Allmänt Skyltar Torrevieja

Några favoriter

De fina dagarna här i Torrevieja fortsätter.  Visserligen kan ett moln eller två visa sig, men helt lätta att upptäcka är de inte. Påskfirandet pågår, staden är fylld av glada semesterfirare, restaurangerna är välfyllda, liksom glassbarer och caféer, stämningen är god och påskens sista procession avgick i morse.

Det är påskdagen, tillika skyltsöndag, som bloggvännen BP förvaltar och hos henne finns andra skyltar och skytltare.  Dagens skylttema för mig blir några favoriter.

En av “mina” bänkar vid havet och det finns flera.  Jag sitter gärna här- blickar ut och funderar. 

Caña och tapas gratis – allltså en tapa kommer med den beställda ölen/drycken. Men skylten kan ju även generöst tolkas som att både ölen och tapas är gratis. Så är det inte. Men bra ändå och så är det här på många barer.

På restaurang Rastrillo kan man förutom tapas, mat och dryck som inmundigas på plats handla med sig en skinka hem. Skinkor finna av olika kvalitéer och i olika prislägen och man får provsmaka.

Färska jordgubbar äter jag just nu dagligen och tillgången är god och priset mycket gott det också.

Att uppfinningsrikedomen och kreativitetetn är stor när det gäller att parkera har vi sett mycket av. Och just här är det väl ganska lydigt. Det finns ju en stoppskylt och bilen står faktiskt still. Att det är ett gathörn med övergångsställe ser inte ut att vara något hinder.

Stoppskylt, gathörn och övergångsställe är inget hinder då det gäller en kreativ parkering. En favorit detta också. Alltså blotta idén.

Fordon tittar jag gärna och ofta efter och har hittat flera favoriter alltifrån sportbilar till  snygga motorcyklar men denna franska variant gick upp på topplistan. En mc med släpkärra och i den fanns bl.a. en rejäl campingutrustning.  (Jag frågade och hade gärna velat se den, men det kändes lite framfusigt att be om det…)

 

Skylten med “Daddy Daycare” sitter utanför Harry´s bar/restaurang i början av strandpromenaden och kanske är det några som anammat budskapet.

 

Dagens sista skylt bland favoriterna  får bli denna kvällsvy och här fick jag flytta mig från min bänk för att få en bättre vy.

Absolut njutbart!

 

 

28 svar på ”Några favoriter”

 1. Härliga favoritskyltar som gillas mycket! Förstår att bänken vid havet r en favvoplats! Underbart med färska och även söta? jordgubbar varje dag.
  Spansk skinka brukar vara mycket gott. Mest skrattar jag åt den härliga “daddy care” skylten, det är inget fel på fantasin för de som hittar på och skriver dessa skyltar!
  Kram och ha en fortsatt varm och skön påskhelg. Här hemma är det tyvärr väldigt kyligt fortfarande…♥

  1. Kul att du gillade mina favoritskyltar. Och bänken vid havet, bredvid “Lola” som tittar efter sin själs älskade till havs är en favorit där jag gärna slår mig ner. Lite spansk skinka kommer alltid med hem men i handbagaget kan det inte bli tal om hela skinkor.
   Visst är “Daddy Care” skylten bra!
   Jag njuter ute nu i kvällen på terrassen och det är +20, behagligt och med en tröja på.
   Gör ett nytt försök att skicka sol och värme. Men annars kommer den inre vägen.
   Kram!

 2. Tackar för den härliga skyltningen! Dina favoriter är mina favoriter kan jag säga:-)
  Sista bilden på tjejen på bänken är helt underbar. Vilket ljus i det fotot!
  Skinkan för 39 Euro är ju ett fynd, lite svårt att ta med den hem till Sverige bara;-)
  När jag såg stoppskylten och den prydligt parkerade bilen tänkte jag osökt på Ama. Hoppas hon har påsen redo;-)
  MCn är väl en Honda Goldwing eller!? Perfekt med släpkärra, då slipper man snåla med saker man ska ha med sig.
  Å hur ofta har du lämnat Bosse på Harry’s Daycare då;-)
  1 000 tack för en riktigt läcker skyltning (i dubbel bemärkelse!). Stort tack för länken också:-)

  1. Kul att vi har liknande favoriter. Och en favorit är just “Lola” som sitter här på bänken och tittar efter sin själs älskade till havs. Kommer? Kommer ej? Slår mig ofta ner här. Skikan är svår att ta med hem, men delar brukar få plats i bagaget, dock bara handbagage för oss.
   Vad gäller parkeringen så varnade jag och Ama hann hämta påsen. Men min tanke är att hon så sakteliga ska vänja sig.
   Mcn med släpkärra tror jag var en Gldwing, men jag var så tagen av släpet att jag inte helt minns.
   Maken har aldrig behövt lämnats på Harry´s Daycare, han är van att klara sig själv, precis som jag är. Ganska praktiskt. Men en Daddy Daycare kan kanske behövas för en del.
   Sitter ute i den ljumma kvällen och det är +20 och nu ska jag skyltvandra.

 3. Underbara bilder! Hade inte haft emot ett par kg jordgubbar för 3 euro. Så roligt för er att få uppleva påsken därnere också. Hade gärna stannat kvar en vecka till i Limoux och firat påsk där också. Lite livligare än här hemma.
  Kram från Ingrid

  1. Tack!Jag förstår verkligen att ni gärna stannat en vecka till i Limoux för även där är firandet på en annan nivå än hemma. Här är det ju inga ägg, fjädrar eller påskkärringar utan helt andra saker som är i fokus. Vad gäller maten är den god som vanligt men inga speciella påskrätter.
   Kram!

 4. Daddy Daycare! Underbar!

  Och La Bella Lola sitter där hon sitter, stackaren.

  Vi frossar också i jordgubbar nu men oftast är det ju inte fresa de säljer utan fresón. Jordgubbarna som vi har i Sverige, dvs fresa, är inte lätt att odla här och är mycket svårare att hantera, skulle inte gå att spada upp dem så där t ex. Men man kan ha tur och hitta smakfulla fresón också. Skrev om det här: http://solsomsol.blogspot.com.es/2015/02/jordgubbe-som-jordgubbe.html

  1. Vi har hittat goda varianter av “gubbarna” och många jordgubbar man idag kan köpa hemma under sommaren är betydligt mer smaklösa. Vi plockar ibland själva på Antuna i Upplands Väsy och där är de goda.
   Ska absolut läsa det du har skrivit.
   La Bella Lola sitter ädr hon sitter och jag gör henne sällskap då och då. Utsikten mot havet är vacker.
   Visst är “Daddy Daycare” en rolig skylt. Vet inte om den hörsammats.

   1. Så sant! Bara för att det är “riktiga” jordgubbar innebär det ju inte att de är goda. Fördelen här med de spanska är att de är billiga så man kan vräka i sig!

    När jag väntade sonen så var grönsaker och frukt det jag åt mest (fick kväljningar av kött) och jag minns att jag frossade i jordgubbar de första månaderna. Det var ju bra för jag har för mig att de innehåller mycket folsyra. Och en väldig massa andra nyttigheter.

    Av någon orsak åkte vi aldrig till självplocket i Antuna. Eller jag tror bestämt att den gången vi hade tänkt så var det nedlagt/stängt för det gick inte ihop sig. De kanske har tagit upp det igen. Eller så var bara säsongen slut.

    1. Antuna finns kvar, men har inte öppet alla dagar utan det varierar så vill man vara säker får man titta innan. Men goda är gubbarna där.
     Läste ditt fina “fresas” inlägg igår och visst finns det ju varianter här. Jag brukar provsmaka innan jag köper dem så stt de smakar bra och de allra största vill jag inte ha. Och tyckerr man om jordgubbar så är det bra nu att äta dem. Jag äter gärna mycket frukt och grönsaker hela året och har “hang ups” på skaldjur. I Thailand äter jag nästan bara skaldjur, grönsaker, ris och frukt och mår jättebra av det. Och det är så gott och fräscht. Försöker även här att laga mycket thai och kinesisk mat bara för att det är så gott.

 5. Verkligen härliga dagar nu! Och kvällarna är inte så dumma dom heller 🙂

  Tur du förvarnade innan parkeringsbilden där, så jag hann hämta min papperspåse… 😉

  Rolig skyltning! 😀

  1. Tack! Tänkte verkligen på dig och pappespåsen med denna bild. Men visst är det kreativt med många parkeringar här.
   Härliga dagar och sköna kvällar har vi och fint att sitta ute länge.
   Önskar er en fin kväll.

 6. Underbara vyer. Den sista var utsökt.
  Den parkerade bilen, tog väl hem poängen. Han tyckte väl han hade gjort helt rätt. Han hade ju stoppat där, haha.
  Skyltsöndagspåskdagskram ?

  1. Tack! Ja, vi har fina vyer! Och jag njuter av dem.
   Visst är den parkerade bilen bra! Ohc ha har ju stannat och parkerat.
   Kram denna skyltpåskdagssöndag.

 7. Härliga bilder och kanonskyltar!
  Praktiskt att kunna lämna maken på “Daddy daycare” – som “gubbdagis” på Clas Olsson, fast roligare … under semestern i alla fall 🙂
  Sista bilden med soffan … wow!
  Ha en fin dag!

  1. Tack! Visst är det bra att möjligheten finns att lämna in “daddy”. Har inte behövt göra det och tror heller inte att behovet uppstår.
   Men bra att veta. Och visst är Clas Olsson ett liknande men kanske utan mat och dryck. Jo, tror nog det finns en cafeteria hos Clas på Drottninggatan i Stockholm.
   Sista bilden är en favorit och jag sitter gärna där. Skulle den vara upptagen finns fler i närheten.
   Önskar dig en trevlig annandag.

 8. Härliga favoritskyltar! Att sitta på en bänk vid havet är också en av mina favoriter.
  Ja vackra La Bella Lola är väl en av de mest fotograferade vyerna här i Torre! Mångas favorit.
  MC med släpkärran var riktigt häftig och bilden med stoppskylten var bra.
  Ha en riktigt skön dag!
  Kram!

  1. Vi går ju ofta långt och har våra favoritbänkar längs de olika stränderna runt stan och är de upptagna blir jag nästan rådvill. Men det finns ju fler att välja på…
   Mcn med släpkärra vekarde väldigt praktisk och den rymde mycket. Kreativa parkeringar är jag alltid förtjust i, men de skulle inte fungera “kostnadsfritt” i Stockholm direkr.
   Strålande sol idag och just nu + 24. Riktigt behagligt.
   Kram och trevlig annandag.

 9. Haha! Ja, den skylten på Harrys är ju bäst 😀
  Men visst kan man misstolka den med caña och tapas gratis!
  Stor kram!

  1. Visst är Harry´s skylt bra. Men ja har ännu inte provat denna “daycare”. Behovet har inte funnits.
   Gratis, men det är ju nästan gratis, en euro för dryck och tapa är mycket överkomligt.
   Stor kram!

 10. Ja njuta är rätta ordet 🙂 o jordgubbarna hade jag oxå ätit dagligen 🙂 härliga bilder o njut på kram kram

  1. Jordgubbar och en massa andra frukter äter vi varje dag Så gott! Bäst att passa på.
   Önskar dig en fin kväll och hoppas du har det bra.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *