Stockholm

Just i dag

God morgon! Och idag bli det ett kort inlägg i form av en vårhälsning från Stockholm och Södermalm. Jag är just i dag på resande fot och lämnar den svenska våren för att se hur den spanska våren ter sig i Torrevieja. Tyvärr har ju vädret där varit ganska ojämnt med en hel del regn och mycket röd sand. Röd sand som blåst över havet från Sahara och vidare till Spanien och Portugal och Frankrike.  Ja, även Alperna fick ju ta del av den röda sanden . Även lite av södra Sverige fick också ett smakprov på ovälkommen sand.

Nu blir det alltså några veckor i den spanska “stugan” och det ska bli riktigt trevligt. (Senaste gången jag var i Torrevieja var ioktober 2021) Men av det jag sett och förstått så blir det att dra igång stora städpatrullen för att sanera den röda sanden som troligen ligger i  tjocka lager på terrassen. Är också förberedd på  att den vita stugan troligen ändrat färg till en röd stuga  beroende på all röd sand som blåst in. Återstår att se. Rapport kommer.

(Bilderna är från gårdagen)

40 svar på ”Just i dag”

 1. Jag älskar scilla. Den här tiden med alla små vårblommor som dyker upp är den bästa på hela året. Du får ha det så skönt i värmen, för jag antar att det är lite fler plusgrader där du befinner dig nu. Kram

  1. Visst lyser scillan upp fint och roligt att den också förekommer i olika varianter och färger. Jag är också så förtjust i våren och är glad att vi haft en s fin första vårmånad. Känns lite trist att lämna nu men den spanska stugan behöver helt klart tillsyn.
   Spanien har haft en hel del sandregn och kan liksom föreställa mig en mer röd stuga. Återstår att se.
   Förstod nu att vädret är lite bättre och hoppas på det. Rapport kommer-
   Kram

 2. Vad trevligt att du är på väg ned hit igen! Men jo, du lär ha en del sand att ta hand om på uteplatsen. Igår var vädret i alla fall helt underbart igen och prognosen fram över ser inte fullt lika dyster ut som den har gjort dom senaste veckorna som passerat.

  Ha en fin resa och välkommen tillbaks!

  1. Tack! Ja, det känns bra med en vända nu och hoppas vi kan ses.
   Vi har ju haft en riktigt fin mars månad hemma i Stockholm så en del svensk vår har jag fått. Men nu hoppas vi på bättre väder i Spanien än det som varit.
   En rejäl sanering lär det bli ute och hoppas inte sanden trängt sig in i stugan. Risken finns ju att den nu är röd i stället för vit.
   Önskar er en fin måndag.

  1. Känns lite sorgligt att nu lämna den svenska våren men jag fick ta del av början och hinner hem innan den är slut.Men den spanska stugan behöver helt klart en “sanering” efter allt sandregn. Kan tänka mig att sanden även trängt in . Men bara att sätta fart med städning.
   Å andra sidan är stugan liten så hoppas det ska vara klart på ett par dagar.
   Kram

 3. Önskar dig en fin flygresa söderut.
  Trevligt med stugan även om det blir en del städ.
  Här i Las Palmas såg fönstren lite tråkiga ut.
  Hade faktiskt en fönsterskrapa i baggaget, så putsade de ut mot havet!

  1. Tack! Är på väg nu. Verkar som om solen är tillbaka i Torrevieja igen och det känns bra. Och vi har ju tid på oss. Smart att du hade med fönsterskrapa för har man havsutsikt vill man ju gärna se ut.
   Önskar dig fina dagar.

 4. Då önskar jag en god resa och förhoppning om fint väder. Min svägerska flög ner i lördags och brukar pricka in fint väder. Hoppas städningen inte blir alltför betungande.

  Kram

  1. Tack! Har nu en timme kvar innan landning och här ovanför molnen är det blått. Vi hoppas nu att sandregnet är borta men är beredda på ett par dagars sanering. Låter lovande att din svägerska åkt ner och brukar ha tur vad gäller vädret.
   Önskar dig en fin måndag.
   Kram

  1. Tack! Vi har ju haft en så fin första vårmånad hemma så det kändes nästan trist att resa. Hos oss är det ofta ganska snabba beslut och den spanska stugan behöver helt klart tillsyn. I Spanien har det varit en hel del regn och sandstormar så ett par dagars sanering lär det bli. Men vi ser fram emot en tid här och när vi är hemma igen påkår fortfarande våren.
   Kram

 5. Pratat med frugan om just Torrevieja, vi bör nog ta oss dit någon gång och kolla möjligheterna för en liten lägenhet där, har ju sett din och Amas reklam för stället och det ser ju lovande ut tycker både jag och frugan.

  Ha det bäst där nere nu då.

  1. Tyvärr möttes vi inte idag av någon välkomnande sol. Men grått och disigt. Men det är bra att vara på plats och vi hoppas solen finns på plats i morgon. Mycket röd sand var det. Väldigt mycket. Maken har spolat x 5. Tyvärr har en bit av markisen blivit trasig i all hård blåst och antennen till vårt internet har också blåst ner från taket. Puh! Men det går ju att ordna till.
   Stan i sig är ju levande hela året men om jag ska vara ärlig så finns många andra städer som är vackrare. Men det är lätt att ta sig hit och prisbilden både på bostäder och restauranger är väldigt bra. Och det finns mycket att göra runt om . Vi har varit här sedan 2013 och Ama betydligt längre. Och många med henne.
   Ha det fint du också.

 6. Det gör du rätt i att byta denna blåst och inkommande snö, mot sol och sand, om än röd sand.
  Njut och ha det gott.

  1. Vi har ju haft en väldigt fin vårmånad i mars i Stockholm- Är så glad för det. Här i Torrevieja har det varit ganska trist med mycket regn, blåst och sand som kommit från Sahara. Och vi möttes idag när vi landade av gråväder med hård blåst.Blåsten hängde med från Stockholm för planet hade rejäl motvind ner-
   Mycket röd sand var det på terrassen och maken har hitintills skurat den x 5.
   Men nu hoppas vi på sol och skönt väder.
   Ha det fint ni också.

  1. Tack! Resan gick smidigt men med en del blåst och motvind. Men här har vi jobb nu med att ta hand om all sand- Men det är överkomligt.

  1. Vi har ju haft en strålande vacker vårmånad i mars så det kändes lite snopet att landa här i ganska grått väder-
   Mycket röd sand på terrassen och en del annat, antennen till internet hade blåst ner och markisen blåst sönder i den lilla del som var ute.Men i det stora hela överkomligt om man jämför med resten av världsläget.
   Nu hoppas vi på sol.
   Rapport kommer.
   Kram

  1. Tackar! Stockholm med omnejd har verkligen haft en fin månad i mars. Tyvärr var det grått när vi landade Alicante och även hemma i Torrevieja
   Och mycket röd inbiten sand. Antennen till internet had eblåst ner och markisen blåst sönder. Men små saker om man jämför med världsläget.
   Nu hoppas vi på fint väder här också Städdag i morgon.

 7. Din temporära “avskedsföreställning” från Stockholm håller allra högsta klass. Bilderna är fantastiska!
  Idag trodde jag faktiskt att sandstormen hade anlänt till Täby. Läste att röd sand seglade ned i Skåne… Här var det mera damm och grus som flög omkring i luften och la sig på balkongen och möblerna. Tvättade av bordet och möblerna – efter 10 minuter var det svart/grått igen på de vita möblerna. Suck!
  Enligt Ama har Torrevieja fått finväder igen. Så er resa verkar vara bra tajmad. Hoppas att det inte är alltför rött på er altan. Fram med vattenslangen bara;-)

  Njut av värmen i Torrevieja!!!

  1. Tackar! Ja, den kom till i all hast. Bilderna tog jag i går eftermiddag. Vad gäller blåst så hade vi motvind när vi startade på Arlanda och motvind under hela resan. Tyvärr möttes vi här av mulet och trist väder- Maken har spolat och skurat terrassen x5 och nu börjar det se ok ut. Men så mycket röd sand runt om . Även passionsblomman som har gröna blad har fått ett rött lager på sig.Vad gäller finvädret såg jag det men inte gällde det för idag. Inte var det varmt heller, nästan varmare hemma.
   Men nu hoppas vi på att morgondagen kommer med sol.
   Rapport kommer

 8. Men så härligt med några v i Spanien 😎hoppas du slipper städa bort allt för mkt sand ,Blåser som bara den här i kväll.Ha det fint och hoppas på bilder från Spanien nu 😎kram

  1. Tyvärr var det inget direkt glädjeväder vi möttes av i Alicante. Mulet.
   Ja, mycket sand var det. Är det. Vi har fått bort lite men antennen till vårt internet hade också blåst ner och en del av markisen är trasig. Extra trist men jämfört med annat i omvärlden så är det ju bagateller-
   Mer härifrån kommer-
   Kram

  1. Bilderna är dock från söndagens eftermiddag i Stockholm och i mna kvarter och gav en skön vårkänsla. Lite mer faktiskt än den jag kände när vi landade i Alicante idag på em.
   Mulet och ganska trist väder.

 9. Oj så många vårblommor du har fått med på bild! Hoppas resan gick bra ner till Torrevieja, och att det är lite varmare väder än här hemma. Hoppas också att det inte var alltför mycket sand på terrassen!
  Ha det fint i Spanien!
  Kram!!

  1. Blommorna fångade jag igår em i hemmakvarteren. Och så fint att konstatera att mars varit en fin vårmånad hemma med mycket sol. Resan hit gick bra med det var motvind och lite gupp. Men ingen sol här alls utan tämligen grått och bara ett par grader varmare än i Stockholm. Hoppas nu solen snart dyket upp för den har inte varit så synlig här de senaste veckorna.
   Mycket sand var det och maken har skurat x5. En del finns kvar. Och den röda sanden hade också färgar även hibikusens och passionsblommans blad delvis röda. Bara att duscha dem.
   Känns bra att vara här och än bättre blir det ju med solen som vi hoppas kommer snart.
   Kram

  1. Tack! Fint med scillan i olika blå färger. Lite snö kan finnas kvar i Stockholmstrakten också, mest utanför stab. Men säkert är scillan på gång snart i Värmland också.

   Försöker kommentera hos dig men är inte säker på att Google accepterar det. Vill helst inte använda ett Googlekonto och jag såg inga andra alternativ.

  1. Tack! Känns fint att vara här. Men “caliman” med sandregnet har tilldelat oss en hel del extrajobb. Men å andra sidan är det ju gratismotion.
   Stor kram

 10. Den röda fantastiska himlen fotade även jag. Men vilka vackra vårblommor ,-)))
  Nu blev jag nyfiken en vår i Spanien. Så mysigt! Varm KRAM Primrose ,-)

  1. Visst var den fin. Hela mars månad har ju varit väldigt fin och så roligt att följa blommorna som dykt upp allt eftersom.
   Nu hoppas vi på en fon vår här i Spanien men den har inte i mars visat sig från den bästa sidan. En hel del regn och mycket sand från Afrika har blåst in och eftersom vi inte varit här har allt legat kvar.
   Men nu är det värsta undanstädat. Skönt så.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *