Stockholm

Stockholm i dag – “Sommar, sommar och sol”

Stockholm i dag bjöd på strålande sommarväder. Och just detta fina väder har vi  glädjande nog haft ett tag. Visserligen med en del moln som passerat, men som i mitt tycke gett skön skugga. Av olika anledningar har jag den senaste veckan tillbringat en del tid hemma på Södermalm. Men, se  i dag föll det sig inte bättre än att vi hade några ärenden att uträtta i City. Så tanken på att kombinera en rejäl promenad i ett somrigt Stockholm men ärenden passade fint. Och när vi var hemma igen visade stegmätaren på 15.200 steg, vilket innebär ca, en mil. Bra jobbat! Och jodå, visst blev det några pauser på vägen och både med och utan intag av dryck. För att inte riktigt trötta ut er läsare rent fysiskt och textmässigt är detta del 1/2. (Kan meddela att min rygg och jag  i morgon tar viss paus från fysiska aktiviteter,)

Stockholm i dag. Här Södermalm och dne grönskande allén längs Katarina Bangata. Stockholm i dag. Här Södermalm och  den vackert  grönskande allén på Katarina Bangata som också erbjuder skugga. 

Stockholm idag

Vi korsade Södermalm från den södra delen där vi  bor och via Slussen.En fortsatt pågående arbetsplats. Men glädjande nog är det sedan Guldbron, den nya Slussenbron gott om plats både för fotgängare, cyklister och bilister. Bra så.  (Ja, så ny är ju inte bron längre utan invigningen var i slutet av oktober 2020 och jag var  då  på plats. )

Den nya bron ,som inte längre är så ny, ger i alla fall gott plats så trångt blir det inte. En stor fördel-

Vi skulle till Kungsgatan i City och höll oss längs vattnet på Skeppsbron. Och det var det fler som gjorde denna vackra dag.

Stockholm i dag. Strålande sommarväder med +27. här har några slagit sig ner vid kajkanten på Skeppsbron. Stockholm i dag. Strålande sol och +27 grader. Här har några slagit sig ner på kajkanten vid på Skeppsbron.Och det fläktade skönt. 

Vi traskar på längs Skeppsbrokajen och stannar upp vid en rejält tilltagen fritidsbåt, en superyacht,  Flying Manta, drygt 40 m lång gissade vi på.  Och nästan rätt; 42 m när vi slog upp och tittade.  Mer info om fartyget här på “Marine Traffic”.

Om ägarna hittade vi inget med yachten är registrerad på  Marshallöarna. (Åtta hytter finns ombord och man har med 6000 l vatten och i tankarna finns 42 000 l bränsle. )

Stockholm i dag. Skeppsbrokajen. Här såg vi superyachten Flying Manta som är registrerad på Marshallöarna- Stockholm i dag. Vi stannade till vid  Superyachten “Flying Manta” ligga vid Skrppsbrokajen  och här har den legat sedan den 29 juli. När vi passerade så gjorde även personal från kustbevakningen ett besök-

Rejält tilltagen yacht.

Snett över vattnet blickade vi över Skeppsholmen och vandrarhemmet, tillika fartyget, af Chapman är tillbaka från sin renovering.

Alla har ju inte en egen båt att ta sig fram med. Utan vill man så går det fint att hyra en. Här en el- variant.

Mot Kungsträdgården och Kungsgatan

Vi fortsatte längs Skeppsbron, såg Kungliga slottet på lite avstånd och här på bänkarna bland blommorna blev det en kort “ryggvilopaus”. Utsikten tvärs över vattnet mot Strömkajen, Waxholmsbåtar, Grand hotell och  sightseeingbåtar fyllda med turister kändes somrig. Många turister, både svenska och utländska är i rörelse. Stockholm lever upp igen efter pandemiåren och det är verkligen roligt.

Kungliga slottet och i bakgrunden Storkyrkan som är inplastad och under renovering.

Kungsträdgården blev nästa stopp. Gott om bänkar här också- Och gott om vacker grönska.

Stockholm idag. Kungsträdgården- Behagligt att slå sig ner här en stund i skuggan. Stockholm i dag. Fint att slå sig ner en stund  i Kungsträdgårdens skugga.

Med nya krafter tog vi oss vidare till Kungsgatan. Och här var det Naturkompaniet som var målet.

Ett besök på Naturkompaniet blev det. Men tyvärr hittade vi inte det som vi tänkt.

Men mycket annat fanns det. Och skulle man vara intresserad av camping och ha ett tält på biltaket så fanns det några varianter att välja på. Dock inte alls aktuellt för vår del-

32 svar på ”Stockholm i dag – “Sommar, sommar och sol””

  1. Ja, den blev väl rejäl. Men du vet att jag är envis. Trevliga stopp blev det också och Stockholm nu är ju så fint.
   Tar det lite lugnare i morgon- Men det är så trist att jag ska få så ont. Även benen och höfterna åker liksom med
   Stor kram

 1. “Bra jobbat” med så lång promenad.
  Fint det fanns vilobänkar.
  Tältet på taket avstår jag också från.
  Ja tält i alla former tillhör en passerad tid!
  Kommer ihåg en tältsemester för mycket länge sedan i bl.a. ett kallt Storlien.
  Efter några nätter blev det annat boende!

  1. Tackar! Numer brukar det “bara” bli 5-6 km/dag eftersom ryggen och höfterna inte riktigt är i form- Men idag blev de mer som det var förr- Och vi pausade både på bänkar och serveringar. Utbudet av “uteställen” är ju stort.
   Camping är inget för mig. Har aldrig varit. Däremot båtlivet- Ingen trängsel och omgiven av vatten-
   Men i yngre dagar reste vi i USA från väskusten till östkusten i en Volkswagen camper och den resan är minnesvärt-

 2. Fina njutningsbilder av lite av varje!
  Denna stora yacht var verkligen imponerande, ojoj.

  Jag har haft fint väder idag och det blev bara en kort sväng ut, sen balkongen och nu åskar det. Kan behövas att rensa luften.
  Önskar dig tur med morgondagen.
  Stor kram!

  1. En riktigt trevlig dag på alla sätt. Och så roligt att Stockholm lever upp igen med mängder av utländska turister, kryssningsfartyg och gott om svenska turister.
   Och vi slog oss ju ner lite här och var och så roligt att se alla som är ute-
   Det var verkligen en superyacht och tillstånd att ligga nedanför slottet hade den ju-
   Sitter kvar på balkongen i den sena och vackra kvällen.
   Men i morgon blir det bara en kortare runda.
   Stor kram

 3. Det var bra “marscherat” i värmen. Applåd!!! Här var det nästan inga moln, men det blåste en del. Så 28 grader i skuggan kändes absolut inte så farligt. Här var det nog sommarens varmaste dag.
  Den där yachten med 42 000 liter bränsle… med tanke på dagens bränslepriser så… Men äger man en sådan superyacht har man nog råd med en sådan stor bränsletank också. Liiiiite nyfiken är jag ju vem som äger en sådan lyxbåt…
  Synd att ni inte hittade det ni sökte på Naturkompaniet på Kungsgaten. Det finns ju Naturkompaniet även på Odengatan och i Täby Centrum.
  En härlig promenad blev det, men jag vet precis vad din rygg tycker om det… En vilodag är en väldigt smart idé…

  1. Visst var det! Jag var imponerad själv. Men jag hade svårt att ta mig hem sista biten ner från Mosebacke och längs Östgötagatan. Fick sitta lite här och där.
   Inne i stan och längs vattnet svalkade vinden skönt och inne i City är det ju gott om skugga så värmen var inget problem- Snarare sträckan-
   Hittade ingen ägare men den har ju tillstånd att ligga här så det är säkert någon mer känd person- Alla båtar får ju inte direkt lägga till här vis slottet-
   Vi får leta vidare efter det vi sökte men å andra sidan såg vi ju en hel del-
   Japp! Vilodag i morgon-

 4. Helt underbart väder ni haft denna sommar. lite mer regn hos oss men så kan det vara ibland.
  Sådana där båtar som “Flying Manta” får man nog ha skrivet på företaget, som man kanske har, om man inte är miljardär. 😉
  Men fina är de ju trots allt, jag hade inte haft råd att köra med motor, jag hade fått sätta ett segel på den eller ha en paddel att driva den med., men man kan ju ligga vid kaj förstås hela tiden, bekvämare om inte annat. 😉

  Ha nu en fin avslutning på kvällen Ditte.

  1. Vi här på ostkusten har haft många vackra dagar och hoppas på än fler av dem-
   “Flying Manta” had eingen uppgift om ägare annat än att den är privatägd. Mötte kustbevakningen som tog sig en titt ombord. Men den har ju tillstånd att ligga här så det är säkert “en kändis” som är med-
   Båten kom från Köpenhamn och man kan via olika appar bl.a. Marintraffic följa dem-
   En skön kväll är det och jag är kvar på balkongen-
   Hoppas du haft en bra dag och kväll.

 5. En intressant promenad genom stan med många härliga bilder och intryck. Det finns många sätt att ta sig fram vattenledes och jag anar att det innebär en viss kvalitetsskillnad på dem men så länge man kommer fram så 😉

  Kram och god kväll!

  1. Roligt nu att Stockholm lever upp igen efter pandemin. Mängder av både utländska och svenska turister och flera kryssningsfartyg-
   Har sett att uthyrningen av el-båtar blivit allt mer populärt och även att ta en sightseeingtur runt stan- Sightseeingbåtarna passerar hos oss i strida strömmar och att se en stad från vattnet är alltid trevligt-
   Timmen är sen. Vi hamnade på balkongen i den sköna kvällen- Lika bra att passa på.
   Kram!

 6. Ja, har man råd att äga den yachten så har man också råd att tanka den……men man kan få mycket annat för det pengarna.
  Så fint det är i Kungsträdgården. Ta du och vila dig imorgon, jag har bara gått lite mer än hälften av dina steg idag, men jag hoppas på ett bättre resultat imorgon, det var påtok för varmt att ge sig ut och gå långpromenad efter jobbet. Planen var också att klippa häcken men även det sköt jag upp, det får bli en dag då det är svalare 30grader är för varmt att utföra det jobbet. Ha det fint!

  1. Yachten var kul att se där den låg och vi passerade- Ja, mycket annat kan en få för de pengarna- Absolut
   Varmt var det här också men vi höll oss i skuggan och det blev en del pauser också. Ingen brådska alls-
   Bra att du sköt upp att klippa häcken. I värmen är det ju ingen hit men svalare väder lär det ju bli som lämpar sig bättre för det jobbet-
   Ha det fint du också.

  1. Stockholm nu är njutbart på alla de sätt. Och perfekt att ha gångavstånd och att omges av vatten-

 7. Vilken rejäl promenad ni fick, och fina bilder på köpet! Vilken tjusig båt som låg där, eller lyxjakt kan man väl också säga !
  En fin dag, och det grämer mej att jag inte kom ut idag, men om kroppen (eller knoppen!) vill vila så får det bli så.
  Synd att ni inte hittade det ni skulle ha på Naturkompaniet. Lustigt nog såg jag på Anja Pärsons frus Filippas instagram hur hon gjorde reklam för just ett tält (och förtält) på bilen, har aldrig sett något liknande, och så visar du något liknande idag också 😉
  Sköt om dej och ryggen!
  Varm Kram

  1. Ja, det blev mer “rejält” vad gäller promenad än vi tänkt. Men sittplatser finns det och pauser tog vi- Ingen bråska heller- Roligt nu att Stockholm lever upp igen- Mängder av både svenska och utländska turister är i rörelse.
   Hoppas och önskar nu att du ska bli bättre tills i morgon.
   Nu är ju inte campinglivet något för mig, däremot båtlivet. Eller det har varit- Men kul idé var det med att sätta ett tält på bilen. Har ju i yngre år korsat USA och kört från norra Californien till Södra i en sorts husbil, Volkswagen camper. Minnesvärt-
   I morgon blir det ingen längre sträcka för min del utan vilar mig nog i form-
   kram

 8. Vilken härlig dag i denna värmen, duktig du är så promenerar runt så mkt , ja en sådan yacht /fartyg vore ngt för oss haha Mannen letar febrilt efter båt till nästa sommar.Camping e inte min grej men smart att ha den på taket:)däremot Glamping vill jag prova.Så trevliga bilder du bjuder på från dagens promenad, kram

  1. Tack! Det blev en riktigt lyckad dag och långt blev det. Men också roligt att vara turist i egen stad.
   Nej, camping och husbil är inget för mig heller. Båt har vi haft men där är det ju mer fritt och ingen trängsel om man inte vill. Vi hittade nästan alltid platser där vi inte hade några “grannar” och alltid sjöutsikt.
   Hoppas maken hittar något bra i båtväg-
   Kram

 9. En ny variant av husbil detta med tält på taket 🙂 Tältbil. Praktiskt och bra och säkert inte så dyrt som att köpa sig en husbil.
  Tack för en trevlig promenad med dig, med er i det sommarfagra Stockholm, så nära vattnet hela tiden. Den nya elbåten mot den äldre Chapman visar tidens gång 🙂
  Kramar!

  1. Lite så! Men absolut inget för mig- Camping är inte det. Men båtlivet har jag alltid tyckt om.
   Stockholm i dag var så fint och jag var lite turist i egen stad. Och visst höll vi oss tämligen nära vattnet. Jag brukar ju hamna där.
   Chapman och elbåten. Ja, tiden ändras-
   Kram

 10. Hade gärna haft en bil och ett tält på taket! När vi campade förr om åren tyckte jag de såg så söta ut, en smart lösning dessutom, slippa ha en husvagn bakom. Men numera är det ju mest husbilar som gäller, Man ska ha husvagn-låten stämmer inte längre..
  Där inne mitt i city kan jag ännu känna igen mig skapligt, 27 år sedan jag flyttade därifrån, inte klokt! Jag traskade också inne i stan idag, och så tre hundpromenader här hemma, 14440 steg blev det..
  Den eldrivna båten såg lite lustig ut,, undrar om vem som helst utan båtvana kan hyra en dylik. Den kanske inte går så fort…
  Jag tror inte vi var i närheten av 27 grader här, men alldeles lagom varmt hade vi
  Kram

  1. Kul idé är det med ett tält på taket. Men man ska ju upp också och ner.
   Vad gäller camping är det inte för mig. Däremot har jag ju verkligen uppskattat båtlivet.
   Vi gjorde en lång resa i en ombyggd Volkabuss från dem amerikanska västkusten till östkusten och det var en upplevelse. Men då var jag runt 30 år.
   Tänk att det är så länge sen du lämnade Stockholm. Men dina kvarter är sig lika-
   Oj, bra jobbat med dina promenader.Verkligen-
   Jadå, man ka hyra en eldriven båt utan vana- I princip kan du hyra en båt spm är under 12 meter utan tillstymmelse till kunskap så det är ju inte så konstigt att Sjöräddningen har mycket att göra.
   Här har det blåst skönt så det blev en behaglig dag-
   Sitter nu kvar på balkongen.
   Kram

 11. Camping på biblioteket låter nytänkande, inget jag sett tidigare men varför inte 😉 Fast å andra sidan så skulle jag nog hellre åka en tur med den där yachten – som ser väldigt lockande ut. Kul att få se Stockholm ur ditt perspektiv, vi var ju där på en blixtvisit för ett litet tag sedan så en del av platserna besökte jag nyligen och vi fick också ihop fler steg än vad vi brukar för nog finns det massor att se.
  Hoppas att du har återhämtat dig efter din promenad.

  Kram och fin fredag!

  1. Nu verkar det väldigt “inne” med tält man placerar ovanpå en bil. Men camping är inget för mig. Testade i 30 -årsåldern att köra i en Volkwegnsbuss från amerikanska västkusten till ostkusten och vi Florida. Minnesvärt och en upplevels.
   Yachten verkar mer bekväm i mitt tycke. Perfekt att den kunde lägga till här vid slottet- Verkligen ett centralt läge-
   Stockholm har mycket men just nu är det trångt och många turister i stan- Men roligt att det är fart igen efter pandemin-
   För min del är det ryggen som krånglar, liksom höfter så hårt underlag är inte alls bra att gå på-
   Idag blir det en dag i hemmatrakterna på Söder och runt i koloniområdena.
   Önskar dig också en fin fredag.
   Kram

 12. Ordentlig runda.
  Skulle aldrig fixa då långa promenader på det hårda underlag som det är när man går på asfalt/stenläggning, utan att få ont i rygg, höfter och ljumskar.
  Att gå på grus, skogsvägar och stigar går mycket bättre. Kanske är det en vana att du ändå kan gå så mycket. Och envishet.
  Mycket att se har du… Kul att gå med på din rundor i huvudstaden.
  Kram

  1. Det gjorde jag inte heller men jag tror ju i min enfald att det ska fungera. Fast jag ju vet att det inte gör det Idag blir det endast en kort runda på mjukt underlag.
   En trevlig tur blev det och lite som att vara turist i egen stad.
   Kram

 13. Du tog då i ordentligt att gå så långt på gatorna, förstår att det ger ömma delar i kroppen. I fredags gick jag från centralen ut till Skeppsholmen och tillbaka via Skeppskajen. Då såg jag inte den stora yatchen , den hade nog inte anlagt kaj då eller så var jag och väninnan fullt upptagna av att prata hihihi. Nog kände jag också i ben höft efter det, är inte van att gå på asfalt, golfbanan är mycket mer behaglig.
  Ha en fin helg

  1. Det blev många steg på hård asfalt så idag blev det färre- Men en fin dag blev det. Så roligt att se alla turister som nu är tillbaka i vår vackra huvudstad.
   Yachten kom den 29 jul läste jag, så det vara samma dag. Men tror den kom på kvällen-
   Visst är det behagligare att gå på en golfbana där det “sviktar!.
   Önskar dig också en skön helg.

 14. En härlig promenad i sommarfager stadsmiljö! Såå fina bilder! Skaplig båt … men smakar det så kostar det som det heter … dyrt alltså. Inte prisvärt som Ludvig brukar uttrycka sig – eller det är det kanske för den som har råd 🙂
  Kram

  1. Tack! En skön dag blev det och så även om våra ärenden inte kunde uträttas.
   Båten är inte prisvärd, men kul ändå att se den.
   Vi slog oss ner och tittade och det var kostnadsfritt.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *