Spanien Torrevieja

Nästan som vanligt – Torrevieja dag 1

Så blev det då i måndags, tidig kväll, en verkligt spontan resa.Till den spanska stugan i Torrevieja. Biljetter bokades snabbt och den spanska hälsodeklarationen fyllde jag i. Om man reser med flyg ska hälsodeklarationen “scannas” på flygplatsen i Sverige och likaså när man anländer till Spanien. Gäller alla som fyllt 12 år. (Kommer man landvägen gäller lite annat.) Maken har varit på plats i några veckor och jag har hemma i Stockholm ägnat mig med att på halvtid vara konvalescent. Men i den konvalescensen har det också ingått en hel del trevligheter. Nu är jag alltså på plats och det känns nästan som vanligt. Med den skillnaden att jag till viss del fortsätter att ta det lite lugnt.

Havet lockar mig alltid och visst blev det en vända dit. Igår var det +23 grader och ett lätt soldis men sikten var ändå god.

Nästan som vanligt

Det blev “långfrukost” på terrassen och sedan drog vi oss ner mot havet. När jag var här i somras under juni och till början av juli, blev det i mitt tycke alltför varmt för några promenader mitt på dagen. Så då blev det att ge sig ut på morgonen och kvällen när det var lite svalare.Då visade ofta termometer på mer än +30 mitt på dagen så då var jag hellre hemma i skuggan. Nu är det i mitt tycke behagligt med temperaturer på en bit över +20 och jag lider inte av att det är alltför hett. Och solen ska jag ju alltid undvika.

Välkomna med på en runda.

Torrevieja. Spanien. Nästan som vanligt på vår gata. På vår gata är det nästan som vanligt. Men en ny granne har flyttat in i huset bredvid. Området här är ganska spanskt och består  av radhus och några enstaka separata villor. I Torrevieja skiftar de olika boendeformerna och lite högre hus samsas med lägre.

Vattenfallen, en bra mötesplats, är sig lika.

Igår, den 12 oktober var det Spaniens nationaldag, “Columbusdagen” och många var lediga.  Butikerna  var stängda men restauranger, barer och caféer var både öppna och välbesökta.

Vid restaurang Alingui var det på eftermiddagen kö för att få bord till en sen lunch och så brukar det inte vara. 

Spanien. Torrevieja. På strandpromenaden var det nästan som vanligt. Men en del serveringar hade nya namn- Många besökare var det också på serveringarna vid strandpromenaden. Och här var det också nästan som vanlig. Men några gamla serveringar var ersatta av nya. I varje fall var det nya namn.

Många slog sig ner en stund på bänkarna vid havet. Och man kan välja om man vill titta ut mot havet eller på de som passerar.

Kravet på att slippa bära munskydd utomhus slopades i slutet av juni. Men många bär dem ändå. Inomhus i butiker och om man förflyttar sig på restaurang ska de på och likaså på bussar och i andra offentliga lokaler.

Vi gick förbi min favoritplats som var ledig. Så är inte alltid fallet.

Vi fortsätter vår promenad

I somras var det rutsystem som gällde på stranden. Ett sällskap per ruta och det fanns vakter som märkte ut rutorna med rep och såg till att avstånden mellan besökarna på stranden hölls. Nu är detta borta och det r nästan som vanligt. Men många gör fortfarande egna rutor.

Torrevieja.Spanien. Playa del Cura . Nästan som vanligt. Inget rutsystem för att hålla avstånd behövs längre. Playa del Cura, en av stränderna inne i stan.  Här är det nu nästan som vanligt när rutsystemet är borta. Men kanske beror avstånden mellan sällskapen på att högsäsongen är över. 

Och visst blir det också ett tapas stopp. Med havsutsikt och genom vinglasen. I alla fall när bilden togs.

Noterade när jag såg bilderna på datorn, i större format, att jag genom glasen fångat de som gick förbi.

Hemma på vår gata, på restaurang Mundo Pequeño såg jag  extra stolar på trottoaren

Spanien . Torrevieja. Nästan som vanligt på restaurang Mundo Pequeno. Men några extra stolar för rökare finns utsatta på trottoaren. Nästan som vanligt på restaurang Mundo Pequeño.  Men några stolar för rökande gäster har kommit till.

Och precis som vanligt var det när vi passerade ett grannhus där katten vilade sig i form på biltaket.

 

40 tankar kring “Nästan som vanligt – Torrevieja dag 1”

 1. Välkommen hit kära Ditte, extra trevligt att ni tittade förbi i går kväll för en pratstund och något att dricka. Vi syns snart igen🥰

 2. Ja, nästan som vanligt då – det känns skönt! Tack för massa bra information och då var det som jag trodde med covidpasset. Härligt för dig att komma ner till stugan och havet, tapas kan man längta till.
  Katten ser ju ut till att ha det hur bra som helst. Ha det gott nu! Kramen

  1. Tänkte på dig när jag såg katten. Den brukar vila sig i form här på biltaket. Så fint att jag kunde åka men det var osäkert in i det sista.Jadå, det mesta är som vanligt men munskydden ska på då och då.
   Covidpasset och hälsodeklarationen behöver du för inresan. Och hem egentligen bara kanske Covidpasset på Arlanda. Men kanske är den kontrollen borta.

 3. Ser så härligt ut. Speciellt som temperaturen tycks vara väldigt behaglig. Gott att få bestämma själv hur man gör med munskydd.
  Promenaden, med sitt tapas-stopp, verkade lika trevlig som vanligt.
  Ha det fint! Kram!

  1. Känns fint att vara på plats även om det denna gång inte blir så lång tid. Så skönt med behagliga +23-25 grader. Lagom för mig. Och lite svalare gör ju heller inget. Munskydd måste på i offentliga lokaler och det är noga men i övrigt inte. På planet skulle det ju vara på.
   Ett tapas stopp brukar höra till och skönt att slå sig ner en stund är det.
   Ha det fint du också.
   Kram

 4. Jamen så trevligt, och härligt att det nu inte krävs mer än att man har lite ordning på pappren så funkar resandet galant. Måste kännas en viss skillnad redan på temperaturen trots att vi ännu inte haft köldgrader direkt. Fast hos mig var det -2,7 imorse, långt innan jag vaknade, det har jag fått höra från morgonpigga grannar.
  Ha det gott där i solen bland trevligt folk och ljuvliga katter

  1. Är så glad att jag med kort varsel kunde komma iväg och någon lång startsträcka har jag ju inte heller. Nu blir det knappt två veckor men det är helt ok. Lite lagom värme och miljöombyte passade bra nu. Oj,minusgrader! Men det är ju snart dags för dem att komma. Men kanske var de bara tillfälligt på besök.
   Jag passar på att ha det lite extra bra nu när jag ändå är här.Visst är katten läcker.
   Kram

 5. Om jag blir avis? Nej, hur kan du tro det …? Jag blir inte avis jag blir JÄTTEAVIS. Frost i natt i Barndomslandet. Väldigt glest mellan palmerna. Vin har vi i alla fall, som tur är …

  1. Jag delar gärna med mig av det jag kan. För mig blev det snabbt och spontant bestämt att jag skulle åka. Och som gammal sprinter var jag snabb i startgroparna. Lite kyligare är det förvisso i Barndomslandet men fint är det där också.

 6. Så trevligt att få möjlighet att resa till “sommarstugan”.
  Vi var nere i september och då var det nästan för varmt.
  Nästa gång blir mitten av november och då har du tydligen åkt hem.
  Hoppas på våren! Sköt om dig och krya på dig.
  Kram

  1. Jag bestämde mig spontant för att åka ner när jag fick ok från läkaren. Bra ibland med kort startsträcka. Bosse tyckte också det var väl varmt i september när han kom ner. Men nu är det behagligt med +23. Vi får se när vi kommer tillbaka men kanske blir det en vända i november. Men annars ses vi i vår.
   Hoppas ni har det bra.
   Kram och tack för omtanken.

 7. Så har du då fått lite annat att titta på. Verkar vara en hel del folk nu och oktober är säkert populärt. Gott för dig att komma hit, miljöombyte skadar inte.
  Här är det ju inga med munskydd längre direkt men jag kan se någon enstaka och då blir det att man tittar till. Så fort tankarna förändras.
  Njut nu av allt det sköna.
  Stor kram!

  1. Jadå! Och variation gillas.Nu är en riktigt fin tid att vara här i mitt tycke med lagom värme . Många vänner är på plats och väldigt trevligt har vi. Blev nu en riktigt spontan resa och jag har ofta kort startsträcka.
   Stor kram

 8. Så gott att vara på plats i värmen igen som nu verkar vara mer lagom. Det ser verkligen fint ut på er gata och ni verkar bo väldigt bra tycker jag. Min svägerska är nere denna vecka och det verkade inte gå någon nöd på henne heller medan vi här hemma har det ganska så kallt i dag.

  Kram och god kväll!

  1. Det blev ju en verkligt spontan resa hit. Snabbt beslut. Och visst är det så att värmen nu är behaglig och passar mig bra. Solen är ju inte heller så stark. Bra så! Vi bor bra här i vårt lilla radhus även om vi här inte har havsutsikt.Å andra sidan kan ju inte alla ha det. roligt att din svägerska är här och kan tänka mig att hon också har det bra. Sitter nu ute på terrasse och klockan 22 är det fortfarande +20. Njutbart.
   Kram!

 9. Har lyckats få med frugan på noterna om att åka till Torrevieja nån gång, verkar ju vara ett fint ställe tycker vi.
  Columbus-dagen?
  Jag tackar för denna nya lärdom, hade jag ingen koll på trots att jag älskar spanien, stort grattis till alla spanjorer i efterskott.

  Ha det så underbart nu Ditte.

  1. Vi har ju vår lilla “stuga” här, ett litet radhus, och trevligt att komma tillbaka. Blev ju en väldigt spontan resa för min del. Nationaldagen här är just Columbusdagensom firades igår. Tror inte det var något större firande här men nationaldag var det och mycket var stängt.
   Tack, vi har det bra och skönt med sll och lite miljöombyte.
   Ha det fint du också

 10. Absolut älskar bilden med rödvinsglasen och människor som du har fångat i glasen. Bra gjort utan att veta om det. Sådana överraskningar gillar jag skarpt.
  Så skönt att se att Torrevieja är sig nästan likt igen. Restaurangägarna är verkligen värda en stor och stadig ström av gäster. De flesta verkar ha överlevt. Katten som ligger på biltaket och spanar in turisterna – hahaha:-)

  PS. Det enda du missade var ju Amas födelsedagsfirande. Men hon firar ju hela månaden så…

  1. Visst blev den lyckad! Och jag såg inte alls att den blev så bra innan bilden kom in bilden på datorn.
   Tyvärr missade jag Amas födelsedagsfirande på plats, men maken var med. Troligen hinner jag vara med och fira en annan dag. Torrevieja är sig ganska likt. En del restauranger har dock nya ägare och har bytt namn. Men folklivet är pågående. Visst är katten läcker och den brukar ligga här och vila sig i form.

 11. Härligt för dig/er att åka ner till erat andra hem. Min kusin åkte ner i måndags och njuter för fullt. Gör det ni också.

  1. Jättetrevligt att vara här igen och väldans skönt med både sol och lagom värme. Runt +23-25 passar mig fint.

  1. Visst är katten läcker! DEn brukar ligga här på biltaket och vila sig i form. Tyvärr nådde inga händer dit. Men vi har klappat ett par katter i kväll som besökt oss och druckit vatten

 12. Så härligt att med kort varsel kunna göra maken sällskap i er “sommarstuga” , underbart med lite sommarväder i oktober! Härliga bilder från Torrevieja, och hoppas du/ni får sköna dagar! Å så den fina katten som vilar sig i form, saknar Molly så det känns i hjärtat, men det kommer att bli bra för henne!
  Må så gott nu!
  Kram!

  1. Så fint att jag med väldigt kort varsel kunde åka. Och omväxling är alltid trevligt.Vi har det så bra och även om det nu öfr min del blir en kortare vistelse så ä r det bra.
   Förstår verkligen att det är tomt efter Molly och att du saknar henne. Men säkert blir detta bra för henne. Svårt att ha henne i en lägenhet om hon längtar efter att få vara ute.
   Den här katten på biltaket ligger nöstan alltid här och ser ut att trivas med det.
   Ha det så bra du kan.
   Kram

 13. Det är ju helt perfekt tid att åka ner till Medelhavet. September och oktober brukar det vara mer lagom varmt och inte fullt så mycket turister. Ett bra sätt att förlänga sommaren på.

  1. Så skönt nu med en vända och temperaturen passar mig nu så mycket bättre. Vi brukar sällan vara här efter midsommar och resten av sommaren men iår blev det ett undantag. Har svårt med hettan och ska absolut inte vara i stark sol. Säkert inte svag heller så jag håller mig i skuggan. Gott om plats och få turister gör det hela än bättre.

 14. Jag förstår att det är härligt att vara på plats igen … och så bra att du kunde ta ett snabbt beslut 🙂
  Snygg bild där med vinglasen … bra fångat med kameran!
  Katten ser ut att njuta av sin plats där på taket.
  Ha det nu så bra och njut av de fina dagarna!
  Kram

  1. Här blev det ett väldans snabbt beslut och nu när det är svalare här trivs jag bättre. Vi är sällan här efter midsommar, alltför varmt för mig, men i år blev det så eftersom det var så länge sedan vi kunnat vara här.
   Visst blev bilden med vinglasen bra. Såg inte personerna här genom glasen förrän bilden ko upp på datorn.
   Katten brukar ligga här och sen ser verkligen ut att trivas.
   Önskar dig också fina dagar.
   Kram

 15. Visst har det blivit svalare nu – skönt! Anders sa att det varit nästintill kallt på morgonpromenaden, när han kom hem var det +17. Fast hans gräns på “för kallt” går vid +8, men när tempen blir lägre har han i och för sig mer kläder på sig. Fortfarande är det shorts som gäller men linnet har blivit utbytt till “långärmat” (kortärmad t-shirt, alltså 😉 ). Sen hjälper ju stödstrumporna till med värmen också.

  Härliga bilder och än en gång – välkommen hit igen!

  Ha en finfin dag 🙂

  1. Tack! Och tack! Ja, svalare är det och inte alls mig emot. Satt ute och åt frukost i morse och det var +17 och lite svalt. Men skönt.Känns fint att vara här igen.
   Önskar dig också en fin dag.

 16. Tittar ut genom mitt fönster och vädret stämmer inte alls överens med det du visar. Här blir det till att dra på sig lite varma kläder när jag går ut. Du får fortsätta njuta i värmen. Kram

  1. Skickar genast över sol och värme till dig.Här finns det gott om detta så jag delar gärna med mig.
   Kram

 17. Så många härligt vackra bilder och så mycket med folk det är.
  Katten ser så avslappnande mysig ut så jag bara njuter.
  Fortsätt att ta det lugnt och var rädd om dig.
  Varm kram!

  1. Nu var det helgdag, Spaniens nationaldag och många var lediga så därför var det extra många ute. Men man är noga här med avstånd och har stor respekt för andra.
   Visst är katten fin och den ligger helst här i solen på biltaket. Och vi stannar alltid till vid den.
   Tack! Jag tar det lugnt. Kan inte annat.
   Stor kram

  1. Jadå! Men det blir en kort vistelse för mig denna gång. Har en del läkarbesök hemma att styra med. Maken har dock varit här i en månad.
   Skönt med ett stort igenkännande.
   Önskar dig fortsatt fina dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.