Foto

Ren – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Ren är veckans ord att tolka i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så går den ut på att med bild och/eller text tolka det angivna ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och tolkningar. Och alla är välkomna att vara med. (Sanna har en ny bloggadress som finns  i länken till henne här ovan) För mig kommer inlägget att handla om ren glädje.

Delar av helgen bjöds vi i STockholm på både luft som kändes både klar och ren. klar ocg ren luft. Delar av helgen bjöds vi i Stockholm på klar och ren luft och med en del solglimtar.

Ren och sann glädje

har det varit att tillbringa helgen här hemma i Stockholm och tillsammans med barnbarnen. Mycket lek, både inomhus och ute, har det varit. Och perfekt att ha nära till den stora och fina Blecktornsparken. En park som absolut inbjuder till lek. Både för stora och små.

Lördag eftermiddag och full aktivitet i parken.

Barnbarnet Max hade med sig sin fotboll och visst skulle vi spela. I brist på  fotbollsmål använde vi oss av målen avsedda för “landbandy”. (Man kan väl inte säga innebandy om man spelar ute. Eller?) Lagen bestod av Max i det ena och jag i det andra och vi båda hade alla spelarfunktioner. Och visst blev det slitigt för en mormor. Ivrigt påhejade blev vi av supportrarna till AIK och Hammarbys damfotbolls supportrar som passerade i strid ström. Lagen hade spelat match på närbelägna “Kanalplan” och passerade parken på vägen därifrån.  (Vinst till Hammarby.)

Ren fortbollsglädje. Här förbereds en dribbling.Max förbereder en dribbling. Men han fick vänta lite eftersom jag ville ta en bild. Ren fotbollsglädje här. Och det är Ronaldo i Juventus som är den stora idolen. Jodå, max spelar själv fotboll i Uppsala.

Hur det gick för mig. Jo, tack hyfsat. Men det hjälpte inte att både Max, lillebror William och förbipasserande hejade på mig.  Jag förlorade ändå med ett mål. Resulatet blev 5-4 till Max.

(Max har tagit bilden.) Och det är full koncentration som gäller

Hemma igen stod vi en stund på balkongen och såg solen sänka sig i väster. Och vi såg tre solar förutom den som var på himlen. (Lyckades inte få med den på samma bild)

Tre solar fångade på en och samma bild. Ren glädje det också. Tre solar på en och samma bild. Ren glädje det också. Och sedan hade jag ju ytterligare två solar, Max och William.

Visst är William en härlig solstråle.

Söndag eftermiddag.

Jag har lämnat killarna i Uppsala och återvänt till Stockholm. Funderar på om jag ska ta vägen längs Östgötagatan och kajen eller gå genom Tullgårdsparken. Valet faller på parken.

Hemma är tyst och känns lite tomt. (Maken är kvar i Spanien.) Bestämmer mig för att laga “moules marinières”, musslor i vitt vin. Och till detta vill jag, precis som i Frankrike, ha nyfriterade och frasiga pommes frites.

Tullgårdsparken söndag eftermiddag.

Söndagens middag. Så gott!

Titta gärna in här för att se fler av veckans  tolkningar.

50 svar på ”Ren – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Heja Ditte!
  Så där är det mormödrar och farmödrar. De vinner aldrig, bara nästan 🙂
  Ren glädje är det absolut som lyser fram i bilderna!
  Gott avslut också på dagen ser jag, som blev ren och kär .
  Ha det gott!

  1. Nej, vi vinner ju bara nästan. Och fotboll är ju ingen direkt bedömningssport. Det är målen som räknas.Och ren glädje var det att ha pojkarna här över helgen.
   Och visst blev det ett gott avslut. I alla fall om man tycker om om musslor.
   Ha det fint du också.

 2. Ser ut som en trevlig helg.
  Förstår det blev lite tyst när de var åter i Uppsala.
  Min yngsta barn-barn är 2 och 1 år.
  Hög ljudnivå ibland!
  I Huay Yang mörknar det snart.
  Har bl.a köpt en stor tjusig bouganvillea idag.

  1. Vi har haft en fin helg och killarna är nu större så ljusvolymen har minskat. Nu är de 9 och 6 och tämligen självgående.
   Här är det grått och regnigt så jag hade gärna bytt mot Thailand. Men så blir det inte. Däremot dock snart en resa till lite varmare trakter.
   Bouganvillea är fina men bäst i kruka. Rötterna gräver sig långt ner….
   Ha det fortsatt fint.

  1. Det var en ren njutning att ha barnbarnen här och vi hade riktigt roligt.
   Och musslor tycker jag om men det är inte så ofta jag kommer mig för att laga det hemma. Extra gott tycker jag det är med riktiga pommesfrites som just friterats. Men ett gott bröd smakar också bra till.
   Önskar dig också en fin vecka.

 3. Ren glädje i bild och text beskriven
  med min kommentar kan jag bekräfta att den är given
  och in jag den tagen
  bilden på musslor gör gott i magen
  Ett litet vemod dock jag känner för en kort stund då barnbarnslekens epok för mig är över
  men mångfaldiga rika minnen ger också barnbarns-klöver
  Stor kram!

  1. Du har kvar alla dina fina minnen från leken dina dina barnbarn.Men nu umgås ni på annat sätt och väldigt värdefullt är ju det också. Var sak har sin tid. Och minnen består. Åren tickar ju på och det ser jag på Max och William. Får skynda mig att hänga med här.
   Stor kram

 4. Så fina höstbilder, en ren fröjd att titta på dem. Och en ren glädje syns i barnbarnens ögon.
  Hösten har ju rena vackra färger och det är gott med ett glas rent vatten också.
  Din söndagsmiddag såg för mig ut som ren lycka. Det ÄR gott!
  Stor kram!

  1. Det är så fina dagar nu och än så länge har träden här kvar sina vackra löv. Så roligt att umgås på egen hand en helg med killarna. De är så goa och väldigt lättsamma. Men det blev tyst när jag lämnat dem i Uppsala-
   Jag är så förtjust i musslor och extra gott med egnfriterad pommes frites till. Men de smakar bra även med en bit gott bröd till.
   Stor kram!

 5. Att umgås med barnbarn är verkligen ren och skär glädje! Imponerande att det blev en match med tanke på bältrosen. Så otroligt fin lekparken ser ut!

  Kram och ha en fortsatt fin måndag!

  1. Visst är det fint att umgås med barnbarnen och nu var de ju här både lördag och söndag så tiden hade vi på oss. Och klart att jag är med och spelar lite boll med Max. Det går att spela försiktigt.
   Lekparken här är så fin så kanske tar ni en tur dit med S när ni är i närheten- Här finns lite för alla åldrar, även de yngre. Och lite getter, kaniner och marsvin också-
   Önskar dig också en fin måndag.
   Kram

 6. Hej Ditte!
  Ja du ställer upp på det mesta hahaha…tänk om du fått en boll på los blåsos?
  Så gulliga killarna är…dom blir finare och finare, om man nu kan bli det 🙂
  Ingen dålig middag…letade efter papas fritas i går men gick bet…här!! ☺☺☺
  Regnat ock åskat här! Skööönt! 26 gr.
  Kram P ♥♥

  1. Jadå! Och roligt hade vi. Kul med alla glada tillrop från förbipasserande. Nej, någon boll på blåsorna hade jag inte önskat. Men de har krypt och en del torkat så medicinen har hjälp bra. Visst är killarna fina! Ja, du har ju sett dem snart sex år.
   Jag gillar musslor och med egenfriterad pommes frites. Så gott. Bra avslut sedan jag lämnat pojkarna i Uppsala-
   Kram

  1. Tack! Ja, vi hade en väldans fin helg här tillsammans. Och de är så mysiga och lättsamma-
   Söndagens middag här för mig blev perfekt. Och extra gott med egenfriterade pommes frites.
   Stor kram

  1. Vi hade en jättefin helg tillsammans och att var med killarna är verkligen ren glädje. De ger så mycket och på olika sätt.

  1. Vi har haft en så fin helg tillsammans. Verkligen ren glädje att spendera tid tillsammans med barnbarnen.

  1. Det är så gott.Men ett bra tag sedan jag gjorde det. Extra gott med egengjorda pommes frites till Och även småkillarna gillar det.Nu hade jag lämnat juniorerna vid Uppsalatåget så de får testa det nästa gång. Men det är så enkelt att du lätt kan göra till dig själv. Musslor är annars gott även till förrätt och då behövs ju inte så mycket. Och det är just såsen med vin, grädde och kryddor som sätter extra piff tycker jag. Och bra musslor förstås.

 7. Vilket “gladinlägg” denna regniga måndag:-) Härliga bilder som sprudlar av ren glädje och fina höstfärger, helt klart! Måste säga att jag är impad att du bara torskade med ett mål. Antar att du lät bli att slänga dig eller glidtackla Max. Du hade ju bältrosen som hindrade dig, annars så…;-)
  Tycker att killarna är så himla fina, och jag verkligen älskar deras kläder. Det har jag visserligen sagt förut, men skjortan/jackan som charmtrollet William har på sig är ju såååååå himla cool!

  Å moules marinières – mums! Bra att du avslutade dagen i stil:-)

  Då du är väldigt tidigt ute med ditt bidrag och då det finns ett flygplan med i första bilden vågar jag mig på en gissning, nämligen att du flög till Spanien idag;-)

  1. Det var en ren glädje att ha killarna här i helgen. Verkligen. Jag fick gott om uppmuntrande tillrop från de som passerade och med tanke på mina “blåsor” var jag försiktig. Nej, inga “slängningar här”. Killarna gillar kläder och deras farmor köper en hel del och då är det inte av dussinupplagor. Uppsala har många bra barnbutiker som har kläder med det där “lilla extra”. Och båda vet vad de gillar.
   När jag lämnat killarna så kändes det tomt så jag skramlade med goda musslor. Och gott blev det verkligen.
   Nej, jag har inte lämnat Sverige. Dröjer ännu ett litet tag. Vill att bältrosen ska bli lite bättre. Det är ju fortfarande varmt där och risken för infektioner kan få avta lite till. Planet här kom just när jag tog bilden så jag noterade inte förrän på datorn att det kom med.

 8. Inte illa att fixa en så god middag när du är ensam. Det är väl kanske då som tillvaron behöver förgyllas en smula.
  Gott som tusan!!!!

  1. Det blev tomt efter killarna som varit här under helgen så att ta tag i lite musslor blev perfekt. Och väldigt gott.

  1. Vi har haft en riktigt fin helg tillsammans och väldigt roligt. Jag har ätit musslorna på detta sätt både i Belgien och Frankrike men jag tror som du ätt den egentligen är belgisk. Passerade Akkurat idag, men de ser ut att ha stängt för renovering. Har ju inte pallrat mig dit ännu. Men ska gärna testa deras musselvariant.

 9. Det här var rent ut sagt ett jättebra bidrag till veckans tema! Ren och skär glädje rakt igenom – snyggt jobbat! 🙂

  Ha en braig dag! Eller förresten, ni har väl kväll nu. Ja just det (kollade med google) ni har kvar en del av gårdagens kväll 🙂

  1. Tackar! Ja, vi har haft en helg i dessa tecken. Ren glädje.
   Här är det kväll nu men jag antar att ni har morgon. Hoppas ni kom in till land ordentligt. Önskar er en fin dag.

 10. Ren glädje att läsa ditt inlägg om barnbarnen. Det är lycka att få vara tillsammans med sina barbarn, det vet du jag att jag också tycker. Visst säger man innebandy även om de spelar ute, det tror jag absolut. Jag ska fråga Caspar, mellanpojken som förra året var med i ett pojklag som tävlade en hel del.
  Kram från Ingrid

  1. Tack!Visst är det en ren lycka att spendera tid med barnbarnen och jag gör det gärna. Vte att du också gör det. Max spelar fotboll i ett lag och är riktigt duktig. Nu använde vi bara dessa mål eftersom vi bara var två som spelade och det fungerade ju bra. Roligt hade vi i alla fall.

 11. Här syns verkligen ren och sann glädje! Så underbart att rå om pojkarna , och spela fotboll på det, vilken cool mormor! Jättefina bilder på dej och pojkarna. Perfekt avslutning med musslor och pommes! En fin helg har du verkligen haft.
  Jag med, fina minnen från Irland, och som du skrev, lite ledigt på det här sitter bra nu!
  Kram och godnatt!

  1. Vi hade en jättefin helg tillsammans. Så roligt!
   Förstår att Ni varit med om något enastående och kanske kommer det mer…Hoppas. Blir nog bra nu att du vilar dig i form. Tror absolut att det kan behövas.Välkommen hem!
   Kram

 12. Rena rama lyckoinlägget! Det är inte lätt för en mormor eller farmor att vinna. Minifolket går all in och har flåset uppe hela tiden!
  Det viktigaste är inte att vinna – det viktigaste är att den andra förlorar. Man kan inte få allt och glädjen väger upp det mesta! Kram

  1. Ja, vi farmödrar och mormödrar kämpar på bra tycker jag. Och man kan inte alltid lyckas i dessa sportigare sammanhang. Vi hade Väldigt roligt och att jag sedan dras med träningsvärk får jag ta.
   Kram!

 13. Barnbarn är det bästa som finns! Vilken glädje man har av dem! Och du sprider ren glädje med ditt inlägg. Tack för det!
  Ha det gott!

  1. Visst är det så! Och roligt att du tycker jag sprider ren glädje för det behöver vi.
   Ha det gott du också.

  1. Tack! Ja, det var ren glädje att ha pojkarna här. Och kanske en liten annan vinkling på temat denna vecka från min sida.
   Ha det gott!

 14. Barnbarnsbesök är härliga, jag tycker mig se på bilderna att såväl mormor som killarna uppskattade det! Absolut lyser Max som solen i Kalstad… nåja, som solen i Stockholm då 🙂

  Nej, det är inte lätt att vinna över barnbarn, de blir dessutom så glada när de vinner över de vuxna!

  1. Visst är det! Och vi hade en väldigt fin helg tillsammans. Jodå Max lyser och vill komma nu i helgen också- Klart han får det.
   Jag, har ju bältrosen kvar och får ta det lite piano. Men jag är betydligt bättre och det är skönt.

 15. Vilket underbart inlägg till temat Ren som sprider glädje genom den digitala världen! Barns glädje är verkligen ren och vinnarglädje är något alldeles extra. Jag tycker du är tuff som törs ställa upp i en fotbollsmatch mot en så duktig kille :-). Barn och barnbarn är verkligen en sann och ren glädje!!

  1. Tack! Ja, här var det ren glädje- Och att spendera tid med barnbarnen tycker jag verkligen om. Och visst vågade jag testa lite fotboll. Vi tog det försiktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *