Torrevieja

Färgen var blå – I olika nyanser – Torrevieja dag 19

Idag är det svensk midsommarafton och som som inträffar med ett mer flexibelt datum än den spanska. I Spanien var det i går Johannes döparens dag och alltså “midsommardagen”. Och färgen var blå. Verkligt blå och i många olika nyanser. Det spanska midsommarfirandet, “La fiesta de San Juan” är speciellt och det har jag berättat om i ett  gammalt inlägg som finns att läsa här-  Men då fanns det inga coronarestriktioner att ta hänsyn till. I år kan jag tänka mig att det fanns en hel del begränsningar som gällde firandet på stränderna.

För egen del träffar vi i kväll vänner på en spansk restaurang och det ser vi fram emot. Och vädret behöver vi inte alls fundera över utan den blå färgen är genomgående i dag också.

Blå, blå himmel och hav.

Och färgen var blå

Vi hade bestämt lunchträff med vännerna Ama och Anders och valet föll på en kinesisk restaurang . Vi valde dagens meny och den var synnerligen riklig.

En väldigt trevlig och god lunch men nog saknade vi den kinesiska kryddningen.

För oss blev det efter maten en promenad längs havet innan vi gick hemåt.  Och än så länge gäller munskydd på. Kanske blir det bestämt idag att man slipper ha dem utomhus.

Torrevieja. Och färgen var blå även på det obligatoriska munskyddet. Jodå, himlen och havet också. Färgen var blå  även på munskyddet. Vill till att vara färgkoordinerad. Jodå, även himlen och Medelhavet gick i blått.

Mer blått längs strandpromenaden och med lite gröna inslag. Ja, ett litet vitt moln ville också vara med på bild.

Om man inte vill röra på sig går det ju fint att vila sig i form på en ledig bänk. Eller kanske äta en medhavd picknick.

Långt ute till havs skymtar en segelbåt med en gul spinnaker.

Ledig dag innebär att stranden är populär. Här en av stränderna inne i stan, Playa del Cura. I Torrevieja finns ett par stränder inne i stan och strax utanför finns fler. Och flera av stränderna har tilldelats “blå flagg” som är en internationell utmärkelse och som finns i dryga 50 länder. Här är det vattenkvalité säkerhet och en del andra kriterier som man tar hänsyn till-

Playa del Cura är en populär, mindre strand inne i stan. Och strax ovanför stranden ligger barerna och restaurangerna sida vid sida. En del turistfällor, andra inte. Men är det många spanjorer på en restaurang är chansen för en turistfälla mindre. 

Det blåser friskt, drygt 10 m/sek, vågorna brusar i mot land och det fläktar skönt.

Torrevieja. Färgen var blå även ett par kilometer norrut lägs havet. Färgen var  blå även ett par kilometer norrut längs havet. Med vissa inslag av grönt som uppiggande färg.

 

Och vågorna kluckar mot strand. Snarare brusar.

 Svensk midsommarafton

Här fortsätter det blå även idag och jag passar på att önska alla en trevlig midsommar

 

26 svar på ”Färgen var blå – I olika nyanser – Torrevieja dag 19”

 1. Glad midsommar! Du slog till på champagne, vi nöjde oss med prosecco. Underbara blå bilder, här är mest grått och blött 19mm tömde jag ut innan och mer lär det komma… Tur att man kan fira med inne. Ha det gott!

  1. Hoppas växterna är nog nöjda med regent. Mne det finns ju gränser förstås.
   Här var det blått hur mycket som helt i går och i dag likadant. Och varmt så vi söker skugga.
   Och visst går det fint att vara inomhus också. Du har ju mycket vackert att fästa blicken på helt oavsett.
   Ha det gott du också och jag önskar en trevlig midsommar

 2. Vackra bilder och härliga färger. Det är verkligen blått. Förstår att det är varmt där du är. Har läst tillbaka så jag ser att du har “semester” på varmare breddgrader. Men, här har det också varit varmt, för varmt enligt min smak. Fast nu har jag ju inte varit ute så mycket, ibland inte alls. Då jag fick kräkanfallen och feber, på allt annat så blev det inte mycket ork kvar till att röra mig.
  Det ser så härligt ut där ni sitter och äter med vänner.
  Du är fin, till och med i munskydd, dina glada ögon talar om att du trivs. Men, munskydd tycker jag är jobbigt att använda, svårt att få luft. Nu är det andra tider så nu slipper vi det oftast.
  Palmer, blå himmel och blått hav, vackert.
  Jordgubbar är gott, vi åt det häromdagen så dom är slut lagom till midsommar.
  Ha det fint och varm kram till dig.

  1. Tack! Ja, blått är ju min färg i stort sett i allt. Vi tog en tur hit till den södra sommarstugan när vi båda var vaccinerade x2 för att se till huset. För min del var det 15 månader sedan jag var här. Vet att det varit varmt hemma i Stockholm och den värmen är nästan värre- Här blåser det oftast från havet och det ger viss svalka. Egentligen är det för varmt för mig här och vanligtvis är vi inte här sommartid men i år blev det ett undantag. Huset behövde ses till.
   Förstår att du varit riktigt dålig så ta det nu väldigt lugnt med allt. Lät riktigt oroväckande det som drabbade dig.
   Munskydd är jättejobbigt att använda och svårt att andas med dem på i värmen men f.o.m. i morgon behöver vi inte ha den längre utomhus. Känns så bra.
   Jag har fuskat med mitt när jag varit ensam på en gata och det är många som gjort det nu- Men inomhus, i butiker m.m- har alla dem på.Även på restauranger om man lämnar bordet.
   Här är jordgubbssäsongen i det närmaste slut så jag får äta fler när vi komme hem-
   Var rädd om dig. Många tankar och stor kram

 3. Härligt med blått i olika nyanser.
  Fina blommor om än annorlunda än våra svenska sommarblomster.
  Har plockat en del både igår och idag.
  Bara “runt hörnet”.
  TREVLIG MIDSOMMAR.

  1. Visst är det. Och jag är ju i alla lägen väldigt förtjust i blått. Fina blommor här också men inte förstås som de svenska ängsblommorna och liljekonvaljerna- Men man kan inte få allt-
   Vi har haft en jättefin och rolig midsommarafton på alla sätt tillsammans med vänner. Och nu en skön stund på terrassen, +24 och klockan drar sig mot midnatt.
   Hoppas du också haft en fin midsommarafton-

 4. Underbart med blått i alla nyanser, och inte dumt med lite champagne dagen till ära!
  Hoppas ni får en god midsommarmiddag ikväll! Jag skålar i alkoholfri öl och hoppas på en lugnare natt på jobbet!
  Ha en fortsatt trevlig midsommar!
  Kram!

  1. Mycket blått blev det och det är en färg jag tycker om. Även vad gäller himmel och hav- Champagne och jordgubbar blev bra och det blev resten av dagen och kvällen också. Så trevligt och roligt-
   Hoppas och önskar dig en lugnare natt på jobbet.
   Kram

 5. Önskar dig också en fortsatt glad midsommarhelg. Ja du fick ju mera eller mindre två midsomrar att fira. Inte fel alls. Vädret är ju helt underbart hos er och jag är aningen avis när jag ser den intensivt blåa färgen av himlen i Torrevieja.
  Vad gäller munskydd så är dessa blåa varianter ju såååååå himla tråkigt. I Sverige har ingen kommit på idén att “uppfinna” några färgglada munskydd som skulle kunna betraktas som accessoar. Hur är det i Spanien? Finns där några “roliga” munskydd? Kanske de finns, men är inte godkända med tre lager etc.

  1. Ja, här blev det liksom två midsomrar men firat så mycket har vi inte gjort. Men i kväll träffade vi vänner och åt en god middag tillsammans. För min del pasta “frutti de mare”. Riktigt gott.
   Visst är det fint med dessa varierade blå nyanser på himmel och hav. Njuter av att se dem-
   Visst är de blåm unskydden tråkiga men jag kan inte tycka att de rosa , vita eller svarta är roligare. Men dessa “andas” i alla fall-Men visst hade de kunnat vara roligare. Absolut.
   Munskydden är ju engångs och ska bytas varannan timme för att vara ok. Så även hemma. Men hur många gör det- Och de i tyg ska ju bytas lika ofta och tvättas i 60 grader.Vad jag läst så är de i tyg nu inte längre tillåtna på flera flygbolag för de anses ohygieniska. Jag ser munskydden som något nödvändigt ont men f.o.m i morgon slipper vi här ha dem utomhus. Så skönt! För munskydd och +30 grader lovar jag inte är någon “hit” när man rör sig-

 6. Varken champagne eller Prosecco här men en skön midsommarafton in splended isolation med god mat och annan dryck.
  Glad midsommar!
  Stor kram!

  1. Viktigast är att man gör det som känns bra och det man tycker om i den mån det är möjligt sen spelar resten inte så stor roll. God mat och dryck här också. Men inte direkt så svenskinspirerat utan mer av det spanska. Och det är ju här vi är.
   Stor kram på sena kvällskvisten.

 7. Härligt med så mycket vackert blått! Och god mat och dryck dessutom. Måste väl anses vara en lyckad midsommarafton!? Eller hade du prompt velat dansa “Små grodorna”?

  1. Blått tycker jag om och så även när det gäller himmel och hav. Vad gäller groddansen och annat runt midsommarstången avstår jag helst.

 8. Blått är min favoritfärg … i alla nyanser 🙂 En fin dag med trevligt lunchsällskap! Själva firade vi ganska stillsamt mellan alla flyttkartonger – men det gick bra det med 🙂
  Ha en fin midsommardag!
  Kram!

  1. Vad roligt att du också är blå. Här blev det inget direkt firande men en trevlig och rolig middag med eftersittning. Vet ju att ni är i flyttartagen så kartongerna blev ju ett bra sällskap. Och visst är det så att det mesta går bra. När döttrarna var små blev det en jul omgiven av flyttkartonger. men det gick bra det också.
   Många tankar till dig och ha det så bra du kan denna midsommardag.
   Kram

 9. Tack än en gång för den trevliga och goda lunchen! Men jag håller med om att dom hade varit lite mesiga med kryddningen… Vi ska äta resterna till fotbollen ikväll och då ska vi ösa på lite mer sting på det hela 🙂

  Ska bli skönt att traska utan munskydd ute idag! I alla fall där det är oträngsel 🙂

  Ha en fortsatt fin midsommarhelg!

  1. Tack, själva! Jättetrevligt och gott. Men kanske får man en annan gång meddela att man vill ha mer kryddning.
   Låter bra att resterna kommer till “nytta” i kväll. Och med extra kryddning blir det nog helt ok.
   Att slippa munskydd utomhus uppskattar vi. Får nästan firas med en munskyddsfri runda.
   Önskar er också en fin lördag.

 10. Vackert blått! Hoppas att ni slipper munskydd. Verkar synnerligt obekvämt. Gott med lite vind. Även om det betyder att man får hålla i hatten… Ha ett fortsatt fint midsommarfirande! Kram!

  1. Ja, blått i olika nyanser är vackert. Och idag slipper vi munskydd utomhus. Så skönt.
   Önskar dig också en fortsatt fin midsommar.
   kram

 11. Nu har det hunnit bli midsommardagen och jag hoppas att ni fick en bra afton. Inget är ju som vanligt än men det är alltid trevligt att träffas och umgås lite. Blått är en fantastisk färg som har så många fina nyanser!

  Kram

  1. Ja, midsommardagen är här och vi hade en riktigt trevlig och rolig midsommarafton med fina vänner, god mat och dryck.Hoppas det blev en bra midsommarafton även hos er.
   Och vi har verkligen vackra blå dagar. Tar dem gärna till vara längs havet men skönast är att inte röra sig så mycket de heta timmarna.
   Önskar dig en fin lördag/midsommardag.
   Kram

 12. Tackar för denna fina rundtur, kinesisk restaurang har jag nog inte besökt på 10 år, får nog bli ett sådant besök snart, gott är det ju.
  Blått är ju en färg som tilltalar mig ypperligt, saknar den blåa himmelen här idag, ja, igår med förresten men snart är den väl tillbaka igen 😉

  Ha nu en fortsatt fin midsommarhelg 🙂

  1. Kul att du hängde med häri det blå längs havet.
   Vi äter gärna asiatisk mat och lunchen var helt ok. Men här på restaurangen had de hade missat en del av kryddningen och an/avpassat maten för spanjorer.
   Skickar genast lite sol och blå färg till dig.
   Önskar dig också en fin fortsatt helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *