Stockholm

Sysselsättning – Mer eller mindre och i variation

Visserligen är tillvaron för närvarande begränsad av rådande omständigheter, men någon direkt brist på sysselsättning har jag inte direkt känt av. Här i landet har vi ju den fina möjligheten att kunna välja om vi vill vistas ute, givetvis med avstånd, eller om vi väljer “corontän”.  Ett begrepp som vännen Pettas på Åland har myntat. Eller kanske väljer man en kombination.

Hur som helst så går dagarna och det gör jag också. Runt en mil om dagen. Och ni läsare är trogna följeslagare. Verkligen jätteroligt att det är så många som går med. Men idag blir det viss paus i vandringen och turistandet. Det handlar om olika sysselsättningar som jag sett i veckan.

Sysselsättning? Att njuta i solen vid vattnet på Söder vid HammarbykanalenSysselsättning? Njuta i  lä i solen  här vid vattnet i Hammarbykanalen på Söder och  kanske äta en medhavd lunch. Observera avstånden.

 

Sysselsättning

“Vad gör du om dagarna” – är en fråga jag får då och då. Både under rådande omständigheter 0ch annars. Det korta svaret är att det varierar. Och efter humör, lust, årstid, väder eller var jag befinner mig. Ibland sysselsätter jag mig med en hel del och trivs med det och ibland gör jag så lite som möjligt. Ett par böcker finns nästan alltid till hands. En som jag lyssnar på och en mer fysisk bok som jag läser. Promenaderna är i princip dagliga inslag och det var jag än befinner mig.

Våren är här och en del fritidsbåtar är sjösatta. Och har man båt så har man sysselsätttning. Året om. Våren är här och en del fritidsbåtar är sjösatta. Och en given sysselsättning är då att ge sig ut. Båtsäsongen är tämligen kort så det vill till att utnyttja tiden. Här vid Danvikskanalen och Saltsjökvarn ser man Stockholms inlopp.

Några vill kanske ägna sig åt lite mer fysisk aktivitet. Och vid klipporna vid Danviksbron såg vi klättrare i farten. bra träningsklippor är det.

Den mer grå/blå melerade klädseln gör att klättraren smälter in i miljön.

Funderade ett tag på om klättring kunde vara en god sysselsättning för min del. Funderade ett tag på om detta med att klättra var en lämplig sysselsättning för min del. Efter visst funderande kom jag fram till att det nu på ålderns höst inte är det.

Men visst går det nästan lika bra att ta trapporna. För uppför kommer man ju här också. Jodå, jag testade.

Tror jag nöjer mig med att komma upp via Harald Lindbergs trappor på Söder, går mellan Katarinavägen och Klevgränd. (Ovanför Stadsgården) Namnet på trapporna kommer från konstnären med samma namn.

Sedan kan man ju på olika sätt ha växter intresse. Den här balkongen såg jag nyligen i Gamla stanoch då var den påskinspirerad.

Vid ett annat tillfälle, i juni ett år, såg den ut så här- Då var det pelargoner som gällde.

 

Häromdagen

berättade jag om att en nyss hiss skulle invigas på andra sidan Skansbron.En hiss som skulle förenkla att ta sig ner på kajen vid Fredriksdalsområdet /Hammarby sjöstad. I flera år har det varit trappor som gällt. Och som ren sysselsättning tänkte jag testa hissen.

Tyvärr verkade hissen ha lite startproblem. Men blicka ut över kanalen och kajen gick ju bra. Våra hus är de röda till vänster i bild.  

Våra hus lite inzoomade.  (Det gröna fartyget, Gratia, är en stor husbåt där däcket sommartid förvandlas till en vacker trädgård med fina blommor och buskar. Man odlar i stora lådor)

Jag tror det var betydligt fler som tänkt sig att testa hissen men som i stället fick ta trapporna ner. Med cyklar.

Att cykla på kajen är ju också en trevlig sysselsättning för barnen nu när hissen inte fungerade.Och att cykla här på kajen är ju en bra sysselsättning det också. Bilfritt är det men både båt och vatten finns att tillgå på nära håll.

 

 

48 svar på ”Sysselsättning – Mer eller mindre och i variation”

 1. Vilken alldeles fantastiskt vacker balkong! Eftersom jag arbetar har jag inga sysselsättningsproblem men under helgerna är vi ute mer än någonsin. Det är en tilltalande frihet att kunna röra sig utomhus och vädret är inte helt fel det heller. Böcker finns alltid här hemma så det går i dagsläget ingen nöd på mig heller.

  Kram och ha en härlig lördag!

  1. Balkongen här på huset i Gamla stan är väldigt speciell och smyckas med blommor (levande) allt efter säsong. Vad gäller sysselsättning så har vi vi inga som helst problem med sysselsättning. Inte nu och inte annars heller. Det ser dock annorlunda ut det vi gör. Nu blir det inte några resor, var sig långt eller kort,inga sociala kontakter inomhus och begränsningar utomhus, heller inga restaurangbesök inomhus. Men i övrigt sa vi just idag att det ändå är “ganska vanligt”. Med lite positiva tankar. Uppskattar så att kunna vara ute.
   För din del blir det ju förstås kluvet med jobbet på flera sätt.
   Vi har en fin men blåsig och lite kylig lördag men i lä är det behagligt.
   Önskar dig en fin lördag.
   Kram

 2. Glad du inte väljer att klättra i bergen utan tar trapporn.
  Dagarna i corontänlivet går ju de med. Sysselsättningen i mitt eget fall är de samma som i övrigt, med skillnaden att jag läser några bloggar mer än jag brukar som du märker 🙂 – är också mer FB aktiv. Jag följer mer nyheter och tidningar o andra upplysanade program än jag brukar. Blir så då umgeslivet ligger nere. Telefonledes sköts kontakterna.
  Tycker det är intressant trots att det är sorgligt och svårt. De där olika sidorna i livet kring livet får ju en dimension av att ställas på ända och till ytterligheter.
  Vilka ljuvliga balkonger du visar bl.a i dina bilder.
  Ha en fin lördag önskar jag dig o Bosse kram åt er båda!

  1. Jag har för länge sedan testat lite klättring i berg. Men det är historia nu. Trapporna är helt ok. Jag tycker inte vare sig att sysselsättning eller tillvaron i stort är så annorlunda. Men visst finns begränsningar och vi kan inte resa. Resandet är ju trist men ändå en ganska världslig sak. Jag saknar också mycket av det sociala livet, precis som du, men en del av det har vi genom att ses utomhus. Jag tror att jag nu läser och lyssnar mer på böcker. FB har jag ju inte. Bloggarna jag läser är desamma och jag skriver som jag brukar men det blir inte så varierat som tidigare. Tror inte det blir det för någon. Jo, Karin förstås som har mycket kvar att berätta om från Madeira. Tacksam för det.
   Önskar dig en fin helg och ha det så bra du kan.
   Kramar och tankar från oss.

 3. Corontän var ju ett bra ord för det här som din vän Pettas kommit på ,-)
  jaha ha båtarna kommit ut nu precis som motorcyklarna!
  Ser mysigare ut med båt ,-)
  Hade du inte zoomat in hade jag missat klättraren!
  Klättra ser häftigt ut, min man har klättrat en del i college. Jag skulle nog vara för feg tror jag.
  Trappor gillar jag, gärna de som går högt upp, fin utsikt.
  Vilken läcker balkong ,-) Otroligt vackert formad och med alla fina blommor, sånt är kul att se!
  Vilken läcker husbåt ,-) Ser häftig ut och det måste vara väldigt vackert sommartid! ,-)
  Ja bra ställe att cykla ,-) som vi ska försöka göra mer i sommar.
  Härliga bilder
  Ha en härlig Helg.
  KRAM Primrose ,-)

  1. Visst är det ett bra och passande ord! Jadå, båtarna är på gång och de har nog liknande säsong som motorcyklarna. Har sett flera fritidsbåtar idag på gång i kanalen.
   Ja, klättraren var inte enkel att upptäcka på ena bilden men på den andra syntes han bättre. Och just hä rär det många som tränar klättring så vi brukar titta extra.
   Balkongen i Gamla stan kräver ett specialintresse skulle jag tro. Och där finns blommor efter säsong och årstid. Finns ju inte direkt så många balkonger där heller.
   Vi ska också få till att ordna med våra cyklar. I Spanien cyklar vi året om men gör det inte direkt här. Men det ska bli.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram

 4. Vilken fin balkong, kul att se den vid olika årstiden också. Jag går hellre i trappor än åker hiss, nu är jag sällan där de finns hissar men när de händer 🙂 klättra på väggar ser inte lockande ut.
  Många fina bilder, båten önskar man få se när sommaren kommer o den genomgått sin förändring då. Spännande.
  Gillar folk som gör sina egna grejer med hjälp av fantasi o drömmar.
  Här lider jag ingen brist på sysselsättning då jag jobbar som vanligt fast hemmifrån o långa promenader går vi alltid, men nu blir de någon extra varje dag. Vi bor ju på landet så här finns skogar o vatten att traska runt.

  Kramiz

  1. Tack! Visst är den fin och den ändrar karaktär med blommorna alltefter årstider. Någon måtte ha ett stort blomsterintresse. Jag tar också hellre trapporna men hissen just här möjliggör att de med rullstol och rullator kan ta sig ner till kajen. Och det är en fördel.
   Jag tror att de flesta hittar olika saker att ta sig för om man vill. Även här ser jag att många jobbar hemma men tar sig några extra promenader längs vattnet var dag. Och det är ju ren friskvård. Och än friskare luft får man förstås hos dig ute på landet i skogen.
   Önskar dig en skön helg med mycket utevistelse.
   Kram

  1. Tack! Och visst är den här blombalkongen i Gamla stan fin. Så roligt att blommorna också byts ut efter de olika årstiderna. Ja, nu vet jag vilket hus sonen bor i men tänker nog inte på det när jag tar bilderna.
   Önskar dig också en fin helg. Och kanske har jag också helt ovetandes mött sonen med familj på en av promenaderna här i området.
   Kram

 5. Dina promenader får mig att längta ut men vad jag lär mig av Stockholm på dina turer=)
  Jag gillar verkligen den fina blomsterbalkongen i Gamla stan. Spännande när hissen börjar gå. Du bor verkligen fint till vid kajen och den gröna båten. Härligt när man lägger märke till vårtecken i huvudstaden
  Trevlig Lördag <3
  Kram

  1. Jag förstår så väl att du längtar ut längre än till trädgården. Du är ju van att röra dig så mycket i vanliga fall. Jättetrevligt att du går med mig och en del Stockholmshistoria får du liksom på köpet.
   Gamla stan var så öde. Verkligen sorgligt. Men den här blomstrande balkongen lyste upp. Väldigt roligt att de som bor här byter blommor efter säsong.
   Vi bor bra här vid vattnet på kajen och det är lugnt men ändå med Ringvägen bara 400 meter uppför backen. Och de grönskande koloniområdena ligger också helt nära.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Ha det så bra ni kan.
   Kram

 6. Jadu Ditte, inte har då du nån brist på sysselsättningar, bara promenaderna tar ju tid!! En mil om dagen, det skulle ta mig hela da’n! 😉
  Bergsklättring, i ungdomen kanske men nu???? Nää, jag tror inte det…eller rättare sagt, jag vet det 😀
  Ha en fin kväll och så hoppas jag att solen ska lysa på dig <3

  1. Nej, jag lever “nästan som vanligt”. Men visst finns många begränsningar vad gäller det sociala livet. Men vi träffar vänner ute och promenerar och ka slå oss mer på uteserveringar med goda avstånd. Tid har vi så gå gör vi. Vi åker inte kommunalt under rådande omständigheter så då blir det till att gå. (Har ingen bil) Men båtar/färjor där vi kan vistas ute åker vi med. Och snart ska cyklarna fram.
   Nej, bergsklättringen står jag över. Har testat i ungdomen. Men höjder kan jag ju få på andra sätt.
   Vi har haft en ganska fin dag men en del blåst, nordväst, och inte mer än +8 grader. Kvällen ser lovande men sval ut.
   Önskar dig en fin kväll.
   Var rädd om dig.

 7. Föredrar nog trapporna jag med, bättre att komma upp helskinnad tänker jag. 😉

  Jo, skönt att faktiskt kunna vistas ute iallafall till skillnad från en del andra länder om jag förstått saken rätt.
  Vetskapen om att man kan gå ut, även om man inte gör det, gör ju att det känns lite lättare.

  Ha det underbart nu.

  1. Jag tar trapporna men hissen bör bli bra för de med rullstol, rullator och de som har svårt att gå- Kan tänka mig att en och annan cykel också kommer med ner. Visst är det skönt att kunna vistas utomhus om en vill. Och vill man vara hemma så fungerar ju det också. Bra med valmöjligheter. Har några jag känner som bor i Spanien och visst är det tufft för många. Tänk, trånga lägenheter utan balkonger och olika generationer tillsammans.
   Önskar dig också en fin helg.

 8. Kan lugnet säga att jag aldrig gått så många promenader som de senaste veckorna. Promenader med dig alltså. Å jag njuter av varenda en:-)
  Balkongen i Gamla Stan var urläcker, fjolårets blommor var aningen vassare än årets tycker jag.
  Skrattade gott åt den fina nya hissen. Vi har en liknande “skapelse” vid Roslags Näsby. Den togs i drift för cirka 1 1/2 år sedan. Å den har inte kommit över sina startproblem än. Men den ser lika fin ut på ritningen som din…
  Det är nog klokt att inse sina begränsningar. – vad gäller bergsklättring alltså. Nåt jag aldrig skulle ha gjort ens när jag var ung. Vissa sporter är jag helt enkelt alldeles för feg för att utföra;-)

  1. Nej, en hel del har det blivit och för egen del är det 78km avverkade förra veckan. I bloggen mindre och lite uppdelat men ändå ganska varierat. Kul att du hänger med och du har ju också gått här en del och känner igen dig. Vad gäller balkongen i Gamla stan så byts det blommor där allt efter säsong. Nu var det påskblommorna som var kvar. Får se vad som kommer härnäst-
   Jag ska förstås göra ett nytt försök med hissen. Men det verkar inte alltför lovande om det ska bli som den i Roslags Näsby.
   Jag har i yngre ålder testat bergsklättring i Schweiz och Österrike, i liten skala. Men numer går det bra med trappor eller lift. Men vandra i fjällen/Alperna kan jag nog fortfarande tänka mig.
   Jag hade nog varit för feg för att vara fotbollsmålvakt. Har inte testat men väl i handboll. Och det va inte för mig. Jag var bättre på plan.

 9. Återigen Ditte…tack för turen även om den var kort och i grannskapet!
  Du skriver om det som alla tänker på…hur sysselsätter man sig när samhället är stängt!?
  Jag förstår och har alltid förstått, sen vi “träffades” att just den saken är inget problem för dig, inte heller för mig.
  Om man är aktiv, alltid, då är det ingen större skillnad, man hittar alltid på något och det är väl i viss mån en överlevnadsstrategi som finns inbyggd om man är en “resenär”.
  Läser kommentaren här ovan och inser att både du och jag har det otroligt bra…alltid, men extra belyst i dessa tider…tanken förskräcker.
  Ha det gott min vän…och framtiden finns, även om den känns väldigt långt bort just nu!

  1. Idag var det mer sysselsättning som var i tankarna. Vi har ju gått långt i veckan. (För egen del har det blivit 78km och jag tror bloggläsarna varit med på en hel del)
   Vad gäller sysselsättning så tror jag vi är tämligen lika. Vi ordnar den. En väninna som är konstnär döpte en tavla efter mig “Vila i rörelse”. Och så är det nog. Jag vilar när jag är i rörelse.
   Visst är vi begränsade och det är ju knepigt i sig, men det kunde varit betydligt värre. Så tanken på att vi båda har det bra i stort är bara att ta till oss.
   Jag tycker också att framtiden känns avlägsen. Den framtid som vi önskar oss och med den frihet vi är vana vid.
   Ha det gott Gertie. Så bra du kan.

 10. Så mycket spännande du visar, klättrare på bergväggen eller stupet vill jag kalla det, och den stora husbåten som inte alls liknar min föreställning av en husbåt. Men även jag begriper förstås att en båt kan se ut hur som helst och det fanns ju ett utrymme akterut där det säkert går bra att inreda, kanske även nere i skuffen.
  Klättring skulle aldrig varit en alternativ fritidssysselsättning för en höjdrädd Paula. Jag minns härom veckan på Mästarnas mästare då rallykillen som var van vid höga farter var så höjdrädd så han inte fixade utmaningen att klättra. Inte fixade han att hoppa ner från båten i vattnet heller…
  Balkongen var helt underbar, den människan kan nog inte åka bort på sommaren, utan får vattna varenda dag om det ska prunka så där fint. Nu tar jag lördagkväller, sätter mig i tv-fåtöljen o inväntar nya krimserien som strax ska börja.
  Lördagskram

  1. Ja, sysselsättning saknas inte. Men just bergsklättring ska jag inte ägna mig åt nu. Har testat lite lätt i yngre åldrar. Minns också han i “Mästarnas mästare” som var höjdrädd och då är ju inte klättring det optimala.
   De husbåtar som ligger här längs kajen är mer “riktiga” båtar. Och de ska kunna flyttas för egen maskin av säkerhetsskäl. Den gröna båten nedanför oss har stora utrymmen och har flera våningar och det är inga direkta kryp in där inte utan mest god ståhöjd.
   Balkongen i Gamla stan är så härlig men mycket vatten går det åt. Nu är ju inte läget så soligt just där men vatten går åt. Extra kul att blommorna varierar efter säsong.
   Kram och natti

 11. Förstår du har idéer och gör lite av varje och det finns att välja på och titta på.
  Den fina balkongen såg jag när jag v ar hos dig, då var den fylld av pelargoner. Tjusigt nu med påskliljor i stället. Och båten med alla planteringar kommer jag ihåg, riktig trädgårdsbåt. Tack för rundturen och jag kände mig nästan hemma.
  Ja, det är bara att tacka för en härligt solig dag idag och tassa till sängen för att lyssna på en bok, om jag hinner innan jag somnar 😀
  Stor kram!

  1. Jadå, här finns alltid något att göra om man vill. Sysselsättning saknas inte. Men visst kan jag sakna mer sociala kontakter med vänner som bor i en annan del av stan. Och då är det nu knepigare att ses. Man kan ju inte gå riktigt hur långt som helst. Skulle ha träffat Helenfamiljen idag men det blåste rätt mycket så Boule&Berså, vid vattnet var inte så bra. Hoppas på mindre blåst i morgon.
   Minns att vi passerade den blomsterprydda balkongen när du var här. Och nu var det påskinspirerade blommor. De byter allt efter säsong. En hel del här i omgivningarna förstår jag att du känner igen.
   Vi har tittat på “Stjärnornas stjärna” och ska ta en kvällsrunda. Men sen blir det bok, “Allt jag fått lära mig” som jag ska lyssna på. Så stark! Rekommenderas. Kanske har du redan läst/lyssnat på den.
   Stor kram

 12. Men så typiskt att hissen inte fungerade, den höll inte länge. Men snygg är den!

  Och balkongen. Alltså åh! Undrar om den som bor där jobbar på Plantagen eller något, det är ju en hel förmögehet som sitter där på kanten. Pelargonerna kanske är sparade men lökarna brukar folk ju inte direkt driva upp själv till påsk på det sättet. Vad kostar en kruka med påskliljor, tro. Det är nog en 30 krukor uppsatta! Ett riktigt blickfång.
  Ha en fin helg!

  1. Jag har felanmält den. Och nu på morgonen ser den ut att fungera. Får ta mig en titt senare idag.
   Balkongen i Gamla stan är så fin och lyser upp. Helt uppenbart är också att intresset för blommor är stort. De byts efter säsong. Och det är ju ganska skuggigt där och det gör att växterna trivs. De står ju i olika krukor. Dyrt är det med växter men så vackert och något ska man ju spendera pengarna på. Tror inte man funderar så mycket på kostnaden här.
   Strålande väder här just nu. Inte ett moln så vi satsar på häng med vänner och delar av familjen på Boule & Berså senare. Men givetvis med avstånd.
   Önskar dig också en fin söndag.

  1. Beror på var bilden ska läggas in och i vilket sammanhang.Om det är på en hemsida så varierar det beroende på vilken “plattform” som används. Kanske kan du “googla”. Lycka till!

 13. Så skönt att man kan välja att gå ut!!! Att röra sig är bra, men jag väljer också trapporna framför den där klippklättringen, haha 😉

  1. Vi njuter varje dag av att kunna vara ute. Och ute är vi väldigt mycket. Bergsklättring har jag testa i Schweiz och Österrike i yngre åldrar. Men nu tar jag gärna trappor. Gott om dem här på Söder.
   Önskar er en fin söndag. Ser lovande ut!

  2. Jag tycker vi har det väldigt bra som kan välja hur vi vill göra. Vi rör oss mycket även i mer vanliga fall men nu när mycket annat är begränsat blir det än mer. Är så glad för att vi bor så vi har nära till både natur, vatten och Stockholm i sig. Bergsklättring har jag testa i yngre år både i Schweiz och Österrike men det var då det. Nu nöjer jag mig med trappor och en och annan fjällvandring. Blir lagom brant.

 14. Tänk så mycket glädje stadsodlaren sprider, ingen kan väl undgå att bli glad när man ser den prunkande balkongen.
  Kul med trapporna, bodde på Klevgränd i närheten av Stomatolreklamen en tid för länge sen.
  Tack för alla promenadtips med eller utan hiss!
  Hälsningar Solan

  1. Balkongen kändes så glad i ett övrigt väldigt öde Gamla stan. Och extra roligt är att blommorna byts efter årstid. Vad roligt att du bott på Klevgränd. Vi tar ofta vägen förbi där och alltid lika roligt. Kul också att Stomatolreklamen är kvar. Minns den från det jag var liten.
   Jättetrevligt att du går med runt för promenaderna blir både många och ibland ganska långa.
   Ha det fint!

  2. Visst lyser balkongen upp! Gamla stan var i övrigt öde så blommorna kändes extra fint att se. Blommorna på balkongen här byts efter säsong och är verkligen ett blickfång.
   Vad roligt att du bott på Klevgränd. Där passerar vi då och då. Och visst stannar vi till när vi går förbi och tittar på Stomatolreklamen.
   Många promenader blir det och åt olika håll. Trevligt att du går med. Och visst är det väldigt skönt att komma ut både för kropp och knopp.
   Ha det så bra ni kan.

 15. Vilken fantastiskt blommig balkong i olika årstidsskruder 🙂

  Hissen kanske inte går för att risken att folk tränger ihop sig där är stor?

  Ha en superfin söndag!

  1. Balkongen här i Gamla stan är jättefin och lyser upp. Och ett stort intresse för blommor verkar finnas. De byts efter säsong. Vad gäller hissen så ska jag ta en närmare titt. Har nu ringt och felanmält den.
   Strålande sol här idag, i alla fall just nu, så det ser lovande ut. Molnfritt.
   Önskar er också en fin söndag.

  2. Visst är balkongen här fin! Den lyste upp i ett i övrigt öde Gamla stan.
   Hissen har jag felanmält och den ser ut att fungera nu på morgonen. Men jag får ta mig en närmare titt.
   Önskar er också en fin söndag.
   Ser lovande ut idag. Inte ett moln.

 16. Många olika sysselsättningar att betrakta på dina promenader! Att klättra uppför en bergvägg känns inte aktuellt för min del – trapporna däremot tror jag att jag skulle klara 🙂
  Vilken härlig balkong … minns att du visat den med pelargonerna förut och att jag funderade över hur de gjorde bär de vattnade 🙂
  Tack för ännu en trevlig dag i huvudstaden!
  Ha en bra dag!
  Kram

  1. Man kan ju sysselsätta sig med lite av varje efter intresse. Vad gäller bergsklättring så avstår jag. Räcker bra med trappor och en och annan fjällvandring. Inte lika brant.
   Balkongen här i Gamla stan är så fin och nu lyste den upp extra mycket i en tämligen öde Gamla stan. Pelargoner sommartid och astrar tror jag under hösten och olika ris på vintern. Det är ju ganska mörkt på balkongen så kanske räcker det med att vattna en gång/dag. Men det är ju ganska små krukor så det går åt mycket vatten.
   Strålande sol här så det ser lovande ut.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

 17. Klokt beslut Ditte att inte klättra i bergen! 🙂 Du skulle säkert klara av det, så stark och vig som du är men ändå, ta trapporna! Låter så mycket mera betryggande.
  Ni bor så himla fint, jag har sagt det många gånger om om och kommer säkert att göra det minst lika många gånger till.
  Så vacker balkong du visar med påskliljor och med pelargoner. En fin idé verkligen.
  Ha en fin strålande söndag hälsar vi på andra sidan pölen.

  1. Trapporna kändes betydligt bättre och mindre utmanande. Och krafterna är inte vad de varit. Bara att konstatera.
   Vi bor bra här och det är ändå lugnt. Mest båtar och nu även en del måsar som skriker. Snarare trutar.
   Visst är balkongen i Gamla stan fin och lyser upp så fint. Till sommaren blir det nog pelargoner och till hösten astrar eller andra höstblommor. Tur att det är ganska skuggigt för det är många krukor att vattna.
   Strålande sol här just nu. Så en promenad väntar.
   Önskar er också en fin söndag.

 18. Viktigast är det att lägga ner “energin” på rätt saker. Göra det bästa. Det är du duktig på. Att ha en husbåt med blommor verkar mysigt. Hissar ska funka. Annars blir de lätt läbbiga. Tusen gånger hellre trappor än klättra på “väggarna”. Själva processen med att välja rätt vägg uppåt tilltalar mig. Men jag hade inte vågat titta neråt.
  Avstånd. Där har jag sett det mesta sista tiden. Många kör på som vanligt. Otroligt många äldre. Samtidigt går det nästan att ta på rädslan i andra sammanhang när jag är ute och promenerar ensam och får ett möte. Jag är skraj att det ska killa till i halsen och jag hostar till. Vill inte att mötet ska sprida skräck i onödan.
  Kram från ett soligt Visby

  1. Visst är det så! Man får göra det bästa av den tillvaro som är och jag försöker. Vad gäller hissen har jag felanmält den och den ser nu ut att fungera när jag tittar. Den hjälper många so inte kan gå i trappor att ta sig ner till kajen och det är ju bra.Men jag går helst. Detta med att titta neråt bid bergsklättring var problemet hos mig också. Uppåt gick bra. Men trappor fungerar bra och lättare fjällvandringar.
   Här på Söder tycker jag de flesta, oavsett ålder, är bra på att hålla avstånd och jag ser många älder-äldre som sitter ute här längs kajen och har kaffetermosarna med sig. Många umgås också ute men på avstånd.
   Detta med att försöka låta bli att hosta till kan ju dessutom sätta igång hostan. Känner igen mig här.
   Önskar dig en bra vecka.
   Soliga kramar från Stockholm och Söder

 19. Vilken fantastisk balkong med så många påskliljor/pelargoner som båda är mina favoritblommor. Blev lite inspirerad nu att ge mig ut i helgen och försöka få tag på lite nya pelargoner, har inga alls på balkongen just nu och de jag har inne börjar bli lite gamla och trötta.

  1. Visst är balkongen fin och den lyste verkligen upp Gamla stan som kändes så öde. De brukar här byta blommor efter säsong så snart kommer nog pelargonerna. Några pelargoner ska jag också inhandla men just nu piggar violer olika färger upp. Brukar inte spara pelargonerna för jag har ingen bra plats till dem. Men kanske kunde jag omorganisera lite ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *