Spanien Torrevieja

Hav, salta stänk och sol – Kryddat med en lätt havsbris

Gårdagens vackra väder, med i mitt tycke trevliga +25 grader och lätt havsbris, bjöd in till en rejäl promenad där hav, sol och salta stänk tätt följde både i och med våra steg. Och som så ofta höll vi oss längs havet med start från centrum och  gick norrut. Visst blev det också ett par “pitstop” under vägs.

Vattenfallen är igång  och jag försöker fånga dropparna på bild.  Och några fastnar.  (Vet inte om det är salt eller sött vatten)

 Hav, sol och salta stänk

är det gott om.  Alla tre ingredienserna tycks populära och när det  nu också blåste en behaglig bris tror jag även att seglarna till havs var nöjda.

Två segelbåtar som hälsar. Bra seglarväder är det.

Jag fascineras av havets olika blå nyanser. Vet ju att det är en synvilla men funderar ändå mycket på fenomenet. Havets blå färg är delvis en spegling eller reflex av den blå himlen och även vattnets molekyler kan i viss mån också sprida det blå ljuset. Mer att läsa om detta finns här.

Jag zoomar och ser att den ena båten har tysk flagg.

Solbad för någon och skugga för en annan.

Vi går vidare och jag försöker på nytt fånga droppar. Denna gång i skum från havet. Hade tänkt att slå mig ner på en av sofforna alldeles vid havet för att få en bättre vinkel. Men sofforna var upptagna så lite knäböjningar fick det bli.

Hav, sol och salta stänk längs strandpromenaden i Torrevieja.Salta stänk blev det.

Närheten till hav och strand lockar i TorreviejaTyvärr var “bästa” soffan upptagen.

Och är sofforna upptagna så finns det andra alternativ. Medelhavets brus kan vara avkopplande liksom en god bok.

Går bra att sitta på stenstranden med ett blått hav framför sig. Lite “stensmak” kanske. Men havsnära-

Och vill man bada utan att bli sandig finns det gott om badstegar. Även här var målet att få de salta stänken att vilja vara me dpå bild. Jo, jag tog av mig skorna och vadade ut en bit.

 

 

22 svar på ”Hav, salta stänk och sol – Kryddat med en lätt havsbris”

  1. Vi har fina dagar nu och i mitt tycke alldeles lagom temperatur. hösten saknar jag inte direkt, men färgerna är ju fina. Om man ser dem i dimman.
   Stor kram!

  1. Förstår det. Och jag följer med som en igel…Spänd på nästa inlägg.
   Kram! Kan tänka mig att ni är i våra trakter.

 1. Vilken härlig promenadväg! Synd att den där soffan var upptagen men jag kan tänka mig att den är en given favorit. Så länge det inte blåser för mycket ska kanske tilläggas…

  Kram och ha en härlig fredagskväll!

  1. Jag måste ju även låta andra fp slå sig mer i soffan. Är ju en generös typ. DEt finns fler soffor men denna har ett väldigt bra läge och är populär. Nej, lagom blåst får dte nog vara….
   Kram!

 2. Här har vi inte så mycket hav att titta på, men en hel del andra intressanta saker. Havet finns nog kvar när vi kommer tillbaka 🙂

  Superhärliga bilder!

  Ha en finfin kväll 😀

  1. Tack!Visst finnns havet kvar men jag gillar dte verkligen. Och det gör jag ju vart jag än är. Men visst finns mycket annat också som kan pigga upp.
   Önskar er en fin fortsatt resa.

  1. Lyckades fånga de kramande segelbåtarna. Passade på jut när de möttes. Kul att zooma och se vad det blir.

 3. Du lyckades perfekt med att fånga vattnet och dropparna, Å visst är det roligt att zooma in olika båtar för att se detaljer som man inte sett med blotta ögat , som här den tyska flaggan.
  Du blir bättre och bättre som mammarazzi för varje dag som går. Det gäller ju bara att inte vara rädd för att fota människor. Å om man zoomar och tar bilderna bakifrån så märker de ju inte ens att man fotat dom. Å på offentliga platser är det ju dessutom fritt fram att även ta bilder av personer framifrån om man säger så.

  Bra jobbat där!

  1. Jag jobbar på som “mammarazzi” och jag tar mig. Visst är det roligt att zomma in och titta vad som komme rmed på bild. Man ser ju inte allt förrän senare på datorskärmen/tvskärmen aller annat. Ville nu testa att fånga dropparna och jag är själv nöjd. Är nybörjare med de mer manuella inställningarna. Men kul är det.

  1. Jag delar gärna med mig av både hav och värme. Men hav har du ju på nära håll så det får väl bli solen då och värmen. Skickar genast lite.

 4. Härliga bilder, sådant kan vi inte bjuda på idag. Jo en kort stund var solen faktiskt framme, annars regnigt och grått, höstlikt. Men även oktober kan vara en vacker månad, tycker jag. De färgrika lövträdens blad i solsken en vacker höstdag är läckert. Får njuta så länge det går, snart är gråa november här. 🙂

  Önskar dig en fin helg!

  1. Visst kan oktober vara en vacker månad hemma med alla sina fina färger. Och just årstidernas växlingar hemma tycker jag om. Men hösten kan bli väl långdragen ibland.
   Önskar dig också en fin helg och kanske med lite sol.

 5. Alltså det ser ut som att ni har högsommar än där nere i det soliga Spanien! Ser ljuvligt ut!!! Lite avundsjuk är jag allt…saknar värmen. ( har redan glömt den lite väl varma sommarvärmen här!, hehe) Men visst höstens färger just nu är väldigt vackra….innan de faller av träden!
  Kram och må så gott!

  1. Jadå, sommaren pågår och med i mitt tycke behagliga temperaturer på ca +25 dagtid. Mysigt att sitta ute och äta middag även om timmen är sen.
   Visst är höstens färger vackra, men jag hinner nog titta på dem hemma också.
   kram i sena kvällen från terrassen och +23.

 6. Vilken fin promenad! Tack för alla härliga, saltstänkta bilder! Ser ut som det fortfarande är sommar … och ganska lagom sommartemperatur … även för mig .
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. Det är fint att gå längs havet och saltstänkt är det. Särskilt när det blåser lite. Jodå, sommaren pågår och med i mitt tycke behagliga temperaturer. Tror du också skulle gilla det.
   Önskar dig en fin lördag.
   Här väntar mer saltstänkt idag. En “njutflykt”.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *