Torrevieja

Inrutat – Morgonens strandobservationer – Torrevieja dag 27

Idag bjuder jag på ett tämligen inrutat inlägg från morgonens promenad. Och vi var ute tidigare än vanligt, redan 07.30. (Oftast går vi en timme senare.)  Under denna vistelse och när det varit ganska varmt har det blivit ett antal morgon och kvällspromenader.

Den spanska väderprognosen och även de  olika apparna hade meddelat att det kunde komma bli “extra” varmt idag. Temperaturer på +33 – 34 grader i skuggan, mellan klockan 11 och 17, kunde väntas. Eventuellt än varmare. Så valet att ge oss ut i denna arla morgonstund var enkelt. Frampå kvällskvisten kan vi  dock räkna med “lite svalare”, runt +28.  Och även morgondagen har liknande prognos. Så vi är glada över att vi  här hemma har både fläktar, ac och skugga på uteplatsen-

Torrevieja. Inrutat är det på Playa del Cura, en av stränderna inne i stan. Varje sällskap som kommer får en ruta att sitta i. Inrutat är det på Playa del Cura, en av stränderna inne i stan. För att undvika trängsel finns snören utlagda som markerar olika rutor. Och det är en ruta per sällskap. Här några som kom tidigt och fick en ruta i första raden.

Inrutat och strandobservationer

Detta med att ruta in stränderna vet jag fanns förra året och nu är systemet med detta i gång igen. När vi kom i början av juni fanns inga rutor som var markerade av kommunen med rep. Men jag såg däremot strandbesökare som då på egen hand ritade rutor. Och visst är det ett bra system för att undvika trängsel.

Här är vi snart nere vid stranden och damen framför oss går med bestämda steg.

Torrevieja. Playa del Cura. Inrutat är det på stranden men diskussioner om gränsdragningar kan ändå uppstå.Inrutat är det med rep. Men frågan är om gränserna för rutorna är helt tydliga. Här är det diskussioner på gång.

Klockan är här strax före åtta och fukten ligger kvar över havet och stranden.Ja, även på strandpromenaden för den har man just spolat.

Noterar att de allra flesta rutorna är upptagna när klockan är 8. Undrar när de första strandliggarna kommer ner. Kanske är det kö hit redan vid 7-tiden, eller tidigare för att få sig en ruta.

Spolning pågår.

Vi sätter oss en stund i skuggan för att observera strandlivet. Jodå, det är ordning och reda och många slår sig ner i mitten av sin ruta.

Torrevieja. Stranden Playa del Cura är inrutat med x antal rutor för besökare och med gångar emellan där man kan ta sig till vattnet- Inrutat är det absolut. Rutorna finns  på bredden i dubbla eller tredubbla rader och från havet och upp till strandpromenaden är det 4-5 rutor beroende på hur bred stranden är. Och mellan finns “gångvägar” så att man inte ska gå över eller genom andras rutor. 

Här har det uppstått meningsskiljaktigheter.  En kvinna har brett ut sitt blå strandlakan i sin ruta. Men den här rutan som hon har vill ett annat sällskap ha till sina vänner. Det hela slutar med att “gänget” flyttar i i hennes ruta med en stol och viker ihop hennes strandlakan. Kvinnan är i underläge en mot sex stycken.

Torrevieja. PLaya del Cura. Intrigier pågår mitt blad det inrutade. En person blir bortmortad för andra vill ha sina vänner i den rutan. Här är det inrutat men inkräktare “vänner” vill ha rutorna bredvid varandra och motar resolut bort kvinnan som var här först. De vek helt sonika ihop hennes badlakan.

Fler observationer

En hel del prylar som ska med till stranden.

Torrevieja. Playa del Cura. Här finns anställda som ser till att det blir inrutat. Här på Playa del Cura, liksom på andra stränder i stan och utanför, finns de som är anställda  av kommunen för att se till att det blir inrutat.

Vi drar oss sakteliga vidare längs strandpromenaden i Torrevieja och har fortsatt Medelhavet på vår vänstra sida.

Även om timmen är tidig så är det båtar på väg ut.

Kanske söker man sig en mer avskild plats på stranden. Sådana finns också. Och där kan man ju med fördel göra sig ett eget rutsystem. Ser behagligt ut. 

Eller också sätter man sig på en bänk i skuggan och låter strandlivet vara.

20 svar på ”Inrutat – Morgonens strandobservationer – Torrevieja dag 27”

 1. Det var det fräckaste….vilka ihop någon annans tillhörigheter.
  Lite väl varmt hos er….
  Här har varit en behaglig värme idag, bäst att passa på att vara ute, ostadigt väder väntas. Ha en fin lördagseftermiddag /kväll

  1. Visst var det! Och jag tror inte hon var spanjorska och kunde argumentera för sin sak och “rutvaktarna” hade fullt upp med att just göra nya rutor för dagens besökare.
   Väl varmt! Sitter inne med ac:n på och det är nu +34. Tursamt nog fläktar det lite- Blir bra att snart åka hem- Men varmt i Sverige också har jag läst.
   Tack, önskar dig också en trevlig eftermiddag och kväll.

 2. inte så snällt ösa bort kvinnan….Egoistiskt!
  Varmt i Umeå också….är på en liten staycation!
  Fick cykla hit som inga taxibilar var lediga på ca 1 timme!?
  Cruising i centrum, massor av tjusiga bilar.
  Fortsatt fin lördag.

  1. Jättetrist! Här finns oftast “rutvakter” men de hade inte börjat jobba ännu.
   Trevligt med “staycation” och fint att det ändå gick bra att ta cykeln.
   Önskar dig en trevlig “staycation”

 3. Så otroligt fräckt att mota bort någon annan som varit där först men förmodligen talade inte kvinnan spanska. Annars verkar det vara ett bra system med rutorna tycker jag.
  Vilken värme ni har hos er. Här är det en lite klibbig känsla i luften och eventuellt blir det åska men vi får väl se.

  Kram och god lördagskväll!

  1. Rutorna är ett bra system och verkar ofta fungera. Det finns även rutvakter men de hade inte börjat ännu så kvinnan fick ge sig av och leta efter en annan ruta. Nej, hon verkade inte tala spanska och var ensam. Men hur tänker folk-.
   Rutsystemet skulle nog vara bra att på många platser just för att få till avstånd.
   Varmt är det så em har jag tillbringat inne med ac:n på och en bok plus korsord.
   Önskar dig också en fin kväll.

 4. Men va, det verkar ju helt galet. Inte konstigt det är krig i världen när man inte ens kan hålla sams på stranden.
  Stor kram

  1. Visst är det märkligt! Tror inte kvinnan var spanjorska och kunde argumetera för sin sak men det ska ju inte alls behövas. Och rutvakterna hade inte kommit ännu- Skönt att inte vara strandfantast.
   Stor kram.

 5. Att bråka om sina rutor på stranden, det är väl ett minikrig 😉 Va, så konstigt. Kul att observera en del. Ja, nu är det varmt för er. Ganska så varmt här också, men behagligt, tycker jag.
  Trevlig lördagskväll.
  Stor kram!

  1. Tror inte dessa bråk om rutor är vanliga direkt. Men idag var vi åskådare till det. Här finns “rutvakter” som har bra koll men de hade inte börjat sitt jobb när detta hände. Men rutorna är bra för det blir då rejält med avstånd mellan olika sällskap och just avstånden är man väldigt noga med här. Varmt är det men vi ger oss ut morgon och kväll och har bra ac hemma så det fungerar bra. Idag var det +33 i skuggan ett antal timmar mitt på dagen och då orkar jag inte vara så aktiv. Men skugga finns alltid att tillgå på uteplatsen och vi har markis. Sedan är det skönt att ta ut en fläkt. Inne har vi bra ac vilket är en fördel.
   Vi har just kommit hem från en jättetrevlig utekväll med vänner så nu en stud på terrassen. Vid midnatt är det nu fortfarande +28.
   Stor kram

 6. Alltså seriöst! Skulle du ligga som en sardin på stranden som var normalt innan pandemin alltså??? Skulle inte tro det. Det där rutsystemet har kanske kommit för att stanna, men om det leder till sådana tvister är det ju absolut löjligt. Sedan är du en enastående mammarazzi. Perfekta street och beach shots:-)

  PS. Det är faktiskt inte mycket svalare här kan jag berätta. 28-30 grader, och liiite blåst. Perfekt! DS.

  1. Jag har inte legat på en strand sedan säkert 20 år tillbaka i tiden. Tror inte alls dessa tvister om rutor är vanliga utan rutorna verkar fungera riktigt bra och det blir ju avstånd. Vet ju hur stränderna här kan se ut när spanjorerna själva har semester i augusti så detta ger mer plats åt alla. För egen del sitter jag i skuggan på en uteservering med utsikt mot havet. Passar mig perfekt. Har sett att det är varmt hemma också och kan tänka mig att stränderna och badplatserna är tämligen välfyllda.
   Här hade vi idag +33 i skuggan ett antal timmar på dagen och perfekt då med ac Även att ta ut en fläkt i skuggan ger bra svalka. Nu, när klockan snart är midnatt är det fortfarande +28 .En skön stund ute.

 7. Blir riktigt förbaskad då jagvläswr om kvinnan som blev bortkörd. Så gör man bara inte !!
  Var på Östra stranden i Halmstad I eftermiddag. Inte speciellt trångt…fast ändå mycket folk. En stor strand sväljer många besökare. Härligt i vattnet.. säkert över 20 grader. 27 i luften.
  Ha det gott i värmen! Här ska det väl bli lite svalare snart! Rätt gott när temperaturen ligger runt 20…Kram!

  1. Nej, så gör man inte. Och detta hände innan “rutvakterna” kommit. Överlag fungerar systemet jättebra här och det blir aldrig trängsel. Har sett en del bilder från Sverige och där har det på många ställen varit riktigt trångt på stränderna och folk varit “packade som sillar” så rutor skulle nog varit bra.
   Runt +20 är bra . Här var det +33 idag på em så jag är glad för ac och fläktar som vi kan ta ut. Tursamt nog finns det alltid skugga på en del av uteplatsen och markisen gör också nytta.
   Nu åker vi snart hem så jag lär hinna ta del även av den svenska sommaren-
   Kram

 8. Jag har numera så svårt att förstå att man vill tillbringa sin semester med att ligga som packade sillar på en tokhet strand med knäppa “grannar” både här och där. Jag har med åren blivit alltmer allergisk mot trängsel av alla slag . Tycker det är tillräckligt mycket trängsel här i min lilla by för tillfället. Folkvimmel är okay om jag sitter på en uteservering och iakttar förbipasserande men det räcker gott…
  Nu klockan tio har vi behagliga 21 grader men har fortfarande fläkten igång för det känns kvalmigt inomhus.Tog en tupplur på eftermiddagen, det har senast hänt ??? Ingen aning, så länge sen var det.
  Det är alltså svalare arla morgontimmar än sena kvällen? Så bra då att ni är morgonpigga! Är det hemresa på gång? Ja ni har ju varit i sommarstugan en månad nu! Välkommen hem! Kram

  1. Jag kan inte heller förstå det men här är det nog 2/3 spanjorer på stränderna och de har med sig vänner och släkt. Ett sätt att umgås. Vi är ju aldrig på stranden men sitter gärna vid havet på en uteservering i skuggan.Rutsystemet här på stränderna är bra för trångt blir det inte. Varje sällskap har en ruta som är ganska stor. Men vi såg idag att man grälade om ett par rutor men det var innan “rutvakterna” kommit.
   Under dagen idag var det +33 och nu i kväll vid 23.3a har vi +28. Men i morse när vi gav oss ut 07.30 var det behagliga +23.
   Jag är ju inte direkt en morgonmänniska men här är det den tid då det är skönast att vara ute. Och så kvällarna och helst med en bris från havet-
   Skönt med en tupplur på em för visst tar värmen på kroppen. S
   Tack! Nästa vecka bär det av hemåt och det blir bra.
   Kram

 9. Ack ja, det är verkligen inte lätt det där strandlivet, då hade vi mer plats på den stora grässlänten vid Brunnsviken idag, för skapligt varmt är det här hemma också, men inte lika tuff värme som ni har. Skönt med AC och fläktar!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. Vi är ju aldrig på stranden men intressant att se. Och dessa rutor är riktigt bra eftersom det då blir avstånd mellan olika sällskap. Vad jag sett av fyllda stränder hemma så vore ju detta en god idé även i Sverige.
   Skönt med en vända till Brunnsviken. Var ju där en del i våras och på försommaren och här är ju en så fin miljö. Hett har vi men ac:n är bra och fläktar likaså och d ekan vi ju också flytta ut.
   Just hemkommen från en trevlig kväll med vänner och det är fortfarande klockan 23.30 +28 grader.
   Ha det så bra du kan.
   Kram

 10. Men fy vilket jäkla sätt! (Ursäkta ordvalet, men ibland är det faktiskt befogat). Kompisgänget borde ha blivit avhysta från stranden om du frågar mig,

  “Morgonstund har guld i mund” sägs det ju, fast det har jag aldrig riktigt förstått. Anders däremot kommer hem före 07:30 från sin morgonpromenad som varar ungefär en halvtimme. Han tänker utöka den, men kör med lite mjukstart efter ett långt uppehåll 🙂

  Ha ännu en fin dag!

  1. Ett trist beteende, verkligen. Och “rutvakterna” hade ännu inte börjat sin tjänstgöring för dagen-. Men rutsystemet verkar i stort fungera bra och det blir ju per automatik avstånd mellan olika sällskap.
   Före 07.30 är det inte aktuellt för mig men om jag skulle vakna tidigare så vore det helt ok att gå. Morgonpromenaderna för vår del brukar vara ca 1 1/2 h men då med en paus i skuggan. Finns mycket att titta på.
   Bra att Anders mjukstartar för det är lätt att förivra sig.
   Trevlig söndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *