Spanien Torrevieja

Kinainspirerad matkväll i Torrevieja – Och smakerna håller

Kinesisk mat, liksom annan asiatisk mat, äter vi gärna. Och helst då den mat som känns autentisk. Asien erbjuder många olika kök i sig och det gör förstås även Kina. Landet är som en kontinent i sig och den kinesiska maten varierar en hel del beroende i vilken del av Kina man befinner sig. I kväll åt vi middag tillsammans med Stockholms och Torreviejavännerna, Per Ove och Birgitta och prövade en för oss helt ny restaurang i spanska Torrevieja, restaurante Asiatico ABC.  En väldans trevlig bekanstskap och det blev en god kinainspirerad matkväll.

Kinesiska muren. Fotot var i blickfånget från min plats. Kände mig genast mer “hemma”. (Har bott i Peking i nästan fyra år)

En verkligt kinainspirerad matkväll

blev det på restaurang ABC. Det står är en asiatisk restaurang och med personalen talar kinesiska, förutom engelska och spanska. (Jodå jag testade min kinesiska med  med några fraser och blev förstådd) På menyn finns  107 olika rätter, eller var det 117 och  de allra flesta var helt eller delvis kinsinspirerade men några hade  en mer japansk, spansk och europeisk “twist”.

En klart kinaosnpirerad meny på restaurang ABC i Torrevieja.Soppor av olika slag, sallader, grönsaker, friterade rätter, (kött, fisk, grönsaker) skaldjur, mängder av olika sushi, (inte kinesiskt) pekinganka, anka i annan modell, grillspett av olika slag – vegetariska eller kött, typiska kinesiska kycklingrätter och mycket, mycket mer. 

 

Man kan äta à la carte eller göra som vi (och de flesta) äta en buffé för 12 euro. Då beställer man in vad som önskas och hur många rätter som helst. Bra att ta ett par i taget så de är helt nylagade.   Maten lagas” à la minute” och bärs fram till bordet när den är klar. Varje rätt är så rikligt tilltagen att den gott räcker till två personer att smaka på. Detta gör att man kan provsmaka många rätter och beställa in fler av sina favoriter.  Och visst gjorde vi det. Så själva bufféetanken här är att testa många rätter, inte att de står framme och är färdiglagade.

Grillade räkor på spett, friterade bläckfiskringar och broccoli med vitlök. DEt sista mycket kinesiskt. Men även det andra…Men å andra sidan äts det nog lite varstans i världen.

Dumplings, nudlar och den goda kycklingrätten med stng i; “gong bao jiding”

Birgitta, Bosse och Per Ove låter sig väl smaka.

Och visst finns “pekinganka” med och med de rätta tillbehören. Men som bufférätt i mindre variant. Men väldigt god. De tunna bröden  till vänster ska omsluta den tunt skivade ankan, såsen och de olika tillbehören.

Pekinganka med tillbehör är helt klart kinainspirerad.

 

Tack Birgitta och Per Ove för detta goda restaurangtips tips och för en jättetrevlig kväll. Det här gör vi om!

 

Idag väntar nya äventyr på oss men de blir av mer spansk karaktär. Gomorron!

30 svar på ”Kinainspirerad matkväll i Torrevieja – Och smakerna håller”

  1. Verkligen! Och väldigt gott. Tror ni skulle gilla den. Äventyrsdagen är riktigt trevlig. Önskar er också en fin dag.

 1. Vad gott det såg ut! och väldigt, väldigt prisvärt! Vi åt asiatiska smårätter häromdagen, men vi tog faktiskt bara in en liten rätt. Å andra sidan kostade de 120 kronor styck …

  1. Riktigt gott och fint att maten lagas när man beställer den och serveras till bordet. Prisvärt är det. Ett stort glas gott vin på 25 cl kostar 2.50 euro. Med det priset ni betalade förstår jag att det bara blev en rätt.

  1. Det var det! Och med fräsch och nylagad mat serverad till bordet . Och det fanns både ”hetare” rätter och mildare, beroende på tycke och smak. Hit går vi igen. Finns ytterligare ett par riktigt bra kinesiska restauranger här i Torrevieja. Gott som omväxling.

 2. Oj, så mycket gott ni åt! Dit följer jag gärna med någon gång och får bli guidad bland rätterna. Känner inte igen vyn. Ser nästan att vara utanför stan.
  Kram/A-K

  1. Visst ska vi gå hit tillsammans. Fanns mycket här jag tror du skulle tycka om. Restaurangen ligger vid minigolfbanan och nära marinan. Kram!

 3. Så mycket med god mat och många olika rätter. Alltid bra om priserna känns humana och maten smakar gott.
  Tänk att du kan lite kinesiska. Det skulle jag vilja höra, verkligen. Vi får träffas så du får briljera med dina kinesiska kunskaper, eller i alla fall språket, det fasinerar mig. Så olikt andra språk.
  Trevlig helg.
  Varm kram till dig.

  1. Det blev ett verkligt lyckat restaurangbesök och med fräsch, god och nylagad mat. Lite kinesiska kan jag fortfarande men mycket har fallit bort. DEt är ju inget språk jag hör eller omges av längre. Klart att vi vid tillfälle ska få till en träff. Vore jättetrevligt. Jag är ju då och då i dina hemtrakter.
   Många tankar till dig och trevlig helg.
   Stor kram!

 4. Nu har jag läst de senaste tre inläggen hos dig. Jag har inte hunnit tidigare men det blev desto mera nu istället av vackra bilder, blommor, hav och god mat. Kinesiskt är gott, det väljer jag gärna jag också när vi är på resande fot.
  Ni har sommarväder, ljuvligt och mera lagom varmt nu med + 25 grader och skugga.
  Här puttrar en lamm i kålgryta i vårt kök just nu, rätt långt ifrån det kinesiska köket men kanske aningen närmare det spanska.
  Ha en fin fortsättning på helgen!

  1. Man kan inte hinna med allt. Men blommor, hav och mat blir det en del. Tänkte extra på dig idag när vi var till Santa Pola.En verkligt fin dag. Inte ett moln på himlen och +25. Behgaligt. Och med skugga. Vi är förtjusta i asiatisk mat överlag men gärna kinesiskt. Nu var det första gången vi var på just denna restaurangen men det finns i övrigt ytterligare ett par bra kinesiska restauranger här i Torrevieja. Och det finns en hel del kineser här också. Så god er mat låter, kan nästan känna doften hit.
   Önskar dig också en fin helg.

 5. Oj så mycket gott! Vi var ofta där när det var en spansk flamencorestaurang i lokalen!! Hoppas vi kan gå dit tillsammans nån gång!
  Fin bild på PO och B!

  1. Absolut! Jättetrevligt! Hit kommer vi att gå flera gånger. Väldigt gott! Visst blev bilden på PO och Birgitta bra!

 6. Åh vad gott! Gillar det där när man kan prova en massa smått när man liksom inte vet vad som är bra eller faller en på läppen. Jag älskar buffér och sonen gör också det! Här fick ni ju er egna lilla buffé som ingen annan varit och geggat runt i. Priset var ju dessutom riktigt bra.

  1. Vanliga bufféer gillar jag inte. Men just dessa varianter när man beställer några rätter i taget och sedan mer av det man tycker bäst om uppskattas verkligen. Med 117 rätter (tror jag det var) att välja bland så finns det något för “alla”. Jag är verkligen förtjust i mer autentisk asiatisk mat och det serverades här. Det och mycket annat. Och allt helt nylagat. Supergott var det mesta och så fräscht. Och priset otroligt bra.

 7. Perfekt kombo med och av dina favo länder:-) Maten ser ju bara så himla god ut. Dregel, dregel:-)
  Bra att rätterna tillagas när man beställer dom och inte ligger där så att alla kan hostar och snörvlar på dom. Men hur man kan ha koll på 107 eller ännu värre 117 rätter är en gåta för mig;-)

  1. En stor fördel ar att rätterna kommer i “tapasportioner” och lagas när de beställs. Det kan tyckas många rätter men här fanns t.ex. ett tiotal ankrätter, än fler varianter av skaldjur, många olika sorters sushi, bönor var en rätt, broccoli en annan. Så räknat på det sättet var det inte svårt att äta många rätter. Och köket var ju kinesiskt och där brukar man minnas. Tror att jag nog för egen del beställde in ett 15 tal varianter och smakade av bordsgrannarna på än fler.

 8. Men så mycket gott! Jag blir hungrig bara av att läsa 😀 Visst är det att föredra att prova olika rätter i stället för att äta en. Lite nytt i Sverige men jag tror att det kommer mer och mer!

  Kram

  1. Här fanns mycket gott och maten från denna meny var i “tapasmodell”-plus så man kunde ta många olika rätter. Det fanns t.ex. ett 10-tal olika varianter av anka, likaså var varianter av sallader, grönsaker, skaldjur, sushi, kycklingrättter och annat också stort. Men tänker man då att bönor är en rätt, broccoli en annan , tre grillade räkor osv. kan man ta många olika rätter- Och sedan kan man dela vid bordet som man vill och beställa mer av det som man tyckte extra mycket om. Detta med att dela rätter kommer mer och mer till Sverige och det är bra tycker jag.
   Kram och trevlig söndag.

 9. Ser så spännande och gott ut! Du skulle ha varit hemma hos mej ikväll och kanske fått prata lite kinesiska, min yngsta son träffar en tjej från Kina, eller ja, de delar ju faktiskt lägenhet nu! Hon studerar på Handelshögskolan och kommer från en stor stad, vet inte vad den heter, men där bor 17 miljoner människor….jag har nog inte fattat hur stort Kina är! Hon pratade i alla fall otroligt bra (amerikansk) engelska, jag blev så förvånad, men så berättade hon att hon gått i en internationell skola sen hon var 6 år, så det förklarade saken! Så spännande att få höra lite om Kina var det i alla fall!

  1. Vad roligt att sonen har en kinesisk flickvän! Ja, Kina är som en kontinent i sig med många jättestäder och det är svårt att förstå hur stort det är. Det finns många internationella- amerikanska/engelska skolor och det förklarade ju saken med språket att hon gått i en sådan. Kul att hon nu går på Handels. Önskar dig en trevlig söndag.

 10. Jag är inte särskilt förtjust i kinesmat, och jag vet, att om min käre make hade
  sett en meny med över 100 rätter, hade det blivit omedelbar exit. 🙂
  Själv tycker inte heller om långa menyer med okända rätter.
  Glad att ni hade en trevlig kväll iaf och gillade maten.

  1. Kinseisk mat (som inte är någon turistvariant) och asiatisk mat över lag tycker vi mycket om och jag lagar en hel del av det även hemma.
   De flesta rätterna var inte direkt okända och väldigt bra beskrivna. T.ex fanns det ett 10-tal olika rätter av anka att välja på och alla rätter på menyn var i tapasform så det var inga stora portioner eller tillkrånglade saker, Utan ganska rena rätter som den asiatiska maten ofta är. Räknade även till ett 10 tal varianter av skaldjur av olika slag och ett 15 tal olika varianter av sushi. I vanliga fall när rätterna är stora så skulle jag inte heller välja en restaurang med så tilltagen men just i detta sammanhang var det riktigt bra.
   En både trevlig och god kväll hade vi.

 11. Hej Ditte
  Har njutit av dina fina bilder. Det var en spännande restaurang ni varit på. Den måste vi testa.
  Kram

  1. Hej Annika!
   Tack! Det är i vårt tycke en jättetrevlig restaurang som vi denna kväll var första gången vi besökte. Väl värt besök. Vi kommer tillbaka hit. Helt klart. Rätterna är små så man kan beställa in många. Buffékonceptet är att man beställer rätterna (ett par i taget så de håller sig varma) vid bordet, de lagas till och serveras till bordet. Jodå, det finns mängder av kalla rätter också och man kan dela och testa fler. Sedan beställer man in det man vill ha efter hand. Lätt hänt att äta för fort och bli mätt.
   Kram och trevlig söndag

 12. Vad gott det ser ut! Och du kan ju verkligen det där med Kinamat. Roligt också när man blandar in lite olika kulturer.
  Gillar bufféer.
  Varmt här i Marbella idag.
  Ha en skön söndag!

  1. Det var riktigt gott och fint att beställa rätterna efter hand och få dem serverade till bordet. De var i tapasstorlek så man kunde äta många.
   Här är det +25 idag och med en del blåst. Behagligt!
   Önskar dig också en fin söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *