Skyltar Torrevieja

Veckans iakttagelser i Torrevieja – Skyltsöndag #320

Söndag och det innebär här på bloggen att det är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Eftersom jag är kvar i Spanien och Torrevieja så kommer också veckans iakttagelser och skyltar härifrån.

Torrevieja. Spanien. En av veckans iakttagelser. Morgonpromenad och ett helt stilla Medelhav.En av veckans iakttagelser. Ett spegelblankt Medelhav. Med tanke på att det blir varmare under dagen passar vi ofta på att ta en promenad på morgonen och äter gärna frukost på en bar vi havet.

Fler av veckans iakttagelser

Torrevieja har flera olika stränder, både inne i stan och strax utanför. Och det är glädjande att se att man ordnat med ramper och utrymme under tak för de som är rörelsehindrade. Även duschar finns tillgängliga. Eloge! Stränderna är i övrigt i välskötta och  gott skick. Många också med blå flagg. (En internationell utmärkelse för god standard. Även många svenska sträner och gästhamnar har ansökt och fått utmärkelsen.)

Bra ordnat här på stränderna för de som är rörelsehindrade på olika sätt. Här på Playa del Cura, en av stränderna inne i stan. 

Torrevieja . Spanien. En annan av veckans iakttagelser var att livvakterna nu är på plats längs stränderna. Fler besökare är nu här i stan och stränderna fylls. Men jag tycker ändå att avstånden mellan sällskapen oftast är helt ok. En annan av veckans iakttagelser var att se  att livvaktena på plats för säsongen.

I veckan var vi till grannbyn La Mata. Vi fick bilskjuts en bit och fortsatte sedan längs med havet den sista biten. Flera fina villor ligger i backarna ner mot havet så det blev några stopp på vägen.

Inte alls dumt med en V.I.P. parkering utanför huset. Skylten/luckan under döljer den vattenkran och vattenmätare som hör till huset.

Terrängen på vägen ner till havet  är speciell  med sanddyner och med många växter som fint klarar sig här. Men även havssköldpaddor  trivs och kommer upp för att lägga och gräva ner sina ägg i sanden.

La Mata. Torrevieja. Ytterligare en av veckans iakktagelser. Här är det fredat område för havssköldpaddornaYtterligare en av veckans iakttagelser.Och den här skylten har jag inte noterat förr trots att jag passerat här många gånger. Här finns det beskrivet hur man ska bete sig här i området när det är dags för havssköldpaddorna att lägga sina ägg.

Midsommarafton

 tillbringade vi med vänner och vi hade bestämt träff på baren “Tango de Luxe”.  Här satt vi en bra stund innan vi vandrade vidare till kvällens middag.

Tango de Luxe. Men någon tangodans blev det inte.

Inredningen är speciell och i “gammal stil”. I alla fall i den högra delen av baren

Torrevieja. Bar "Tango de Luxe". Inredningen passar helt klart in bland veckans iakttagelser. Inredningen platsar helt klart in bland veckans iakttagelser. Gott om skyltar finns också. 

Efter midsommaraftonens middag vandrade vi vidare till Bar Carlos för “eftersittning”. Och där har de en särskild bar/kiosk där drinkarna görs och sedan kommer bartendern med dem till bordet.

En kiosklucka finns men det är personalen som beställer drinkarna här.

Bonusbild.

En vacker solnedgång  i Torrevieja får  avsluta veckans iakttagelser. 

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

24 svar på ”Veckans iakttagelser i Torrevieja – Skyltsöndag #320”

  1. Jag hade tanken, men inga badkläder. Får bli nästa gång.
   Önskar dig också ett fint slut på midsommarhelgen.

  1. Tackar! Skönt att solen tog sig i akt och valde att medverka till en skön söndag. Absolut ett plus.
   önskar dig nu en behaglig kväll.
   Kram

 1. Så bra att det blir mer och mer vanligt med handikappanpassade badstränder. Midsommarhelgen försvann i ett nafs och nu är det vardag igen. Idag har det varit en alltigenom gråmulen dag hos mig. Kram

  1. Här är de verkligt duktiga med att an och avpassa stränderna till de som är rörelsehindrade. Även ute i vattnet finns hjälpmedel- Stor eloge. Har inte alls hemma sett detta på samma sätt. Perfekt med skuggtaken för här blir det ju riktigt varmt.
   Även här försvann midsommarhelgen snabbt. Men vi fick ju ta del av den dubbelt upp. Både den spanske i onsdags och torsdags och sedan den svenska fredag-lördag-
   Hoppas solen snart är tillbaka hos dig-
   Kram

 2. Ljuvliga bilder. Vad går upp mot en solnedgång med palmer? Jodå, solnedgångar i Sverige är också vackra 😀
  Skyltar finns ju överallt och du har lyckats fånga dem som tillhör strandlivet.
  Mulet i morse men det sprack upp så en solig eftermiddag blev det.
  Stor kram!

  1. Tack! Veckans iakttagelser har varierat en hel del. Och vad gäller hav så dras jag dit som en magnet så havet är en naturlig del av det jag ser under veckan.Och jag gillar det verkligen- Och visst kan solnedgångar och uppgångar kan vara vackra världen över.
   Stor kram från terrassen i sena kvällen och +25.

 3. Härliga, somriga iakttagelser som framkallar flera stora leenden hos mig:-) Jätteskoj med extra platser för rörelsehindrade personer i rullstol. Här kan de njuta av strandlivet under tak – perfekt! Sedan undrar jag vad badvakterna har “runt halsen”. Ser ut som räddningsringar utan att vara ringar. Har aldrig sett nåt liknande. Tango de Luxe har precis “rätt utseende” för namnet. Gissar att stället är minst 40-50 år gammalt. Jag menar det är ju inte många som dansar tango längre… tror jag 😉
  Tusen tack för ett toppen bidrag och länken:-)

  1. En bra vecka har det varit och en hel del iakttagelser. Fick veta att en av bilderna, skyltarna, inte var med. Den med info om havssköldpaddorna i La Mata. Måtte ha blivit helt fel när innan jag publicerade. Men nu är den bilden också med.
   Detta som badvakterna har runt nacken är ett flytetyg. Har sett den i USA tidigare och det är lättare för vakterna att simma med dem än med en “frälsarkrans”.
   Inredningen på Tango är på den här högra sidan lite lagom dekadent. Nej, tango tror jag inte alls det dansas här. Vi såg det en hel del i Argentina men det var där det-

 4. Nu blev jag lite förvirrad, skylten om sköldpaddor? Skulle du ha med en sådan? Hittar två likadana foton med underbara cocktails men inget om sköldpaddor… Ja nog är allt väl organiserat där nere, undrar hur folket klarat pandemin och därmed arbetslösheten ekonomiskt.
  Kram från pörtet

  1. När jag lästa Amas kommentar förstod jag ingenting. Men sköldpaddsskylten hade försvunnit på vägen- Nu är den bilden/skylten på plats-Vet inte hur det hela gått till. Trolleri kanske.
   Allt här är väldigt fint organiserat men visst har arbetslösheten slagit hårt- Här finns inga statliga bidrag som hemma Har sett att många restauranger bytt ägare och andra slagit igen. Men nu verkar mycket vara på väg upp. Man ligger verkligen i framkant med bl.a vaccinering- Nu kommer ju också turisterna tillbaka. Munskydden slapp vi f.o.m, igår att ha utomhus om man kan hålla avstånd på minst 1,5 m och inomhus i offentliga lokaler ska de på. Inga rekommendationer utan tydligt vad som gäller.
   Kram

 5. Så härligt det ser ut vid havet och bra att badvakterna är på plats.
  Jag tror att det blivit fel bild till texten om havssköldpaddorna i inlägget.
  Det var en annorlunda inredning i baren, en riktig mix med mycket att titta på.

  1. Tack, jag så också nu genom ditt, Amas och andras påpekanden att bilden om havssköldpaddorna fallit bort under publiceringen. Men nu är bilden på plats.
   Vad gäller hav och vatten så dras jag dit som en magnet.
   Barens inredning är speciell och en hel del att titta på är det.

 6. Det blev verkligen en superfin och trevlig midsommarafton 😀

  Snyggt skyltat! Fast jag tycker nog att “sköldpaddsskylten” mer ser ut som en interiörbild från Tango 😉

  Ha ett fint upplopp på midsommarhelgen!

  1. Visst blev det en trevlig midsommarafton- Sköldpaddsskylten fanns vid La Mata men kanske skulle en liknande även passa in på Tango. Såg nu att det blev tokigt! Tack för påpekandet- Sköldpaddsskylten hade försvunnitMne nu är den på plats-
   Tack, en skön kväll är det-
   Hoppas ni också haft en bra dag.

 7. Vilket roligt ställe, där hade man mycket att titta på.

  Vid stranden här har de speciella…. badbilar?… Stora plastrullstolar med handtag för de som behöver lite extra hjälp. Fint, tycker jag.

  1. Tango är speciellt med sin inredning. Nu satt vi ju utomhus men riktigt roligt att sitta här inne under den kalla årstiden-
   Visst är det bra med alla sätt där man anpassar stränderna för de som är rörelsehindrade.
   Här finns det även i vattnet stänger och stolar m.m- som kan underlätta men några badbilar har jag inte sett. Däremot ramper i trä för rullstolar och dessa stora takförsedda anordningar finns vid alla stränder-

  1. Tack, vi har det fint här. Och det var ju länge sedan vi var på plats så vårt lilla hus gladdes åt att se oss och få lite omvårdnad.
   Vi ska nog även hinna att ta del av vår fina svenska sommar när vi kommer hem.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar.
   kram

 8. Midsommar kan man fira överallt, men fanns det sill och snaps där ? Vip Parking, är det dom som bor där som är Vip?
  Vilken härlig solnedgång.

  1. Snaps kan man alltid uppbringa och sill också. Men vi hoppade över det i år. Det blev jordgubbar till frukost med champagne och till kvällen en god pasta “frutti de mare”. Jag är inte så traditionsbunden.
   Antar att det är de som bor här som vill parkera här. En god tanke att sätta upp en skylt. Kanske skulle fungera hemma också. Eller?
   Fint att strosa i solnedgången längs vattnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *