Spanien Torrevieja

Öka takten

En annan dag är här, en ny dag, annandag påsk som redan övergått i eftermiddag. Påsken går mot sitt slut. Vi har haft fina dagar, dessutom varma och soliga, som bjudit in oss till långa promenader längs havet, uteliv, möte med vänner och trevliga restaurangbesök. Sena kvällar har det också blivit för dels har vi velat se några processioner och dels har de ljumma kvällarna med ca +20 grader lockat till sena utevistelser. Klart behaglig tillvaro.

Visserligen är påsken slut men vi räknar med att vädret består och även fortsättningsvis kommer att bjuda på fina och varierade dagar. En del utflykter, längre och kortare, är i planeringsstadiet och jag hoppas att de snart kommer till nästa fas. Alltså att verkställas. Men eftersom vi tycker att vi har “all tid i världen” så har vi inte skyndat på…Dock bör takten ökas.

Kom nu, när jag tänkte på att öka takten, att minnas en händelse för många år sedan när jag var lärare. Jag hade just mött en ny grupp elever i årskurs fyra och ett par föräldrar på föräldramötet  frågade om jag arbetade så att eleverna fick arbeta i sin egen takt. Jag blev lite fundersam, tänkte en kort stund och svarade: “Nej, jag är mer för att eleverna ska arbeta efter sin förmåga och det är ju inte alltid så att den stämmer överens med takten”. Och så blv det. När eleverna lämnade årskurs sex och jag haft dem i tre år var det många, både elever och föräldrar, som var nöjda med det svaret jag lämnat tre år tidigare.  Hög takt hade alla upparbetet och förmågan hade använts och utvecklats.

Vackra långa promenader längs havet.

Påskaftonslunch (ingen påskmat) åt Bosse och jag  tillsammans med Fia och Lasse på restaurang El Coliso. Verkligen gott och väldigt trevligt. (El Coliseo har ingen egen hemsida men finns med på Tripadvisors förslag över de 10 bästa restaurangerna i Torrevieja. ) Vi valde dagens meny med tre olika, (förutbestämda) förrätter; crepes fyllda med spenat, broccoli och kalkon – en sallad med ost och gravad lax och små bläckfiskar med bönor. Bläckfisken var lite speciella för de var inte friterade, men intressanta. Varmrätterna  var vällagade och goda där vi provade både revbensspjäll, fisk och lasagne.  Glass, äpplekaka, chokladkaka blev våra val av desserter. En långlunch blev det! Jättetrevligt!

Men om man har trevligt så kan ju det trevliga fortsätta och det gjorde det men promenad och sedan “häng”  hemma på Fia och Lasses mysiga takterrass. Och här blev vi sittandes.

Kepsen är lånad och på. Glömmer jag det själv brukar någon annan komma ihåg det.

Trevligt “pitstop” vid havet, Palaya de los Locos.

Det är lätt att hitta sina favoritställen här och även om vi gärna testar “nya” så är det en del som får fler besök än andra och dit hör Calabrio. Här serveras en tapa och dryck för ca.  1.20 euro. Calabrio har ingen havsutsikt, egentligen ingen utsikt alls, men det är typsikt spanskt och väldigt trevligt. Tapa kommer med dryck och det är “köke” som bestämmer vad man får. (Alltså det som ingår och det kan bl.a.  vara tortilla, friterade räkor, kycklinglår, köttbullar eller friterade ansjovis) Men efetrsom det är en tapasbar kan man givevis också beställa “raciones”, en portion tapas, som man själv väljer från menyn. El Calabrio ligger på Calle Félix Rodriguez de la Fuente nr 3.


Även Calabrio, ett av våra favoritställen har fått besök. Härlig tortilla blev dagens tapa.

 

 

22 svar på ”Öka takten”

 1. Härliga bilder från Torre! Trevligt med påsklunch tillsammans med Fia & Lasse, såg himla gott ut.
  Här hemma blev det påsklunch tillsammans med hela familjen hemma hos barnbarnen!
  Vid Kiosco Gloria brukar vi stanna till ibland och köpa oss en varsin glass och det är så rogivande att sitta där och titta ut över havet. Calabrio är också en favorit.
  Ska bli spännande och se vad ni har planerat för utflykter…..det finns ju en hel del att välja på! Lycka till!
  Ha en trevlig annan dags kväll! För här hemma blir det ju Annandag Påsk kväll!
  Kram!

  1. God sen kväll! Här är väldigt fint nu och i itt tycke lagom varmt så att vi kan gå långa promenader längs havet.
   Vi hade en härlig lunch med Fia och Lasse, verkligen jättetrevligt.
   Mysigt med påsklunch hemma med de “era”.
   Mycket finns det att se och uppleva och det är ju bara att sätta i gång egentligen.
   Vi har just kommit hem efter en härlig kväll på restaurang Fu med vänner och njute itll fullo av att sitta ute en stund .
   Hoppas ni haft en trevlig dag.
   Kram!

 2. Så härligt ni har det, skönt att ta dagen som den kommer. Och så mysigt med sällskap också. Syns att ni har det så bra och så fint väder alldeles lagom. Stor Kram från ett blåsigt och kallt Västervik.

  1. Vi tar verkligen dagen som den kommer och njuter av det. Inga måsten! Och för mig är det skönt väder när man kan gå långa promenader utan att det blir “alltför varmt”.
   Skickar lite sol och värme till er.
   Stor kram!

 3. Det låter verkligen som om ni haft en härlig annandag påsk. Blir lite avundsjuk på ert fina väder. Här har det varit jätte kallt. Soligt med inslag av snö. Vi har haft härliga men kalla dagar på torpet tillsammans med min mamma och barnen. Nu är vi hemma i stan igen och imorgon är arbetsdag, ja inte för maken som är glad pensionär sedan februari.
  Idag har jag planterat frön. Bland annat har jag sått nya auberginefrön. Roligt att höra att din planta lever och kommer med nya blommor.
  Kram

  1. Vi har verkligen njutit av det vackra vädret och jag skickar gärna lite värme hem till er. Förstår att ni haft fina dagar på torpet oc jutit av ledighet tillsammans med nära och kära
   Ler när jag läser om din frön och jag sitter nu i den sena kvällen och ser att den planta jag fick av dig blommar.
   Tänk så fint det kan bli. Tänker pådig var dag är jag vattnar plantan.
   Kram och önskar dig en fin vecka.

 4. Alltid lika spännande vad det ska bli för utflykter för er! Rätt vad det är kommer inslag därifrån! Trevligt med påsklunch på El Coliseo! En av mina favoriter. Jag har alltid gått dit från Cura, när vi bodde där. Inga problem att hitta. Nu i mars när jag hade min väninna Susann på besök tänkte jag vi skulle äta där. Men jag var förstås tvungen att ta bilen nu. Inte så lätt att parkera, så vi kom flera kvarter fel. Det blev ett annat ställe, som var veckans bottennapp! Har int ens lagt namnet på minnet. Så kan det också gå! Fortsätt planeringen och ha det så bra! Kramar!

  1. Vi fortsätter planeringen och jag får öka takten. Men både njutflykter och utflykter är trevligt. Påsklunchen på El Coliseo med Fia och Lasse var verkligen jättetrevlig och på alla sätt. Nej, det är inte lätt att parkera här vid restaurangen och lätt hänt att hamna i pereferin. Men bottennapp råkar man ju ut för och glömmer dem lätt.
   Vntar på att du ska komma.
   Stor kram!

 5. Kan väl säga som så att dina inlägg är perfekta aptitretare, både vad gäller vyerna, maten (speciellt då bläckfisken och väderutsikterna. Vi är nämligen på G om man säger så:-)
  Å visst har man sina favon dit man gärna och ofta återvänder. Det blir ju så, då man vet vad man kan förvänta sig. Å varför byta ut ett vinnande lag om man säger så;-) Men självklart är det roligt att testa nytt och förhoppningsvis bli positivt överraskad. Å det blir man ofta i Spanien tycker jag.

  PS. Gillar inte friterad bläckfisk utan föredrar vinaigrette varianten eller den ljumma “Pulpo gallega”. Det var kanske den ni fick. DS.

  1. Så bra att fungera som aptitretare. Det gör jag gärna. Troligen var bläckfisken “pulpo gallega”.
   Kul att ni är på G. Lovar att hålla i vädret. Instämmer helt i att det inte behövs bytas ut ett vinnande koncept men kanske fler kan komma in på arenan. De kan få en chans och många gånger blir det bra.
   Jag gillar även friterad bläckfisk men gott även med andra varianter.

 6. Gomorron!
  Vilka mysiga dagar och kvällar ni har!
  Kul med lunch tillsammans med Fia och Lasse och sedan lite “häng” på deras fina balkong.
  Förstår också att det var trevligt på FU. Jag hade fått rapport om att ni skulle dit några stycken.
  Saknar Er och längtar ner. På fredag åker syrran hem efter att ha varit nere i 14 veckor.
  Många kramar till er båda/A-K

  1. Vi saknar dig också och du var med os i tankarna igår på Fu. Bara så du vet.
   Vädret är njutbart och vi har det bra. Förstår att du längtar hit, men snart är du här. Tiden går fort.
   Kramar till dig från oss.

 7. Visst är det härligt här nu! Och många ställen finns det att välja på, men visst är det lätt att man fastnar för vissa favoriter som får mer frekventa besök än andra.

  En trevlig kväll – och en ny bekantskap – blev det ju på FU igår, skoj att träffas! FU hade vi inte varit på sen det blev FU på det stället, men det var absolut inte sista gången. Tack för igår! 😀

  Det där med att “öka takten” försökte jag göra en inverterad variant på när vi flyttade hit. Jag sa till Anders:
  – Nu måste vi lära oss att ta det lugnt. Och det fort!
  Haha!

  Hoppas ni får ännu en härlig dag – ser ut att finnas alla förutsättningar för det 🙂

  1. Helt underbart! “Lära er ta det lugnt och det fort”…
   Tack för igår och jättetrevligt med Fu och extra roligt att ni också tyckte om den kinesiska maten här.

   Ett stort utbud av restauranger och barer finns ju här, men visst är det lätt hänt att gärna återkomma till de säkrare korten.
   Tycker tapasrundorna är bra på flera sätt för då besöker vi oftast några för oss nya ställen.
   Sköna dagar här har vi, absolut! Och visst ser det ut att bli en bra dag idag också.

 8. “Efter sin förmåga ” jättebra svar Ditte!
  Vilken fin bild på dig bakom min tjusiga pelargon! Och vilken lunch vi hade innan!
  En påsk att minnas !❤

  1. Det är ju inte alltid takten stämmer med förmågan.
   Visst blev det en bra bild både på kepsen, era vackra pelargoner och mig på er terrass.
   En jätetrevlig påskafton blev det.
   Stor kram! Ohc tack!

  1. Tack själva! Jättetrevligt!Hoppas du inte har alltför mycket träningsvärk utav pinntränandet.
   Det är ju speciella muskler som används.
   Och visst har vi det bra….
   Stor kram

 9. Skönt att titta in till dig i värmen en stund och få ta del av härliga miljöer och diverse välsmakande läckerheter. Hos mig har påsken bestått av kallt väder och sill och liten nubbe enligt tradition. Men också av vajande påskliljor och väldoftande små violer. April är lurig men också härlig. 🙂
  Ha det fint Ditte!
  Varm kram från Mia!

  1. Behaglig värme har vi och så har det varit sedan vi kom hit, drygt +24 grader under dagen och +20 på kvällen. Behagligt att sitta ute då.
   Kan riktigt se de vackra påskliljorna och violerna hos dig framför mig. Visst är april lite lurig men också så fin.
   Önskar dig fortsatt fina dagar och jag vet att du trivs där du är.
   Stor och varm kram från mig.

 10. Vilken fantastisk bra jämförelse, det där med “sin egen takt” kontra “sin egen förmåga”. Du har så himla rätt och vilket underbart sätt att få till det på.

  1. Tack! Ja, takten är ju inte alltid densamma som förmågan utan det viktigt för mig var att var och en använde sin förmåga och dett har jag sedan dess haft med mig under lärartiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *