Torrevieja

Lördag kväll med vänner i Torrevieja – Middag på Bar Carlos

Lördag kväll och den tillbringade vi tillsammans med vänner här i Torrevieja. Vännen Ami hade föreslagit middag på Bar Carlos. Eftersom vädret varit en aning ostadigt några kvällar hade hon bokat bord åt oss utomhus men under tak. En klok tanke. Och vad gäller att sitta många vid samma bord så är det också tillåtet. Det blev, som så ofta, en riktigt rolig helkväll där även dans kom att ingå.

Torrevieja. Lördag kväll. Middag men vänner på Bar Carlos. Valet för middag denna lördag kväll föll på Bar Carlos.

Lördag kväll

och långbord var bokat på Bar Carlos. Fortfarande gäller här att munskydd ska vara på när man rör sig utomhus och inomhus på restauranger eller i butiker. Ett förslag finns nu här i Spanien om att det obligatoriska munskyddet skulle  kunna tas bort i slutet av denna vecka. Hoppas förslaget går igenom för det är varmt med munskydden och det är många som nu fuskar. Är man ensam på en gata verkar det helt onödigt

Samling utanför Bar Carlos.

På plats vid bordet. Här var det servitrisen som tog en bild så att alla kom med

En drink före maten ville vi ha och några som beställde mojito. Drinken är syrlig och består av vit rom, sockerlag, mynta, lime, mycket  krossad is,  plus lite sodavatten. Just här fick vi ingen lime i drinken för den var slut utan det blev citron som ersättare. Inte samma smak men ändå ok.

En mojito där lime är utbytt mot citron.

På menyn finns en hel del och det tog ett tag innan vi alla hade bestämt oss.

Torrevieja. Bar Carlos. Valet av mat för min del föll denna lördag kväll på en räksallad. För min del föll valet denna lördag på en räksallad. Riktigt god!

Här har alla fått både mat och dryck.

Jodå, det finns fler bloggare runt bordet. Längst ut till vänster sitter Ama och i mitten med lång, ljus hästsvans sitter Ami

Många skratt och som vanligt riktigt hög stämning från början. Hela gänget här, plus några till, sågs förra söndagen när vi kombinerade petanca/boule med middag. 

Som extra underhållning, om man ville, fanns en tv i hörnan på baren. Fotbollsmatchen mellan Spanien och Polen pågick och visst slängde både jag och andra ett öga på matchen. En match som kom att sluta oavgjort; 1-1.

Fotboll pågick i en hörna; Spanien – Polen.

Musik

Bar Carlos har många besökare och nästan varje kväll  är det någon form av underhållning inomhus.  På söndagar har det förut på eftermiddagarna varit jazz här.Och vi var här då och då. Men hur det är med jazzen nu under pandemitider vet jag inte.

Musikern med sina apparater föbereder kvällens musikunderhållning som sker inomhus.  Observera att några gäster har munskydd. (Man måste inte ha dem om man sitter ner på en restaurang men om man rör sig ska de på)

Och visst blev det lite dans också. Med munskydden mer eller mindre på. Jag garanterar att det var varmt. Så en dans i taget var lagom. Men full fart var det. Tror min rygg mådde extra bra av lite rörelse på dansgolvet. Denna kväll bjöd också på en ny upplevelse för min del. Att just dansa med munskydd på. Men regler är regler…

Tack alla för en jätterolig och väldigt trevlig lördag kväll. 

42 svar på ”Lördag kväll med vänner i Torrevieja – Middag på Bar Carlos”

 1. Vilken härlig och glad lördagskväll det blev! För egen del var det länge sedan jag dansade och dansat i munskydd har jag aldrig gjort. Hoppas att kravet på munskydd utomhus försvinner i alla fall för det måste vara olidligt i värmen.

  Kram och god måndag!

  1. Dans i munskydd var en helt ny upplevelse men nu har vi testat det också. Och visst var det kul med lite dans. Nu håller vi tummarna för att tvånget med munskydd utomhus försvinner i slutet av veckan. Och vi är många som fuskar nu i värmen-.
   Kram och trevlig måndag

 2. Dansa i munskydd, jag tror jag dånar! Hade någon sagt det för några år sedan hade man trott att solsting var orsaken till tanken.
  Allt är värt att prövas. Jätteroligt med en massa vänner tillsammans!
  Kram

  1. Att dansa och ha munskydd var absolut en ny erfarenhet. Men nu har jag testat. Här hoppas vi att munskyddens tid utomhus är förbi på fredag. Men inomhus blir de kvar så kanske får jag tillfälle till ännu en svängom iklädd munskydd. Men det blir bara en dans i taget. Knepigt med andningen.
   Så roligt att ses.
   kram

 3. Så kul det ser ut att träffa vännerna. Att kunna vara tiotalet personer som umgås och har trevligt ihop! Men den tiden ska väl komma här också. Dansa, det var det länge sedan jag gjorde. Har faktiskt utbildning som gammaldansinstruktör! Men det var LÄNGE SEDAN! Kommer nog bara ihåg schottis….
  Munskydd, ja, det är gott att slippa det i möjligaste mån. Undrar om det kommer att fortsätta att vara obligatoriskt på flygen? Faaast.. i så fall får man sluta med servering också. För när masken dras ner, så åker ju virusen ut. Ha det gott! Kram!

  1. Verkligen! Och här blir det lätt med spontana träffar.Visst kommer den tiden hemma också. Tror man här överlag kommit längre på vaccinationsfronten och det är ju bra. Har också viss gammeldansutbildning och en del annat i dansväg med från tiden då jag gick på Gymnastik och Idrottshögskolan. Dans ingick ju, i varje fall förr, i gymnastiklektionerna i skolan.
   Min rygg krånglar ju en del så dansandet är numer begränsat.Kul är det i varje fall. Och en helt ny erfarenhet med munskydd på. På planet vi åkte fanns ingen servering alls men munskydd var obligatoriska ombord.
   Här hoppas vi på att slippa munskydden utomhus på fredag. Inomhus ska de fortfarande vara på.
   Kram från skuggsängen-

 4. Hej, jag antar att man lättare smider sina baciller när man flåsar varm av dansens virvlar? Men jag hade avstått, jag får nästan panik att andas i munskydd utan att göra annat än promenera eller sitta still! Var lite osäker på om flera skulle använda munskydd i Falun eftersom det var så sällsynt i Fberg, men så var nog inte fallet. Såg ytterst få med munskydd… En rolig kväll i gott sällskap, sånt lyfter tillvaron! Kram

  1. Visst är det så. Här blev det en dans och sedan paus. Ohc för min del bara några danser. Men himla roligt var det att dansa och en ny erfarenhet med munskydd. Gissa om vi skrattade bakom maskerna.
   En rolig kväll hade vi på alla sätt.
   Hoppas här att förslaget går igenom och att vi här slipper munskydd utomhus från och med fredag. Håller tummarna för det.
   Kram

 5. Fint att se er där i Torrevieja, har säkert skrivit det förut, har ett svagt minne av det, att dit ska jag och frugan åka någon gång.
  Hade nog inte klarat av att dansa med munskydd, jag kan knappt sitta ner med det ju i värmen här. 😉

  Tillönskar dig en fin kväll Ditte.

  1. Vi har sköna dagar här och tar helst våra promenader morgon och kväll när det är svalare. Men ibland blir det även andra tider.Så roligt att träffa vänner här igen för det var länge sen senast. Att dansa med munskydd var en upplevelse och nu har jag testat det. Oj,vad vi skrattade.Nu hoppas vi att det fr.o.m. fredag inte längre är nödvändigt med munskydd utomhus . Förslag finns.
   En skön kväll är det och jag befinner mig i “skuggsängen” på terrassen.
   Önskar dig en fin kväll-

  1. Mojito och caprina tycker jag om och likaså en bra gin tonic. Nu i värmen är det gott med sallader och det finns ju många olika att välja på-
   Blir även en del sallader på kvällen när vi äter hemma-

 6. Förstår att ni hade kul! Det ÄR jätteskoj att dansa, gör ofta det för mig själv hemma, när jag inte har någon annan 😀
  Men dansa med munskydd, det lät jobbigt, haha. Skulle nog inte klara det. Dock har det blivit bättre att bära munskydd med mina nya glasögon. Det immar inte lika mycket och det förstod jag att så skulle bli.
  Ha det så trevligt!
  Stor måndagskram!

  1. Vi hade en jättetrevlig kväll på alla sätt. Och att dansa gör vi här då och då när vi är ute. Men detta var första gången jag gjorde det och vi skrattade gott. Munskydd är jag inte mycket för, men här är det obligatoriskt på många platser. I butiker och på restauranger om man rör sig och även utomhus. Vi hoppas här att vi slipper munskydden utomhus i slutet av veckan. Förslag finns.
   Ha det fint du också.
   Stor kram

 7. Åh, vad härligt. Tänk att man nästan glömt hur kul livet kan vara.
  Hoppas nu att munskydd snart är ett minne blott 🤗

  1. Vi hade en riktigt rolig kväll och att dansa med munskydd var en ny upplevelse helt klart. Vi hoppas på att vi f.o.m- fredag här slipper munskydd utomhus.

  1. Vi har det trevligt och värmen har vi kvar trots att vi lånat ut lite till Stockholmsområdet. Gott med sallader i värmen och det oavsett var man är.

  1. En klar favorit och jag gör den gärna själv hemma också.Och då med lime. Den var ju slut på restaurangen. Caprina är en annan favorit.

 8. Ser ut som en riktigt lyckad kväll! Tror att de flesta nu är så vana att bära munskydd att det nästan blir “konstigt” att inte behöva ansiktsmask längre. Att dansa med munskydd – ja vem hade trott det;-)

  1. Det var en lyckad kväll på alla sätt. Att dansa med mask var en helt ny upplevelse och nu har jag testat det också. Men det var kämpigt med andningen.
   Vi hoppas nu att slippa dem utomhus f.o.m- fredag.

 9. Vilket härligt gäng ni är!
  Svar: De små gurkorna smakar som vanlig hemodlad gurka, mycket mer gurksmak än de man köper i butiken. Det kan du odla på balkongen nästa säsong =) Ha det gott!

  1. Så fina vänner! Verkligen!
   Tack, jag ska absolut testa att odla dessa snackgurkor nästa år.
   Ha det fint du också och lycka till med allt som nu växer hos dig.

  1. I Sverige har de inte varit obligatoriska men jag har haft om jag åkt kommunalt. Inte annars och avstånd har fungerat bra. Ser ju att många här inte använder dem som engångs och då är det ju tveksamt om nyttan-
   Hoppas nu att förslaget går igenom- I varje fall var det en sällsam upplevelse att ha det på när vi dansade.. Som vi skrattade.

 10. Vilken fantastisk trevlig kväll ni fick, och så många ni fick sitta vid samma bord! God mat och dryck gör inte saken sämre, och så lite dans på det, lite ovanligt förstås att dansa med munskydd, men allt går!
  Ha det fortsatt bra!
  Kram

  1. Verkligen! En jättetrevlig kväll. Och första gången jag dansade med munskydd. Men nu har jag gjort det också.
   Vi satt utomhus och då är det möjligt att sitta fler tillsammans.
   Hoppas nu att förslaget går igenom så man slipper munskydd vid utomhusvistelse f.o.m. fredag.
   Ha det fint du också.
   Kram

  1. Visst var det en trevlig kväll och lite av matchen såg vi här. Men fokus var inte på den direkt.
   Önskar er också en fin tisdag.

 11. Härligt att få släppa loss tillsammans med goda vänner. Dans i munskydd ….. ja vad ska man säga.
  Mojiton ser läskande ut, och sådan smakar nog bäst utan munskydd 🙂

  Må gott! Kram Christina

  1. Jättetrevligt att ses och här går det ju fint att nu sitta många tillsammans utomhus. Ja, att dansa i munskydd var en helt ny erfarenhet och upplevelse. Men är det så så är det.
   Man behöver inte ha munskydd på restaurang när man äter och dricker som tur är. Och kanske slipper vi dem utomhus i slutet av veckan. Förslag finns.
   Ha det fint du också.
   kram

 12. Mojito är en riktig sommardrink! Så härligt att det nu går att träffas lite fler samtidigt. Det är något av det jag saknat mest. Det är så kul att få liva upp tillvaron med lite festligt ibland. Det känns så onaturligt att inte kunna få röra sig fritt som man varit van vid i alla år. Kram

  1. Det var så roligt att ses och visst känns det extra bra nu när det länge varit så begränsat. Har saknat detta att ses många tillsammans. Några få har vi träffat under pandemiåret men i begränsad skara.
   Visst får vi fortsätta vara försiktiga men med vaccination x2 känns det klart bättre.
   Mojito dricker jag gärna och är ganska bra på att få till den. En svalkande drink.
   Kram

 13. Det ser verkligen fantastiskt trevligt ut! Vilket härligt gäng! Både mat och dryck ser så aptitlig och god ut … mums!
  Ha en bra tisdag!
  Kram!

  1. Det blev verkligen en lyckad kväll på alla sätt. Och en helt ny erfarenhet att dansa med munskydd på.
   Önskar dig också en trevlig tisdag.
   Kram

 14. Men så härligt ni har det dans o god mat så kul att ni kom i väg och kan njuta av landet 🙂 kram o fin dag

  1. Vi har det jättebra men varmt är det. Och så roligt att träffa vänner. Verkligen en upplevelse att dansa med munskydd på.
   Ha det bra du också.
   Kram

 15. Hoppas ni slipper munskydd! Vilket härlig gäng ni är, bra att sitta under tak så ni kan ha kul oavsett väder. En mojito ser ju jättegod ut, skulle passa bra på balkongen, nu när vi har så varmt, har aldrig smakat en sån, ,-) Mysigt ställe och dans är ju kanon för kropp och själ, brukar ha fridans för mig själv här hemma ,-) Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Det blev en riktigt trevlig kväll på alla sätt. Ja, vi hoppas nu att munskydden utomhus inte längre behövs från slutet av veckan.
   Och en erfarenhet rikare blev jag genom att ha munskyddet på när jag dansade. Ja, man skulle ha det.
   Ha det fint du också.
   Kram

 16. Vad kul att kunna träffas, äta gott, dricka gott och umgås.
  Räksalladen såg god ut!
  Jag är så van vid munskydd, men nog bra att det tas bort nu när det blir varmare och varmare. Vi får avvakta och se.
  Ha det skönt!

  1. Verkligen! Och det blev en jättetrevlig kväll- Här finns nu förslag om att munskydd utomhus kan tas bort på fredag. Hoppas. Vi fuskar en del när vi är ensamma på en gata och jag ser att många spanjorer också gör det. Munskydden är ju engångs och ska för att vara verksamma bytas varannan timme och inte röras under tiden de är på. Ser inte många som följer det. Fullt förståeligt när det är +30.
   I Stockholm har jag haft munskydd när jag åkt kollektivt och varit på vårdcentralen eller rehabträning men inte annars. Här är det ju obligatoriskt och bara att räta in sig i ledet.
   Ha det fint du också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *