Spanien Torrevieja

Sommarstugan i Torrrevieja – både hemma och borta

En vecka har passerat sedan vi kom till den spanska sommarstugan nu i april. Och det är två månader sedan vi senast var på plats. Stockholm har varvats med Peking, utflykter/njutflykter i hemmtrakterna och några dagar i London. Omväxlande och väldigt trevligt.

Den spanska sommarstugan i Torrevieja erbjuder Medelhavet som sällskap.

 Den spanska sommarstugan

väntade på oss och att komma hit är som att komma till ett sommar/fritidshus hemma. Allt finns på plats, medförd packningen är minimal (handbagage- för det är ju inte skidsemester det gäller) igenkänningsfaktorn är hög vad gäller allt och vänner finns. Tiden till förfogande, som pensionärslivet erbjuder,  finns här som hemma i Stockholm och promenaderna och cykelturerna  är lätta att variera. Kontakten med Medelhavet finns nästan alltid så visst blir det  hel del promenader längs havet, och med trevliga pitstop.

En hel del annat finns också att  sysselsätta sig med och det beror förstås på vad man vill göra. Det är sällan brist på aktiviteter. Kulturevenemangen är många och varierande och restaurangubudet stort. Men vissa dagar är det alldeles lagom att bara slå sig ner på terrassen med en god bok och möjligen distraheras av fågelkvitter eller humlornas surrande.

Att ha  Medelhavet på nära håll uppskattas. Rogivande både att promenera längs havet och slå sig ner och blicka ut.

Skillnader

finns givetvis mellan hemma i Stockholm och här. (Och ville jag ha det som ”hemma” kunde jag ju stanna där.) Vädret är en av skillnaderna som vi uppskattar. Här är det oftast behagligt att vistas utomhus hela året och det är mysigt att unde de svenska kyliga månaderna kunna slå sig ner på en uteservering och blicka ut över havet. Ja, även utan havsutsikt. Och Torrevieja är en levande stad även utanför turistsäsongen vilket vi uppskattar.

Vad gäller prisnivån både på restaurangbesök, på barer och i butiker ligger den vanligtvis på halva priset eller mindre mot de svenska. En klar fördel.

Tapas med dryck, här riojavin, för 3 euro för två. Obsevera speglingarn i glasen.

Det blommar och grönskar hela året men det märks tydligt det när den torra perioden infaller eftersom en del växter då förlorar sin spänst och torkar.  Vatten behövs för att de flesta växter ska må riktigt bra. I varje fall i trädgårdarna. Men både hibuskusar, julstjärnor, nerium, palmer, bougainevillea, en del vildrosor och många andra tåliga arter klarar sig bra ändå.

Det blommar och grönskar så fint hela året.

Jag tycker det känns väldans bra att pendla hit till den spanska sommarstugan när andan faller på och jag tycker också det är  skönt att åka hem igen till Stockholm. Och sommaren vill jag tillbringa i Sverige –

En ny passionsblomma blommade idag. Tror dessa trivs hos oss. 

Önskar alla en trevlig Valborgsmässoafton från ett försommarfint Torrevieja med strålande sol  och + 23 grader.

 

44 svar på ”Sommarstugan i Torrrevieja – både hemma och borta”

 1. Av din beskrivning att döma är Torrevieja helt enkelt perfekt och jag har bara hört gott om staden. Just att det är en levande stad under vinterhalvåret skulle jag tycka var A och O. Vi har ju funderat på att köpa något söderöver men vi är också inne på att hyra lite längre tid om den möjligheten finns. Nåja, vi är inte där än utan tillvaron i gruvan kallar ännu ett tag…

  Önskar er en härlig Valborgsmässoafton!

  Kram

  1. Jag kan ju inte påstå att Torrevieja är en vacker stad men den är levande och folk bor här och den blir inte öde på vintern även om några restauranger då passar på att ta ledigt och stänger.
   En annan fördel är att det är enkelt att ta sig till och från flygplatsen i Alicante och hit med flygbussen. Man behöver inte heller hyra bil här. Och många utflyktsmål finns det.Stränderna inne i stan är helt ok men strax utanför är de så mycket bättre. Och jag ligger ju inte på stranden så det ger sig. För barn finns ”havspoolerna” vid stranden inne i stan och passar de små perfekt. (Har testat med barnbarnen)
   En god idé är ju att hyra en längre tid och det finns fler fin aorter längs Costa Blanca.
   Önskar er också en fin Valborgsmässoafton.
   Kram!

 2. Förstår din längtan till sommarstugan/boendet i Spanien. Att resa lätt, och komma fram till en njutbar tillvaro en period är verkligen livskvalité och en njutbar tillvaro. Tapas är ju Såå gott och här i svenska sommarstugan får vi försvenska det lite med tapas. . Och ljuvliga bilder på vackra blommor och omgivningar i er sommarstuga. Trevlig valborgsmässoafton till er med!

  1. Det är ju ganska enkelt att ta sig hit och det är en stor fördel. Lätt att pendla. Jag trivs ju väldigt ba även hemma i Stockholm och är gärna där också. Men skönt att slippa snöglopp och mörker. Jag tål ju numer inte heller kylan så bra så att pendla hit då och då är perfekt.
   Tapas finns ju i olika varianter men här hör de liksom till. Och att ta till lite svenska tapas låter gott det också. Så gör även vi hemma.
   Önskar dig en fin Valborgshelg.

 3. Åh, vad jag längtar ner när jag ser dina fina bilder. Hade mer än gärna suttit med på bänken och blickat ut över havet och även stannat till på vägen hem och tagit en tapas och vin.
  Ofattbart att passionsblomman blommar igen efter den enorma borttagningen förra året. Det ska bli trevligt att se den irl i juni.
  Önskar Dig och Bosse en trevlig Valborgsmässohelg.
  Kram/A-K

  1. Vi salnar dig. Men du är med oss i tankarna. Visst är det roligt och samtidigt märkligt att passionsblomman är tillbaka. Verkligen seg. Men nu får den stanna. Flera knoppar finns så jag räknar med en blomma nu i flera dagar. De blommar ju bara en dag.
   Vi ser fram emot att du kommer.
   Önskar dig och Ö en fin helg.
   Stor kram

 4. Vattendepåerna har verkligen fyllts på detta år och ovanligt mycket än andra år. Idag är det svalare och veckan ska bli fortsatt svalt. Man kan ju hoppas att Ferian blir inte så het som det brukar bli. Priserna är betydligt billigare i Spanien med godheter än i Sverige. Annars gottade jag mig rikligt med delikatesser när jag var på besök i Sverige. Så fin passionsblomma! Trevlig Valborg!!!

  1. Visst är det mycket vatten och dte har ju regnat mer än det brukar och dessutom blåst en hel del under hela våren. Vi har också lite svalare ifag men vinden har friskat i nu.
   Ja, den spanska prisbilden är ju mycket lägre än den svenska och det är ju bara att tacka och ta emot. Vad gäller delikatesser så finns det en del jag saknar här men å andra sidan är jag ju heller inte borta så länge så det är helt ok. DE färska svenska Smögenräkorna är något jag ibland kan längta efter, men å andra sidan kan jag äta dem hemma. Finns lite annat också…
   Passionsblomman är verkligen fin, dock lite tanig ännu. Vi tog ju bort den förra sommaren men den vill upp igen. Så nu får den stanna.
   Önskar dig en fin helg.
   Kram!

 5. Så skönt det ser ut. Här på torpet blåser det kallt och jag längtar efter grönska och värme. Samtidigt är det härligt att följa talgoxens bobygge och björkarnas musöron. Snart kommer också gullvivorna. Mindre trevligt är skogsmaskinens skövling. Grannen tar ner skog och lämnar oss lite nakna i världen. Från att ha varit ett hus i skogen ligger vi ni blottade liksom utslängda i något vi inte är vana vid. Det kommer att ta tid men det är klart man vänjer sig. Nu känns det hela lite chockartat. Även om vi visste är det svårt att föreställa sig hur det ska bli. Men torptrappan är sig lik och utsikten över sjön, så viss njuter vi trots kylan.
  Trevlig valborg!
  Kram

  1. Jag hann ju med lite vår hemma innan vi åkte men nu hoppas jag via dig och andra få följa vårens ankomst hemma. Grönskan har vi och dne njuter jag av. Extra glad är jag för passionsblomman som vi grävde upp är på uppgång igen. Lite taning men annars i gott skick. Några rötter måtte ha blivit kvar. Och nu får den stanna. Gullvivor hade vi på landet på värmdö och de var pappas favoriter. Så fina. Hoppas de snart kommer så du får njuta länge av dem. Trist med skogsmaskinernas skövling och öfr er att inte ha skogen runt osm ni brukar. Och man kan ju inte veta vad som komma ska eller hur det ska se ut.
   Skönt att torptrappan är sig lik och utsikten över sjön.
   Skickar lite värme till er.
   Kram och trevlig Valborgshelg.

 6. Passionsblomman trivs hos er för den känner att det finns passion i luften för allehanda ting! Det gillar jag, säger den! Sol o 23 grader hade suttit fint! Önskar er en trevlig helg! Kram!

  1. Passionsblomman ville stanna och har tydligt visat det så nu får den det. Men jag är lite oroad för hur den ska må i sommar, men vi får väl klippa ner den i ävrsta fall. Nu har den flera knoppar sp det blir nog flera blommor i flera dagar nu.
   Skickar lite sol och värme till dig.
   Önskar dig och de dina en fin Valborg.
   Kram från B och mig.

 7. Nu skriver jag det igen ”vilka underbara bilder” men det är det ju! Sommar! Det är så jag vill ha det.
  Det är klart, det är en förmån att kunna få pendla så. Jag hade gärna bytt ut dagens kyliga och blåsiga 10 grader mot din värme. Just idag är det inte så vackert här men det kommer.
  Jag får önska en trevlig Valborg, eller den sista april, för i morgon är det ”maj maj måne, jag kan lura dig till Skåne”!
  Stor kram från Lidköping!

  1. Lite sommarkänsla är det förvisso, men det blev kyligare idag mot kvällningen med baar +18 så restaurangbesöket blev itll att sitta inomhus. En del blåst också.
   Visst är det bra att kunna pendla och eftersom jag är väldigt förtjust i Stockholm passar det mig bra.Sen är det ganska smidigt att ta sig både hit och hem.
   Vi har haft en fin kväll men här är det inget direkt forande för Spanien har ingen Valborg men första maj är en röd dag.
   Stor kram från mig.

 8. Hoppas du har en trevlig Valborg.
  Vi dricker bubbel och premiärgrillar.
  Swoligt idag men förstås inte så varmt som i Spanien.
  Skulle nog inte klara att resa med bara handbagage till ”stugan”/Thailand , fast det finns mycket i garderoben där!
  Alltid saker/presenter m.m. som ska med.
  Titti

  1. Tack! Vi har haft en trevlig valborg, men den firas ju inte alls i Spanien. Men bubbel och jordgubbar blev det innan vi gick ut och åt. Docjk ingen sommarvärme i kväll. Bara +18 och kylig vind så vi satt inne på restautangen och åt.
   Mysigt med premiärgrillning och att dte är lite kyligt gör ju inget. Våren är på G.
   Hit är det inte direkt något som ska med så 10 kg handbagage per person räcker bra. Mne lite annat till Thailand kan jag tänka mig det är.
   Hoppas ni haft en ifn kväll.

 9. Hola! Att pendla är toppen! Vi längtar tills vi kan spendera betydligt längre perioder söderöver men skulle inte vilja bosätta oss permanent. Älskar vår sommarstuga, grannskapet och staden – men även Stockholm! Både jag och J gillar ombyte men tycker ändå om att känna oss hemma, morsa på grannar, gå till bekanta restauranger och röra oss i kända kvarter. . Då är det verkligen perfekt att ha det på flera ställen! ??

  Har jobbat några timmar idag och också hunnit med ett uppföljningsbesök på mitt årliga hälsotest på Sophiahemmet (löneförmån). Toppvärden på så gott som allt! ? Fick rådet att fortsätta äta som jag gör och gå mina dagliga promenader. ??

  Ha en skön Valborg i härligt väder! Vi har tagit en långpromenad runt Hammarby sjöstad idag men det blåste kalla ostliga vindar och solen var mer bakom molnen än framför. Tog ett glas vin på den vårfixade ballen men drog oss snabbt inomhus. I morgon öppnar boule och berså. Kanske blir ett besök – men mycket ska hinnas med. Ska träffa lilla barnbarnet Isabella en sväng och så är det ju Lokes-tisdag!

  Kram till dig och Mr B! ❤️

  1. Visst är det ett lyckat drag att pendla. Jag vill ju heller inte bo här permanent men åker till och från när det passar och lusten faller på och gillar det. Stockholm är hemma för mig också men att ha flera ställen är lyckat.

   Skönt med ett bar besök på ”hemmet” och än bättre att höra att allt är bra. Bar att ”köra på” alltså.

   Här blev det kallt på em och ikväll, bara +18 och ganska blåsigt så satt vi inne och åt på en restaurang. Men kanske blir det varmare under morgondagen.

   Vad mysigt med ”Boule & Berså” ett ställe vi ofta går till när det är fint väder. Lokestisdag och Isabelle och kanske B&B. Körigt värre….
   Kram från oss till er.

 10. Nästan en kärleksförklaring till Torrevieja och Costa Blanca. Å med helt rätt! Speglingarna av tapasen i glasen var tiktigt lyckad. Coolt. Å den vackra passionsblomman är helt underbar. En riktig skönhet.
  Fortsätt att njuta. Här är det nio grader. Så alla som tar sig till majbrasan tvärsöver gatan här klockan 21:00 lär nog gå dit i vinterkläder;-)
  Trevlig valborg önskar jag dig! Tror inte man firar valborg i Spanien eller…

  1. Jag trivs ju här och jag trivs väldigt bra i Stockholm och i Peking…Och på en hel del platser. Men jag reser ju dit jag tycker om att vara numer. Och det varierar ju lite. Men här på Costa Blanca har vi ju ett extra boende och vi är också på plats en del.I mitt tycke är ju inte Torrevieja en ”vacker” stad men den är levande och det året om. Och allt finns, vilket väger upp mycket.
   Vintern saknar jag inte här utan tar tillfället i akt att njuta av frukost på terrassen och sköna kvällar utomhus. (Undantag i kväll när det blåste och bara var +18)
   Valborg firas inte i Spanien men väl första maj.

 11. Underbart tror det är det ultimata att ha det som ni med hus där o åker som ni vill 🙂 lagom värme nu bättre än här alla fall o god mat bättre pris ja helt underbart Ditte kram å fin 1 maj

  1. Vi trivs med att ha sommarstugan här och just att det också är enkelt att ta sig hit. Man behöver inte hyra bil och flygen erbjuder många avgångar. Vi trivs bra med att pendla hit och jag trivs ju också väldigt bra i Stockholm. Perfekt att kunna välja. SEn blir det ju en del andra resor också och de vill kah inte missa.
   Önskar dig också en fin 1:a maj.
   Kram!

 12. Hej Ditte!
  Ja Torre är ju inte direkt vacker men det finns pärlor…Piren är lång och vacker och vissa kyrkor och parker/plazas och sen glömmer många bort att det alltid är nåt kulturellt varje dag om man vill. Muséer, musikpalats, kulturcentrum, gamla casinot med föreställningar ofta, audiotorium samt teatern ( tillf stängd). Habanera-tävlingen i juli där körer från hela världen sjunger Kuba-sånger som togs med hit av saltarbetare en gång. Feria de Sevillanas i maj…Enorma krubban i dec…Alltid kan man besöka nåt. Och strandpromenaden är ju faktisk nåt extra bitvis om man jämför med andra. 4 playor inne i stan och en enorm utanför i La Mata…
  Kram P ♥♥
  Ja sån är staden…

  1. God afton!
   Instämmer till fullo! Torrevieja är en levande stad när dte kommer till det mesta. Det är egentligen bara egna begränsningar som begränsar. Jag tror det är få städer med detta utbud. Jag har försökt att besöka det mesta men alla kulturevenemang hinner man inte riktigt med. Men de finns. Strandpremenaden trttnar man ju inte på och playan vid La Mata är ju den i mitt tycke absolut bästa. Och trångt blir det ju inte där på den flra km långa stranden. Inte ens i högsäsong. Så visst är det förståligt att många återkommer och söker sig hit.
   Kram!

 13. Ser helt fantastiskt ut – och jag förstår att du trivs där 🙂 Varvat med hemma i Sverige och lite resor till när och fjärran så lever du verkligen ett härligt liv 🙂
  Önskar dig en fin 1:a maj – antagligen betydligt mer njutbart väder än vad vi har här, med 6,5 plusgrader och regn!
  Så fortsätt njut!
  Kram

  1. Det är fint att kunna pendla och välja när vi vill vara här. Ingen lång startsträcka för att ta oss hit är det. Men visst är jag förtjust i den svenska våren och sommaren. I år missar jag våren men under sommaren blir jag ju i stort sett hemma. TYcker det då är alltför varmt här i Spanien plus att jag tycker om att vara hemma också.
   Vi har haft en fin första maj med +19 under dagen men lite blåsigt. Perfekt seglarväder, om det nu var det vi skulle gjort idag.
   Önskar er en fin kväll.
   Kram!

  1. Jag tycker ju fortfarande om att resa, men det blir ju mindre numer. Att komma hit till den spanska sommarstugan är lite som att komma hem och här är det ett helt ok klimat hela året. Men hemma på riktigt är för mig i Stockholm. Sommartid är det alltför varmt för mig här så då vill jag vara i Sverige. Och jag tycker dessutom om den svenska sommaren.

 14. Så härligt det ser ut där du sitter på bänken vid det vackra blå havet. Helt underbart och rofyllt, kan jag tänka mig. Lite vackra vita moln på den annars så blåa himlen, men det ser inte ut att vara något regn i dom molnen.
  Förstår att vädermässigt är det en stor skillnad på Sverige och Spanien. Jag tycker ju om detta som våra olika årstider ger. Men, jag skulle nog också trivas om det vore cirka 20 grader varmt och lugnt väder.
  Min förra man och jag var till Portugal och kolla in några sommarställen, även i Brasilien, men där ville han bo året om. Det ville inte jag. Du kanske förstår vem som ”vann”.
  Tapasen, där vid rödvinet, ser gott ut. Fint tagen bild.
  Vackra bilder av blommorna har du också fått.
  Önskar dig en finfin 1:a dag.
  Varm kram!

  1. Just nu är det väldigt behagligt här, och ofta, utom från mitten av juni till mitten av september är dte behaglig temperatur, Jag är ju inte här sommartid då det i mitt tycke är för varmt. Jag tycker ju numer också om den svenska sommaren och vill då inte vara borta. Nu som pensionär kan jag ju välja. Brasilien har jag besökt, men det känns långt bort för mig. Vill ju vara nära, i alla fall ganska nära, döttrar och barnbarn. Jodå, jag förstår vem som vann…..
   önskar dig också en fin 1:a maj kväll.
   Stor kram från terrasssen i den spanska sommarstugan.

 15. Fin beskrivning av Torrevieja och pendlandet hit! Vi tänker väldigt lika där! Häftig bild från Calabrio och bilden på passionsblomman tittade jag länge på, underbar blommma!
  Ses!

  1. Tack, Fia! Ja, visst är det fint att ha ett extra boende här och smidigt att pendla. Och fina vänner gör allltid det där ”lilla” extra.
   Jätteroligt att passionsblomman kom tillbaka. Vi grävde ju up den förra våren, men några rötter överlevde och visst är stänglarna lite taniga men starka. Flrea nya knoppar på gåbg. Så nu får den stanna.
   Stort tack för idag. Jättetrevligt!

 16. Gomorron Ditte!
  Jag antar att ni fick en skön Valborgsmässoafton även om ett lätt regnväder drog fram sent i går! I dag är solen tillbaka och vi passar på att önska er en riktigt varm 1 maj!

  1. God tidig kväll!
   Visst blev det en skön Valborg och lite regn är bra för ävxterna och lär vara bar för hyn. (PÅ vilket sätt vet jag inte….)
   Önskar er också en fin 1:a maj.

 17. Visst är det härligt här nere med sommarvärme. Allt blir så mycket lättare när klimatet är behagligt!
  Stor kram

  1. Instämmer helt! Och fina vänner betyder så mycket.
   Stor kram och tack för idag. Jättetrevligt!

 18. Det är så mycket roligare nu att läsa inlägg från Solkusten och alla städer där när man själv har varit där och vet på ett annat sätt hur det ser ut och är. Vi åkte igenom Torrevieja ett par gånger men stannade aldrig. Vi åkte buss med andra så det fanns ingen chans just då till annat än att åka igenom.
  Fortsätt att njuta av värmen och havet, blommorna och all god mat!
  Nu har vi ett regnigt, kallt och ruggigt väder den 1 maj här.
  Allt gott!

  1. Torrevieja är ju inte direkt en vacker stad i sig, men mycket fint finnns runt om och närheten tillbåde havet och naturen är påtaglig. Och dte är enkelt att ta sig hit öfr oss som bor i Stockholm.
   Blir det någon mer resa hit för er del ska jag gärna visa mina spanska smultronställen. Vi bor ju i ett spanskt område, i en ”liten stuga” och det passar oss bra just nu.
   Skickar genast lite sol och värme till er. Sitter på terrassen och njuter i en vacker och solig kväll med +19.
   Önskar det det bästa.

 19. Prisnivån och klimatet är ju stora fördelar! Det förstår jag att ni njuter av! Sedan kan Stockholm och Sverige ha andra fördelar. Inte dumt att ha tillgång till båda delar 😉 Hälsningar från Irland!

  1. Vi tycker att det är perfekt med en sommarstuga här. Vi kommer och reser när och hur vi vill och har allt på plats. Fint är också att ha
   ganska enkelt ha tillgång till övriga södra Europa när vi är på plats och om så önskas. Och vi har mycket kvar att se och uppleva här i Spanien.
   Hoppas ni har dte bra på Irland. Ska in och läsa.

 20. Att ha medelhavet nära skulle jag själv gärna ha ,-))) Låter så underbart och vilket ställe ni valde som sommarparadiset verkar väldigt trevlig och mysigt på allasätt och rent! ,-)
  Verkar vara hur mycket som helst att njuta av, mycket att välja på.
  Kul att en till passionsblomma har blommat, väldigt vacker ,-) Vilken härlig blå färg!
  Blommor hela året det behöver jag nu känner jag , längtar!
  Fortsätt njut ,-)
  Härligt med alla härliga bilder ,-)
  VARM KRAM Primrose ,-)

  1. Vi har en kvarts promenad ner till havet men vi går ofta, gärn aoch mycket så det är inga problem. Det var en slump att vi hamnade här och det var inte alls tänkt så. Men vi har blivit kvar och trivs väldigt bra. Torrevieja är ju inte direkt en vacker stad i sig men visst finns många fina områden här också. Men det är en levande stad året om och med stränder, natur, ett rik kulturliv. Lätt att ta sig runt i omgivningarna är det också med buss så man måste ju inte hyra bil.Lätt även att ta sig till och från flygplatsen även det med buss.
   Blommorn ahär är vackra året om och nu gläds jag åt vår passionsblomma som kommit upp och det trots att vi förra våren grävde upp den. En envis rackare och väldigt vacker. Nu får den stanna. (Anledningen itll att vi grävde upp den var att den vill ha mycket vatten och vi är ju inte här sommartid i juli och augusti.)
   Varm kram !

 21. Det låter som ett väldigt behagligt liv och omväxlande. Ni hinner aldrig bli uttråkade någonstans!

  1. Omväxlingen är trevlig och det blir ju heller aldrig jäktigt Något jag numer uppskattar väldigt mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *