Trevligheter

Nyårsafton 2019 – Ombord på fartyget Birka Stockholm

God fortsättning år 2020! Det nya året, tillika nytt decennium, anlände som nya år brukar göra. Det kommer vare sig vi vill det eller inte. För vår del har vi inte direkt några traditioner för vare sig jul eller nyår utan tar det som det kommer. Ibland är vi hemma i Stockholm, andra gånger är vi ute och reser. Men nyårsafton och det nya året kommer helt oavsett.  Förra året var vi i Torrevieja och firade in det nya året med vänner nere vid stranden och med restaurangbesök före det. Och i år valde vi ett annat alternativ.

Nyårsafton i Stockholm och när mörkret sänkt sig framträder stadens vackra kulisser. Här Gröna Lund.Nyårsafton i Stockholm och staden förbereder sig inför kvällens festligheter.  Här syns Gröna Lund som är vackert upplyst

Nyårsafton

och nyårsdagen kommer vi att tillbringa ombord på  fartyget Birka Stockholm. Här blir det “en favorit i repris”. Ett par nyårsaftnar har vi tidigare tillbringat ombord på Birka, dock länge sedan. Men nu var det dags igen tyckte vi. Vi var väldigt nöjda med den julkryssning vi gjorde under fyra dagar upp till Kemi i norra Finland. Här var det inte främst målet i sig, Kemi, som vi valde, utan det var mer tanken med att byta miljö och vara till sjöss.

Skeppsbron i Stockholm. Här förbereder man sig inför de fyrverkerier som ska avfyras senare denna nyårsaftonUtsikt mot Skeppsbron i Stockholm från fartyget. Här har förberedelserna länge varit i gång inför de “ner miljövänliga” fyrverkerier som ska skjutas upp denna nyårsafton.

Vi tar gärna, lite nu och då, turer och kryssningar över till Åland. Både över dagen och med övernattning och Stockholms skärgård gillas alla årstider. Just på nyårsafton är det så att fartyget “drar in landgången” klockan 17 men man ligger kvar vid kajen till midnatt. Men allt  ombord är som om man var på väg.

Vi hade valt den senare sittningen till middag så 20.30 var det dags för oss att sätta oss till bords. I resan ingår “vald hytt”, tre rätters middag med drycker, välkomstcocktail, champagne vid 12-slaget och en rejäl frukost på nyårsdagen. (Vad gäller hytterna finns dessa finns olika prisklasser men vi brukar välja en ytterhytt högst upp i fartyget i aktern och med stort fönster)

Dags att slå sig ner för kvällens middag. Vi hade valt den något mindre matsalen “Compagniet” och fick ett fönsterbord.  (Mörkt ute så vi såg inte så mycket. )

Vår utsikt till middagen denna nyårsafton. Stadsgårdskajen med många som skulle till  de olika festligheterna på Fotografiska museet.

Kvällens middag

var riktigt god och skönt att slå sig ner och bli serverad. Hummer visste jag att vi inte skulle få så en sådan åt vi dagen innan. Här  här bjöds vi först av allt  vi på löjrom med smetana och rödlök på norrländskt tunnbröd som aptitretare. Riktigt gott!  Till förrätt åt vi hummersoppa med handskalade räkor och syrad morot. Varmrätten var grillad oxfilé med hummerhollandaise, tryffelsky, hummersallad med vårlök, vit sparris och brynt smör. Och till detta en potatisterrin (potatiskaka) Dessert – chokladfondant med kolasås, halloncréme ochr öda vinbär. Väl utvalda drycker ingick. Allt var absolut njutbart!

Kvällens varmrätt förbereds av kockarna.

Hummersoppan och chokladfondanten.

Tolvslaget och  nyårsafton övergår till nyårsdagen

Vi satt länge till bords och sedan var det dags att ge sig upp på “soldäck” för att invänta tolvslaget och det nya året.

Fest var det ombord och härlig stämning. Och roligt med så blandade åldrar som det var.

Maken strax före 12 -slaget. Jackan på för snart ska vi ge oss ut och se fyrverkerierna över Stockholm.

Nyårsfyrverkerierna över Stockholm, i år “miljövänliga” och med musikinriktning . Jag vet inte riktigt vad det innebar i praktiken och de var svårfångade på bild. Och någon musik hörde jag inte.

Nyårsafton och lite av fyrverkerierna över Stockholm. Mer miljövänliga skulle de vara i år...Nyårsafton och fyrverkerier. I  år också med mer miljövänliga musikfyrverkerier.

Ett nytt år och ett nytt decennium, är här. Fartyget kastar loss. Vi lämnar Stockholm och avgår mot Åland och Mariehamn.

Och jag  önskar alla det bästa inför 2020. 

Och så här i början på ett nytt år infaller alltid den 2/1. En viktig dag. Mina fina tvillingdöttrars födelsedag. Ett stort grattis till er och jag önskar er som vanligt det allra bästa för 2020.

Bild tagen i Torrevieja. Liv till vänster och Helen till höger. Vilken lycka att jag fick förmånen att bli er mamma 1981, i mars. 

 

40 svar på ”Nyårsafton 2019 – Ombord på fartyget Birka Stockholm”

 1. Inte dumt alls att bryggsegla – men ni gav ju er iväg till slut i alla fall! Vilken trevlig kryssning!
  Ett stort grattis till dina båda fina döttrar! Kram och God Fortsättning på det nya året 2020.

  1. Vi bryggseglade fram till midnatt och sedan blev det en tur på havet. Väldigt trevligt det också- Ffamförallt på hemvägen när det var ljust och den vackra vinterskärgården mötte oss.
   Tack, å döttrarnas vägnar. Ska hälsa dem under dagen.
   Önskar er också en god fortsättning på 2020.
   Kram

 2. Grattis till dina fina döttrar på deras födelsedag!

  Vilket festligt och bra nyårsfirande det blev för er del. God mat och dryck dessutom.

  Kram och ha en härlig torsdag!

  1. Tack, ska framföra hälsningen. Har träffat en av dem idag och på lördag blir det restauranglunch.
   Vi är väldigt nöjda med vårt firande. Gott, trevligt och en del fart och fläkt. Som en hotellkväll med “all inlusive”.
   Kram och trevlig torsdag.

    1. Det blev bra och att bryggsegla innebär i alla fall att det inte är sjögång. Men det blev och en tur till havs och med ett lugnt Ålands hav.
     Kram

  1. Vi har firat in det nya året några gånger med en kryssning med Birka och alltid varit väldigt nöjda. Så även denna gång. Full fart och god mat och dryck och bra dansmusik. (Fanns olika att välja bland)
   Nyåren vi firat i Thailand har vi alltid uppskattat. Och kanske blir det firandet där igen.
   Önskar er också en god fortsättning.

 3. Så trevligt ni verkar ha haft både på er Finlandsresa och på båten under nyårsafton. Ser så trevligt och festligt ut. Och vad kan inte vara bättre än att se Stockholm från det perspektivet.
  Önskar dig god fortsättning på det nya året !
  KRAM

  1. Vi är nöjda med båda turerna och mycket för att fartyget är så trevligt och andra resenärer också- Vi hade ett väldigt fint och roligt nyårsfirande och det var roligt att se Stockholms fins fyrverkerier innan vi lämnade kajen.
   Önskar dig det bästa inför 2020.
   Kram

 4. Va roligt att ni var ombord på Birka, vi gjorde ju den turen förra året, och blev väldigt nöjda! Vi såg Birka från S/S Stockholm, fast främst Cinderella som låg närmare oss när fyrverkerierna började!
  Grattis till dina döttrar idag!
  Önskar även God Fortsättning på det nya året!!!
  Kram!

  1. Det blev en lyckad kväll på alla sätt. Full fart och mycket god mat. Vi har ju gjort denna nyårskryssning ett par tillfällen tidigare men nu länge sedan.Hade jag vetat att ni var med S/S Stockholm hade jag vinkat för vi såg den.
   Tack , för hälsningarna till döttrarna . Ska framföra dem-
   Önskar dig det bästa inför 2020.
   Kram

 5. Vilket trevligt nyårsfirande! Och så mycket god mat så jag förstår att ni njöt av den härliga kvällen.
  Stor kram och god fortsättning!

  1. Det blev väldigt trevligt och full fart även här på dansgolven. Vi fick ju ett dygn ombord även om vi låg kvar i Stockholm till midnatt.
   Önskar er också en riktigt god fortsättning. Och visst var vi med er på Fu i tankarna mellan varven.
   Stor kram

 6. Stort GRATTIS till döttrarna:-)
  Nyårsfirandet med all inramning såg väldigt tilltalande ut. Å du och din B borde nästan få klippkort hos Birka. Såg att matsalen hette “Companiet”, samma namn som restaurangen på fartyget ni tog till Kemi. Är det kanske samma fartyg också?! Om ja, känner ni er ju hemma där:-)
  Bilden på dig på däck med Stockholm som bakgrund är absolut fantastisk. Dessutom lyckades du betydligt bättre med fotot av fyrverkerierna än vad jag gjorde.
  Susjos firade ju Nyårsafton på S/S Stockholm. Ni kunden ästan har skålat med varandra där:-)

  1. Tack! Jag hälsar döttrarna och säkert läser de bloggen. Vi hade ett väldigt trevligt nyårsfirande med god mat, dryck och i trevlig miljö. Jodå, fartyget är detsamma som vi reste till Kemi med. Och en fördel är att det är ett renodlar kryssningsfartyg och inte som de andra fartygen tar med bilar. Vi gillar fartyget som är fräscht, trevliga allmänna utrymmen, lugn miljö och med väldigt bra hytter. Förra året var vi i Torrevieja över nyår och hade vi varit där där i år hade vi hängt med Ama och resten av vännerna. Men en del år har vi varit memma, med vänner eller i Thailand. Nyår känns inte så där viktigt att vi “måste göra något”. Inte alls.
   Det var knepigt att få med fyrverkerierna på bild och den musik som skulle vara till hörde vi inget av. Men vi såg fina fyrverkerier även från Fotografiska och från Mosebacke .
   Bilden där på mig visst jag inte att Bosse tog utan vi skojade friskt. Och jag gillar den.
   Jag såg S/S Stockholm men visst inte

 7. Grattis till döttrarna först! ,-)
  Vilket mysigt Nyårsfirande ,-)
  Härligt!
  Ser väldigt gott ut o mysigt.
  Bra plats högst upp och med stort fönster, det gillas ,-))
  Kommer ihåg båtresor till England längst ner .-)
  God Fortsättning till er alla ,-)
  KRAM

  1. Tack! Jag ska framföra din hälsning till döttrarna. Vad gäller nyår så blev det väldigt lyckat på alla sätt- Och en bra hytt högt upp med stort fönster vill vi alltid ha.
   Innan Estonia, i yngre åldrar, var jag inte så noga med detta. Jag har också bott längst ner på Englandsbåtarna för det var ju billigast. Men aldrig mer!
   Ha et gott!
   Kram!

  1. Det blev en lyckad nyårsafton och alldeles lagom. Tack, för hälsningen till döttrarna. Ska framföra den.
   Önskar dig också god fortsättning på 2020 och det bästa.
   Kram

  1. Vi hade ett väldigt trevligt nyårsfirande ombord på alla sätt. Eftersom vi låg kvar i Stockholm till 12-slaget hann vi också se fyrverkerierna här.
   Tack, för grattishälsningar till döttrarna. De tackar.
   Önskar dig också ett fint 2020.

 8. När vi gick utmed Skeppsbron tidigare på dagen och tittade på granen, pratade vi just om “eran” båt då den låg vid kajen. Visste inte att man kunde bryggsegla så som ni gjorde, låter väldigt trevligt.
  God fortsättning på 2020

  1. Jodå! Vi bryggseglade från klockan 17 och till midnatt då vi lämnade kajen och styrde genom skärgården till Åland och Mariehamn. Visserligen mörkt men trevligt var det ändå. Och nyårsdagen var en fantastisk resa tillbaka över Ålands hav i en vacker vinterskärgård. Fint väder var det också.
   Önskar dig också en god fortsättning på 2020.

  1. Det blev en jättetrevlig tur! God mat och dryck, full fart på dansgolven och fyrverkerier i Stockholm vid midnatt. På hemvägen och nyårsdagen Ålands hav med Stockholms vackra vinterskärgård.
   Önskar er också god fortsättning det nya året och hoppas ni hade ett trevligt nyår-

 9. Hola! Vilken trevlig nyårsafton i vår hoods! Och kul att Mr B är med på foto! Har varit förbi solskensgatan idag också. Ingen ny aktivitet – städat och snyggt!
  Kram ❤️

  1. Hola! God sen kväll! Vi tänkte på er och tittade upp mot Åsöberget. En del fyrverkerier även åt det hållet. Och vi låg ju kvar vid kaj till strax efter midnatt.Resan och nyårsafton blev väldigt lyckad och startade liksom redan klockan 17 när landgången drogs in. Tack för besöket på Solskensgatan. Fint att det var städat och snyggt och kanske det nu kan få ny ägare.
   kram

 10. Oj, det har blivit mycket båt för et sista tiden och det verkar ju inte ha varit så pjåkigt? Nytt grepp det här med bryggsegling först och sen på riktigt. Önskar dig en god fortsättning på 2020 och många spännande och händelserika resor!

  1. Ja, så har det blivit. Nyårskryssningen blev lyckad och skedde tämligen spontant. Och fint att ligga vid kajen och se fyrverkerierna över Stockholm innan vi gav oss iväg. Då var det ju mörkt så vi såg inte direkt något. Men desto mer såg av skärgården vi under nyårsdagen. En riktigt vacker morgon och dag.
   Önskar er också en god fortsättning på 2020. Och säkert har ni många intressanta resor i tankarna.

 11. Stort GRATTIS till döttrarna såhär lite i efterskott 🙂

  Så smart av skutan att ligga kvar till tolvslaget så ni kunde se alla fyrverkerierna i Stockholm! På den enda nyårskryss vi gjort så befann vi oss till sjöss utanför Montevideo. Dom fyrverkerier vi fick se var på den stora bioduken vid poolerna. Smart även det tycker jag 🙂

  Ha en fin – helt vanlig – fredag! Lite ovanligt med vanliga dagar såhär års 😉

  1. Tackar! Och jag ska framföra hälsningen. Vi firar lite mer i morgon när de inte jobbar.
   Landgången drogs in klockan 17 och då var allt ombord som om vi var på väg – fast vi låg kvar. Fyrverkerierena i år var vid Skeppsbron i lite mindre skala men å andra sidan såg vi ju de från Södermalm, Djurgården och Lidingö också.
   Vet inte här om man såg fyrverkerierna på en bioduk för vi var ute på däck. Men kanske. Ett smart drag.
   Mulet och blåsigt här idag men det är ju januari….Dock ingen snö. Och jag saknar den inte direkt.
   Önskar er en fin fredag.

  1. Tack, Karin! Ja, vi känner oss “lite hemma” ombord på Birka. Och det blev ett trevligt infirande av 2020 och en väldigt fin resa. Ålands hav och skärgården riktigt strålade under nyårsdagen. Mer än vanligt.
   Ja, döttrarna har berett oss så mycket glädje och gör det hela tiden.
   Önskar er en riktigt god fortsättning på 2020 och allt det bästa detta nya år.

 12. Kommenterade jag inte här igår?Kanske postade jag det inte … nåjå här kommer en till 🙂 Ett fint nyårsfriande, så fint att vara ombord och festa till det med god mat och stämning. Roligt att se Bosse på bild; hälsa honom med en kram!
  Du ser så fin ut på bilden där med glasen på räcket, eller relingen är månne mer rätt!
  Ut 2019 in 2020 ombord passar dig väl.
  Stor grattis till dina flickor, de fina! Sån lycka med två på en gång 🙂
  Hälsa dom båda och ha det fint. Helen har jag ju träffat. S
  Stor kram

  1. Vi är väldigt nöjda med att vi hastigt bestämde oss för den här turen. Allt blev väldigt lyckat.
   Tack, jag har hälsat B och han hälsar tillbaka.
   Ja, nu är 2020 här och spännande att se vad vi gör av det. Här vill det till att vara med och påverka det jag kan.
   Ska hälsa döttrarna idag då vi ses för trevligheter tillsammans i Uppsala.
   Stor kram och trevlig helg.

  1. Det blev väldigt lyckat! Och resan hem på nyårsdagen över Ålands hav och genom Stockholms ytter, mellan och inneskärgård bjöd på vackra vyer i fint väder.
   God fortsättning!

  1. God fortsättning önskar jag dig också! Och ett trevligt nyårsfirande blev det på alla sätt.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *