Spanien Torrevieja

Samling

Ännu en vacker dag i Torrevieja övergick i fin kväll och det blev en trevlig “samling vid pumpen” hemma hos vännerna Susan och Jörgen. I och för sig var pumpen utbytt mot en pool och duschar (i det runda “huset”) men samling var det. Och pumpen kanske finns…

Samlingen samlad på ett och samma ställe och med flera bloggare till städes är kameran ofta både med och framme. Patrik, värdparet Jörgen&Susan, Ama och Anders i soffan, Bosse och sedan Ami som sitter bakom hatten. En annan sorts hatt, korken, hade Jörgen framför sig när han skickligt öppnade cavaflaskan och den andra hatten verkade intresserad av vad som hände. Ja, det var vi alla.

Goda tilltugg bjöds vi också på. Och dessa underbaar oliver… inköpta på marknaden i fredags. 

Nästa samlingspunkt var den kinesiska restaurangen Fu, på Avenida Baleares 36 även den  en av våra favoriter i restaurangväg. Och asiatisk mat, gärna kinesisk som lagas på rätt sätt, är verkligen gott. På Fu är personalen kinesisk och så även den familj som arrenderar restaurangen. Här kan man beställa menyer med fyra rätter för ca 12 euro (olika rätter  att välja på och med olika “hetta”) och där dryck ingår. Vill man  själv plocka ihop sina rätter gör man det. I Kina är det brukligt att man beställer in många olika rätter som placeras mitt på bordet och sedan äter alla av allt. Men man behöver ju inte göra så… För egen del blev det ett par kinesiska favoriter som inte finns på menyn men som lagades till mig. Den ena var en stor vårrulle som var fyllde med räkor och vitkål och sedan beställde jag en “gongbao jiding”, palatsväktarens kyckling, en klassisk rätt från sichuanköket i mellersta Kina där maten kan vara ganska “het” och sichuanpepar ingår i rätten liksom brynt chili.  Just såsen är viktig, mild sötsur sådan och i kombination med kryddorna gör hela rätten.  Kycklingfilé, vitlök, ingefära, salladslök, hackad röd paprika och rostade jordnötter är övriga ingredienser i rätten.

Framme vid Fu står en hund på taket och välkomnar oss. Och den har strategiskt, säkert för min skull, placerat sig vid den norska flaggan.

Restauranglokalen på Fu är stor och även en del bord så trångt var det inte. Vi var några tappra som åt med pinnar och extra roligt var att Ami ville lära sig den ädla konsten. Och att då sitta mellan mig och Susan och ha Ama mitt emot och alla är vi måna om att ge personlig handledning. Hur det gick? Utmärkt! Kanske har Ami lite träningsvärk i tumgreppet idag, men det är övergående och vi ska träna mer. I övrigt kan det tänkas att skrattmusklerna också fick sig en rejäl träningsomgång i denna samling.

Samlade till middag. Mat på gång till oss alla. Väldigt gott och rikligt. Obs! Amis pinnfattning.


Övning ger färdighet och Ami åt hela måltiden, alla fyra rätterna med pinnar. Bra där!

 

30 svar på ”Samling”

  1. Vi hade en supertrevlig kväll och alla tycker om asiatisk mat och då är Fu helt perfekt.
   Kanske kommer ni dit…
   Kram!

 1. Ser sååå trevligt ut. Vilket härligt gäng…..Men äta med pinnar lät svårt. Det skulle jag alldrig fixa . Bra gjort !

  Fortsätt mys och ha en jättefin kväll kära bloggvän.

  Kram från mig.

  1. Jag skulle helt klart ganska snabbt kunnna lära dig att äta med pinnar. Och här var Ami jätteduktig, men jag har “lärt” många under årens lopp. Maken trodde första gången att han skulle svälta ihjäl, men icke.
   Stor kram!

 2. Nu när livsandarna så smått börjar återkomma blir jag så sugen på ett besök på Fu. Hu så hungrig jag blir! Har varit där och blev förvånad över storleken på lokalen. Den är int direkt liten! Maten var riktigt god. Tur att det inte dröjer så länge förrän jag kan göra ett besök där! Ha det gott! Kram!

  1. Så skönt att du är bättre! Har tänkt mycket på dig ska du veta. Mail kommer i morgon.
   Vi tycker mycket om Fu och ibland hämtar vi hem mat därifrån och det är så rikligt att den räcker ett par dagar.
   Likalen är gigantisk, så visst blir man förvånad när man kommer in.
   Skönt att du snart är på plats.
   Kram!

 3. Hola! Ja en trevlig kväll hade vi! Och så himla god mat! FU är en toppenrestaurang och ägarinnan är så gästvänlig och alltid lika trevlig! Idag har vi haft ett antal “ärenden” på stan och ikväll hämtade jag beställda födelsedagspresenten hos “min” guldsmed här i sommarstugan. Är mer än nöjd och kan bara konstatera att “less is more” inte min melodi – “more is more” passar mig bättre. 🙂 Sonen skulle nog säga typ: “Feta örhängen du har morsan” 😉

  Har haft en superhärlig påskhelg i sommarstugan – men snart bär det av till Suecia igen… 🙁
  Kram

  1. Stort tack för senast! Jättegott och väldigt trevligt. Och visst är Fu bra! Helt klart med på listan bland favoriter.
   Vad roligt med din beställda födelsedagspresent, kan tänka mig att du är supernöjd. Och “more is more” är inte alls dumt det heller.
   Härligt att ni kunnat vila och koppla av men tyvärr går ju dagarna ibland alltför fort.
   Önskar er en fin resa hem och vi ses.
   Stor tack!
   Kram!

 4. Så trevligt ni verkar ha det med varandra och tilltuggen och maten ser supergott ut. Pinnar har jag försökt äta med en gång, men misslyckades totalt med mina artrostummar. 🙂
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Vi har det väldigt trevligt och att ses här är både väldigt kravlöst och trevligt och många gånger ses vi spontatnt.
   Både tilltugg och mat var gott och vi hade en fin och rolig kväll.
   Förstår att det kan vara knepigt att få till pinnfattningen om dina tummar inte vill samarbeta, men det finns ju gaffel och kniv.
   Önskar dig också en bra vecka.
   Kram!

 5. Så mysigt! Vad kul att ni är fler som umgås och som har roligt tillsammans! Ska använda dina länkar och läsa lite hos dian kompisar också.

  1. Vi är ett gäng här som ses då och då och i olika sammanhang och det är alltid lika trevligt.
   Goda vänner, god mat och dryck är alltid gångbart.

 6. Ser verkligen trevligt ut! Att äta med pinnar är en konst jag inte klarar … hm … har ju bara provat en gång förstås… 🙂
  Ha det gott!

  1. Vi hade en jättetrevlig och rolig kväll och det fina vädret gör ju sitt till.
   Jag tror absolut att du skulle klara av att äta med pinnar, det är bara lite träning som behövs med det som med allt annat.
   Önskar dig en fin onsdag!

 7. När vi äter kina mat blir det med bestick he he men skulle gärna vilja kunna äta med pinnar 🙂 jag skulle gärna varit i ett varmare land idag men nu är det bara 1 månad till vi åker 🙂 kram å fin dag

  1. Du skulle snart lära dig att äta med pinnar men man gör ju förstås som man vill. Jag tycker det är kul. I Thailand är det däremot oftast sked och gaffel som gäller. (För thailändsk mat förstås. )
   Nu kan du snart börja nerräkningen till er resa och tiden går ju fort.
   Kram!

 8. Tack för en jättetrevlig kväll! Ami var verkligen snabblärd och tog hela pinnätandet med fattning – trots vänstern 😉

  Ha en fin dag! 🙂

  1. Visst hade Ami talang för detta och med tre “lärare” i närheten så var hon ju påpassad.
   Och extra bra gjort att då till det men “vänstern”.
   Hon får nu bara inte tackla av….
   Trevlig onsdag och kanske bäst att ni förankrar er för det blåser bra…

 9. Gomorron!
  Så trevligt det såg ut på FU. Jag gillar det stället och Bosse och jag har ju våra favoriträtter där.
  Såg du inte till “min” katt.
  I kväll blir det logebesök.
  Många kramar /A-K

  1. Hola! Din katt var inte till städes, men vi satt inne och jag tror inte den vågar sig dit. Men den saknar dig nog.
   Ja, du och Bosse har era favoriter och de är riktigt bra.
   Önskar dig en trevlig kväll.
   Stor kram!

 10. Vilken trevlig kväll vi fick! Och tänk att jag klarade att äta med pinnar…..men jag hade bra lärare 🙂
  Stor kram och trevlig dag!

  1. Du var verkligen läraktig och flera “lärare” hade du ju. Du får träna mer sp du inte lägger av dig…
   Stor kram och vi önskar er en fin onsdag.

 11. Ja Fu har vi hört mycket “gott” om! Heja Ami, helamåltiden med pinnar!! Tror inte jag skulle ha det tålamodet, jag är nog för glupsk ?
  Vilket härligt gäng!

 12. Vad trevligt ni verkar ha haft det. Var det du som tröttnat på tapas och längtade efter kinamat?
  Att äta med pinnar är banne mig inte det lättaste ?

  1. Nej då, men variationer är alltid trevligt och flera hade inte varit på just denna kinesiska restaurang så då passade det bra. Och väldigt trevligt har vi.
   Att hantera pinnar kräver lite träning, men Ami lärde sig snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *