Trevligheter Utflykter

Kalasdags – Och vi firar utomhus i Uppsala

I går, söndag,  var det kalasdags för att fira äldsta barnbarnet Max som nyligen fyllde hela 11 år. Och firade gjorde vi utomhus på familjens innergård i Uppsala. Lite småkyligt var det men tursamt nog  “bara” -4. Så viss tur hade vi med vädret, för betydligt kyligare var det i lördags. Att fira utomhus har vi vant oss vid och visst fungerar det också bra. Viktigast är att ses och även om vi ses via “det digitala” så är det ju absolut betydligt trevligare att ses i verkligheten.  Nu var det i och för sig inte så länge sedan vi sågs för den 2/1 firade vi döttrarnas 40åriga födelsedagar. Även då utomhus och  i Hagaparken.

Tiden går och jag kan bara lugnt konstatera att åren försvinner i raskt takt och de drar inte ner på takten för att jag blir äldre.

Kalasdags! Uppsala. Här är födelsedagsbarnet i full gång med att öppna sina paket. Kalasdags! Och på ett födelsedagskalas är det förstås roligt att få öppna presenter. Max är i full gång och mamma Liv förevigar det hela. 

Kalasdags utomhus

Visst fungerar det fint. Och trots pandemitider ville vi ju både ses och inte minst fira Max.

Paketen var många och precis efter sin önskan fick Max en hel del tillbehör till sin “bar”. Han är en riktigt  duktig drinkblandare  och det är alkoholfria drinkar som gäller. (Av sina föräldrar fick han bl.a en drinkbok)

Här var det anpassat och avpassat och varje gäst fick en tallrik med kaffebröd och en pannacotta i en stängd plastpåse.

Uppsala. Kalasdags. Perfekt med en tallrik med kaffebröd till varje gäst, inslagen i en plastpåse.Kalasdags utomhus.  Och perfekt att varje gäst får en egen tallrik med en plastpåse över som “skydd”.  Kaffe, te eller  varm choklad fanns också. 

Paketöppningen är viktig.

 

I september fyllde William 7 år och även han då blev firad utomhus med kalas här på innergården i Uppsala. Och då var det betydligt varmare.

En glad William.

Uppsala. Kalasdags. Och perfekt att samlas utomhus.Alla sätt är ju bra utom de dåliga. Och perfekt att ses utomhus. För är det kalasdags så är det. Inga svårigheter heller att hålla avstånd.

Fint att ses alla åldrar. Här Max och Williams lilla kusin tillsammans med farmor och hunden Justin.En glad liten tjej. 

Max, William, mamma Liv och pappa Johan. Tack för kalaset!

 

30 svar på ”Kalasdags – Och vi firar utomhus i Uppsala”

 1. Vilket fint paketerat “fikabröd”.
  Trevligt kalas om än utomhus.
  Idag har vi minus 16 och då vill jag inte vara ute så länge.
  Ser verkligen fram emot varmare tider, är ingen vintrig person!

  1. Visst var det en bra tanke att alla gäster fick en egen tallrik som också var så fint inslagen i påsar med blå band.Liv hade bakat både drömmar och annat och även gjort pannacottan.
   Vi hade verkligen tur med vädret för som ni har det med -16 hade det blivit ett kort kalas. Visst är det fint att ses utomhus nu när tiderna är som de är.
   Vi har idag -3 och jag ska ge mig ut ett par timmar.
   Önskar dig en trevlig måndag.

 2. Se det var ett riktigt kalas, det 😀 Festligt och hurtigt.
  Toppen med de paketerade tallrikar, fiffigt tänkt.
  Så Max är intresserad av drinkblandning, kul! Det var Sarah också när hon var yngre och bodde en tid med Sigge och mig här i Lidköping. Vi köpte en drinkbok för hennes skull. Roligt med olika smaker.
  Nej, här är inte mycket snö, men just den kullen var rätt grön jämfört.
  Ha det gott, stor kram!

  1. Det var så trevligt och roligt att vi kunde ses och fira finaste Max. Och att ses utomhus fungerade så bra. Liv hade verkligen tänkt till och perfekt med de inplastade tallrikarna. Tur också att det inte var sä där väldans många minusgrader. Max är jätteduktig på att blanda drinkar och har nu fått både smaksättningar och utrustning till “sin bar”.Roligt att Sarah också var intresserad av detta.
   Här är snön kvar och barnen åker både skidor och pulka. Så roligt.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 3. Jag fryser vid bara tanken ! Mitt vikingablod har bliviet tunnt. 🙂
  Men, som sagt, är det födelsedag, så är det.

  1. Jag kan förstå dig! Och visst blev det lite kyligt men vi rörde på oss en hel del. Fint att i alla fall kunna ses och fira Max.

 4. Så härligt! Grattis födelsedagsbarnet och familjen runt om!
  Det här med utomhus ungäng har många fina möjligheter och är egentligen ingen nackdel förutom för kallt, för mycket regn och storm som jag ser det. Se och finna möjligheter är ju är så bra för människan så långt det är möjligheter. Det hela löstes jättefint och blev en fin stund.
  Stor kram

  1. Det var fint att ses och tur att termometern inte visade på fler minusgrader än den gjorde. Vi har ju nu fått lite vana av att ses utomhus. Liv hade ordnat det så bra också med våra tallrikar som fanns i förslutna plastpåsar. Och värmande dryck smakade bra till.Och att se möjligheterna är nog så viktigt.
   Stor kram och många tankar till dig.

 5. Japp, det var då en himla tur att det “bara” var fyra minusgrader, men vid det här laget har man nästan vant sig att frysa när man vill festa. Det är exakt samma story här på vår innergård. Vill man fira/ha kalas då är det utomhus som gäller och då ingår att man fryser så här års.
  Det enda jag saknade var dock Helens tårta. Tycker hennes tårtor är som en tradition och tillhör pojkarnas födelsedagar på något sätt.
  Max ser väldigt vuxen ut på bilderna. Kan hända att det är den korta frisyren som gör att han ser så vuxen ut.
  Huvudsaken är att alla hade trevligt och att speciellt födelsedagsbarnet var happy:-)

  1. Visst hade vi tur med “kylan” – att det inte var så kallt. Vad gäller tårtan så kommer den senare i vår när det är mer hanterbart med allt. Liv hade bakat och noga paketerat tallrikarna till var och en i förslutna plastpåsar. För säkerhets skull. Max blev hela 11 år och är en stor kille. Så fin på alla sätt-
   Ett trevligt kalas blev det och Max var supernöjd.

 6. Mysigt att ni kunde ses allesammans, även om det var utomhus. Gick förbi Ekotemplet igår och tänkte på ert firande för inte så länge sedan!
  Fina barnbarn som såklart älskar födelsedagsfirande! Grattis till Max!
  HA det gott!
  Kram

  1. Visst var det! Och det fungerade fint att kalasa utomhus. Vi får fira mer när det blir varmare.Max hälsar och tackar. Men skönt att det inte var så kallt. Kul att du passerade Ekotemplet och där var vi ju den 2/1 när döttrarna fyllde år. Visst är det fint.
   Kram!

  1. Visst är det roligt med detta intresse! Och han har fördjupat sig i sin bok om drinkar. (Alla givetvis alkoholfria) Ser fram emot att få testa och nu har Max också fått olika tillbehör till sin bar men både ingredienser och verktyg.
   Tror inte det förr var aktuellt med annat än just o´boy.

 7. Tänk så lustigt intressen kan slå! Blanda drinkar av alla saker! Men varför inte, en duktig sådan är nog eftertraktad och om han fortsätter kommer han att ha stor och lång erfarenhet.

  Grattis i efterskott till honom!

  1. Max har många intressen både åt det mer sportiga hållet och åt annat. Och han är verkligen jätteduktigt på att blanda drinkar (alkoholfria) och att få dem så snygga. En konst i sig. Han gillar även att laga mat och är bra på det också. Kul med bredd på intressen.
   Tack! Jag ska hälsa och gratta,

 8. Fina bilder – och vilket härligt kalas! Perfekt att kunna ha det utomhus – och tur att det inte var snöstorm 🙂
  Kul med Max och hans intresse för att blanda drinkar … alkoholfria drinkar är kanongott!
  Ha en fin dag!
  Kram

  1. Tack! Och det var trevligt att vi kunde “kalasa” utomhus. Viss tur med vädret hade vi ju också.
   Ser nu fram emot att bli bjuden på en vacker och god drink. Men bäst om det blir lite varmare först.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   kram

 9. Vilket härligt firande! Ser lite kallt ut, men samtidigt strålar värmen ut från samtliga firare så det blir ju toppenbra medeltemp om man säger så 😉
  Nej inte minskar tidens framfart, den snarare accelererar. Men det är ju bara att gilla läget och hänga med så gott det går 😀
  Ha en finfin dag!

  1. Firandet blev väldigt lyckat och vi kunde ju leka och röra på oss. Det bästa var att vi kunde ses och fira Max.
   Och visst hänger vi med ett bra tag till.
   Önskar dig också en trevlig måndag.

  1. Det blev ett lyckat kalas på alla sätt och fint att vi alla kunde ses utomhus. Visserligen var det ett par minusgrader men ändå klart hanterbart.
   Var rädd om dig du också.

 10. Kalasen blir i alla fall inte onödigt utdragna och långa när man firar utomhus, hihi. Men jag känner inte för att åka buss o tåg o buss till Falun för att ta en promenad och sen samma resa hem. Inte orkar min kropp riktigt med allt sittande heller. Så jag längtar verkligen till när jag fått mina sprutor och kan lätta på mina egna restriktioner…
  Jättetrevligt hade ni och inga sura miner, fattas bara!
  Kram

  1. Nej,helt sant!Och vi rörde oss. Jag fick bilskjuts med dotter Helen till och från Uppsala och det underlättade ju mycket. Nej, du ska absolut inte ut och åka kommunalt och trassla för att ta dig till Falun. Då kan men ses via det digitala och promenera. Visst?
   Det blev ett lyckat kalas och tur det inte var -10 och snöyra. Men då hade nog kalaset blivit en annan dag…
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *