Foto

Stoppa – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Stoppa är ordet  att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge.  Utmaningen i sig går ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. Och orden vi i år fått att tolka är verb och det är fritt fram för egna funderingar och tolkningar kring orden. Alla som vill är också välkomna att vara med. (På hemsidan, länk ovan, finns temaorden angivna veckovis för hela året.) Verbet stoppa har många olika betydelser och jag bjuder här på några varianter som jag helt nyligen fångat.

Ringvägen i Stockholm lördag eftermiddag. Här är det både trafikljus och mängden bilar som stoppar upp/bromsar  trafiken

Stoppa på olika sätt

Också Ringvägen i Stockholm. Samling vid caféet och här har ett gäng vänner bestämt sig för att stanna till.

Från fönstren och balkongen hemma kan jag se en hel del och utsikten inte minst över kanalen uppskattar jag . Och god underhållning är det ofta.

Häromdagen såg jag en ekorre i farten bland vildvinet.  Men så plötsligt valde den att hejda sig här på fönsterblecket.

Stockholm. Södermalm. Polisbåtarna trafikerar ofta Hammarbykanalen och de har många uppgifter bl.a. att stoppa vattenscotrar och båtar som kör för fort och att jaga stulna båtar. Nästan dagligen kör också polisbåtarna i kanalen och vidare in i Mälaren. Polisbåtarna har många olika uppgifter men att  stoppa både vattenskotrar och båtar som inte håller fartbegränsningen är en av uppgifterna.

Stoppa strumpor är inte min "gren" Men jag har nål och gran. Att stoppa strumpor/sockar är inte min “bästa gren”. Men om det skulle behövas så har jag i alla fall både garn och nål att försöka om jag måste. Vad gäller dessa fina sockar har jag fått dem i present. För att sticka eller handarbeta är heller inte mina grenar.

 I går kväll lämnade jag Stockholm för att flyga till Alicante och ta mig vidare till den spanska stugan. Ett snabbt beslut. Inga långa startsträckor här inte. Och både på flygplatsen och i planet  kunde man bli stoppad.

Västerås flygplats. Tydligt vad som gällde. En vakt såg till att stoppa de som inte bar ansiktsmask. Tydligt vad som gällde. Och så var det. En vakt såg till att stoppa alla som inte bar ansiktsmask. Den var obligatorisk även i avgångshallen och ombord på planet. (Undantag om man åt eller drack)

Ryan air. Dörren till kabinen är stängd och vi är på väg. INgen idé att nu försöka stoppa planet. Dörren i flygplanet är stängd och vi är på väg upp i luften. Ingen idé att nu försöka stoppa det och kliva av.

Fler av veckans tolkningar finns  här .

 

36 svar på ”Stoppa – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Stoppa sockar gjorde min mamma.
  Jag kan men det blir inte så ofta.
  Tycker det är lite sådär på Arlanda med efterlevnad gällande munskyddsbärande!
  Fast alla thailändska bärplockare, vi såg senast, hade det och noga med avstånd var de också!

  1. Min mamma och mormor också. Men inget för mig. Maken är bra på det så det räcker bra.
   Denna gång åkte jag från Västerås och där var det obligatoriskt. Så det fanns inga val. Varje flygplats bestämmer. Jag var osäker i det längsta om jag kunde åka så bokade med Ryan Air och hade plats längst fram, 1A. Allt prioriterat! Och bolaget ska ha en eloge för noggrannheten. Här kunde man inte stå i kö till toa utan var välkommen när det lyste grönt. Här i Spanien gäller munskydd inomhus i alla offentliga utrymmen; restauranger (om man rör sig inomhus) bussar, butiker m.m. Väldig ordning.

 2. Nej, är man väl på planet så finns det ingen anledning att stoppa resan. Hoppas att ni kan njuta av varma och sköna dagar en tid framöver nu!

  Kram och god tisdag!

  1. Blev bestämt i sista stund att jag kunde åka. Maken har varit här en tid och nu kunde jag också få komma ett par veckor. Fint med lite sommarkänsla i oktober.
   Önskar dig en trevlig fortsatt tisdag.
   Kram

 3. Härligt med ett miljöombyte från mörk och kall höst här hemma till 25 grader eller så i Torrevieja. Underbart:-) Så du tog dig hela även till Västerås för att flyga till Alicante. Duktigt gjort! Ryan Air flyger ju inte från Skavsta längre utan bara från Arlanda så… Men huvudsaken är ju att du kom iväg:-)
  Toppen är också ditt bidrag till temat stoppa. Raggsockorna är riktigt läckra och påminner om Gerds strumpor hon gör. Å vad gäller att stoppa strumpor så är jag lika talangfull som du;-)
  Lilla alerta Kurre är nog min favo:-)

  1. Tack!Här blev det snabba beslut när jag tagit stygnen i går och i alla fall fick “orange” för att åka. Ryan börjar flyga från Arlanda i november men flyger oktober ut från både från Skavsta och Västreås. Flygbussen till Västerås tog 75 minuter så det gick snabbat att ta sig dit.
   Är så glad för dessa sockar som jag fått av en väninna som stickat dem men om de behöver stoppas så blir det ett jobb för maken.
   Skönt med flera som inte är i handarbetsbranschen. Verkar kunna gå bra ändå.
   Och Kurre på fönsterblecket som stannar upp och är tveksam gillar jag också.

 4. Låter underbart att vara tillbaka i “stugan” igen. Ni har ingen vinterstängning som stoppar er!
  Sticka är min rogivargrej. Fast bara under den mörka delen av året. Ett paket med garner till fyra tröjor, till döttrarna, är på väg.
  Ser verkligen fram emot långa kvällar med stickning i händerna.
  Stoppa strumpor, det har jag inte gjort många gånger. Bättre att sticka nya.
  Ha det gott! Kram!

  1. Väldigt roligt att jag med extremt kort varsel kunde åka. Maken har varit på plats i några veckor men jag stannade hemma p.g.a. en operation. Men jag fick igår “orange ljus” och kunde åka. Ingen vinterstängning här och när vi inte är på plats tittar vänner till stugan.Så tacksam för det. Vad roligt att du stickar. Min mamma och mormor var suveräna på det och jag har många alster kvar. Men när det kommer till att använda mina händer så är det ganska kört. Är imponerad av de som får till något med dem-
   Stoppa strumpor kan jag inte men om det är sockar jag verkligen tycker om så är maken bra på detta.
   Ha det fint du också.
   Kram

 5. Suverän tolkning på STOPPA!
  Fina strumpor och jag stickar ju fortfarande strumpor men har slutat att stoppa dem som jag gjorde förr. Stopp och belägg.
  Ha det nu riktigt fint i södern!
  Stor kram!

  1. Tack! Lite variation på ordet blev det. Visst är sockorna fina! Har fått dem i present och är så rädd om dem. Men skulle det bli hål på dem kan maken stoppa dem så det blir bra gjort. För egen del kan jag inte få till det.
   Så skönt att vara här och ännu ett tag njuta av värme. Klockan är nu 21.30 och jag sitter ute på terrasssen och det är +20.
   Stor kram

 6. Trevlig semester! Skönt när man inte behöver en lång startsträcka utan kan fatta snabba beslut. Söt liten Kurre du fångat på bild. Njut av Spanienlivet=)

  1. Tack! Ja, det blev snabba beslut. Fick i alla fall “orange” från läkarna när jag tog stygnen igår efter min lilla operation för en tid sedan- Så biljett bokades och iväg kom jag. Ohc nu tar jag till mig av lite sommar ett tag till.
   Visst är Kurre fin men verkar stannade helt upp för ett tag.

 7. Stoppa strumpor Minns jag vi fick lära oss i syslöjden. Så tråkigt! Hopas du får det skönt i värmen, för jag antar att det är lite fler plusgrader där du befinner dig nu. Kram

  1. Skönt att jag inte är ensam om att ogilla att stoppa strumpor. Och jag blev så småningom utesluten från skolans syslöjd.Ingen förlust för min del eftersom jag fick jobba i skolbiblioteket i stället. Passade mig bättre-
   Idag har vi här haft +23 och lite soldis men så behagligt. Är så glad att jag kunde resa. Snabba beslut blev det.
   Kram

  1. Visst är sockarna fina. Riktiga favoriter. Och maken är bra på att stoppa dem när den dagen kommer.
   Tack, trevligt att vara här igen.

 8. Handarbeten är inget för mej heller, tur det finns andra som gillar det!
  Oj, så härligt att med kort varsel åka till den spanska sommarstugan, och maken är ju redan på plats, så behagligt!
  Aha, ska Ryan Air helt lägga ner från Skavsta tro?
  Ha det nu underbart gott i lite sol och värme!
  Fin foton som visar mycket av veckans tema “stoppa”, idag har jag varit vid Ringvägen en stund och inväntat min väninna för middag vid Mariatorget!
  Ha det underbart!
  Kram

  1. Just så! Men fint att kunna välja själv.
   Här blev det snabba ryck när besöket hos doktorn var klart och stygnen borta. Men såret är väl tejpat.
   Japp, Ryan flyttar i november till Arlanda. Vet inte om det gäller alla avgångar men jag tror det och de utökar sina linjer.
   Känns fint att vara här men det blir en kortare vistelse på kanske 10 dagar.
   Vad roligt att du var i mina hemtrakter. Och en god middag såg jag att det blev.
   Kram

 9. Har man väl kommit ombord på planet får man hålla sig till föreskrifterna så att man inte sätter stopp för resan an misstag! Ja, man måste förstås sköta sig redan i avgångshallen!
  Ha det riktigt skönt i värmen!

  1. Jadå! Här i Västerås och ombord på planet var det väldigt noga. Bara att rätta in sig i ledet.
   Fint med lite fortsatt sommar.
   Ha det gott.

 10. Snygg tolkning! Strumporna är verkligen superfina och Kurre är ju hur söt som helst 🙂

  Välkommen hit igen! Synd bara att du kom liiite för sent, det fanns en plats ledig runt dom runda borden för dig…

  Ser ut att bli en toppendag idag!

  1. Tackar! Visst är strumporna fina! Riktiga favoriter. Kurre trivs i vårt vildvin men blev lite perplex här på fönsterblecket.
   Jag var med er på festligheterna i tankarna och saknade er. Men vi ses!
   Visst ser det lovande ut idag också.
   Trevlig onsdag.

 11. Men va härligt att ni är i värmen nu när det börjar bli kallt här 🙂 ser fram emot era turer där ni är 🙂 kram

  1. Det blev en spontan resa som jag snabbt bokade och fint nu med lite sommar när det är höst hemma.
   Kram

  1. Viss variation blev det. Sockorna är jag väldigt förtjust i och hoppas de ska hålla länge innan de behöver stoppas. Men då får maken rycka ut.
   Mask är för närvarande obligatorisk på flyg men det kan ju ändra sig. Och på Västerås flygplats kom ingen in utan mask men på Arlanda är det en rekommendation.

 12. Snyggt tolkat!
  Så fina sockor! Att stoppa strumpor lärde jag mig en gång, men liksom med allt handarbete så tog det stopp där … inte min starka sida!
  Ha det så bra i den spanska stugan!
  Kram

  1. Jag är så glad och tacksam över dessa sockor och vårdar dem ömt. Så mjuka. Stoppa strumpor kan jag inte men maken kan så blir det aktuellt får han rycka in. Vill minnas att vi är ganska lika här när det kommer till handarbete. Men det finns ju annat här i världen.
   Tack, vi har det bra här och fint att byta miljö för ett par veckor.
   Kram

 13. Jättefina varma sockor för frusna fossingar. Stoppa dem skulle jag inte kunna, på sin höjd nästa ihop dem lite för att få ha dem kvar 🙂

  1. Sockarna är så fina och jag vårdar dem ömt. Men maken skulle kunna stoppa dem om det skulle behövas.

  1. Tack! Jag har nu varit i spanska Torrevieja i 10 fina dagar och det flyget gjorde inga stopp på vägen. Här har det blivit många stopp för det finns en hel del att fästa blicken på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *