Skyltar Torrevieja

Gott och trevligt i Torrevieja – Skyltsöndag #321

Söndag! Och det innebär här på bloggen att det är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. I dagens skyltning bjuder jag på en del gott och trevligt från Torrevieja

Jag är fortfarande är kvar här men börjar nu att gå in på upploppet. Men just idag springer jag inte alls.Tvärtom. Jag tar det väldigt lugnt för det är nu vid 12-tiden +34 och ett par grader varmare ska det det bli de närmsta timmarna. Fuktigt är det också. Inomhus jobbar  ac:n på för fullt så det är svalt och behagligt. Och i skuggan på  uteplatsen finns en fläkt, som visserligen vispar runt luften, men ändå gör viss nytta för att tillföra svalka.

Denna skylt “Torrevieja vill ha dig”  finns lite runt om i stan. Och visst är mat och dryck något centralt här som man gärna samlas kring.

Gott och trevlig Torrevieja

För ett par veckor sedan hade med en del ätbart  från Torrevieja i Skyltsöndag. Men eftersom mat i olika varianter och även vänner här är en ganska central del av tillvaron blir det ofta ute på “lokal” vi ses. Här är det enkelt att ses spontant. Ibland blir det en middag tillsammans och andra gånger  kan vi ses över en lunch eller tapas. Startsträckan är alltid kort. Och sedan händer det att vi är sportiga också. Möjligheterna är många och utbudet av barer och restauranger är stort.

Torrevieja är en stad där det finns många olika nationaliteter och det visar sig också en del på de olika restaurangerna också. Utbudet av restauranger är stort. Några är här, som på många  andra ställen, turistfällor och tar betalt mer för sitt namn än den mat  och dryck som serveras. Men dessa har vi lärt oss att undvika. Roligt är också  att så många restauranger och barer överlevt pandemin. En del ägarbyten har förstås  skett.

Torrevieja. Gott och trevligt är det på många restauranger och de bästa är ofta de utanför huvudstråken- En italiensk restaurang på en gågata där ägarna är italienare och även satsar på en del italiensk mat. Gott och trevligt. Fint att här även slå sig s för ett “pitstop” .Havsutsikt ingår inte. Men havet kan vi ju se när som.

En del restauranger har bytt namn och ägare. Riktigt vad den här heter vet jag inte.Ska det även vara ett A i början månne? Tidigare hette restaurangen Casa Juani och vi var där då och då och åt lunch och när det var “tapasrundor” var detta ett “säkert” ställe.

Torrevieja. Här på hörnan låg tidigare retaurang Casa Juani där det var både gott och trevligt. Kanske får vi ta och testa det igen. Nu med ny ägare. Här på hörnan låg Casa Juani. Här var det både gott och trevligt men nu med nya ägare har vi inte testat det. En rejäl meny ser i alla fall ut att finnas.

Att äta kebab är uppskattat, prisvärt och populärt även här i Torrevieja.  Några av ställena ligger sida vid sida och alla är välbesökta.

Favoriter i repris

Restaurang La Casona, en “gammal” favorit, besökte tillsammans med vänner  häromdagen-

Skylten sitter en bit upp på husväggen och är lite knepig att se.

Men det finns fler skyltar som talar om vilken restaurang det är.

Spanjorer äter gärna middag sent och runt 21- tiden kommer allt fler gäster. Och än fler lördagar och söndagar.

Även här, som på många andra restauranger, kan man via en “app” ladda ner menyn- Men vi fick också andra menyer och visst är det lite lättare att då få en överblick.

Även strandpromenaden är en favorit både för oss och många andra. I går, lördag kväll, runt 22.30 så det ut så här. Medelhavet finns till vänster bakom bänkarna, strandpromenaden i mitten och till höger olika barer och restauranger som ligger sida vid sida. Många väljer att äta uppe i stan och går sedan ner hit för promenera, titta på folk eller slå sig ner med en glass, kaffe eller något annat att dricka. Och underhållning är det. Många illegala försäljare av “märkesvaror” finns också på plats. Visserligen är det förbjudet. Men det är det ju mycket som är.

Strandpromenaden i går kväll runt 22.30. Och vi varken var eller kände oss ensamma. Men avstånd råder och många väljer att ha munskydd även utomhus. Dock inte jag-

Mat är ju en central del av tillvaron här vare sig vi äter hemma eller på restaurang.

Torrevieja. Gott och väldigt trevligt var det på restaurang Rinconada med pasta frutti de mare. En favorit, om den innehåller gott om skaldjur. är  “pasta frutti de mare”; Och det gjorde denna. Gott och väldigt trevligt på restaurang Rinconada

 

38 svar på ”Gott och trevligt i Torrevieja – Skyltsöndag #321”

 1. Gott och trevligt var verkligen ordet och snyggt skyltat dessutom. Vilken tur att ni har AC med tanke på den värmen. I sådan temperaturer så får man skynda långsamt!

  Kram och god söndag!

  1. Tack! AC:n jobbar på och så skönt att få extra svalka. Inte minst på nätterna nu när inte korsdrag hjälper. Här skyndas det i snigelfart idag.
   Önskar dig en skön söndag.
   Kram

 2. Där var du med en bild på den läckra medelhavsmaten igen!
  Varmt har ni, så att det förslår. Man gör inte många knop i den värmen. 28 grader här hemma. Lagom för cykeltur och skuggtillvaro. Borde åka iväg och ta ett insjödopp, men lever även idag på två dopp i Kattegatt igår. Ha det gott! Kram!

  1. God mat och dryck och gärna tillsammans med vänner är trevligt.
   Idag är det än varmare. Just nu klockan 16 är det hos oss + 34. Puh! AC:n jobbar på högvarv inne. Vi har tvättat och börjat tänka på hemresan. Varmt även med +28 med skönt med skugga och en cykeltur.
   Skönt med dopp i Kattegatt.
   Ha det fint du också.
   Kram

 3. Åååå Ditte! Sista bilden kan ju få mig att nästan längta ihjäl mig till min ö GC och restaurang La Mattina och beställa in precis det du bjuder på krämig smakrik, perfekt tillagat. Jag håller tummar och tår för att restaurangen överlevt pandemin. Snyggt skyltat!
  ( trådspira har mycket man vill ha)

  1. Tack! Hoppas det blir av att ni snart kan åka tillbaka till GC och att restaurangen finns kvar. God mat och dryck är ju en stor del av upplevelsen.
   Och visst har Trådspira en hel del roligt. Ska fortsätta att titta.
   Värmen gör att det är innedag idag med ac:n på. Just nu +34.
   Trevlig eftermiddag och kväll.

 4. “Mat är ett språk vi alla talar” säger Tarek Taylor. Det tror jag han har alldeles rätt i!
  Och korta startsträckor älskar jag, som får frossa när folk undrar vad jag gör den 22 eptember, eller så. Mitt standardsvar är att jag ju inte vet om jag lever då?!

  1. Visst är det så! Och här är det så enkelt att ses och många både trevliga och spontana möten blir det. Korta startsträckor, här och nu, känns bra. Ditt standardsvar passar mig också. Är mycket för här och nu och inte skjuta upp saker.

 5. NU är vi nästan tillbaka till 2019, då allt fortfarande var normalt. Såååå skönt! Inlägget är helt i min smak och det gläder mig att så många restauranger finns kvar och att “nytt folk” till och med har satsat på att köpa en bar/restaurang. Det inger verkligen framtidshopp:-) Min favo krog är La Casona. Älskar logotypen. Gillar Kebab, men skulle inte äta den i den värmen som råder i Torrevieja just nu…
  En härlig Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack! Ja, just tillbaka till 2019 kändes det i går när vi var ute. Ett par skillnader är att många fortfarande har munskydd på sig utomhus, man är bra på avstånd och restaurangerna är oftast noga med att rengöra bord och stolar innan man får slå sig ner. Men har förstått av alla som var här förra sommaren att det är stora skillnader nu. Stan lever verkligen upp. Vad gäller kebab så tycker jag om det men det är sällan jag äter det. Vi åt gott på La Casona och hade i övrigt en supertrevlig kväll på stan med vänner.

 6. Här firas vår nationALDAG , 4TH OF jULY, Inte på vanligt sätt, men bättre
  än förra året. 26C och sol är perfect. Värmeböljan har varit otäck över nästan
  hela landet men tycks ha bryts nu.
  Tänker på ljuvliga sommardagar i Dalarna,, med fält av blåklint och prästkragar
  och får ett nyp i mitt gamla hjärta. Men jag har det bra och känner mej bättre
  efter ett 2-veckors sjukhusbesök för ett tag sen. Blir väl omhändertagen av
  dotter och hennes dotter.

  1. Jag har sett lite på tv om firandet i USA och lite mer firande än förra året var det ju. Har förstått att ni haft en rejäl värmebölja men sklnt att den har tagit en paus.
   Så trist att du varit dålig och två veckor på sjukhus är en lång tid. Hoppas och önskar att du nu ska må bättre. Var det månne hjärtat som krånglade? Fint att höra att din dotter och dotterdotter nu hjälper dig.
   Kan tänka mig att du har fina minnen från Dalarna med dig.Och just till midsommar och den tid som är nu är ju Sverige så fantastiskt. Vi lämnar Spanien på tisdag och jag ser fram emot att nu tillbringa sommaren hemma i Sverige. Vi är ju vanligtvis inte här sommartid men i år blev det några veckor här. Huset behövde tillsyn och det var ju så länge sedan vi var på plats.
   Många tankar till dig och hoppas att du nu blir “bättre och bättre dag för dag.”.
   Många hälsningar från Bosse och mig

 7. Så många trevliga matställen ni har att välja på. Kul också att de är så välbesökta alla även om de ligger tätt. Tydligen finns det något för alla. Kan väl knappast bli bättre. Kram

  1. Här finns mycket av det mesta i matväg och visst är det roligt att stan nu lever upp mer. Men man är försiktig och bra på att hålla avstånd och även på att använda ansiktsmask ute fast man inte längre måste.
   Lätt är det här också att spontant träffa vänner. Något vi verkligen uppskattar.
   Tyvärr, i alla fall för min del. har vi nu haft ett par väldigt varma dagar så det är kvällar eller tidiga mornar, i alla fall jag orkar något. Idag var det +34 på em och jag satt inne med ac:n på.
   Blir bra att snart åka hem till lite svalare.
   kram!

  1. Här finns mycket av det mesta och på olika sätt. Just mat och restauranglivet tillsammans med vänner uppskattar vi verkligen.Och här är det så enkelt att ses.
   Trevligt att fira USA:s nationaldag på hemmaplan för dig och med vänner.
   Vi har också varit ute i kväll, men inget firande av USA:s nationaldag. Men väldigt trevligt ändå med god mat och dryck.
   Nu en stund på terrassen och det är fortfarande +30 grader och klockan är 22.
   Stor kram

 8. Den där pastan ser delikat ut!
  Skönt att ni numera kan välja munskydd eller ej, känns ju oftast bäst när man själv får bestämma.

  Fortsatt fin helg!
  Kram Christina

  1. Jag är väldigt förtjust i skaldjur och denna pasta “Frutti de Mare” är en absolut favorit. Om den görs med mycket skaldjur och färska.
   F.o.m. förra lördagen kan man bestämma själv om man vill ha munskydd på utomhus eller inte.Inomhus i offentliga lokaler ska dem på. Är vi på restaurang och man ska gå in på toa ska munskyddet på. Likaså i butiker, bussar m.m.
   Önskar dig en fin vecka.
   Kram

 9. Åh, jag vill memorera alla restauranger om jag skulle komma till Torrevieja någon gång! Förstår att det gäller att ta rätt restaurang.
  Maten på sista bilden ser supergod ut.
  Snyggt skyltat från ljuvliga Spanien!
  Ha det gott.
  Kram!

  1. Tack! Vad gäller restauranger så finns det många bra men en del lägger ner och nya kommer till. men blir det aktuellt så skriver jag en lista till dig. Är inte så stor idé att göra det på bloggen då de har viss “rörlighet”.
   Vi har det bra men för mig är +33 i hetaste laget så några större aktiviteter blir det inte.
   Ha det så bra du kan.
   Kram

    1. Jadå, listor är jag bra på och bra koll har jag också.
     Väl varmt! Puh! Men nu i kväll är det skönt. Bara +28
     Kram

 10. Här blir man lika sugen som vanligt, pastan såg smarrig ut! Undrar lite över placeringen av bänkarna på strandpromenaden, man har alltså ryggen mot havet? Märkligt, man ska istället titta på restaurangerna är det tänkt? Hmmm
  Rådande värme gör att man verkligen inte är sugen på matlagning eller att äta varm mat. Svårt att variera sig och min butik här har varit stängd i två dagar pga it-attacken. Hoppas man kan få handla imorgon…ingen matbrist men blir ju tomt på färskvaror.
  Få se om ni då hinner uppleva svenska värmeböljan o hur den känns i jämförelse. Men ni hoppas nog på lite svalare väder så kropp och hjärna får lite mera syre. Lika sugen blev jag som vanligt efter ett besök hos dig, ge mig några tapas!
  Kram

  1. Vad gäller bänkarna bestämmer man själv om man vill se havet eller människorna på strandpromenaden. Går fint att sitta åt båda håll. Lite av vitsen med det. Många vill ju se folk på kvällarna och havet på dagarna. Restaurangerna tror jag inte de flesta är intresserade av men däremot alla som går förbi. Vet att ni hemma också har det varmt och instämmer helt i att varm mat inte är så lockande. Läste om IT attacken, bedrövligt. Så sårbart allt är.
   Tapas är enkelt och man kan ta vad man haver.
   Hoppas på lite svalare och mindre fuktigt när vi kommer hem. Just nu 83% luftfuktighet och +31.
   Men snart är vi hemma igen.Blir bra det för i mitt tycke är det nu alltför varmt. Ända jobbar ac:n på.
   kram

 11. Det finns verkligen ett stort utbud av restauranger här i stan. Kul att så många har överlevt i pandemitiderna även om det blivit en del ägarbyten.
  Det svåraste är oftast att bestämma till vilken restaurang man ska styra kosan, men det är helt klart ett i-landsproblem.

  Snyggt skyltat!

  Ha en fin start på veckan 🙂

  1. Tack! Ja, roligt att många restauranger ändå har överlevt och med “gamla”ägare. Roligt också att se att folklivet utomhus har satt mer fart. Ja, att bestämma restaurang är knepigt. Men det brukar ordna sig.
   Önskar dig också en bra start på veckan

 12. Det är väl mer en livsstil man anammar i spanien, att träffas ute på lokal.
  Det gör man väl här med förstås men inte på samma sätt, där kan man ju dessutom få det för en “vettig” slant kan jag tänka.
  Trevligt är det ju hur det än är med allt.

  Tillönskar dig en fin Måndag nu Ditte.

  1. Visst är det så och många spanjorer bor ganska trångt och då passar det fint att ses ute. För vår del blir det också så och det blir ju också enkelt att ses. Dessutom är ju priserna verkligt förmånliga.
   Och trevligt har vi det.
   Önskar dig en bra start på din semester.

 13. Det är nästan lika varmt här igår hade vi +32 och +30 idag så AC skulle verkligen behövas. Kan bli så att vi installerar en till slut. 😉
  Visst är det trevligt att umgås över en lunch eller middag. Å, här finns ju många restauranger att välja på.

  1. Oj, så mycket! Pust! Ac:n hjälper absolut, men när vi har elavbrott här idag var det kärvt ett tag.Jag är inte direkt så värmetålig och absolut inte när det är +33 och 83% luftfuktighet.
   Men kvällar och mornar är mer behagligare men aktivitetsnivån dagtid är låg. Kan tänka mig att den även är det hos dig-
   Här är det så enkelt att ses och inga långa startsträckor. Väldigt trevligt.

 14. Bra att få tips på matställen för tillbringar man bara nån vecka i Torrevieja så hinner man inte utforska allt, pastan såg jättegod ut. Tror inte jag råkat ut för nån turistfälla, det är billigt att gå ut och äta om man jämför med Sverige. Men värmen..det är ju bara att ta det lugnt och vara i skuggan eller vattnet😁
  Antecknar restaurangnamn, så får jag se om de finns kvar när jag kommer om nåt år😁

  1. Vad gäller matställen så vet man ju aldrig vad som finns kvar men vi var förvånade över att så många restauranger ändå fanns kvar nu efter detta pandemiår. Men blir det aktuellt med en resa så maila mig så kan jag skicka lite förslag på restauranger som vi tycker är bra. Här är det ju prisvärt att gå ut och äta och lätt att ses med vänner ute spontant.
   Vi är ju vanligtvis inte här sommartid men i år fick det bli så. Men min del är det alltför varmt. Så skuggan på terrassen under dagen är bra och promenader både morgon och kväll.
   Hoppas nu på lite svalare när vi kommer hem.

 15. Jätteskönt att se bilder på människor där det börjar leva upp, pandemin kanske börjar avta. Sista bilden såg riktigt smaskig ut.

  1. Här är det fortfarande noga med avstånd och spanjorerna är bra på detta, både på stan och i butiker. Spanien och vaccinationerna här har rullat på bra så jag tror de flesta är vaccinerade. Så roligt att se att stan lever upp och att folk kan röra sig ute.

  1. Vi också! Och stort utbud i butiker och på restauranger. Så gott med svärdfisk och räkor.

 16. Så roligt att få följa dig i ditt kära Torrevieja! Så trevligt det måste bli med alla dessa blandade nationaliteter med utbudet av maträtter. Härliga skyltbilder!

  1. Tack!Just blandningen av alla bofasta spanjorer och många andra nationaliteter livar upp och visst är det trevligt att strosa runt och prova olika tapas och annat.
   Önskar dig en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *