Spanien Torrevieja

Skön kväll vid havet – Torrevieja dag 2

En fin dag övergick i en lika fin kväll. Och att spendera en skön kväll vid havet tillsammans med vänner gör vi gärna. Hav och vatten gillar vi  var vi än är och drar oss dit likt magneter. Att just nu här i Torrevieja kunna sitta ute till efter midnatt  och det fortfarande är +20 är bara att ta till sig och njuta av.

Tvåfärgade hibiskusar piggade upp på vägen.

En skön kväll

var det och vi hämtade upp “södervännerna” Susan och Jörgen hemma hos dem innan vi styrde stegen ner till havet.

Torrevieja. Spanien. En skön kväll i oktober. Och solens sista strålar låter husen spegla sig i poolen. En  skön kväll och solens sista strålar för dagen låter husen spegla sig i poolen .  

Solen är på väg ner och jag hinner fånga den mellan trädtopparna.

Vi kommer ner till havet vid stranden Los Locos, en av stränderna inne i stan. Klockan är en bit efter 19 och himlen har så smått börjat anta en rosa ton. I princip dagligen blir det när vi är här  både för och eftermiddags/kvällspromenad längs havet. Gärna i kombination med att slå sig ner en stund för  en matbit, tapas eller något annat.

Playa de Los Locos. Himlen har börjat anta rosa skiftningar och går nästan ton i ton med bostadshuset här på udden.

Vi funderar på var vi ska slå oss ner och bestämmer oss snart för “La Boca”.

Susan, Bosse (maken) och Jörgen på plats. 

Torrevieja.Spanien. Restaurang La Boca. En skön kväll och med havet som närmaste granne. Här på första parkett med havet som närmsta granne blev vi sittandes länge. Och vi njöt verkligen här av en skön kväll.

Utsikten ingick.

Skymningen övergick i mörker och vi satt kvar en bra bit efter att det blivit mörkt. Någon brådska har man ju inte här. Ja, det har jag numer sällan hemma heller. Vi strosar hemåt och stannar till när vi hör medryckande musik. Och plötsligt framför oss på en idrottsplan är det full aktivitet. Ett motionspass pågår och deltagarna är många men väl utspridda. Vi tittar en stund men strosar sedan vidare hemåt i den sena kvällen.

 

34 svar på ”Skön kväll vid havet – Torrevieja dag 2”

 1. Underbart för er att vara tillbaka i ert paradis. Så fint att se när nu slutet av pandemin närmar sig även om vi kommer att leva länge med det skitviruset! Njut av er tillvaro så mycket ni nånsin orkar!
  Kramar

  1. Fint att vara här igen. Mr B har varit här i några veckor men jag fick klartecken i måndags och kunde då snabbt boka och åka.Är nu lite konvalescent här och det går bra. Visst kommer vi leva länge med skitviruset.Vi hade hoppats och önskat att en resa till “det thailändska paradiset” skulle vara möjlig i vinter och hoppas. Just nu ser det klurigt ut.
   Kram

 2. Njut, ha det gott och ta vara på de värmande strålarna…nu borde det vara perfekt temperatur för nordbor? När vi var nere var det alldeles för varmt, bortåt 35 varje dag, hua.
  Men du, kvällarna var njutbara även då!
  Tittar ut och ner faller stora hagelkulor, skönt att få vara inne…Kram!

  1. För min del blir det en ganska kort vistelse denna gång, 10 dagar. Men trevligt att vara här.Maken har varit på plats i tre veckor och jag fick i måmdgas klartecken av läkare att åka. Nästan i alla fall. Värmen klarar jag dåligt men nu är det behagligt. Kan tänka mig att det var hett om öronen när ni var här. Skönt att kvällarna var njutbara.
   Skönt att vara inomhus i värmen när det är bistert ute. Många tankar till dig.
   Kram

 3. Vilken härlig promenad och kväll.
  Den utsikten skulle jag inte heller ha något emot. Att sitta där, prata med goda vänner, umgås och bara vara, det är toppen. Ock, som sagt, utsikten är som grädden på moset.
  Vacker hibiskus.
  Du har fångat många sköna vyer. Roligt att få ta del av dom.
  Fortsätt ha det bra och sköt om dig.
  Varm kram!

  1. Så njutbart! Och det var verkligen en fin kväll. Jag delar gärna med mig av både utsikt och annat. Håll till godo. Här finns tid för även de som jobbar hemma att umgås och ingen har bråttom. Kameran är med och fint att föreviga en del. Havet lockar mig alltid.
   Tack för omtanken och jag tar det varligt. Maken är tålmodig och stöttande.
   Önskar dig det bästa. Och ta det försiktigt.
   Stor kram från terrassen.

 4. Njut, njut, njut! Ja det vet jag väl i och för sig att du gör. Så skönt att sitta ute och njuta och inte ha den minsta bråttom hem. Tack för sommarbilder =)

  1. Nej, någon brådska har jag inte här och sällan numer hemma. Men att vistas så mycket utomhus och ha sommaren kvar i oktober gillar jag. Sitter nu i sena kvällen på terrassen och det är +20 . Absolut behagligt.

 5. Himla kul att era vänner från Stockholm också har ett boende i Spanien och att ni är där samtidigt. La Bocas meny såg väldigt attraktiv och tilltalande ut, och prisnivån är ju som vanligt väldigt låg.
  En härlig lyx att kunna sitta ute till sent i sommartemperaturer och med fina vyer.
  Så i Torrevieja har man kvällsgympa. Det har man inte i Benidorm. Då “rör” man på sig i sanden under förmiddagen;-)

  1. Vi är ju flera som känner varandra och som ses här nere i olika sammanhang och Susan & Jörgen träffar vi ju också ganska ofta hemma i Stockholm. Alltid fint att ses både här och hemma.
   Restaurangutbudet är stort och priserna mycket förmånliga om man jämför med hemma.Vad sägs om dryck och tapas för 1 euro och ibland lite mer. Eller en trerätters bra lunch lunch för ca 10 euro inkl. vin eller öl- Ibland billigare.
   Jodå, man rör sig här också på stranden om dagarna men detta med kvällsgympa är kul och något vi inte sett innan. Å andra sidan passerar vi inte här varje dag- Men kul att så många hängde på.
   Så skönt att här sitta ute till efter midnatt och att det ändå är dryga +20.

 6. Så härligt att forfarande kunna sitta ute och njuta av sköna sensommarkvällar. Förstår att ni njuter. Perfekt plats att vara konvalescent på nu när tempot är lugnare.

  Kram och god kväll!

  1. Verkligen! Även i kvällen är det i sena timmen +20 grader och jag sitter ute på vår terrass. Behagligt.
   Och perfekt att vara konvalescent här och nu.
   Kram

 7. Inget hav här, bara en nästan uttorkad bäck bakom huset,
  MEN! sommaren är och hälsar på i dag med 25C och strålande sol.
  Var ute och gick en kort promenad och tittade på Halloween
  dekorationer, som nu dykt upp här och där. Vi har många unga
  barn i vår lilla cul-de-sac, och dom vill fira Halloween.

  Umgås inte svenskar med “o-svenskar” där nere? Hör aldrig talas
  om nånting, där folk fr olika länder kommer tillsammans för s.k. mingle.

  1. Så skönt med sol och +25 och vilar kan du ju se på hav om du vill. Antar att du sett många. Halloween är visst på ingång och jag ver ju att man firar det runt om i världen. Jag har upplevt det just i Washington, Mac Lean och det var minnesvärt. Men hemma i Sverige får det anstå. Vi har ju annat att fira. Vi träffar ibland våra grannar som är av olika nationaliteter. Tyvärr räcker inte min spanska till för längre samtal men lite fungerar. Däremot har vi britter, skottar, fransmän och holländare som vi träffar ibland.

 8. Åh, så ljuvligt det ser ut, och såklart ska du njuta, trots att det blir en kortare vistelse, jag passar på att njuta av dina foton!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. Är så glad för att det blev möjligt för mig att åka över huvud taget så att det inte blir en längre vistelse denna gång får jag ta.
   Jag delar gärna med mig av både skön värme och sol.
   Kram! Ha det fint du också.

 9. Så trevligt att både promenera och äta i glada vänners lag! Länge sen jag var på Boca nu…
  Men lite besviken är jag allt på att ni inte hakade på motionärerna 😉

  Ha en fin fredag!

  1. Visst är det! Så gör vi ju även hemma i Stockholm men avstånden mellan vännerna är längre så lite mer planering är nödvändig- Och här är det ju skönt att fortfarande kunna sitta ute även om timmen är sen.
   Vad gäller att motionera så har jag laga förfall ett tag till. Men helt ok också att bara titta.
   Önskar dig också en skön fredag.

 10. 20+….låter härligt…det ÄR härligt ju. 🙂
  Skönt att bara kunna dra iväg sådär, det är du värd tycker jag.

  Tackar för denna dagsrapporten, ha det jättefint Ditte.

  1. Visst är det fint att bestämma sig och åka samma dag. Kort startsträcka har jag. Känns skönt att kunna vara spontan. Och lite skön sommar nu känns bra.
   Ha det bra du också.

  1. Fint att du kan hålla värmen på rock klubbarna. Hoppas på lite bilder framöver. Jag tar till mig lite skön sommar ett tag till.

 11. Underbart att kunna sitta ute på kvällen, nu sitter man inte ute längre varken dag eller kväll här, men jag behöver den här skitvädersperioden också på något vis. Mycket innepyssel och alltid skönt att komma in efter promenader. Men visst förstår jag tjusningen att kunna ta tillvara på dygnet på ett annat vis. Kul med jympapass där ute på kvällen. I Sundborn hade man zumba hela sommaren en gång i veckan på fotbollsplanen, nu har de flyttat in i sporthallen…
  Kram

  1. Goder afton! Sen kväll i dag också med Ditte på terrassen och det är +21 när klockan närmar sig 23. Behagligt. Och det är ju temporärt för om en vecka är jag hemma igen och får min del av regn och annat som hör hösten till.
   Här händer mycket och jag är gärna åskådare.
   Kram

 12. Så lustigt, jag åt också middag på La Boca i torsdags. Det har blivit lite av ett favoritställe, jag har redan ätit där tre gånger och fler lär det bli.
  Om man är sugen på lite enkel gympa (nyttig men tråkig) så kör en dam ett pass på Los Locos varje dag utom fredagar kl 10.00. Vill man utmana sin koordination så hakar man på det dansinspirerade passet som börjar ca 20 minuter senare. Nu slog jag antagligen in ett öppet fönster för dig som bott här länge.

  1. Där ser man!Vi går hit ibland och maten är riktigt bra. Denna kväll blev det bara dryck. Tack för påminnelsen om gympapassen. Hade faktiskt glömt bort dem. Just nu är jag lite av konvalescent men det går ju över.
   Har skickat dig en mailadress och hoppas den ska fungera.
   Ha det fortsatt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *