Skyltar Stockholm

Solsken i blick – Skyltsöndag med både rörelse och vila

Redan söndag! Och dags igen för en rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Skyltarna är tagna under olika promenader i veckan och med solsken i blick. Även  en blandning av rörelse och vila finns med i dem. Håll till godo!

Norr Mälarstrand och paus med solsken i blick. Behagligt.Kungsholmen och Norr Mälarstrand. Njutbar paus vid Riddarfjärden (en vik av Mälaren) och med solsken i blick.

Solsken i blick

kan man få på olika sätt. Skylten här i Rålambshovsparken var absolut inbjudande. Gillade särskilt passusen  “finns personal som kan hjälpa dig”. Men kanske en aning åldersfixerad – 0-100 år.

Inbjudande skylt som förutom det vackra vädret ger mig en sorts solsken i blickVisst är känner man sig välkommen! Och förutom det vackra vädret får även skylten mig att känna lite solsken i blick.

I Stockholm finns det mängder av olika “food trucks”.  (Via länken kan du se vilka som finns, matutbudet och  var de finns) Detta är alltså bilar som är  kiosker som kör runt.  Här säljer man mat från olika delar av världen och som lagas allteftersom kunden beställer den. Men dessa “foodtrucks” har haft ganska begränsat med platser där de fått parkera. Men nu har detta luckrats upp en del och man ser dem runt om i stan. Ofta där det finns parker i närheten.

Längs Norr Mälarstrand räknade jag häromdagen till 10 “foodtrucks” alla med olika utbud . Men inte just på bild några kunder.

Detta med social distansering pratar man mycket om. Och det gäller överallt förstås. Såg några uteserveringar på Söder, var annars, som satt upp markeringar för att påminna sina besökare om detta. (Säkert finns liknande runt hela stan…) Märkligt att det ens ska behövas. Men minnet kan vaar kort hos en del. Tänkte här på flugsvamp. Inte sitter det en skylt på varje svamp ute i skogen om att den är giftig. Folk vet det ändå. Tycker det borde vara likadant nu med hur man beter sig när vi har ett ilsket virus i omlopp.

Kanske var skyltarna så tydliga att besökarna gick förbi.

Hittade följande bild i vår lokaltidning. Och nej, det är inte jag som skickat in den.

 

Kreativa skyltar finns det gott om.

Kanske vill någon ha lite extra spänning i tillvaron och göra en egen film.

Kanske en sysselsättning för några om man har brist på idéer. Att göra en film. För egen del  fyller jag dagarna ändå.

Nåja, så mycket jobb har jag inte nu. Men helt utan är jag inte. Så kanske kunde nedanstående skylt sättas upp ibland. Har dock inte köpt den ännu.

 

Jag avslutar skyltpromenaden hemma på kajen, vid restaurang Thaiboat . En restaurang på Söder vid Hammarbykanalen/Hammarbyslussen och under Skansbron. (Har ca 100 meter dit) Ett ett perfekt ställe för att fånga eftermiddags eller kvällssolen. Nu med färre gäster och luft mellan bord och gäster.

Längs kajen här  är det alltid många människor som är i rörelse och har detta som sitt promenadstråk. Och särskilt många ser jag nu som passerar. (Bra utsikt från fönster och balkong) Många jobbar hemifrån och tar en rejäl lunchpaus med promenad.  Andra  ses ute och promenerar tillsammans, så skylten med “After walk”och att slå sig ner på Thaiboat  efetr promenadenär ett bra försök att hålla det hela i gång.

Thaiboat och nästan hemma. Fortfarande med solsken i blick Restaurang Thaiboat och nästan hemma. Och fortfarande med solsken i blick. (Dessa igloor i plast kan bokas av en familj-och möblerna håller avstånd. ) Men annars finns gott om vanliga platser utomhus och vill man sitta inne går det också bra.)

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

32 svar på ”Solsken i blick – Skyltsöndag med både rörelse och vila”

 1. Visst fick du ihop en bra skyltskörd och med solsken i blick!
  Ju vackrare väder desto fler som är ute och vädrar nosen. Såg just en skock moppar på stora parkeringen.
  Igår kväll var det högljudd musik och hålligång på folkparken. Vet inte alls vad det var och ingen cruising var det heller. Hörde också att det varit stort bröllop i Otterstads kyrka,
  Det verkar som om folk tröttnat på regler och chansar.
  Önskar dig en fortsatt skön söndag med en stor kram!

  1. Jag är själv nöjd med skyltskörden och en hel del sol var det och på olika sätt. Här är det många ute och det oavsett väder. Men visst ökar antalet en del när det är vackert väder.
   Antar att du igår kväll hade lite att både se och höra.
   Trist om folk chansar. Vi gör det inte men gör som vi brukar. Vi rör oss och stannar gärna till vid uteserveringar men behåller avstånden. Och så gör de flesta här. Men såg att det var många i köer till MQ och rean som helt struntar i givna föreskrifter och det är trist.
   Vi har haft en härlig dag med fint solsken.
   Hoppas du haft en bra söndag.
   Stor kram

 2. Vilka härliga skyltar du hittat!! Kul med alla de där foodtrucks(en) tycker jag och så tycker jag absolut att du ska beställa den där skylten till när du jobbar 😉 Ha det fint, Ditte <3

  1. Tack! Ja, skyltar här är det ganska gott om och tursamt nog blev det en del glada varianter.
   Jo, jag ska nog beställa skylten till mig. Lite humor måste man ha.
   Ha det fint du också.
   Trevlig kväll.

 3. Vårkavalkad i skyltning idag hos dig idag och som vanligt jättebra!
  De där igloosarna ser skojiga ut. Kanske något för oss ? 🙂 Nå, i sommar håller vi inte öppet men längre fram.
  Ha en fin kväll i solen, som du säkert har du med. Här är så fint väder just nu.
  Och Filip Fasan sitter på en hög stubbe utanför och håller vårlig konsert för mig.

  1. Ja, lite så fick det bli. Solsken har vi haft i blick under veckan men också en hel del blåst- PÅ Thaiboat har man haft dessa igloon sedan senhösten och jag jan tänka mig att man tar bort dem om någon månad. Men jag har sett att de varit populära när jag passerat.
   Kan förstå att ni inte håller öppet i sommar men kanske under tidig höst.
   Sol har vi i kväll men det är kyligt i luften.
   Härligt att ni både har fint väder och Filip Fasan som håller vårkonsert.
   Önskar er en fin kväll.

 4. Snyggt skyltat som vanligt hos dig! Två flugor i en smäll när ni är ute och promenerar. Jag håller med om att sådana markeringar skulle inte behövas men uppenbarligen är det så. Nere i hamnen hos oss var det lite si och så. Många höll avståndet men ett sällskap valde att sitta väldigt tätt vilket jag direkt reagerade över…

  Kram och god söndagskväll!

  1. Tack! Ja, en del skyltar finns att tillgå och en del har jag med. Ville ha lite solsken i blick idag.
   En del begriper ju inte att man ska ha avstånd så bra att påminnelser finns. Men man kan ju undra hur folk tänker. Undrar om de plockar och äter flugsvamp också. Kommer någon för nära mig säger jag genast till eller blänger med “Ditteögon” och då flyttar sig vedebörande snabbt. Knepigt att få med alla på tåget. Och så även hos er. Ja, man kan ju undra.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

  1. Tackar! Och lite positivt och med viss humor. Skylten “Genius at work” är bra men jag är tveksam om någon i min närhet skulle beakta den.
   Kram!

 5. En suverän skyltkavalkad … det finns många skyltar att föreviga under dina promenader ! Konstigt att folk inte fattar att hålla avstånd utan förbudsskyltar …
  Kram

  1. Tack! En del skyltar blev det även denna vecka. Jag hinner passera en del. Och visst är det konstigt att man ens ska behöva påtala självklarheter. Men det är bara att inse att en del har väldigt selektivt minne. Ingen har ju satt upp lappar på alla flugsvampar i markerna men där fattar folk att de inte ska plocka dessa. Så vari ligger skillnaden.
   Kram!

  1. Jag tycker initiativet var bra. Här längs kajen är det alltid många som är ute och går även i vanliga fall. Men nu är det extra många som rör sig här och Thaiboat är trevligt.

  1. Tove! Jag tänkte på tavlan och log.
   Men visst är skylten här i Rålambshovsparken bra. Dock lite begränsad vad gäller ålder.
   Stor kram

 6. Du har än en gång överträffat dig själv! Så himla bra skyltar:-)
  Vad gäller Food Trucks så har jag undrat många gånger hur dom klarar sig. Har faktiskt aldrig köpt nåt från en Food Truck, och jag är inte ensam om det.
  Å en sak är ju helt klart – företagen som tillverkar plastband med och utan klister skrattar nog hela vägen till banken i dessa tider.
  Anders Tegnell – klockrent:-)
  Sedan skrattade jag gott åt “After Walk” skylten. Minns att jag skrev det ofta i bloggen efter pensioneringen. För After Walk går ju lika bra ssom After Work;-) Undrar om Thai Boat har läst min blogg;-)
  Tusen tack för en toppen skyltskörd och länken:-)

  1. Tack! Ville få med lite humor och det positiva i veckans skyltning och det har jag sett under veckans promenader.
   Jag vet att många förra våren och sommaren och i samband med olika festivaler handlade från “Foodtrucks”. Men senare på hösten och vintern är det nog sparlåga. Jag har då och då handlat från en “Foodtruck” och sedan satt oss ute för att äta. Gott och bekvämt. Och variationen är ju stor vad gäller maten. Verkar nu i stan som de har ett uppsving även om vi just här på Norr Mälarstrand inte såg några som handlade. Men vi såg dem som hade handlat och satt I “Rålis” eller vid vattnet. Men så lönsamt tror jag inte det är.
   Förstår inte ens att plastband ska behövas men det gör de. En del har knepigt med att bedöma avstånd. (Fniss).
   Visst är “After walk” bra. Och folk droppar in på Thaiboat, det ser vi ju. Här längs kajen är det alltid många som passerar men nu är det än fler. REna folkvandringen vissa tider. Kanske har ansvariga på Thaiboat läst din blogg och fått idén därifrån. Vem vet?

 7. Solen lyser så glatt på dina fina skyltar. Ett bidrag som andas frihet förutom viruset då. Men morden i Midsommarkransen… hua vad hemskt!!! Kanske värre än det låter…

  1. Det var meningen att solen skulle lysa i dagens skyltning och fint att du såg det. Ja, frihet men med begränsningar har vi trots allt. bra så.
   Undrar också vad Morden i Midsommarkransen innebär. Men någon form av film verkade det vara.

 8. Det är kul att vandra mellan dina skyltar. De här Food Trucks var de gått om där, här ser man kanske 1 eller 2 när man är på stan, vilket jag sällan är 🙂 hos mig vore de gott om de fanns en. En varubil hade varit kalas nu. Med det hade man gjort en god gärning på landsbygden, konstigt att ingen startat det, men de finns kanske inga kvar.
  After Walk ja den var bra, alla jobbar ju inte o i Stockholm där du bor är de ju full rulle på folk hela tiden. Bra text!
  Igloor – dom såg lite läskiga ut. Kändes nästan som jag kvädes när jag tänkte mig in i dem 🙂
  Kramiz

  1. Minns dessa varubilar från förr när jag bodde på landet i Västergötland. Även i Norge, där vi bodde när jag var liten, kom också en varubil ett par gånger i veckan. Och visst var de praktiska.
   Kul här att se alla “Foodtrucks” och jag såg några som kom med lunchlådor för att sätta sig i Rålambshovsparken men någon rusch var det inte.
   Har sett att en del tagit en paus på Thaiboat och bra läge är det ju där. Har varit inne i en igloo i vintras men det finns lufthål i taket och värme. Men visst var känslan lite speciell-
   Kram och trevlig vecka

  1. Trevligt att du gick med på rundan. Den var rejäl så gott om steg och friskvård blev det.
   Önskar er också en bra vecka.

 9. Funderar på om jag sett dessa food trucks i innan vi flyttade. Jo, de förekom ibland som korvmojar. Och om man var på något tivoli eller den typen av tillställning. Men som ett vanligt inslag i vardagen, nej. Egentligen är det ju smart.

  Gillar AW-skylten! After Walk låter mycket bättre än After Work på så många sätt! Tänk om folk tog en promenad i stället för att sätta sig på krogen och hänga där.

  1. Här finns nog just nu väl många “Food trucks” och jag tror en del har svårt för att klara sig. Men nu när det är fina dagar köper många med mat och sitter ute i parker och äter.
   Här i omgivningarna på Söder och i naturområdena runt stan är det många som är ute och rör sig dagligen. Vi går ju långt och mycket, ca 1 mil/dag och ser den ökande trenden av detta. Ja, även från balkongen ser vi mängder i rörelse. Ren friskvård. Och jag tror verkligen att man uppskattar just att kunna röra sig tämligen fritt som vi kan. Och givetvis med avstånd.Och jag har sett att många uteserveringar har gott om besökare och särskilt dessa fina dagar. Man går en bra bit och sedan slår man sig ner för “after walk”. Inomhus på krogar är det nog få som vistas idag.
   Soliga hälsningar från ett vårvackert Stockholm.

 10. Det gäller att göra förbudsskyltarna annorlunda och gärna lite kul i dessa tider, pekpinnarna är ju så många och överallt. I alla fall i storstadsmiljö, här är det nog bara närbutiken, bageriet och biblan som har några! Foodtrucksen imponerade mig, i bästa fall brukar man se en dylik inne i Ludvika utanför stora Coop, den erbjuder thailändskt. Mycket är förändrat där i Stockholm, o det ligger ju rätt i tiden med take-away!
  Tack för jättefint skyltbidrag, kram från pörtet

  1. Tack! Håller helt med dig.Och lite solsken i blick försökte jag få till. Gott om pekpinnar är det men en del människor har svårt för att begripa vad som gäller.
   Foodtruckarna kanske kan få ett uppsving nu i vår och det är fint att de fått fler platser där de får stå. Såg här en del som handlat av dem och tagit med sig maten till Rålambshovsparken.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *