blir alldeles säkert likadant här. Porten låses kl 22.00 och då tillkommer koden. Det syns på apparaten som sitter på dörren. Det är massa siffror och telefonanrop mm. Instruktioner kommer. Tas i drift 11 november och det blir bra.
  Stor kram!

  1. Tack! Lite snopet blev det men en del hann vi se och uppleva och vi vet ju sedan tidigare att allt inte alltid går på räls- Vi är väldigt förtjusta i den spanska Atlantkusten så fler besök här kommer det helt klart att bli- Kap Finister har jag besökt förlänge sedan men skulle gärna göra ett nytt besök. Och kanske blir det av.
   Det blir säkert bra med er nya dörranordning och lite säkrare blir det ju också.
   Stor kram

 6. Huvudsaaken är ju att ni fortfarande har semester i Torrevieja och att ni slapp åka hem till Stockholm, där det visst har varit soligt i hela fyra dagar, men temperaturer på mellan tre och 6 grader slår ju inte direkt sommarvärmen i Spanien om man säger så. Härliga och fullt njutbara bilder både vad gäller staden och maten:-) Fortsätt njuta!

  1. Vi är flexibla och glada över det vi hann se och uppleva. Så mycket fint! Vi visst ju att vi skulle hit till Torrevieja och behövde inte fundera över kylan hemma. Nu blev resan kortare men inget vi direkt kunde påverka om vi skulle åka tåg.
   Nu stannar vi i Spanien ett tag och får vidga vyerna här i närheten av Torrevieja. Nu i kväll strax för 21 är det +23 och vi sitter ute på terrassen.
   Så skönt.

 7. Tänk, ni slipper det tidiga mörker som faller här uppe i Nord. Klockan fem är det mörkt som i säcken…Och jag som inte lyckas stiga upp tidigt har problem med hundpromenaderna. Det blir två täta turer på eftermiddagen och en efter fem i mörkret. Sen får hon rasta sig själv innan vi lägger oss. När blir det mörkt därneref? Är det vid 7-8 tiden som jag minns att det var när jag semestrade kring Medelhavet.
  Hoppas helgen blir angenäm, här lyser alla Halloweenpumpor upp, de flesta grannar har gjort fina ljuslyktor av pumporna och visst ser det trevligt ut, även om jag inte diggar fenomenet nåt vidare. Kram från pörtet

  1. Här sänker sig skymningen vid 18.30-19 och vid 19.15 tänds gatubelysningen utanför hos oss.Men vi är ju nu i november och det märks ju att det blir mörkare tidigare. Men jämfört med hemma så är ju dagarna klart längre. Några pumpor har jag inte sett till som är tända me levande ljus är ofta för spanjorerna förknippade med gravar och död. Men vi har alltid många levande ljus hos oss på terrassen , men icke våra spanska grannar.
   Vad gäller Halloween så begriper jag mig inte alls på detta och förstår inte varför det ska firas utanför ursprungsländerna. Men det är en helt annan sak…
   Kram från min terrass och +23 klockan 23.

 8. Skönt ändå att vara i sommarstugan förstår jag, och tågspåren ska väl komma tillrätta så ni får ta nya tag!
  Bilderna från Torrevieja ser underbara ut! Njut av sommarvärmen! Kram!

  1. Resan blev lite kortare än vi tänkt men det gick inte direkt att förutse att rälsen skulle läggas om. Men vi såg och upplevde en hel del ändå. Och att komma hit till Torrevieja är också trevligt.Varmt är behagligt är det också.
   kram

 9. Såklart lite tråkigt att resan inte blev som ni tänkt, men ni fick uppleva fina platser ändå – och möjligheten att göra om resan en annan gång finns ju.
  Fina bilder från er spanska hemvist … och svensk sommartemperatur låter skönt 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  1. Lite snopet var det förstås men vi fick ändå se och uppleva en hel del. Och helt klart med lite spänningsförhöjande moment. Och hit kan vi ta oss tillbaka vid ett annat tillfälle. Visserligen är det långt men det går att lösa Väldigt vackra omgivningar med all fin grönska och det kuperade landskapet.
   Och fint att vara här i Torrevieja också.
   Kram!

 10. Så vacker La Bella Lona är, vilket La Bella också betyder tror jag. Så vackra bilder från ert Torrevieja. Jag förstår att det känns snopet med tanke på tågresan men sånt händer och bra är att ni har er sommarstuga att ta till.
  Ha det fint, ät gott, njut av allt det vackra och fina som finns i er närhet.
  Här har vi fått besök av yngsta barnbarnet så bloggen får bero lite grann nu. Bråda dagar med mycket bakande, lekande och annat som kan hända väntar.

  1. Visst var det snopet att vi inte kunde fullfölja resan men en del såg och upplevde vi. Så vackert landskap! Är så förtjust i både dessa små btar, den kuperade terrängen, havet och all grönska.
   Nu är vi i Torrevieja och det är fint det också.
   vad trevligt att ni har yngsta barnbarnet på besök och jag vet ju av erfarenhet att det då är full fart.
   Önskar er fina dagar.

 11. Jag Är så glad att ni är här igen och några träffar har vi hunnit med och fler blir det med all säkerhet.
  Önskar dig en trevlig em tillsammans med fredagsvingänget.
  Vi hörs!
  Kram/A-K

 12. Det är inte så tokigt att komma tillbaka till en plats som man känner sig hemma på , och “hemma” är det ju för er i Torrevieja. Njut och ha det gott, här hemma fortsätter nätterna med minusgrader och några +grader på dagarna.

  1. Inte alls! Men lite snöpligt blev det att resan blev kortare än vi planerat. Men området ligger kvar och en hel del hann vi ändå se och uppleva.
   Jag skickar gärna lite värme. Nu på förmiddagen är det +25 i skuggan.
   Önskar dig en fin helg

  1. Så är det och bra blev det ändå. Och alltid fint att komma hit. Norra Spanien ligger kvar.
   Vi ses!
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *