Torrevieja

I rullning – En aktiv eftermiddag i Torrevieja

Gårdagen här i Torreviej bjöd på en aktiv eftermiddag. Vi var inbjudna till att spela boule/pétanca/pétanque tillsammans med vänner. Och i dessa EM- fotbollstider  så är det ju roligt att känna sig lite extra sportig. Och i båda sporterna är är det ju något som är i rullning. Att sedan fotboll är mer fysiskt ansträngande är ju en helt annan sak. Vi hade ju inte tänkt  att vare sig ansträngningen eller resultatet var det primära utan mer att ha roligt.

En del allmänna boulebanor finns i Torrevieja men alla är inte i så bra skick och när solen gassar från en molnfri himmel är det fint att mellan varven hitta lite skugga.  Så valet denna aktiva eftermiddag föll på att hålla till vid restaurang  ”Los Angeles” .

Just boule spelar vi då och då men detta var första gången jag gjorde det här inom restaurangområdet. Även minigolf/bangolf är ju roligt att spela flera tillsammans och något vi också gör då och då.

Här inom området har en större förändring skett sedan ägarbytet och många gäster söker sig nu hit.

I rullning

Vi skulle alltså spela petanca/petanque eller boule som spelet också heter. Olika namn på ett och samma spel som går ut på att  man kastar/rullar stålklot mot ett liten rund träkula. (Namnet boule betyder kula och härstammar från franskan varifrån sporten kommer.)

Samling vid baren för inköp av lämplig sportdryck.

Vi var en skara på 19 stycken och för att få till logistiken i spelet delade vi upp oss i fyra lag. Två herrlag och två damlag och sedan finalspel mellan vinnande lag.

Torrevieja. Spanien. Boule. Lagindelning och snart gärdiga för att få kloten i rullning.Lagindelning och snart är vi färdiga för att få kloten i rullning.

Men först lite förarbete. Banorna ska vara i gott skick och här är det två krattare i gång-

Här är herrarnas klot i rullning. Eller snarare har varit. Nu ska det mätas vilket lag som ligger närmast ”lillen”, den lilla träkulan. Ama representerar damlaget och ser till att det mätningarna sker korrekt.

Damlagen. Här är det visst också mätning som pågår. Ami, klädd i hatt, och Lotta i mitten ser till att det blir rätt och har stöd av andra lagmedlemmar. För egen del dokumenterar jag. Kan garantera att det var hett.

Vårt lag var inte det vinnande på damsidan och spelade alltså inte final. Men maken ingick däremot i det vinnande herrlaget. Hade ingen aning om att han hade så goda talanger i just boule.

Torrevieja. Stilstudie. Boule. Här är bouleklotet i rullning i luften. Bra skruv på det. Stilstudie. Här har maken klotet i rullning i luften. Och det hamnade bra. Hann inte fånga det på bild. Men detta laget tror jag vann.

Eftersittning

Och visst blev det en uppföljande eftersittning med middag på en närbelägen restaurang. En väldigt glad och uppsluppen sådan. För egen del har jag inte skrattat så mycket på väldigt länge. Stort tack till alla.

Både väldigt roligt och trevligt med middag tillsammans. Nu dock en något reducerad styrka.

Solen, som höll på att gå ner, höll oss sällskap på vägen hem.

 

36 svar på ”I rullning – En aktiv eftermiddag i Torrevieja”

 1. Boule har jag bara testat en gång.
  Min pappa däremot spelade mycket på äldre dar och tävlade.
  Hans tvåmanna-lag hette ”old-boys”.
  Ja han var äldst bland de som spelade.
  Skratta är trevligt, det behövs.
  Ha en fin vecka.

  1. Här spelar vi det då och då och det passar bra både när det är varmt och vi är många.
   Och det blev verkligen en lyckad eftermiddag och kväll.
   Önskar dig också en bra vecka.

 2. Ni ser ut att ha haft en härlig dag med vänner. Skönt att vi närmar oss det vi hade tiden före pandemin. Att spela boule verkar vara lite mer än att ”bara” kasta boll 🙂 Har själv aldrig spelat det mer än hemma i trädgården med barnen.
  Ha fortsatta fina dagar i Spanien <3

  1. Det hade vi verkligen- Och roligt att samlas kring något. Boule är ju knepigt på sitt sätt och det gäller att få kloten att snurra lagom i luften för att stanna på rätt ställe. Knepigt att hitta den rätta kraften också.
   Tack! Vi har det varmt så det är mornar och kvällar som gäller för promenader.
   Önskar dig fina dagar hemma.

 3. Vilken härlig och bra dag i sportens och gemenskapens tecken! Kan tänka mig att det blev ganska så varmt dock…

  Kram och god måndag!

  1. En väldigt lyckad eftermiddag och kväll på alla sätt. Och roligt att det fungerar så bra att ses ganska spontant. Men varmt var det helt klart.
   Önskar dig också en bra måndag.
   Kram

 4. Boule är kul, har spelat på inomhus-banor här i stan också. Det är både tur och skicklighet som krävs. Så mysigt att få träffa vänner och få umgås! Mysigt med lite eftersnack på restaurang också, och inte minst att få skratta!
  Ha en fortsatt fin måndag!
  KRAM

  1. Vi hade en jättetrevlig och rolig eftermiddag och kväll. Och extra roligt att vi var så många. För oss var det ju så länge sedan vi träffades. Många skratt blev det så de musklerna får vila idag.
   Önskar dig en bra måndag men antar att du har nattjobb-
   Kram

 5. Testat boule några gånger. Finns en fin och välskött bana på vårt stugområde i Halmstad. Man är ju så ijämn, när man spelar någon gång per år. Men ganska kul. Och jag förstår att det är extra kul, då man är ett stort gäng! Så härligt att få skratta! Kram!

  1. Perfekt att spela när man är många och även när det är varmt. En verkligt lyckad em och kväll på alla sätt-
   Kram

 6. Vi har minsann ”äkta franska boule-kulor” här – en evíghet sedan de användes … Minigolf är jag RIKTIGT usel på! Men du har rätt grundinställning: det är både roligt och nyttigt att röra lite på sig. Sen kan man ju titta lite på grabbarna som spelar mot Spanien ikväll.

  1. Kul med äkta franska bouleklot. Vi har inga alls men fick låna och det gick bra det också. Minigolf är också roligt och inte alltför krävande här i värmen.
   Visst blir det match i kväll.Kul att se. Våra spanska grannar här är väldigt laddade . Vi tittar på spansk tv och det är lite extra roligt, Hur det går? Tror Spanien har vissa fördelar men klart att Sverige måste spela med tanken på att vinna och vara bäst. Absolut.

 7. Ja, ungefär så där ser det ut här hos mig på innergården varje onsdag och fredag. Okej då, inte riktigt så, då klädseln inte är lika somrig som på dina fina bilder;-) Dessutom får de aldrig ihop separata herr- och damlag. För få killar helt enkelt;-)
  Kul att maken var med i det vinnande laget – nybörjartur kanske;-)
  Å på tal om fotboll så är det snart dags mellan ”våra” länder. Min spanska granne håller på Spanien (såklart), jag håller på Sverige (såklart). Vi har lovat att stänga balkongdörrarna för att inte väcka alla som är totalt ointresserade av fotboll med våra skrik;-)

  1. Har förstått att det ser liknande ut på din innergård. Här var vi många och inga problem att få ihop lagen. Maken är bra på boule så en del skicklighet finns. Han har spelar en del.Tyvärr var inte jag i det vinnande laget men roligt var det ändå. Och en himla rolig eftersittning med middag.
   Har spansk tv på. Lite roligare med de kommentatorerna. Här är våra spanska grannar verkligen laddade . Utgår från att SVerige går in med föresatsen att vinna. Och hoppas kan man helt klart. Men knepigt tror jag det blir blir och varmt är det ju. Tror dock på en spansk seger. Men hoppas på en svensk. Här kan alla dörrar vara öppna.
   Trevlig kväll.

 8. Vilken härlig dag . Goda vänner, vackert väder och lagom aktivitet. Vi har ju en egen liten boulebana och spelar ofta men på italienska heter det förstås boccia.

  1. Det blev verkligen en både rolig och trevlig eftermiddag och kväll- Perfekt med boule att samlas kring dessutom. Ja, boccia blir det ju på italienska och kul att ni har en bana i närheten.

  1. Vi hade hur trevligt som helst och hade full koll på vinnarna. Och ena herrlaget vann- Så kul att ses igen-

 9. Hola! Men åh så trevligt att Los Angeles är i ny regi med olika aktiviteter! Och ”idel ädel” kändisar! Där hade vi gärna deltagit. 😎 La Terrazza är ett toppenställe! Mkt prisvärt.

  På Åsöberget har det kollats fotboll. Underbart att kunna heja på båda lagen! Men kvällens match bekräftar återigen varför jag föredrar ishockey…. Gäsp… Och så bytte Sverige ut sin bästa spelare. Alla måste få känna på bollen – eller? 😕

  Kramar från oss! ❤️

  1. Hola! Det var en supertrevlig eftermiddag och kväll med mycket skratt. ”Los Angeles” i ny regi verkar riktigt bra och en hel del besökare utöver vår ”lilla grupp”. Tror många i området kommer hit. För oss var detta första gången vi var på La Terazza men gott var det och väldigt prisvärt.
   Vi såg matchen på spansk tv och Sverige hade fullt jobb med att försvara. Illa att byta ut Isak. Tyckte han och målisen var bäst. Ishockey är inte min grej. Ser ju knappast pucken.
   Kramar från oss och med B i målartagen-

 10. Det var verkligen trevligt och kul att spela! Men jösses vad varmt… Tur att det fanns en skuggande häck på ena sidan i alla fall 🙂
  Skoj att träffa alla också 🙂

  Ha en fin dag!

  1. Visst var det! Och så roligt att ses igen! Trots solskärm och en del skugga påminde mitt ansikte delvis om en vattenmelon senare på kvällen. Men det la sig…
   Här pågår målning just nu. Passar bra när det är lite mulet just nu. Alltså jag är mer arbetsledare.
   Önskar er en fin tisdag.

 11. Har ju inte alls varit inne men så underbart att ni kom i väg till ert hus o värmen 🙂 hur länge stannar ni där nu? kul med lite aktivitet på dagen med ..njut o ha det gott kram

  1. Nu när vi båda är vaccinerade passade det fint att ta en tur. Och väldigt roligt att vara här. Troligen stannar vi till början av juli så vi hinner med en del av den svenska sommaren också.Vanligtvis är vi ju inte utomlands sommartid utan åker andra årstider.
   Ha det fint du också.
   Kram

 12. Sverige hade tur i hettan och snodde poäng från Spanien och delade lika. Så bra för oss. Jag kan tänka att det är katastrof i Spanien.
  Jag spelade en del boule som ung och varit åskådare på Lanzarote när man spelade med rätt stora träklot!
  Jag förstår att ni hade en fantastiskt trevlig eftermiddag – dock rätt varm!
  Kram

  1. Vi såg matchen på spansk tv och roligt att höra deras kommentatorer. Bäst tyckte jag nog Isak var och den svenske målisen-
   En varm eftermiddag hade vi absolut men hittade lite skugga på andra sidan banorna som vi snabbt tog oss an- Kul att du också spelat boule . Och det är ju roligt att man kan spela många.
   Vi hade verklige en rolig och trevlig em men stundtals varmt.
   Kram

 13. Vilken trevlig dag vi hade. Lite väl varmt, men det fanns ju lite skugga till sist.
  Och vilken rolig kväll det sen blev. Som vi skrattade 😃
  Stor kram

  1. Stort tack! Så trevligt både spel och eftersittning. Länge sedan jag skrattade så mycket.
   Stor kram

 14. Bollsport är ju verkligen populärt i dessa tider. Er tävling var kanske stillsammare än de som visas på TV. Härligt, tycker jag, när inte vinsten är det viktigaste utan chansen att träffas och ha trevligt. Här hemma har vi haft det blåsigt och ganska behagliga temperaturer ett tag nu. Kram

  1. Visst är det! Men vi väljer lugnare varianter med fokus på att ha roligt. Boule är ju dessutom lagom ansträngande i värmen. Kan sakna det lite svalare vädret men jag håller mig i skuggan här så det har fungerat fint. Och jag hinner ta del av den svenska sommaren när vi kommer hem- Vill ju inte missa den.
   Kram!

  1. Verkligen! En jättetrevlig och rolig eftermiddag och kväll. Och boule passar ju så bra om man är många-

 15. Att få skratta riktigt gott i goda vänners lag är guld värt! Det har inte blivit så mycket av den varan för mig, nu kan jag dock skratta gott åt liten bebis som är en blandning av klätterapa och grymtgris.
  Boule spelades i Fredriksberg, men jag deltog inte. Vet inte hur pensionärerna här i byn har det, tänker ha ett långt sommarlov utan gemensamma aktiviteter! Kramen

  1. Inga större träffar hos oss heller med vänner. Men när döttrarna fyllde 40 år i januari sågs vi många utomhus i Hagaparken men sen har det inte varit så mycket . Så det var här så roligt att träffa vänner, ha trevligt och att få skratta.
   Så roligt att du nu har nära till en av de små prinsessorna. Förstår att du njuter. Ja, även att ha dina andra nära dig förstås.
   Blir nog bra med ett långt sommarlov där du kan landa på alla sätt.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *