Trevligheter Utflykter

Lunch och lek i Uppsala – Ett riktigt lyckad dag

Igår blev det en lyckad tur till Uppsala där jag skulle spendera dagen tillsammans med barnbarn och döttrar. Här var både lunch och lek inplanerat.Solen strålade redan på morgonen när vi lämnade Stockholm och den fanns kvar lika strålande när jag kom tillbaka på eftermiddagen. Och även  Uppsala mötte oss med sol  och inte ett moln var synligt. En riktigt skön vårdag i slutet av februari. Bara att tacka och ta emot. I Uppsala var det bokat en tidig lunch på restaurang Pinchos och sedan var planerna utelek. Ett koncept som kom att bli riktigt lyckat.

(Systemkameran fick stanna hemma så det är kompaktkameran som jobbat)

Uppsala med lunch och lek Bi började med lunch under lekfulla former på restaurang Pinchos. Gott och väldigt trevligt. Lunch och lek skulle det bli. Vi började med en kombination. Lunch på restaurang Pinchos i Uppsala. Här är miljön färgglad och cirkusinspirerad. Ställningarna på bordet är tänkta för tapasbrickorna.

Lunch och lek i Uppsala

var det planerat och något jag verkligen sett fram emot. Tyvärr har turerna till Uppsala nu under pandemiåret blivit betydligt färre men jag är ändå så glad över de möten vi ändå kunnat ha. Senast jag var i Uppsala var i mitten av januari när vi firade barnbarnet Max som fyllde 11 år.  Och det gjorde vi utomhus och ”coronasäkert”.  Även i början av januari sågs vi också, då utomhus, i Hagaparken där vi firade döttrarna som fyllde 40 år.

Lunch skulle vi äta på ”Pinchos”, en ”tapasrestaurang” som finns lite varstans i Sverige.  En restaurang som serverar smårätter från världens alla hörn. För mig var det första besöket på denna världens första app.restaurang. Här på Pinchos görs alla beställningar via en app som man laddar ner. (Via länken finns info om restaurangerna, hur man gör och annat matnyttigt) Via appen lokaliserar man restaurangen man är på och här finns också de olika maträtterna presenterade.Ett spännande koncept som fungerade superbra. Vill man beställa mer mat lägger man till rätter vi appen. Man kan också där följa matens ”väg”. I appen meddelas också när rätterna är klara.

Uppsala. Restaurang Pinchos. Lunch och lek. I varje fall lunch i lekfull miljö-Miljön är lite cirkusliknande och man erbjuds popcorn när man kommer.  Barnbarnen William och Max i väntan på sin beställda mat och gillar kombinationen av lunch och lek- lekfull och trevlig miljö-

Här är första omgången tapas på gång. (Prismässigt ligger de olika tapasrätterna på mellan 35 och 50 kr) Killarna är så nöjd.a 

Vi var fem stycken men jag fick ett eget bord eftersom man bara får sitta fyra vid ett bord. Vi hade ju kunnat alternera placeringen men jag hade ändå närkontakt med de andra från mitt bord.

Väldigt gott och väldigt trevligt. Verkligen ett lyckat besök med riktigt god mat.

Mina tapasrätter. Till vänster langos med räkor, röd lök och crème fraiche, i mitten friterade scampi och till höger kycklingspett med lite svamprisotto.

Mer lek skulle det bli

Lite lekfulla var också toaletterna. Här, när man låste dörren,önskades man välkommen av en spökröst. Och ibland kan man höra Astrid Lindgrens röst när hon läser en saga.

Uppsala. Restaurang Pinchos. Lunch och lek. Eller kanske lunch med lek i utrymmet utanför toaletterna. En blandning av saga och cirkus. Lunch och lek. Eller kanske lunch med lek.  Även utanför toaletterna var det ”lekfullt”. Tema både saga och cirkus.

Efter lunch blev det mer lek och nu utomhus i en lekpark i Gränbyområdet i Uppsala. (I norra delen av Uppsala) Här finns flera lekparker och vi valde en där det var gott om plats. Och det vackra vädret var med oss så i varje fall Max tog av sig jackan.

Många roliga lekredskap att testa. Här testar Max balansen. Och den ser bra ut.

Kul med hopp också.

William testar också balansen. Här  på ”rörliga” plankor. Riktigt roligt. Jodå, jag testade också…

Här hänger barnbarnens moster Helen på och balanserar. 

Fredag eftermiddag har infunnit sig och det är dags för oss huvudstadsbor att bege oss hemåt. Verkligen en energigivande och väldigt lyckad dag.

Uppsala. En lyckad dag med härlig lunch och lek . Tacksam. En riktigt lyckad dag blev det för oss med lunch, lek och många skratt. Och dessutom med vår i luften. Tacksam!

32 svar på ”Lunch och lek i Uppsala – Ett riktigt lyckad dag”

 1. Så underbart att du kan träffa både barn och barnbarn och göra roliga saker tillsammans! 😀
  Jag blir riktigt avundsjuk men min dag kommer också. Väntar på vaccinet, så blir det lättare efter det.
  Vilken rolig restaurang med både mat och lek 😀 precis vad man behöver. Mera lek! Mera skratt!
  Trevlig lördag från mig och stor kram!

  1. Jag är verkligen både glad och tacksam för det och vi har hittat bra ”former” hur vi kan ses. Och visst kommer vaccinet att underlätta en hel del för mycket. Förstår att du också väntar på det. Vi också.
   Det blev en så bra dag och restaurangens koncept tyckte jag om så ska testa en ”Pinchos” även här i Stockholm.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Stor kram

 2. Ååå vad mysigt det ser ut. Alla nöjda och glada förstår jag 🙂
  Finväder idag också, men jag måste hålla mig lugn känner jag, nytt bakslag I knät. Tur att VM pågår, riktigt spännande lopp av tjejerna innan. Nu snart dags för killarna. Ha en bra lördag!

  1. Det blev så lyckat med både lunch och seda lek utomhus. Här har restaurangerna verkligen satsat på avstånd och det känns bra.
   Trist med ditt bakslag i knät och troligen allra bäst att du vilar det i bättre form.
   Tittar också på VM i skidor. Bra jobbat av tjejerna men med lite otur. Nu killarna…
   Önskar dig också en bra lördag.

  1. Visst hade vi! Lunchstället blev så lyckat så jag ska testa Pinchos i Stockholm.Finns ett här på Folkungagatan. Och här liksom på andra restauranger vi besöker är det noga med avstånd och annat.
   Roligt att du varit på Pinchos och det är ju en kedja som finns på flera ställen. Gillar verkligen deras koncept.
   Önskar dig en trevlig lördag.

 3. Vilken bra, glad och härlig dag det blev! Perfekt att starta med en tidig lunch och sedan fortsätta med lek. Själv har jag aldrig varit på Pinchos men jag har förstått att det är uppskattade och populära restauranger. Vilken god balans Max har, ja ni andra med även om bevisen inte blev lika tydliga 😉 Härligt att ni kunde ses och att vädret samarbetade så bra.

  Kram och ha en fin lördag!

  1. Visst blev det! Lyckad på alla sätt och vädret gjorde sitt till- Pinchos är bra när man är flera och just att det är rätter i det mindre formatet och man kan beställa olika om man vill. Tror säkert att lilla S skulle gilla ett besök här.
   Uppsala har några riktigt bra lekparker och etta är en av dem. Jag agerade fotograf men testade även ett par ryggvänliga övningar.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram

 4. Hej där! Klickade random på en kommenterare hos Znogge och hamnade på ett trevligt ställe, värt att kommentera.
  Dels gillar jag ditt dagboksliknande inlägg, dels gillar jag alla bilder, där du också låter oss träffa familjemedlemmar.
  Har bara varit på Pinchos en gång. I Jönköping. Fick vänta länge på spännande mat. Lite stressigt, vi skulle hinna på Lalehs konsert.
  Det var andra tider det. Restaurangbesök och konsert.
  Det viktigaste är att kunna träffa barn och barnbarn tycker jag. Det gör vi, men begränsar oss i stort till deras familjer.
  Härligt att kunna ses och att kunna hitta på saker tillsammans!

  1. Hej! Och välkommen hit. Jättetrevligt att du tittade in.
   Lite dagbok blir det och varvat med en del historia och annat. Att resa är ju något vi gör, eller snarare har gjort, innan pandemin så det har jag också berättat om. Men det blir ofta i dagboksform men fakta insprängd.
   Vi fick också vänta ett tag igår men i och med att maten görs när den beställs så är den ju fräsch. Men har man en konsert eller tid att passa så är det ju knepigt.
   Nu får vi hoppas att andra tider kan komma med vaccinet. Hoppas innerligt. Vi träffar i stort sett bara döttrar och barnbarn och mest utomhus. Och jag har några promenadvänner och det är väldigt trevligt.
   Nu ska jag ta mig en titt hos dig. DEt ser jag fram emot.

 5. Vilken underbar utflykt med barn/ barnbarn. Villet roligt koncept Pinchos erbjuder med god tapas och härlig atmosfär. Saknar min dotter som bor i Uppsala som jag inte har kunnat se på 1 1/2 år.
  Trevlig lördag
  Kram

  1. Det blev en väldigt lyckad dag på alla sätt. För mig var det första gången jag var på Pinchos men döttrarna och barnen har varit här då och då.. Restaurangkedjan finns lite överallt och jag ska testa i Stockholm nästa gång. Gillar att man kan beställa små rätter och som lagas när man beställt dem. Förstår verkligen att du saknar dina döttrar. 1 1/2 år är väldigt lång tid.
   Men visst kan döttrarna resa till Spanien? Eller det kanske beror på. Vi har vänner i Estepona som fått sina ungdomar på besök helt nyligen. Visserligen med testpapper att de är negativa men det var inga problem att åka dit eller hem till Sverige.Och andra vänner som bor i Spanien men med svenska pass har varit här och testat sig på Arlanda när de kommit.
   Hoppas snart ni kan ses.
   För egen del hoppas vi vara vaccinerade i mars.
   Kram och trevlig helg.

 6. Vilket roligt och fräckt ställe! Aldrig hört talas om, ändå finns det två Pinchos i Stockholm och ett i Sundbyberg. Hänger inte med längre verkar det som;-)
  Å vilket fantastiskt väder, vi är ju fortfarande i februari. BBC meteorolog berättade att temperaturerna i Skandinavien just nu ligger långt över det normala. ”Global warming” – inte bra, men jag klagar inte;-)

  PS. Älskar underhållningen på Pinchos toalett – hahaha. Dasshumor när den är som bäst:-) DS.

  1. Det var det! Liv har varit här i Uppsala flera gånger och killarna gillar det. Och Helen har varit en del på Pinchos här på Folkungagatan. Men för mig var det premiär- En lyckad sådan. Väldigt god mat men man kan få vänta lite eftersom den görs efter att den beställts. Och se små ”tapasrättrena” finns i stort urval som man ju kan titta på redan hemma via appen.
   Visst är det skönt med detta fina väder. Bara att njuta-
   Och visst är ”dasshumorn” bra. Återkommer när jag även besökt ”Pinchos” på Folkungagatan.
   Lycka till nu med nya datorn och nya iPhonen. Och det blir säkert toppen.

 7. Oj så roligt, vilken lyckad härlig dag! Ni höll balansen 🙂
  Härliga bilder, så stora de är pojkarna nu och flickorna är det roligt att se också!
  Pinchos finns här på Bryggudden 🙂
  Stor kram

  1. Tack! Det blev en både lyckad och balanserad dag på alla sätt. Och fint att kunna ses så här får vi mest är utomhus. Pinchos blev ett bra val av restaurang och passar både yngre som de i mitten och äldre- (jag)
   Kul att Pinchos finns hos dig på Bryggudden. Kanske kan vi när andra tider kommer göra ett besök där.
   Stor kram

 8. Oh så rolig dag för alla inblandade! Till och med vädret var med er! Jag kände inte alls till restaurangkedjan, var tvungen att se om den fanns i Dalarna. Och det gjorde den ju, både i Borlänge och Falun! Måste lyssna om dottern o kanske äldsta barnbarnet varit där någon gång.
  Kramen

  1. Det blev en verkligt lyckad dag och det fina vädret gjorde sitt till. Jag hade aldrig varit här på Pinchos men det kan säkert variera lite mellan olika eftersom de är en ”franchisekedja” men jag tror det är noga med att följa konceptet. Döttrarna och barnbarnen har varit här en del men för mig var det premiär. Ska testa Pinchos här i Stockholm också för den finns ganska nära, på Folkungagatan.
   Kanske har din dotter och barnbarn varit här.Passar också för mindre barn vilket inte alltid är så vanligt.
   kram

 9. Mysigt med ett besök till Uppsala med nära och kära. Jösses så Max växer! Pinchos har jag hört talas om , men aldrig varit där, har hört både bu och bä, men det kanske passar bäst med barn? Eller?
  Vilken trevlig och solig dag ni fick!
  Å visst var Eric Saade klart bäst ikväll?
  Ha det gott!
  Kram

  1. Det blev ett lyckat besök på alla sätt. Och jag blev glatt överraskas av Pinchos. Detta var mitt första besök här men jag ska testa i Stockholm på Folkungagatan. Och visst var det bra att gå hit med barn för just ”tapasvarianten”- med mindre portioner lockar och de kan testa olika. Pinchos kan nog variera en hel del för det är ju en franchisekedja .
   Jag tyckte också Erik Saade var bäst. Men tyckte fortfarande att ”The Mamas” låter lite som de brukar göra. Lite trist i min smak.
   Ha det fint du också.
   Kram

  1. Detta var första gången jag åt på Pinchos och blev glatt överraskad. Kedjan finns ju runt om i landet och verkar populär. Detta var mitt första besök här men jag har en i Stockholm, i närheten, så dit ska vi gå.
   Det blev en så lyckad dag på alla sätt.
   Önskar dig också en fin söndag och en bra start i morgon på den första vårmånaden.
   Kram

 10. Vilken härlig dag i underbart vårväder! 🙂 Verkligen en rolig inredning på restaurangen och maten såg supergod ut 🙂

  Ha en fin söndag och ett braigt upplopp på februari!

  1. Det blev en riktigt lyckad dag på alla sätt. Och tur med vädret hade vi också. Väldigt roligt att ses.
   Önskar er också en fin söndag.

 11. Vilken mysig dag det blev. Restaurangen verkade vara perfekt för barn. Jag förstår att du är nöjd över att kunna träffa dina barnbarn. Jag ser ju Rasmus ofta och förhoppningsvis kommer Zoé till sommaren. De två andra lär jag nog få vänta på. Det ska bli så skönt när det blir lite mindre restriktioner. Kram

  1. Väldigt lyckat på alla sätt- Och detta är en restaurang som fungerar för alla. Jag gillade verkligen konceptet med ”tapasportionerna” och att man kunde testa olika rätter.
   Jag är så glad när jag kan träffa barnbarnen och det blir nu ca. en gång i månaden. När situationen är annorlunda brukar det bli var eller varannan .
   vecka. Ja, du har dina barnbarn utspridda i andra länder och det gör det hela knepigt att ses i.r.l. Men fint att Rasmus bor nära och att ni kan ses ofta.
   Väntar och längtar också efter vaccin och mindre begränsningar.
   Kram

  1. Verkligen!PÅ alla sätt. Nu, i pamdemitider, blir det ju inte så många vändor till Uppsala, men jag tar de möjligheter som ges och finns. Och tur med vädret hade vi verkligen.

  1. Det var det och Uppsala är en så trevlig stad.Tur med vädret hade vi ju också. Roligt för dig med en tur hit.

 12. Vilken härlig familjedag.
  Pinchos har jag besökt i Borås för några år sedan med väninnor. Tur att en av dem hade erfarenhet av stället, för det verkade inte lätt när man var ovan. Hon beställde för oss alla, så vi behövde inte alls tänka, bara dricka vin och vänta på maten, toppen!
  Saknar Spanien när jag ser goda tapas.

  1. Det blev en verkligt lyckad dag med lunch och utelek. Och det fungerade riktigt bra på Pinchos för båda döttrarna och barnbarnen har varit här innan. Men visst underlättar det om man vet hur man gör.
   God mat fick vi.
   Önskar dig en fin vecka.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *