Torrevieja

Söndag kväll i Torrevieja – Dag 29 och det är varmt

Att det är varmt i Spanien i juli, det vet vi. Och orken att röra oss dagtid är liten. Men mornar och kvällar ger vi oss gärna ut. Extra livligt är det här i stan just en lördag eller söndag kväll. Inte minst på restauranger och längs strandpromenaden. Och ofta tar vi oss också en vända ut när det vid 19 – 20 tiden blivit lite svalare.

(Just nu försvann all el hos oss och i andra delar av stan och man vet inte när felet är lagat. Så följaktligen ligger allt som kan svalka nere. Det är +33 ute just nu och en luftfuktighet på 83% så både fläkt och ac hade varit verkligt önskvärt. Skyndar på på att skriva inlägget så att jag kan spara  laddningen på dator och telefon. Vet inte när det går att ladda.)

Vi hade bestämt träff med vänner nere vid vattenfallen och såg att man plockat bort den konstinstallation i form av brickor med budskap som hängt här ett tag. Brickorna hade hunnit rosta och var inte längre så fina. (Mer om brickorna finns längst ner i detta inlägg.)

Söndag kväll i Torrevieja

Vi går sakteliga ner genom stan och det är ganska tomt på folk. Troligen är de flesta kvar på stränderna eller har kanske slagit sig ner för att äta en glass, tala eller ta en kopp kaffe på vägen hem från stranden.

Torrevieja söndag kväll. Gatorna ligger stilla och de flesta är nog på någon av stans stränder. Vi passerar nya kyrkan “den vita kyrka” denna söndag kväll och ingen direkt aktivitet vare sig vid kyrkan eller längs gatan.

Närmar oss havet och noterar att på baren “Tango” så består deras utemöbler av en sorts “trallar”. God tanke och bra återanvändning. Tango hade ännu inte öppnat så dynorna hade ännu inte kommit på för kvällen. (Här på Tango var det mötesplats för oss på midsommarafton innan vi senare vandrade vidare. )

Trätrallar kan användas även till möbler.

Torrevieja. Ingen driekt genomfartstrafik denna tidiga söndag kväll. Inte direkt någon livlig trafik denna  tidiga söndag kväll. Men det blir det senare.

Att leka vid vattenfallen kan också vara roligt.

Vi slog oss ner en stund  för dryck och tapas innan vi gick vidare.

Och innan man kan slå sig ner så är det noga med att torka av bord och stolar.

Runt klockan 20 så börjar så smått restaurangerna fyllas.

Och de flesta vill ju helst sitta utomhus.

Men visst finns det platser även inomhus om man önskar.

Vi sitter länge till bords och äter och tar senare en vända ner till “Paseon”,strandpromenaden. Här sitter många på bänkarna och blickar antingen ut mot havet eller mot strandpromenaden. Bänkarna här är också mötesplats för många spanjorer.  Man sitter här och umgås.

Torrevieja. Strandpromenaden, "Paseon", en given mötesplats för många spanjorer en lördag och söndag kväll. En del av strandpromenaden. Och just lördag och söndag kväll är detta “platsen” där man är i Torrevieja. Gäller alla åldrar. Många restauranger finns som är bra finns här men också en del turistfällor. 

Tivolit, som ligger helt nära strandpromenaden, är i gång igen. Men inget direkt för oss. Har varit här med barnbarnen och de uppskattade det.

Vi stannar till

och slår oss ner på en av bänkarna och väljer havsutsikt. Noterade att repen som dagtid blir strandrutor ligger vi muren. Repen ska bort på kvällen för stränderna städas och plogas tidigt på mornarna. Och sedan får de olika strandvakterna/”rutvakterna” se till att repen kommer ut innan strandliggarna kommer. Tror att det är klockan 8 som stränderna öppnas, men många är på plats redan vid 7-tiden. När vi var här vid Playa del Cura för ett par dagar sedan var det mängder av strandliggare på plats före klockan 8-

Gott om bänkar att slå sig ner på. Och mycket att titta på.

Några ungdomar hade denna söndag kväll tagit med sig picknick ner till stranden-

Torrevieja. Medelhavet.Och en behaglig söndag kväll. För vår del var det havet som drog blickarna till sig. Och en ljuvlig söndag kväll var det med en lätt bris från havet.

 

Nu kom elen tillbaka men den verkar milt sagt instabil.

22 svar på ”Söndag kväll i Torrevieja – Dag 29 och det är varmt”

  1. Här försvann elen helt utan tors medverkan. Men den är nu tillbaka men känns lite darrig. Hoppas ni får behålla elen och att tor snart drar vidare.Trevlig måndag!

 1. Hoppas att elen är tillbaka för att stanna, vi är ju minst sagt väldigt beroende att fungerande el. Vi har också det varmt härhemma, varmare sommar än vad vi är vana vid. Idag är det ca 25 grader men än så länge känns det okej. Nu ska jag ta och kika på länken med brickorna för de blev jag nyfiken på.
  Ha en fortsatt fin sommarvecka.
  Kram Christina

  1. Elen är tillbaka men den känns svajig. Har förstått att det är varmt hemma också men såg att det var ganska låg luftfuktighet. Här liggen den idag +´83% så det är milt sagt svettigt och + 33 i skuggan. Men nu fungerar i alla fall ac och fläkt-
   Önskar dig också en fin vecka.
   Kram

 2. Visst är kvällarna och morgnarna bäst nu!
  Hoppas ni får behålla strömmen nu. Vi har inte märkt något här hos oss.
  Stor kram

  1. Vi hoppas också för det blev väl svettigt på olika sätt utan ström. Förstod att det var i flera av våra kvarter det var trassel.
   Kvällar och mornar är allra bäst.
   Tack för senast! Jättetrevligt!
   Stor kram

  1. Kvällar och mornar är absolut bäst. Här är strömavbrott ganska ovanliga men idag hände det. Vi har också upplevt dessa avbrott i Thailand och då precis som ni gjort en hel dag.
   Varmt är det hemma också men mindre fuktigt. Såg att det var runt 40% i Stockholm och här har vi nu 85% luftfuktighet, plus +33. Pust! Men snart kväll.
   Önskar dig en trevlig måndag

 3. Hoppas ni får behålla elen för den är man verkligen beroende av. Man inser det tydligt när den försvinner.

  Kram och god kväll!

  1. Vi hoppas också och det har varit helt ok sedan den kom tillbaka. Några smärre avbrott men det kan en ta. Jag bara ville ha elen till natten så ac.n kan vara i gång. Men nu kan den tidigare och hoppas den stannar.
   Önskar dig också en trevlig kväll.
   Kram!

  1. Jo, så känns det. Och kvällar och mornar är ljuvliga så då passar vi på att ge oss ut.
   Kram

 4. Ja alltså när jag tänker på all “el-spaghetti” jag sett i Spanien, så är jag ändå förvånad att elen fungerar så bra som den gör. Har faktiskt inte varit med om ett elavbrott i Benidorm, för då är ju elinstallationerna lika illa som i Torrevieja eller resterande Costa Blanca. Men skönt att elen kom tillbaka. I den värmen är det ju inte roligt med långa elavbrott med tanke på varorna i kyl och frys.

  Härliga kvällsbilder från Torrevieja. Ja, lördagar och söndagar träffas ju familjerna antingen för en lång lunch eller bara för ett snack på strandpromenaden. En härlig tradition tycker jag. Å vi har ju nästan börjat med sådana träffar även här de senaste 1 1/2 åren.

  1. Inte är det många elavbrott vi upplevt här på åtta år inte. Det har hänt när det åskat rejält och då korta stunder. Så idag var speciellt och vi visste ju inte hur länge elen skulle vara borta. Kyl och frys klarade sig bra den timme elavbrottet varade men vi visste inte hur länge detta skulle pågå. Jag saknade mest vår ac.
   Helgerna här är ju lite “heliga” och man ses, gammal som ung. Och det är ju aldrig skrik, skrän eller bråk på stan.
   Visst har vi hemma tagit efter en hel del av detta att ses utomhus och jag hoppas det fortsätter.

 5. Hoppas det bättrar sig med elen. I sådan värme behövs verkligen all svalka man kan få.
  Jag hade nog också valt att gå ut på morgon eller kväll, trivs inte så bra i så höga temperaturer.

  1. Elen var borta drygt en timme men ingen visste om det skulle bli för längre tid. Så skönt att det inte blev ett långvarigt elavbrott. För mig är det nu alltför varmt och med hög luftfuktighet. Men snart väntar hemresa så hoppas på svalare i Stockholm-

 6. Skönt att det blev en kortvarig frånvaro av elen, förstår att ni vill ha en fungerande AC!
  Hög luftfuktighet är tufft, inte lika tufft här i stan, men idag har jag köpt en till fläkt!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Glada var vi för utan ac och fläktar är det knepigt. Och jag tål inte längre värmen så bra. Ansiktet som är så solskadat och behandlat svider av all svett.
   Bra att du köpt en extra fläkt för visst svalkar den även om den vispar runt luften.
   Ha det gott du också.
   Kram

 7. Puh! Vi tycker att det är sååå varmt i Sverige. (Sitter just nu, klockan 22 på kvällen, i linne med ytterdörren öppen och flämtar.) Men ni har nog ännu lite varmare!! Härliga bilder dock!!

  1. Vi har idag haft +33 och med en luftfuktighet på 83% så det har varit ännu en hemmadag.Orken för att göra så mycket mitt på dan annat än att läsa är inte så stor. Men kvällarna ger mer ork eftersom det är svalare. Likaså mornar sp vi traskar nog ca 8 km /dag eller mer. Ungefär som hemma. Nu klockan 23 är det +28 och behagligt. Har förstått att Stockholm och stora delar av landet också haft det riktigt varmt.
   Är så glada för våra ac och att elen kom tillbaka inom en timme.

 8. Men nu fattar jag hur bänkarna funkar! Hade inte tänkt tanken att de var dubbelvända! Vad berodde elavbrottet på? Eller det kanske ni aldrig fick veta? Är det ofta svajigt? Ni har väl inte lika ofta åskväder som här, eller?
  En mysig kväll, det såg så ovant ut med mörkret, här är ju kvällarna ännu så ljusa, men vi går mot mörkare tider. helt klart
  Kram

  1. Jag hade ju inte heller visat eller berättat om bänkarna men visst är idén smart. Jag pratade med en spansk grannfru om elavbrottet och detta är nog det första vi haft på åtta år. Ett par kortare har förekommit tidigare vid åska, men då bara ca. 15 minuter. Om jag förstod grannfrun rätt hade man grävt av en kabel när man ordnade med en ny väg Så svajigt kan jag inte påstå att elnätet är.
   Här tänds gatlyktorna runt 21.30 och ca en halvtimme senare är det mörkt. Men jag får nu när vi kommer hem njuta av de ljusa sommarkvällarna. Något jag ser fram emot.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *